Obzirom da mi je posle par godina koriscenja usluga raznih kurirskih sluzbi pripala muka (literally), odlucih da svoju srecu oprobam sa sluzbom iz naslova, za koju sam cuo dosta pozitivnih kritika. `OK` rekoh sebi, mozda ljudi stvarno prkose srpskim standardima (prevare,lazi lopovluk i slicno). Otvorim ja njihovu oficijalnu web stranicu, izaberem padajuci meni `BEX kurirska služba` ispod koje se pojavilo nekoliko opcija. (O nama, Zakazite Kurira, Kontakt, Cenovnik, Galerija itd.) Pre nego sto sam okrenuo BEX-ov call center, pogled mi privuce `Zasto Bex?` Evo sta oni kazu, zasto.
Zato što je BeX domaća firma, osnovana isključivo od domaćeg, privatnog kapitala. Zato što je BeX tim profesinalnih, školovanih i obučenih mladih ljudi. Zato što BeX pruža najkvalitetniju, najbržu i najefikasniju uslugu. Zato što je BeX opremljen najkvalitetnijim vozilima i opremom. Zato što BeX nudi otvorenu i fer saradnju.
Javila se ljubazna operaterka njihovog call centra, uzela potrebne podatke. Ubrzo zatim je i kurir stigao, preuzeo paket i tu je meni preostalo samo da sacekam 2 dana da mi stigne novac. Slucajno bacih pogled na fiskalni racun posiljke, kad ono imam sta i da vidim. Izgleda da nije bilo dovoljno sto sam 3x ponovio zeni iz call centra jasno,glasno i razgovetno cenu otkupnine, pa je cisto mode radi, umesto 8900din, ostalo 1900din. Nista, pozovem ja odmah BEX, kapiram da nije problem promeniti otkupninu ako se greska `potkrade` i primeti u nekom kracem vremenskom roku. Problema nije bilo kao sto sam i ocekivao, suma je promenjena na 8900din kako je i trebalo da bude.
Sutradan, covek kom sam slao (graficku kartu) me zove i kaze ovim recima: `Sta je ovo, Davore? Donesose mi kovertu, koju sam naravno i odbio. O cemu se ovde radi?` Naravno da je covek odbio, u kovertu tesko da moze da stane GTX550Ti u originalnoj kutiji od pola metra. Ja zgranut, odmah okrenuh BEX da vidim o cemu se radi. Posle nekog vremena su i meni i njemu javili da je posiljka IZGUBLJENA, tacnije moj paket je ili zamenjen drugim paketom (samo NLO zna kako), ili, je posiljka izgubljena. Ustanovljeno je da je posiljka ipak izgubljena, i to posle 2 nedelje mrcvarenja i zivkanja. Cisto da se zna, toliko su ulozili truda i profesionalnosti u slucaj, da me nisu ni 1 pozvali osim taj, prvi put. Svakog narednog puta je usledio identican odgovor, `Nemojte nista da brinete, ja vas licno zovem za sat vremena, samo da proverim informaciju sa sefom`. Svaki put sam im dao 24 sata, da bih ja na kraju njih zvao i stvar se vrtela u krug, sa istim odgovorima. Vise nisam mogao da ih cekam. Na kraju su mi rekli da je posiljka definitivno izgubljena i da ne mogu da je pronadju. Meni su rekli da sam ja odgovoran sto su je oni izgubili i to sto nisam osigurao posiljku. Receno mi je da ce odsteta iznositi 10x postarine posiljke. (10x309=3090din) umesto 8900din (iz petog puta doduse) Kada sam ih ja pitao, ko je meni, u bilo kom trenutku, bilo gde, preko telefona,sajta,kurir licno u kom god obliku barem spomenuo, da ja moram, ili bi bar bilo pozeljno da osiguram posiljku (jer oni imaju nekoga kome je upgrade PC-a ocigledno bio potreban u firmi), receno mi je da sam duzan da procitam pre koriscenja njihovih usluga neki zakon, pravilnik ili sta vec koji inace ima 40 strana i iskopao sam ga tek kada sam se stvarno potrudio da ga nadjem na njihovom sajtu. Dablju Ti Ef to that? Takodje sam pitao, zar se, ako sam vec odabrao da budem vasa musterija, ne podrazumeva da imam bar beneficije tipa da mi necete baciti paket sa mosta u Dunav i tek onda reci sta sam morao da uradim (da osiguram posljku, sto se inace pretpostavljam dodatno placa itd) i da se u tom slucaju odstetna ne placa nego se korisniku smejete u lice sa nekim smesnim para za odstetu? Odgovor je bio isti kao i za prethodno pitanje. Tako da eto, danas mi je stiglo pismo od Bex-a, da je zahtev za isplatu odstete izgubljene posiljke `USVOJEN` tako sto ce mi uplatiti 3000dinara na tekuci racun, ako se ja slazem, i da se time zavrsi ova tragikomedija. Ja ne kapiram, zasto sve u ovoj srbiji mora da bude ocigledno tragicno i bez srama, do te mere? Sta normalan covek da uradi, kaze, osim da vise ne saljem ni 1 kurirskom sluzbom, osim ako nam ne uvedu Antarcitca Express.
