Omogucivanje OpenCL na Winzip-u 16.5 u meniju settings>options>system>OpenCL enables GPU accelaration Na zalost optimizovan je samo za Radeon karte i APU koje podrzavaju Opencl
Ubrzava AES enkripciju ,kompresiju i dekompresiju. Dobro je sto se neko setio za ovo da se ne bi oslanjali samo na x86 perfomanse. download link
jedno 40 %.Na nasem trzistu nije popularan zato sto nije besplatan ,ali snadju se ljudi.Najbrzi zip program uz isti stepen kompresije kada se poredi sa konkurencijom.
e sad 1. sto nisu lepo izrenderovali kad se zumira neka od nasih planeta 2. steta sto je covecanstvo ograniceno tehnologijom pa ne mozemo da vidmo kako izgledaju bliza sazvezdja :((
Skoro sam naleteo na taj opengl program,dobar je sto odlicno mozes da definises poziciju sa koje posmatras,cini mi se da to nema google ,ali ce verovatno biti poboljsanja u sledecim verzijama.
:: mada slicno tako moze i sa googl :: :: e sad 1. sto nisu lepo izrenderovali kad se zumira neka od nasih planet :: 2. steta sto je covecanstvo ograniceno tehnologijom pa ne mozemo da vidmo kako izgledaju bliza sazvezdja :(( :: :: :: :: AMD Phenom 2 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH :: WD3200AAK :: WD10EAR :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 64-bit :: ::
Đubre ostaje đubre, džaba mu OpenCL. Haozip (www.haozip.com) je, za isti nivo kompresije tj. ista veličina izlaznog fajla, brži 30% od OpenCL winzipa, odnosno duplo brži od winzipa bez akceleracije. Uz sve, Haozip je džabe, šta više reći.
Drag u pravu si sad sam probao ebe evu u brzini.Jedino sto winzip ima zipx pa zipovan folder posmatras kao druge foldere.Cini mi se da malo veci fajl daje uz vecu brzinu.
:: Đubre ostaje đubre, džaba mu OpenCL. Haozip (www.haozip.com) je, za isti nivo kompresije tj. ista veličina izlaznog fajla, brži 30% od OpenCL winzipa, odnosno duplo brži od winzipa bez akceleracije. Uz sve, Haozip je džabe, šta više reći.
Možda sam preuranio sa zaključkom. Ono iz prvo posta je bio miniGW folder sa 390MB. Ali, sad sam probao drugi folder sa 600MB office dokumenata i winzip je završio za isto vreme kao i Hao, a u OpenCL modu je bio 30% brži. Izgleda da je posebno optimizovan za office dokumenta a sa drugim datotekama je dosta slab. A zipx ima odličnu kompresiju ali spooor. Obrade, jel imaš validan lekić? Ovaj moj neće da se startuje.
ja sam probao sa 256 bitnom aes enkripcijom ,ali nisam probao sa office dokumentima ,znaci da ipak pomaze Opnecl.Imam lek.Otislo.
:: Možda sam preuranio sa zaključkom. Ono iz prvo posta je bio miniGW folder sa 390MB. Ali, sad sam probao drugi folder sa 600MB office dokumenata i winzip je završio za isto vreme kao i Hao, a u OpenCL modu je bio 30% brži. Izgleda da je posebno optimizovan za office dokumenta a sa drugim datotekama je dosta slab. A zipx ima odličnu kompresiju ali spooor :: Obrade, jel imaš validan lekić? Ovaj moj neće da se startuje :: :: ::
Izgleda da sam pogrešio, na ponovljenom testu Hao je bio jednako brz kao OpenCL sa office dokumentima. A da pomaže to nema sumnje, jedva čekam da ga winrar i 7-zip implemetiraju pa da vidimo. Hvala za lekić ali deinstaliraću winzip, ne vredi daljeg truda.
Bolji je Winzip sa security strane ima 256 i 128 bitnu aes enkripciju teze ga razbiti ,ali ono ako te bole uvo za te stvari odlican je haozip ,nisam znao za taj program.
:: Izgleda da sam pogrešio, na ponovljenom testu Hao je bio jednako brz kao OpenCL sa office dokumentima. A da pomaže to nema sumnje, jedva čekam da ga winrar i 7-zip implemetiraju pa da vidimo. :: Hvala za lekić ali deinstaliraću winzip, ne vredi daljeg truda.
posto nisam upucen u tu tematiku kako i sta, evo za render npr, igrao se nesto u google sketchup-u i instaliram mu jos i indigo render koji ima podrsku za openCL ali ne samo u smislu grafike vec moze da se koristi (u mom slucaju PII 940) CPU, kada se stiklira openCL dobije se u nekom % ubrzanje, isto i kod ortaka za i3 na lapu, znaci ne grafika, moja grafa ne moze da tera render (HD4350) opet kazem nisam upucen u to ali nisam znao da moze i CPU da tera ovo, mislih da su samo grafike predodredjene za to. eto ako jos neko nije znao kao ja :)
Ne znam zašto HD4350 ne bi mogla da tera render. Ako ima stream procesore (a ima) onda može sve kao i ostale ati karte, uključujuči i openCL render. Kakvom brzinom, to je drugo pitanje.
:: kad smo kod opeCl- :: :: posto nisam upucen u tu tematiku kako i sta, evo za render npr, igrao se nesto u google sketchup-u i instaliram mu jos i indigo render koji ima podrsku za openCL ali ne samo u smislu grafike vec moze da se koristi (u mom slucaju PII 940) CPU, kada se stiklira openCL dobije se u nekom % ubrzanje, isto i kod ortaka za i3 na lapu, znaci ne grafika, moja grafa ne moze da tera render (HD4350 :: opet kazem nisam upucen u to ali nisam znao da moze i CPU da tera ovo, mislih da su samo grafike predodredjene za to :: eto ako jos neko nije znao kao ja :)
:: Ne znam zašto HD4350 ne bi mogla da tera render. Ako ima stream procesore (a ima) onda može sve kao i ostale ati karte, uključujuči i openCL render. Kakvom brzinom, to je drugo pitanje :: :: :: :: kad smo kod opeCl- :: :: :: :: posto nisam upucen u tu tematiku kako i sta, evo za render npr, igrao se nesto u google sketchup-u i instaliram mu jos i indigo render koji ima podrsku za openCL ali ne samo u smislu grafike vec moze da se koristi (u mom slucaju PII 940) CPU, kada se stiklira openCL dobije se u nekom % ubrzanje, isto i kod ortaka za i3 na lapu, znaci ne grafika, moja grafa ne moze da tera render (HD4350 :: :: opet kazem nisam upucen u to ali nisam znao da moze i CPU da tera ovo, mislih da su samo grafike predodredjene za to :: :: eto ako jos neko nije znao kao ja :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.