EVGA uvodi direktnu garanciju za svoje proizvode - 3 godine...
STRANA 1 OD 2
tortojed
EVGA uvodi direktnu garanciju za svoje proizvode - 3 godine...
03.04.2012. 21:16
T45050
status: user broj poruka: 10997
``pokrivenosti`` za prodati proizvod, bez obzira na region u kojem se kupac nalazi. Nadajmo se da ce ovaj primer slediti ostali proizvodjaci, pa da ne moramo vise da strahujemo od hirovitosti i nadmenosti nasih usranih uvoznika i prodavaca...
Ono sto mnogi ne znaju ,u odredjenim delovima sveta nVidia je davala life time warranty na svoje proizvode. Ovo apsolutno nije nista novo,samo je uobliceno i preneto i na ostale kontinente. U svakom slucaju je dobro pogotovu za ove nase uvoznike i preprodavce,sad nece moci da kroje po svojim izmisljenim pravilima/zakonima !
P.S.Nova serija Kepler kartica nema uobicajeni propis o garanciji vec svaki GTX ima svoj jedinstven serijski broj po kome je prepoznatljiv u bazi podataka! Naravno kod nas cemo i dalje morati da se drndamo sa papirima i fiskalnim racunima radi ostvarenja garancije .
to je u najavi .. reklama kao i NVIDIjina Limited Life time garncija koju niko nije uspeo da ostvari ..
inace troskovi slanja grafike na zamenu u Ameriku padaju na teret kupca :) ...
volite i cuvajte svoj HW .. niko nije lud da vam proda parce elektronike koja (SVA) ima svoj zivotni vek, da zaradi na vama 100$ i da vam sisa kitu do kraja zivota ...
Ono `Usrodavac` mi se baš sviđa ali na drugom mora još da se radi.
Možda - Uvosranik? ... ili više vuče na to da ti taj sere u uši, možda bi bilo prigodno za nekog ko priča gluposti. Zajebana ova konstruktivna lingvistika ubi bože.
prema novom zakonu, fiskalni račun nije obavezan za ostvarivanje garancije kod nas.To sranje ionako izbledi posle par meseci, i može da nađe primenu jedino kao wc papir za hobite...i to sigurno veoma neudoban. :) Bitan je garantni list, ali se nadam da će se polako uvesti i praksa ostvarivanja garancije samo preko serijskog broja.
:: Ono sto mnogi ne znaju ,u odredjenim delovima sveta nVidia je davala life time warranty na svoje proizvode :: Ovo apsolutno nije nista novo,samo je uobliceno i preneto i na ostale kontinente :: U svakom slucaju je dobro pogotovu za ove nase uvoznike i preprodavce,sad nece moci da kroje po svojim izmisljenim pravilima/zakonima :: :: P.S.Nova serija Kepler kartica nema uobicajeni propis o garanciji vec svaki GTX ima svoj jedinstven serijski broj po kome je prepoznatljiv u bazi podataka :: Naravno kod nas cemo i dalje morati da se drndamo sa papirima i fiskalnim racunima radi ostvarenja garancije .
:: Ono `Usrodavac` mi se baš sviđa ali na drugom mora još da se radi :: :: Možda - Uvosranik :: ... ili više vuče na to da ti taj sere u uši, možda bi bilo prigodno za nekog ko priča gluposti :: Zajebana ova konstruktivna lingvistika ubi bože :: ::
:: :: samo se vi nadajte .. :: :: to je u najavi .. reklama kao i NVIDIjina Limited Life time garncija koju niko nije uspeo da ostvari . :: :: inace troskovi slanja grafike na zamenu u Ameriku padaju na teret kupca :) ... :: :: volite i cuvajte svoj HW .. niko nije lud da vam proda parce elektronike koja (SVA) ima svoj zivotni vek, da zaradi na vama 100$ i da vam sisa kitu do kraja zivota .. :: :: lepe zelj :: ::
Ne znam da li si karikirao ili ne, ali life time garancija ne traje duže od 3-5 godina u današnje vreme, proizvodi gube aktuelnost i prestaje proizvodnja. Tako da to i ne menja mnogo stvar proizvođačima, samo marketinški trik da privuku kupce. Kao doživotno pa se uhvatiš, a ne pada ti na pamet da je to u stvari samo dok traje proizvodnja datog proizvoda tj. njegov život.
