Mmm, njamm. Lepo je videti kartu koja sa `samo` 32 ROPs dere...
17.04.2012. 21:59
status: user broj poruka: 10997
svoju prethodnicu (580) za ONOLIKO. Samo 2x6 pinova za napajanje. Zanimljivi (izuzetno visoki!) rezultati u svim `realnim` aplikacijama - obratite paznju na transkodovanje putem Esspreso-a. Mozda je kupim (mozda ipak odustanem od cekanja na 685 ili kako ce je vec oznaciti), ako joj cena (kod nas) `sidje` ispod 450 euroa...
Od 7970 hladnija za 17*C! Pazi, pazi: GTX 480 SOC hladnija od 6950, 6970 i 7970!
Onaj deo o samo 2x6 pinskom napajanju je u stvari najlepši. Pa, red bi bio da neko kupi, osim cene koja je pomalo obeshrabrujuća, teško je naći bilo kakvu manu, osim da li to nekome stvarno treba, što se kod takvih kupovina i ne postavlja. E, sad... poređenje twin-frozen muda, sa običnom amdekom nije baš pošteno, ali, ako nekog veseli...
Budale veruju u sreću.
:: A ti torto onda imas termi karticu... a ovi `vamo loze vatru samo tako.. :: :: ::
Fino nema sta, samo da se slegnu cene, ja preskacem gtx 6xx i amd 7xxx nema potrebe za nista jace od moje 470 koja sa mk-13 hladjenjem ide lagano na 800mhz
Neka nvidija 7xx ili amd 8xxx ce da legne tek kasnije, taman kad izadju i nove generacije konzola, kad stvarno bude bilo potrebe.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: toga sam se i plasio, jbg kad sam potamneo monitor ne vidim nista, hvala: :: :: :: :: 6+8, na stampanoj ploci sa lepo vidi koliko ima lemov :: :: :: :: :: :: Asus P5Q3DeLux :: :: Intel Q9550 + CoolerMaster Hiper 212Plus + Dual Fa :: :: DDR3 GeilGU 2x2GB + KingstonT1 2x4G :: :: Gainward GTX 260 G :: :: Seagate ST3250318AS + ST3500418AS x :: :: Leadtek WinFast PxDTV2300 :: :: CoolerMaster Stacker 832 Black + Chiefec APS 85 :: :: :: ::
Ljudi, em ne citate sam clanak, temu, em ne citate ono sto kolege
18.04.2012. 16:21
status: user broj poruka: 10997
napisu.
2x po 6 pinova - - - - - - - - - - - - Prvo se HH zeznuo napisavsi 6+8, onda se `ispravlja` na sestoj strani ali zaboravlja da ukloni gresku. Ali, tu je slika, valjda...
Na strani br. 6: ``This boils down as: 2x 6-pin PEG = 150W + PCIe slot = 75W is 225W available (in theory)``
1.Full non referetni dizajn sto ukljucuje custom pcb/komponente/naponsku sekciju + custom cooler od odredjenog vendora tipa eVGA/MSI/Asus 2.Referetni dizajn pcb-a sa non referentnim cooler-om.
Ja nisam pricao o hladjenju vec o naponskoj sekciji ! Vrstu kartice sam pomenuo iz tog razloga.
:: Osim kulera? Interesantno. :D Znaci nereferentni PCB dodatno ohladi karticu? : :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: PCB je referentan,karta je referentna osim cooler-a :: :: Ne znam gde ste uopste videli 8 pin konektor?
Ima i toga, cesto nereferentno dizajnirana karta manje trosi od referentne, za silent i `green` varijante se to skoro podrazumeva. Ne mislim na smanjivanje potrosnje nizim klokovima ili naponom.
:: Osim kulera? Interesantno. :D Znaci nereferentni PCB dodatno ohladi karticu? : :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: ::
Ja ne pricam o tome, vec je meni tvoj post delovao toliko nastrojen ka zelenima, da nema dalje...
