Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Nokija predstavila naslednika N8 od `SAMO` 41 Mega Pixela!
STRANA 1 OD 1
ConemaX Nokija predstavila naslednika N8 od `SAMO` 41 Mega Pixela! 29.02.2012. 21:48 T44437

status: user
broj poruka: 314
http://europe.nokia.com/find-products/devices/nokia-808-pureview/features

http://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview-4577.php

http://blog.gsmarena.com/the-amazing-science-behind-the-nokia-808s-mammoth-camera-sensor-explained/

http://www.youtube.com/watch?v=ZheH4PjEows

http://www.youtube.com/watch?v=W2cdzkgs2xY

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Jos jedan Nokijin blef: preporucuju koriscenje manjih rezolucija, da bi kvalitet 29.02.2012. 23:37 #403035

broj poruka: 10997
bio `na visini`. Propustaju da kazu (jer, trebaju im neupuceni kupci, je li) da je za te pare moguce nabaviti solidan profi aparat (entry level dSLR Nikon, Canon...) + `obicni` mobilni telefon...
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Ocekujem da sledeci `trend` bude ugradnja mobilnog (celularnog) telefona u ...fotoaparat. Vec su se pojavili modeli koji imaju wi-fi a mikrofonima su snabdeveni odavno. Uskoro ce Sony da objavi: nas novi model fotoaparata prima i sim karticu...

JovanZ re 01.03.2012. 00:26 #403045

broj poruka: 3008
preterase ga.
markopvict Vecu sprdnju od ove skoro nisam procitao. 01.03.2012. 00:27 #403046

broj poruka: 4515
Ako taj telefon moze da obradi sliku od 41Mpix, ja odsecem patkolinu!
Koliko su prsli!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum ... 01.03.2012. 00:36 #403047

broj poruka: 1301

Nabiti 41 mpx u telefon sa sićušnim čipom i optikom?!Normalno je ovo što je torta naveo da se preporučuje smanivanje rezolucije zarad kvaliteta fotki,jer što je veća rezolucija-konačna fotografija je više degradirana.
Ovo je samo mamac za neupućene i zadnji trazaj Nokie da se izvuče iz govana.
quna ... 01.03.2012. 00:55 #403060

broj poruka: 1637
Kakav kretenizam, nije cak ni smesno, napravice i telefon u obliku prdeceg nosoroga sa roze shampitom na glavi, a sve sto treba da urade je da priznaju da su pojeli govna i predju na android i sve njihove frustracije ce ne bas odmah ali lagano nestati...

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

Snoopy- - - 01.03.2012. 01:23 #403066

broj poruka: 6083
Mozda su samo pobrkali brojeve i mislili 14 :-)

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

ConemaX Re: Vecu sprdnju od ove skoro nisam procitao. 01.03.2012. 01:23 #403067

MOzda kada bi pazljivo odgledao par intervjua i par videa iz prve ruke shvatio bi da telefon iskoriscava punih 38Mp u 4/3 formatu i 34Mp u 16/9 formatu. Preporucio bi ti da seces patkolinu,patku,pace ili sta je vec.

:: Ako taj telefon moze da obradi sliku od 41Mpix, ja odsecem patkolinu
:: Koliko su prsli!
ConemaX Re: Jos jedan Nokijin blef: preporucuju koriscenje manjih rezolucija, da bi kvalitet 01.03.2012. 01:26 #403069

To sto si napisao nema veze sa zivotom. Spramujes sve kao i uvek.

:: bio `na visini`. Propustaju da kazu (jer, trebaju im neupuceni kupci, je li) da je za te pare moguce nabaviti solidan profi aparat (entry level dSLR Nikon, Canon...) + `obicni` mobilni telefon..
:: - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Ocekujem da sledeci `trend` bude ugradnja mobilnog (celularnog) telefona u ...fotoaparat. Vec su se pojavili modeli koji imaju wi-fi a mikrofonima su snabdeveni odavno. Uskoro ce Sony da objavi: nas novi model fotoaparata prima i sim karticu..
::
ConemaX Re: ... 01.03.2012. 01:31 #403074

Takodje sto si napisao nema pojma sa zivotom sem sto spramujes.

:: Nabiti 41 mpx u telefon sa sićušnim čipom i optikom?!Normalno je ovo što je torta naveo da se preporučuje smanivanje rezolucije zarad kvaliteta fotki,jer što je veća rezolucija-konačna fotografija je više degradirana
:: Ovo je samo mamac za neupućene i zadnji trazaj Nokie da se izvuče iz govana
ConemaX Re: ... 01.03.2012. 01:34 #403075

Majko moja sta li ti pises... Predji ti lepo na android i uzivaj...