Pa vec ima to- svi asus proizvodi gde god u svetu kupljeni vazi garancija u asus ovlascenom servisu. Provereno. Nista ti ne treba, samo odneses u kesi i reseno je. Zato je asus keva, da se razumemo. (Napomena- kada imas racun, garancija ti sigurno vazi od datuma kupovine, a bez toga moze da se desi od datuma kada je krenulo od distributera, mada i ako je takav slucaj, to je mali vremenski interval)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: prema novom zakonu, fiskalni račun nije obavezan za ostvarivanje garancije kod nas.To sranje ionako izbledi posle par meseci, i može da nađe primenu jedino kao wc papir za hobite...i to sigurno veoma neudoban. : :: Bitan je garantni list, ali se nadam da će se polako uvesti i praksa ostvarivanja garancije samo preko serijskog broja :: ::
Re: EVGA uvodi direktnu garanciju za svoje proizvode - 3 godine...
04.04.2012. 17:50
status: user broj poruka: 7769
Care koja je svrha da doplatis za 10to godisnju garanciju necega sto ce na trzistu potrajati maksimum TRI godine i postati potpuno prevazidjeno resenje...
life time warranty - ovde se misli na zivotni tj. proizvodni vek a ne zivotni vek coveka... sto ce reci da sve dok se ono sto si kupio proizvodi imas garanciju... sto sa trenutno hiperprodukcijom ne mirise na dobro...
Konkretan primer kad je na trziste izbacen GTX260 i posle koliko je prestao da se proizvodi?
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ``pokrivenosti`` za prodati proizvod, bez obzira na region u kojem se kupac nalazi. Nadajmo se da ce ovaj primer slediti ostali proizvodjaci, pa da ne moramo vise da strahujemo od hirovitosti i nadmenosti nasih usranih uvoznika i prodavaca.. :: :: http://goo.gl/KU3h :: :: -trogodisnja garancija, potpuno prenosiva na `trece lice :: -mogucnost PRODUZENJA garantnog roka na 5 do 10 godina (uz malu doplatu)
Re: Re: EVGA uvodi direktnu garanciju za svoje proizvode - 3 godine...
04.04.2012. 18:56
status: user broj poruka: 18996
abneru, poenta je klasa, poenta je procenat crkavanja, poente su druge, ovo sto pricas je negativan stav.
:: Care koja je svrha da doplatis za 10to godisnju garanciju necega sto ce na trzistu potrajati maksimum TRI godine i postati potpuno prevazidjeno resenje.. :: :: life time warranty - ovde se misli na zivotni tj. proizvodni vek a ne zivotni vek coveka... sto ce reci da sve dok se ono sto si kupio proizvodi imas garanciju... sto sa trenutno hiperprodukcijom ne mirise na dobro.. :: :: Konkretan primer kad je na trziste izbacen GTX260 i posle koliko je prestao da se proizvodi :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ``pokrivenosti`` za prodati proizvod, bez obzira na region u kojem se kupac nalazi. Nadajmo se da ce ovaj primer slediti ostali proizvodjaci, pa da ne moramo vise da strahujemo od hirovitosti i nadmenosti nasih usranih uvoznika i prodavaca.. :: :: :: :: http://goo.gl/KU3h :: :: :: :: -trogodisnja garancija, potpuno prenosiva na `trece lice :: :: -mogucnost PRODUZENJA garantnog roka na 5 do 10 godina (uz malu doplatu)
problem Life Time garancije je sto nigde nepise sitnim slovima da se to odnosi na proizvodnju istog .. dok proizvode do tada imas garanciju eventualno do kraja zaliha u magacinima .. kao sto navode mali3538 i chika Abner ... ja to znam ..
ali nemate pojma koliko ljudi mi dolazi u servis i misli da ima dozivotnu garanciju na neki uredjaj.. pri tome smatraju do kraja `njihovih` zivota .. i zato su i uzeli bas taj device !
life time - jadna reklama .. kao svojevremeno toshibina krilatica No mater what - no garantie !