Konkretno,zasto ti nijedna druga kurirska sluzba ne odgovara. Ja licno evo vec skoro dve godine iskljucivo saljem sa Dexpresom-poslao sam preko 200 paketa- i nikada nijedan problem nisam imao,bilo jednom samo mi ostetili paket,neki majmun tamo spljeskao laganu kutiju na dno kamiona i to su mi nadohnadili stetu tako sto posle par puta sam slao o njihovom trosku dok nismo dosli do sume za koju sam ostecen,i uvek ,ali uvek nakon sto kupac primi pakety meni sutradan stize otkupnina,isto tako kad se desi da kupac ne preuzme paket,kurir ga obavezno vraca sutradan opet pa ako ga ovaj opet nema,ja naravno preko online pracenje posliljke vidim da nesto nije u redu,zovem da mi daju broj od kurira kod koga je paket,pitam ga sta nije u redu i nazovem primaoca takodje da vidim o cemu se radi,i uvek mi ljudi izadju u susret i saceka kurir jos dan dva dok ovaj se smiluje ili nadje novac da primi posiljku,NIJEDNA posiljka mi se jos nije vratila a da nije urucena. Postexpres isto moze da posluzi za neke sitnije stvari,bar meni. Aks necu ni da spominjem,par neprijatnosti i sa njima sam zavrsio,a sa ostalima nisam ni imao neku saradnju da bih mogao da komentarisem.
Nije isti u svim gradovima. U manjim mestima funkcionišu fenomenalno i otkupnina stiže za max. 48 sati. Kurir ako kaže u 11h to može biti samo +- 5 minuta.
U Beogradu su užasni. Otkupnina stiže za najmanje 4 a najviše 7 dana. Kurir kaže evo mene u 11h i ladno dođe u 18h. Zadnji put je kurir ladno izbacio tri televizora u baricu, da bi došao do mog paketića. Preopterećeni su kuriri. Rade po 16h sati dnevno i isporučuju pakete naveče dok ih ljudi ne počnu da napušavaju zbog uznemiravanja. I sve to za platu od 28.000 dinara. Mnogo kurira im napušta i menjaju se, tako da im stalni mušterija ne znači ništa, jer dok sklopimo dil, kurir napusti AKS.
Dakle AKS van Beograda je po meni najbolji i mislim najjeftiniji. U Beogradu ih ne bi ni neprijatelju preoporučio.
a ni sa jednom drugom kurirskom službom. Doduše, poslao sam svega desetak oaketa. Jedino su ovi iz PostExpressa zezali nešto kolegu Đoku Srbina (djokosrb) kad sam mu poslao Vendettu, ali i to je nekako rešeno. Iako nisam imao problema ne volim AKS, jer su im kuriri za Sremsku Mitrovicu neljubazni i lenji do bola. Sve moraš da im doneseš i utovariš u kombi. Dobro još nisu tražili da i paket sam isporučim.
Moj drugar je poručio u jednoj prodavnici lap top. Poslali su ga BeX-om (jedino iskustvo koje imam sa njima) i lap top mu nikad nije stigao. Nikad! Sreća što nije plaćao unapred. Kontam da kuriri kraduckaju. Verovatno su im male plate, ako ih uopšte imaju, pa im se to čini kao jedini način da naplate svoj rad, a sve na štetu nekog trećeg koji će zbog svega toga da popizdi i krene i sam da vara i krade.
kada sam prodao cpu i plocu kurir za prevoz je trebao biti BEX , nazvao sam ih i rekli su da ce doci po posiljku, medjutim posto niko od kurira nije stizao ja ih nazovem i ljubazni zenski glas rece da je kurir prosao moje mesto i da ce doci sutra ( a ja sedim i cekam ko ...... par sati) u momentu sam otkazao slanje posiljke i otisao u postu(jeste da nisu ni oni nisu sjajni ali meni je jednostavnije jer ne moram da cekam kurire)...