Porediti TF III gt680 i referentnu 7970 i reci da je `gtx680` hladnija kartica - i da to nema veze s hladjenjem, vec sa tome sto kartica ima slicnu ili istu naponsku kao `prava` referentna gtx680 je glupost.
A tvoj post mi je tako delovao, zato sam i napisao svoj prvi post u ovoj temi, koji ima veze samo sa time, i ni sa cime vise.
A btw, cisto pitam. Ja ne videh nigde da su ovu GTX680 TF III otvarali negde, pa mi zato reci - kako ti pouzdano znas koja je naponska sekcija i kakav je PCB? Mislim, kako znas da je identican referentnom?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Imas dve vrste non referentnih kartica :: :: 1.Full non referetni dizajn sto ukljucuje custom pcb/komponente/naponsku sekcij :: + custom cooler od odredjenog vendora tipa eVGA/MSI/Asu :: 2.Referetni dizajn pcb-a sa non referentnim cooler-om :: :: Ja nisam pricao o hladjenju vec o naponskoj sekciji :: Vrstu kartice sam pomenuo iz tog razloga :: :: :: :: Osim kulera? Interesantno. :D Znaci nereferentni PCB dodatno ohladi karticu? : :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: PCB je referentan,karta je referentna osim cooler-a :: :: :: Ne znam gde ste uopste videli 8 pin konektor?
A da se ti lepo vratis u temu kad se naspavas,jedes i izbijes taj mamurluk ili ostatke nekih opojnih sredstava posto apsolutno ne mogu da povezem sta si ti meni ovde sve napisao?!
`PCB je referentan,karta je referentna osim cooler-a! Ne znam gde ste uopste videli 8 pin konektor?`
Ti si na osnovu ove recenice i jedinog mog posta u temi zakljucio da sam ja TOLIKO nastrojen zelenima da dalje nema?! WTF?!!!
I ciji je ovo citat odakle?
` Porediti TF III gt680 i referentnu 7970 i reci da je `gtx680` hladnija kartica - i da to nema veze s hladjenjem, vec sa tome sto kartica ima slicnu ili istu naponsku kao `prava` referentna gtx680 je glupost.`
Kome se ovo obracas?
A kako se uopste porede kartice ako ne non referentna sa referentnom i obrnuto?
A kako znam za PCB moraces i sam da se potrudis da saznas jer je veruj mi veoma JE prosto jer to tako funkcionise od `davnina` :)
Ovo je bio neki opasan trip.Nisam skoro video na berzi.
:: :: Ja ne pricam o tome, vec je meni tvoj post delovao toliko nastrojen ka zelenima, da nema dalje.. :: :: Porediti TF III gt680 i referentnu 7970 i reci da je `gtx680` hladnija kartica - i da to nema veze s hladjenjem, vec sa tome sto kartica ima slicnu ili istu naponsku kao `prava` referentna gtx680 je glupost :: :: A tvoj post mi je tako delovao, zato sam i napisao svoj prvi post u ovoj temi, koji ima veze samo sa time, i ni sa cime vise :: :: A btw, cisto pitam. Ja ne videh nigde da su ovu GTX680 TF III otvarali negde, pa mi zato reci - kako ti pouzdano znas koja je naponska sekcija i kakav je PCB? Mislim, kako znas da je identican referentnom :: :: EDIT :: :: Koliko ja vidim, kartica ima 2x6 pina :: :: http://www.guru3d.com/imageview.php?image=3848 :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: ::
Pre svega, citam tvoje postove i po Benchu i po PCBerzi, stvarno umes da preterujes ponekada.
U pravu si da sam sada bezpotrebno krenuo na tebe, al` bas sam juce citao neke starije teme gde si pricao da je GTS8800 g92 jaci od 4850.
Imalo je tu jos par napisanih gluposti, koje veze s vezom nemaju, a takodje nastavljas i dalje u temama vs gtx680 vs HD7970 itd.