`for the lifetime of the product`, u praksi znaci oko 7 godina,
04.04.2012. 21:13
koliko je meni poznato. Naime, proizvodjac je obavezan da u tom roku obezbedi potrebne rez delove za svoje (elektronske) uredjaje (po prestanku proizvodnje doticnoga modela)... Ukoliko se desi da ceo uredjaj treba ZAMENITI a ovoga NEMA, tada se proizvodjac/davalac garancije obavezuje da kupcu isporuci proizvod koji se, u smislu svoje upotrebne vrednosti moze uporediti sa predmetom za kojeg vazi garancija.
Mali Abwehr je pomenuo GTX260. U konkretnom slucaju, vlasnik 260-ke koja je pod ovakvom garancijom, danas bi dobio neku kartu iz serije 4xx ili 5xx (460, 465 ili 560)...
Zar nije proizvodjac obavezan da nakon prestanka proizvodnje obezbedi servis i rezervne delove samo onoliko dugo koliko je dao garanciju, npr 3 godine za graficke kartice?
Upravo bi to trebalo da regulise ova `produzena` garancija.
05.04.2012. 00:16
Dakle, 3 godine `normalna` i (opciono) 5 do 10, produzena... Logicno: ako u toku te `produzene` proizvodjac nema na svom lageru onu kartu koju je `osigurao`, daje ti drugu (noviju, iz aktuelle ponude) koja je u `klasi` one koju si kupio.
Re: Upravo bi to trebalo da regulise ova `produzena` garancija.
06.04.2012. 02:49
status: user broj poruka: 7769
@Olinjali tortojed... U srbistanu to znaci da u slucaju kvara iste dobijes karticu istu ili slicnu a mozda i samo para u iznosu poslenje prodajne cene proizvoda na koji je uvazena reklamacija...
A ono sto pise za dozivotnu garanciju je bas ono sto sam napisao... a tebi ako se ne svidja zali se predsedniku vlade ili drzave ili PCB...
@imarkovic Mozda je ono sto sam ja napisao negativan stav ali je tvoj stav previse optimistican pa onda kad se desi nesto sto ti se ne svidja bude: Pedercine, pokvarenjaci, prevaranti, itd... Od mene imas 1+ ali iz matisa...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Dakle, 3 godine `normalna` i (opciono) 5 do 10, produzena... Logicno: ako u toku te `produzene` proizvodjac nema na svom lageru onu kartu koju je `osigurao`, daje ti drugu (noviju, iz aktuelle ponude) koja je u `klasi` one koju si kupio :: :: ::
Re: Re: Upravo bi to trebalo da regulise ova `produzena` garancija.
06.04.2012. 08:54
status: user broj poruka: 18996
ovo `pedercine, pokvarenjaci, prevaranti` pretpostavljam da mislis na zemlju kako ti zoves `paradajz republika`, odnosno Srbija gde su divljaci, prevaranti i pokvarenjaci.. a cudi me zasto ti imas takav stav kada je za tebe majka Srbija Malezija / Kuala Lumpur..
iz ovog mogu da zakljucim samo da si ti profesor psihologije, etike i matematike, svasta covek moze da nauci od tebe.. tako obrazovanog i nacitanog `mladica`
:: :: :: @imarkovi :: Mozda je ono sto sam ja napisao negativan stav ali je tvoj stav previse optimistican pa onda kad se desi nesto sto ti se ne svidja bude :: Pedercine, pokvarenjaci, prevaranti, itd.. :: Od mene imas 1+ ali iz matisa.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Dakle, 3 godine `normalna` i (opciono) 5 do 10, produzena... Logicno: ako u toku te `produzene` proizvodjac nema na svom lageru onu kartu koju je `osigurao`, daje ti drugu (noviju, iz aktuelle ponude) koja je u `klasi` one koju si kupio :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.