Tako da sam u 90 % slucajeva slao postexpressom i posiljku uvek osiguram , naravno obavezno citam ugovore , sta cesh na greskama se uci)
Po meni nema razloga da pristanes na manje od 3090 dinara, ja bi im uzo i tih 90. Drugo, ako te je cekala i naplata usluge povrata novca trazio bih im i 10x istu.
U svakom slucaju ja bih otisao ili kod pravnika ili u inspekciju da se posavetujem sa njima.
Inace vrednije stvari saljem PostEkspresom i platim osiguranje koje iznosi 1% od vrednosti posiljke. Kad sam slao City-jem rekli su mi da je svaka posiljka automatski osigurana.
Mislim da jedino sto mi mozemo da ti pomognemo je da posaljemo mail Bex-u, svi ovako koji svracamo na berzu i da im kazemo da smo zgrozeni nacinom na koji se oni odnose prema musterijama, i da cemo svima to usmeno preneti. Naravno ti bi prvo morao da nam pruzis dokaze za to sto si izneo ovde, da okacis to njihovo resenje sto su ti poslali i papiric koji si dobio kad si posiljku poslao.
Budim se oko 11h (vikend) i vidim tri propuštena poziva i poruku. U poruci piše citiram. `Hoćeš da primiš paket ili da ga vratim`?
Pozovem lika i kreće: `Čoveče, tri puta te zovem. Što se ne javljaš. Sad sam bio tu kod tebe.`
Ja kažem. Izvini bio mi telefon na silent (ko što i jeste većinu vremena) nisam video pozive ali hoću da uzmem paket.
On `Ok, spremim pet soma dindži, dolazim za pet minuta`
silazim po paket i zvoni mi mob taman kad sam bio na tri metra od kombija, javljam se i čujem lika kako kolegi govori `ovaj ladno mene zajebava`. U tom trenu se pojavljujem na prozoru kombija i on opet `pa dooobroo BATICE kakav je to način tralala`.
Uz sve ovo dodajte i beogradski džiber naglasak i ugođaj je zagarantovan.
Razumem ja da kasne plate i to sve al` brale zadrži neki osnovni nivo kulture konverzacije...bem mu miša...
znas sta brate, ok to za kulturu, bg dziberski naglasak, ali ja znam, kad meni treba neki paket da stigne ja se budim u 8:00, kakvi da stavljam na silent i da ustajem u 11, pogotovu kada je u pitanju AKS, zamisli ti tako vozis pakete od stana do stana i zoves nekog pola sata nikako da ti se javi na telefon, ja bih poludeo iskreno, ne bih mu vise nikad nosio paket:)
slao sam i primao dosta paketica i AKS me strasno nervira sto naplacuje 40din preko postarine i sto im treba ravno 7 dana da mi donesu pare, PostExpress je po mom iskustvu najbolji, donose pare odmah sutradan eventualno sledeceg dana i to je plafon! Jednom sam im samo zamerio, ne zbog para vec profesionalnosti, ali to je bilo do coveka ne do njih, lik nije imao da mi vrati kusur 400din cini mi se i kaze `donecu ti kad budem prolazio, prolazim ja ovde cesto`, nikad ga vise nisam video niti mi je ostavio pare, zamislite kakav je to slepac kada mu je stalo do 400din, i tako ljudi upropaste uslugu i firmu i sve ostalo.. jedan drugi buca zapamtio sam ga je super lik fini ljubazan i njemu recimo skidam kapu.. tako da uvek su krivi zaposleni koji tu rade.
:: konverzacijsko iskustvo sa kurirom AKS :: :: Budim se oko 11h (vikend) i vidim tri propuštena poziva i poruku. U poruci piše citiram :: `Hoćeš da primiš paket ili da ga vratim` :: :: Pozovem lika i kreće: `Čoveče, tri puta te zovem. Što se ne javljaš. Sad sam bio tu kod tebe. :: :: Ja kažem. Izvini bio mi telefon na silent (ko što i jeste većinu vremena) nisam video pozive ali hoću da uzmem paket :: :: On `Ok, spremim pet soma dindži, dolazim za pet minuta :: :: silazim po paket i zvoni mi mob taman kad sam bio na tri metra od kombija, javljam se i čujem lika kako kolegi govori `ovaj ladno mene zajebava`. U tom trenu se pojavljujem na prozoru kombija i on opet `pa dooobroo BATICE kakav je to način tralala` :: :: Uz sve ovo dodajte i beogradski džiber naglasak i ugođaj je zagarantovan :: :: Razumem ja da kasne plate i to sve al` brale zadrži neki osnovni nivo kulture konverzacije...bem mu miša.. :: :: :: support normalit :: ::
Baš kad Bex pomenuste imao sam i ja ne tako slatkih iskustava, srećom ništa preterano ozbiljno.
