AMD`s Radeon HD 7000s Trade Image Quality For Performance !
STRANA 1 OD 2
SkyFire
AMD`s Radeon HD 7000s Trade Image Quality For Performance !
11.04.2012. 17:14
T45178
status: user broj poruka: 18472
Hehe taj Deka je pravi faker iz dana u dan,iz godine u godinu pa tako vec deceniju ..
Koliko me secanje sluzi ovo se vec desavalo i ranije kao sto su i sami autori primetili :
Based on our original findings, it wasn’t a stretch to question if AMD had decided to try an old trick with the 7000 series, giving up hard-to-notice texture detail for a couple of frames per second in some games.
Biće onaj isti odgovor ko uvek: ummm... Driveri su sami krivi, podesili su image quality nisko... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
`We’re glad that AMD responded, clarified the situation, and provided proof in a fixed pre-release driver, plus a commitment to include that resolution in the upcoming Catalyst 12.4 WHQL driver. The driver it sent us for testing suggests that the issue can be solved without sacrificing performance.`
`DRAGO NAM JE DA JE AMD ODGOVORIO, POJASNIO SITUACIJU, i PONUDIO NAM DOKAZ U ISPRAVLJENOM PRE-RELEASE DRAJVERU - a takođse se i obavezao da uključi rešenje ovog problema u nadolazećem 12.4 drajveru. DRAJVER KOJI SU NAM POSLALI ZA TESTIRANJE UKAZUJE DA ĆE OVAJ PROBLEM MOĆI DA SE RAZREŠI BEZ ŽRTVOVANJA PERFORMANSI.`
I NEVIDIA, Sveta Nevidija je ISTO TO RADILA:
`you`ll probably remember a time when ATI and Nvidia quietly played around with image quality, sacrificing visual fidelity for performance in order to help their products perform better in high-profile game benchmarks.`
`Verovatno ćete se setiti vremena kada su se i ATI i Nvidia tiho poigravali sa kvalitetom slike, žrtvujući vizuelnu autentičnost za performanse...`
Upravo to..Bukvar sine..Sta dalje reci.. By the way,pogledaj ko se javio..Zar nije bilo ocigledno? :)
:: Biće onaj isti odgovor ko uvek: ummm... Driveri su sami krivi, podesili su image quality nisko.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Jedino što je očigledno je da će skoro uvek kada se ti prokenjaš - doći `Dobri Čika`(tm) sa `hefty` lopatom da ta vnago utovari back to where they came from. :)
:: By the way,pogledaj ko se javio..Zar nije bilo ocigledno? : :: :: :: Biće onaj isti odgovor ko uvek: ummm... Driveri su sami krivi, podesili su image quality nisko.. :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: ::
`Excellent. The new driver fixes the texture blurriness issues. And, at default settings, the Radeon HD 7870 series textures appear at least as crisp as the Radeon HD 6970. This is very good news indeed. But now that we see the problem was addressed, we must ask if performance takes a subsequent hit? Do frame rates at default settings drop to what they were at the High Quality slider position in the old driver?` `Despite the obviously higher image quality provided by the fixed driver, resulting performance is almost identical and well within a margin of error.`
`Odlično. Novi drajver ispravlja probleme sa zamućenjem tekstura. Takođe, na default settings-ima, teksture Radeon serije 7870 čine se isto onoliko oštrim kao teksture Radeona HD 6970... ...Rezultujuće performanse su skoro identične i spadaju u marginu greške (u merenju).`
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Tja, ostaje im samo da rade ovo sto rade - da POKUSAVAJU...
11.04.2012. 17:49
status: user broj poruka: 10997
da prevare nekoga:
`to try an old trick...`
Ali, citava ova prica je bespredmetna u svetlu cinjenice da je AMD sam po sebi `an old trick` u game of monopoly (nezgodno je da na trzistu bude prisutan samo JEDAN igrac, jedna politicka partija...Nije dovoljno demokratski jer takav uvek pobedjuje - potrebno je prisustvo nekog drugog, as an option, pa makar taj drugi bio i ...veciti drugi, pro forma...).
Jesi ti cuo za slucaj Roswell? Tad je NLO pao i podigla se velika `buka` oko svega toga. Vojska je dala zvanicnu izjavu da je UFO tj NLO i da su leteci tanjir pokupili da bi kasnije promenili izjavu i izneli u javnost kako je to zapravo bio samo meteoroloski balon.
E tako ti je sa AMD-om,svaki put kad ih uhvate u prevari/ lazi izjave se menjaju pa se i testeri/sajtovi prilagodjavaju novim okolnostima ublazavajuci pravu formu jedne istine!
Ma Dekica je zlatan a mi smo slepi pored ociju pa njihove fore i fazone ne kapiramo. Da kako da ne..Mislim da ih i deca provaljuju..Vise je postalo toliko ocigledno da nema dalje.
Procitao sam ceo clanak, i autori teksta su napisali da im je AMD odgovorio da je problem bio u drajverima, pa su izbacili nove, gde je problem resen, bez uticaja na performanse. Sami autori kazu da je problem resen.
Da li je AMD napravio slucajnu ili namernu gresku, to oni najbolji znaju, autori kazu da su performase ostale iste, tako da to nije doprinosilo vecem fps-u, pa moze da se zakljuci da je greska slucajna. Ali ko ce ga znati, fora je dzukacka, ako je namerna.