Nemam ja nista protiv tebe, prosto samo mislim da ponekada previse umes da budes naklonjen jednoj strani.
Da li se to zove entuzijazam, ne bih znao - ali samo kazem.
No hard feelings.
Edit:
Kako se porede? Hoces da kazes da je merodavno porediti na primer:
ref. gtx460 i GTX460 Hawk? Po svemu, ne samo po temperaturama?
:: A da se ti lepo vratis u temu kad se naspavas,jedes i izbijes taj mamurluk ili ostatke nekih opojnih sredstava posto apsolutno ne mogu da povezem sta si ti meni ovde sve napisao? :: :: `PCB je referentan,karta je referentna osim cooler-a :: Ne znam gde ste uopste videli 8 pin konektor? :: :: Ti si na osnovu ove recenice i jedinog mog posta u temi zakljucio da sam ja TOLIKO nastrojen zelenima da dalje nema? :: WTF?!! :: :: I ciji je ovo citat odakle :: :: ` Porediti TF III gt680 i referentnu 7970 i reci da je `gtx680` hladnija kartica - i da to nema veze s hladjenjem, vec sa tome sto kartica ima slicnu ili istu naponsku kao `prava` referentna gtx680 je glupost. :: :: Kome se ovo obracas :: :: A kako se uopste porede kartice ako ne non referentna sa referentnom i obrnuto :: :: A kako znam za PCB moraces i sam da se potrudis da saznas jer je veruj mi veoma JE prosto jer to tako funkcionise od `davnina` : :: :: Ovo je bio neki opasan trip.Nisam skoro video na berzi :: :: :: :: :: Ja ne pricam o tome, vec je meni tvoj post delovao toliko nastrojen ka zelenima, da nema dalje.. :: :: :: :: Porediti TF III gt680 i referentnu 7970 i reci da je `gtx680` hladnija kartica - i da to nema veze s hladjenjem, vec sa tome sto kartica ima slicnu ili istu naponsku kao `prava` referentna gtx680 je glupost :: :: :: :: A tvoj post mi je tako delovao, zato sam i napisao svoj prvi post u ovoj temi, koji ima veze samo sa time, i ni sa cime vise :: :: :: :: A btw, cisto pitam. Ja ne videh nigde da su ovu GTX680 TF III otvarali negde, pa mi zato reci - kako ti pouzdano znas koja je naponska sekcija i kakav je PCB? Mislim, kako znas da je identican referentnom :: :: :: :: EDIT :: :: :: :: Koliko ja vidim, kartica ima 2x6 pina :: :: :: :: http://www.guru3d.com/imageview.php?image=3848 :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: ::
Mesas babe i zabe (ne trpaj dva razlicita foruma/sredine u jedno) a to da citas moje postove znaci da imas intersovanja da upijes neke informacije..To je lepo ili nije,zavisno od namera.
To da li ja preterujem ne mozes da stavis na snagu iz razloga sto sam ja to nekad davno probao,imao sam obe karte kod sebe i kad sam shvatio da je vec tad udarila nerealnost i fanbojizam kod ljudi i da je svaka polemika bila uzaludna povukao sam se ,pustio sam da to tako bude mada doduse sa AA i sa kasnijim driverima jeste malo prednjacila 4850 ali ja sam karte poredio kad su se pojavile i neke sinteticke testove..
Sa glupostima se nisam bavio nikad,to je licni dozivljaj,mozda i neznanje samog citaoca.
Naklonjenost?Hm..Ja to gledam kroz prizmu licnog iskustva i znanja kako se i postavljam da bi izneo realno stanje ..Svako ima pravo da shvati kako zeli,njegov izbor.
Nastavljam sa temama?Pa ni sa kim ja ne vodim rat,ja samo polemisem.. Sto, hoces ti da mi zabranis da pricam?
Jesi to postao kriticar,glas razuma,isterivac pravde?
Ili si ustao na levu nogu ili si i dalje pod opijatima,nema drugog objasnjenja..