Jednom zovnem oko tri valjda, kažu doći će kurir do kraja radnog vremena međutim niko se nije pojavio a ja čekam ko pedofil pred vrtićem. Došao kurir sutra a ja zbog tog kašnjenja morao da promenim odredište koje sam im dao prethodnog dana da čoveku stigne na posao a ne kući. Lik je pola sata zivkao, prošaltalo ga je bar deset ljudi iz njihove centrale dok napokon nije natrapao na nekog ko ume da promeni podatke.
Sreća samo pa pošiljka nije nila otkupna ko zna koliko bi tek na to čekao.
Post expres uvek, iz Panceva sam, preko 40 posiljki preko limuna i skoro jos toliko van njega, nikad nikakav problem ni za ostecen paket niti za novac niti za isporuku bilo cega-kasnjenje.
To je moje licno iskustvo.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: Post expres uvek, iz Panceva sam, preko 40 posiljki preko limuna :: i skoro jos toliko van njega, nikad nikakav problem :: ni za ostecen paket niti za novac niti za isporuku bilo cega-kasnjenje :: :: To je moje licno iskustvo :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
ma slažem se ja sa tobom. Nikakva najava da će doći, ma ništa. Samo lik banuo. Tamo lepo piše. Posle dva neuspela pokušaja uručivanja smatraće se porudžbina otkazanom. support normality
Hvala na podrsci forumasima, svakako cu se posavetovati sa advokatom cisto da znam sta mi je ciniti dalje, da li uopste ima svrhe bilo sta pokusavati, ili su busni. (Probijanje ready) Meni nije problem da okacim to pismo i racun, ali sumnjam da ce bilo sta pomoci, bar sam takav neki utisak stekao prilikom `komunikacije` sa njima prethode 2 nedelje i kusur. Ill` keep you all up to date, a ako neko ima nesto da doda, ili samo da istrese bjes nezadovoljstva zbog usluga koje kurirske sluzbe u srbiji pruzaju, samo napred :-D
Uzas, kakva neprofesionalnost, ccc. Zagubio se paket mojega, kao sto neko rece, uradio neko od kurira upgrade.
Meni su jednom pregazili kombijem paket sa dva procesora zato sto sam rekao da nemam para kod sebe i da dodju za pola sata ili sutra(dosli ranije nego po obicaju pa sam bio zatecen i nisam imao trenutno lovu kod sebe). Dosli oni za pola sata i ja uredno platio...Dodjem kuci i vidim dva spljostena procesora. Pogledam kovertu i vidim tragove guma, katastrofa.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja ne znam sto si slao preko njih, Post express ti je najsigurniji tako da ne vidim uopste razlog da se razmatra druga neka sluzba.
:: :: Obzirom da mi je posle par godina koriscenja usluga raznih kurirskih sluzbi pripala muka (literally) :: odlucih da svoju srecu oprobam sa sluzbom iz naslova, za koju sam cuo dosta pozitivnih kritika :: `OK` rekoh sebi, mozda ljudi stvarno prkose srpskim standardima (prevare,lazi lopovluk i slicno) :: Otvorim ja njihovu oficijalnu web stranicu, izaberem padajuci meni `BEX kurirska služba` ispod koje se pojavilo nekoliko opcija. (O nama, Zakazite Kurira, Kontakt, Cenovnik, Galerija itd. :: Pre nego sto sam okrenuo BEX-ov call center, pogled mi privuce `Zasto Bex? :: Evo sta oni kazu, zasto :: :: Zato što je BeX domaća firma, osnovana isključivo od domaćeg, privatnog kapitala :: Zato što je BeX tim profesinalnih, školovanih i obučenih mladih ljudi :: Zato što BeX pruža najkvalitetniju, najbržu i najefikasniju uslugu :: Zato što je BeX opremljen najkvalitetnijim vozilima i opremom :: Zato što BeX nudi otvorenu i fer saradnju :: :: Javila se ljubazna operaterka njihovog call centra, uzela potrebne podatke. Ubrzo zatim je i kurir stigao, preuzeo paket i tu je meni preostalo samo da sacekam 2 dana da mi stigne novac :: Slucajno bacih pogled na fiskalni racun posiljke, kad ono imam sta i da vidim. Izgleda da nije bilo dovoljno sto sam 3x ponovio zeni iz call centra jasno,glasno i razgovetno cenu otkupnine, pa je cisto mode radi, umesto 8900din, ostalo 1900din. Nista, pozovem ja odmah