Sto bre Sky ne kupis dva-tri komada GTX680, pa da ih malo klokujes, budzis vodeno hladjenje... itd... mislim da bi bio srecniji u zivotu, ovako je prava tuga citati postove.
Tuga je citati kad istina smeta .. Meni je tuga kad vidim sta se desava i koliko se to forsira !
Uostalom,ovakve teme i nisu za svakog. Zanimljivo je da kako vreme odmice neke stvari sve vise isplivavaju na povrsinu.. Ne moze vecno da se prikriva i da ista fora prolazi ,niko nije toliko lud.
P.S.Brini brigu o svom zivotu i svojoj sreci,cinizam i bezobrazluk ostavi za kod kuce.
:: Ja sam cuo da ti sto su dali izjavu za Roswell sada rade u AMD-u. Kazu i da je svemirski brod bio crvene boje, dal je to slucajnost, procenite sami :: :: ::
Samo sam ti ukazao na poruku teksta koji si sam postavio. Naslovom teme impliciras na nesto sto su opovrgli i sami autori.
Ali ti brate pisi sta hoces, ali definitivno ti treba neka promena u zivotu, obzirom da si na forumu iz `zajebancije` kako si sam pricao... ako su sve teme i gluposti koje si pisao zadnjih mesec dana zajebancija, onda tuga Bozja...
Dzaba vam sprdnja,od cinjenica se ne moze pobeci..
11.04.2012. 18:41
Treba samo malo napregnuti sive celije,vrlo malo ..
Citava konstrukcija testa/teksta bazira se na `ko razume shvati ce` !
Gde je logika da se ovakav test pravi u ovom obimu gde je ulozen neki trud i javno izlozen ako nema nikakav cilj i pouku!
Gde je logika da se isticu same cinjenice da bi na kraju te iste cinjenice navodno bile pobijene?! Direktno atakuju sa dokazima i argumetuju u pisanoj i slikovnoj formi da bi kasnije bilo ,ma jok,ipak nije do toga,patch je resio sve,test smo radili bez veze,bilo nam je dosadno :) Hahaha.Super.
Kako sebi samo tako nesto dovolite nije mi uopste jasno?
Jel se ovde radi o razotkrivanju teorije zavere ili je po sredi nesto sasvim drugo?! E to je prava tuga.
Po vama je ceo test kontradiktoran a zapravo je forma ublazena i to na kraju,pri zakljucku i po malo kroz razradu ..
`Excellent. The new driver fixes the texture blurriness issues`
Ovako nesto je za test bilo neminovno ali posto vecina vas ne zna kako stvari u novinarskom svetu funkcionisu i sta se sve ne iznosi u javnost i sta se sve prikriva jasno je da vam ova recinica ima jedini smisao i zbog cega se hvatate za to kao davljenik za slamcicu..
Vreme leci sve rane kazu stari ljudi..Stara izreka..
Tako ce proci jos par meseci,godina ,na kraju ce sve sto smo i ja i tortojed i jos par ljudi koji se trude da narodu otvore oci koliko toliko izaci na videlo ..
Smejali ste se i podrugivali Kepleru,ATI ce da izbaci,srusice nVidia-u,oni su sposobni nVidia-u da stignu.. nVidia ima `NASA-inu` tehnologiju,nasa ocekivanja su nerealna i bajkovita..Hhahaha..
Svakim danom isti ljudi sve smesnije deluju.. Kao sto rekoh..Vreme ce pokazati sve.. Istina,samo istina ma kakva bila.To se ceni.
Re: Re: Vezano za vreme koje prolazi a istina dolazi..
12.04.2012. 04:25
Kaze naslov lepo..
`Vezano za vreme koje prolazi a ISTINA dolazi..`
Pismeni i oni malo inteligentniji znacenje ce protumaciti pravilno. Ovi sa sklerozom tesko da mogu da povezu o cemu se ovde radi pa iz tog razloga dolazi do pogresnih zakljucaka.
I opet jedna stara izreka koja kaze..
`Sve ce ti se samo kasti`.. A ja cu dodati ,mozda jednog dana ako svest bude na tom nivou da prigrli istinu !
:: Uvek je vazila deviza :: :: Ko se poslednji smeje... slabije kapira.. :: :: Pa onda taj neko da bi predupredio takvu situaciju pristupa taktici smejanja unapred.. :: :: A ovde na forumu samo jedan korisnik ima takav stil.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! ::
Hoce uzece ih ali tek kad pokupi proviziju od prodatih karti likovima sa foruma... Sto je vec neko primetio da ga placaju plavi i zeleni ne bi toliko drobio o njihovim proizvodima...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Sto bre Sky ne kupis dva-tri komada GTX680, pa da ih malo klokujes, budzis vodeno hladjenje... itd... mislim da bi bio srecniji u zivotu, ovako je prava tuga citati postove ::
Kao i uvek bombastican naslov, tu je `lokalni-istino-pokazivac-iz-zajebancije` da nam pojasni kako stvari stoje, da nam sazvace i pojasni sustinu, da dobije 2-3 hard-on-a od svega toga ... Strucni ljudi iz medicine imaju naziv za to - DIJAGNOZA!
Nećemo da se lažemo, nikada driver nije menjao kvalitet prikaza. To što se radi je pokušaj da se provuku, uhvaćeni su na delu i sad se proseravaju, tačno kako sam rekao, driver je kriv, bug, ispravićemo. C c c... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.