Ja ovde stavljam tacku a ti nastavi da pises ako zelis ,ja se ispisujem ,ovo nema veze ni sa zivotom a ni sa temom!
Pozdrav.
:: Pre svega, citam tvoje postove i po Benchu i po PCBerzi, stvarno umes da preterujes ponekada :: :: U pravu si da sam sada bezpotrebno krenuo na tebe, al` bas sam juce citao neke starije teme gde si pricao da je GTS8800 g92 jaci od 4850 :: :: Imalo je tu jos par napisanih gluposti, koje veze s vezom nemaju, a takodje nastavljas i dalje u temama vs gtx680 vs HD7970 itd :: :: Nemam ja nista protiv tebe, prosto samo mislim da ponekada previse umes da budes naklonjen jednoj strani :: :: Da li se to zove entuzijazam, ne bih znao - ali samo kazem :: :: No hard feelings :: :: Edit :: :: Kako se porede? Hoces da kazes da je merodavno porediti na primer :: :: ref. gtx460 i GTX460 Hawk? Po svemu, ne samo po temperaturama :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: ::
Pa cak i kada su kartice izasle, klok za klok 4850 je bila jaca kartica.
Ne, nije neznanje. I ne, nemas samo ti kartice pa da budes `objektivan`, jer nisi jedini koji je u TO vreme imao TE kartice.
Samo smatram da nisi uvek objektivan i to je sve.
Pozdrav.
:: Mesas babe i zabe (ne trpaj dva razlicita foruma/sredine u jedno) a to da citas moje postove znaci da imas intersovanja da upijes neke informacije..To je lepo ili nije,zavisno od namera :: :: To da li ja preterujem ne mozes da stavis na snagu iz razloga sto sam ja to nekad davno probao,imao sam obe karte kod sebe i kad sam shvatio da je vec tad udarila nerealnost i fanbojizam kod ljudi i da je svaka polemika bila uzaludna povukao sam se ,pustio sam da to tako bude mada doduse sa AA i sa kasnijim driverima jeste malo prednjacila 4850 ali ja sam karte poredio kad su se pojavile i neke sinteticke testove. :: :: Sa glupostima se nisam bavio nikad,to je licni dozivljaj,mozda i neznanje samog citaoca :: :: Naklonjenost?Hm..Ja to gledam kroz prizmu licnog iskustva i znanja kako se i postavljam da bi izneo realno stanje ..Svako ima pravo da shvati kako zeli,njegov izbor :: :: Nastavljam sa temama?Pa ni sa kim ja ne vodim rat,ja samo polemisem. :: Sto, hoces ti da mi zabranis da pricam :: :: Jesi to postao kriticar,glas razuma,isterivac pravde :: :: Ili si ustao na levu nogu ili si i dalje pod opijatima,nema drugog objasnjenja. :: :: Ja ovde stavljam tacku a ti nastavi da pises ako zelis ,ja se ispisujem ,ovo nema veze ni sa zivotom a ni sa temom :: :: Pozdrav :: :: :: Pre svega, citam tvoje postove i po Benchu i po PCBerzi, stvarno umes da preterujes ponekada :: :: :: :: U pravu si da sam sada bezpotrebno krenuo na tebe, al` bas sam juce citao neke starije teme gde si pricao da je GTS8800 g92 jaci od 4850 :: :: :: :: Imalo je tu jos par napisanih gluposti, koje veze s vezom nemaju, a takodje nastavljas i dalje u temama vs gtx680 vs HD7970 itd :: :: :: :: Nemam ja nista protiv tebe, prosto samo mislim da ponekada previse umes da budes naklonjen jednoj strani :: :: :: :: Da li se to zove entuzijazam, ne bih znao - ali samo kazem :: :: :: :: No hard feelings :: :: :: :: Edit :: :: :: :: Kako se porede? Hoces da kazes da je merodavno porediti na primer :: :: :: :: ref. gtx460 i GTX460 Hawk? Po svemu, ne samo po temperaturama :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.