BEX, kapiram da nije problem promeniti otkupninu ako se greska `potkrade` i primeti u nekom kracem vremenskom roku. Problema nije bilo kao sto sam i ocekivao, suma je promenjena na 8900din kako je i trebalo da bude :: :: Sutradan, covek kom sam slao (graficku kartu) me zove i kaze ovim recima :: `Sta je ovo, Davore? Donesose mi kovertu, koju sam naravno i odbio. O cemu se ovde radi? :: Naravno da je covek odbio, u kovertu tesko da moze da stane GTX550Ti u originalnoj kutiji od pola metra :: Ja zgranut, odmah okrenuh BEX da vidim o cemu se radi :: Posle nekog vremena su i meni i njemu javili da je posiljka IZGUBLJENA, tacnije moj paket je ili zamenjen drugim paketom (samo NLO zna kako), ili, je posiljka izgubljena. Ustanovljeno je da je posiljka ipak izgubljena, i to posle 2 nedelje mrcvarenja i zivkanja. Cisto da se zna, toliko su ulozili truda i profesionalnosti u slucaj, da me nisu ni 1 pozvali osim taj, prvi put. Svakog narednog puta je usledio identican odgovor, `Nemojte nista da brinete, ja vas licno zovem za sat vremena, samo da proverim informaciju sa sefom`. Svaki put sam im dao 24 sata, da bih ja na kraju njih zvao i stvar se vrtela u krug, sa istim odgovorima :: Vise nisam mogao da ih cekam :: Na kraju su mi rekli da je posiljka definitivno izgubljena i da ne mogu da je pronadju :: Meni su rekli da sam ja odgovoran sto su je oni izgubili i to sto nisam osigurao posiljku :: Receno mi je da ce odsteta iznositi 10x postarine posiljke. (10x309=3090din) umesto 8900din (iz petog puta doduse :: Kada sam ih ja pitao, ko je meni, u bilo kom trenutku, bilo gde, preko telefona,sajta,kurir licno u kom god obliku barem spomenuo, da ja moram, ili bi bar bilo pozeljno da osiguram posiljku (jer oni imaju nekoga kome je upgrade PC-a ocigledno bio potreban u firmi), receno mi je da sam duzan da procitam pre koriscenja njihovih usluga neki zakon, pravilnik ili sta vec koji inace ima 40 strana i iskopao sam ga tek kada sam se stvarno potrudio da ga nadjem na njihovom sajtu. Dablju Ti Ef to that :: Takodje sam pitao, zar se, ako sam vec odabrao da budem vasa musterija, ne podrazumeva da imam bar beneficije tipa da mi necete baciti paket sa mosta u Dunav i tek onda reci sta sam morao da uradim (da osiguram posljku, sto se inace pretpostavljam dodatno placa itd) i da se u tom slucaju odstetna ne placa nego se korisniku smejete u lice sa nekim smesnim para za odstetu? Odgovor je bio isti kao i za prethodno pitanje. Tako da eto, danas mi je stiglo pismo od Bex-a, da je zahtev za isplatu odstete izgubljene posiljke `USVOJEN` tako sto ce mi uplatiti 3000dinara na tekuci racun, ako se ja slazem, i da se time zavrsi ova tragikomedija. Ja ne kapiram, zasto sve u ovoj srbiji mora da bude ocigledno tragicno i bez srama, do te mere? Sta normalan covek da uradi, kaze, osim da vise ne saljem ni 1 kurirskom sluzbom, osim ako nam ne uvedu Antarcitca Express.
A sto svi pare saljete kurirom to je prevazidjeno odavno. Imate postnet uplatnicu, samo odete u najblizu postu, date broj mobilnog coveka kome saljete kes, valjda i njegovo ime valjda, uplatite kes koliko mu saljete platite neku smesnu proviziju. Posle 10 minuta njemu stize poruka, sa kodom, pomocu kog pare moze da podigne u najblizoj posti u istom trenutku ?
Djoko Srbin (djokosrb) koliko taj ima nadimaka, glupo mi da pisem xd.
Čemu zajebavanje sa tim polu-firmama kad imate city i Post?
Sa Postom sam samo jednom imao problem kad sam trebao da pošaljem nešto u petak da bi stiglo u ponedeljak, i čekam tako 4 sata skoro do 5 da bi kurir neki treći rekao da se kolega zagubio, nije mogao da me nadje, pa da ostavimo to za ponedeljak, na šta sam mu rekao da se nacrta za 10 minuta kod mene inače zovem centalu.
Da živim u nekoj vukojebini pa i da kažeš ne može da me nadje... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.