:: Kakav kretenizam, nije cak ni smesno, napravice i telefon u obliku prdeceg nosoroga sa roze shampitom na glavi, a sve sto treba da urade je da priznaju da su pojeli govna i predju na android i sve njihove frustracije ce ne bas odmah ali lagano nestati..
:: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb
:: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw
toocool re 01.03.2012. 01:39 #403078

broj poruka: 1092
azdaha :)

CPU-Z: http://bit.ly/vrD8FF

cele1988 ... 01.03.2012. 01:50 #403084

broj poruka: 1424
da i ja izvadim moj dslr i sasijam ga ko 1-2 :)

ConemaX Par slika... 01.03.2012. 02:17 #403096

http://www.dpreview.com/news/2012/02/27/Nokia-808-PureView-with-41MP-sensor

http://thenextweb.com/mwc/2012/02/27/hands-on-with-the-nokia-808-pureview-and-its-controversial-41-megapixel-sensor/

Evo i slika zabelezenog sa Nokia 808 u punoj rezoluciji. Nema sta da se prica sa ovime su skocili 10 generacija iznad svih Camera-telefona danasnjice. Jos niko nije stigao ni N8 a pitam li se kada ce... Cak su i oba mikrofona koji su ugradjeni u mob napravili toliko mocnim da su u stanju da snjime buku bez distorzija do cak 140 Decibela! Prevod odes u diskoteku koncert i snjimis sve kako je u stvarnosti, Jednostavno nema sta da se prica... Sem svaka cast.

http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2012/02/streetview-in-rio-captured-with-nokia-808-pureview.jpg

http://press.nokia.com/wp-content/uploads/mediaplugin/photo/climbing-in-south-africa-2-captured-with-nokia-808-pureview.jpg

http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2012/02/capoeira-in-rio-captured-with-nokia-808-pureview.jpg

http://press.nokia.com/wp-content/uploads/mediaplugin/photo/hanging-out-2-captured-with-nokia-808-pureview.jpg

http://press.nokia.com/wp-content/uploads/mediaplugin/photo/kite-surfing-in-cape-town-captured-with-nokia-808-pureview.jpg

markopvict Svaka im cas! 01.03.2012. 02:19 #403097

broj poruka: 4515
3 koplja su ispred svih!
quna @conesbbkg 01.03.2012. 20:11 #403328

broj poruka: 1637
Jedina fotografija koja ovde nije sa soft fokusom i buna noise-a je ona sa nokia.com, koja je znamo svi slikana u strogo kontrolisanim uslovima, sa vise nego dovoljno svetla i stativom, a vrlo verovatno uopste i ne ovim telefonom.

Ukoliko poznajes osnove digitalne fotografije znas da u telefon ne moze da stane ni `crop` senzor a kamoli full frame, odnosno fizicki mozda i moze ali optika koja bi dovodila svetlo na toliki senzor definitivno ne, a da telefon pritom ostane `telefonskih` dimenzija. To nas dovodi do pitanja, koji ce djavo 41mp na tako malom senzoru i spravi kojom niko nece raditi fotografije za bilborde velikog dpi-a?

1. Nokia je raznim procesorskim resenjima do nekle ispeglala noise i zamaskirala nedostatak detalja i ostrine i kada krajnji korisnik pogleda svoju 41mp fotografiju na full hd monitoru ona moze da izlgeda vrlo pristojno. Na 100% cropu nikako.

2. Odvajkada poznata obmana neupucenih ljudi da vise mp-a daje kvalitetniju fotografiju.

3.Sta ce mi 41mp i dobra fotka na telefonu ako nemam kontrolu nad njima? Nemam manuelna podesavanja, na mogu da nakacim ekterni blic, ne mogu da stavim objektiv koji mi odgovara, pravi jednu fotku u dve sekunde a ne cetiri fotke u jednoj sekundi....

4. Skretanje paznje sa cinjenice da je android univarzalniji i pozeljniji sistem i okretanje te paznje na senzacionalnih 41mp `ma pustite android, nas to ne interesuje mi se sad bavimo budzenjem kamera na telefonima, u tome je buducnost...`

I moje licno misljenje: Koga briga za kamere u telefonima? Ok nemas aparat pa hoces da imas nesto all-in-one, to danas moze svaki telefon, da napravi fotku pribliznu fotoaparatu od 80e. Ali dati 500+ evra za telefon koji ne moze da napravi fotku bolju nego aparat od 120e e to je vec teska budalastina. Propustiti ceo koncert grupe koju volis da bi okacio na yt drmusavi snimak istog, priceless. Za sve ostale prihvatljive pokusaje tu je kamkoder, stativ i kasnije -kucni- mastering audio sadrzaja tog snimka. Sta je problem, sto ne mogu da naguram sim kartice? Mnogo mi je veci problem sto ne mogu sa ostatko ekipe da razmenjujem `iskustva` na univerzalnom sistemu koji svi koristimo `je li, koja je to app, odlicna je...ahhh jbg ja imam nokiu to nema kod mene...moram da nadjem nesto na tu foru za nokiu...fuuu` ili `hm da vidim, koji cu sad telefon da kupim, navikao sam na symbian necu da ga menjam, da vidim sta ima sve u ponudi...hmm...izgleda moram da biram izmedju dva modela nokie...maler...fail (ovo se odnosi i na apple u cijem slucaju bi svi trebalo da imaju isti telefon, univerzalni ukus....Staljinizam....fail`

Tako da ono, u zdravlje s` nokiju i neka te sluzi dobro, mene licno ne zadovoljava, a marketiski trikovi su im po meni postali krajnje pateticni...

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

drum Re: Re: ... 01.03.2012. 20:51 #403339

Naravno da nemam veze sa životom!!!

NokiJa made Jin Jagodina!!!

:: Takodje sto si napisao nema pojma sa zivotom sem sto spramujes.
:: ::
:: :: Nabiti 41 mpx u telefon sa sićušnim čipom i optikom?!Normalno je ovo što je torta naveo da se preporučuje smanivanje rezolucije zarad kvaliteta fotki,jer što je veća rezolucija-konačna fotografija je više degradirana
:: :: Ovo je samo mamac za neupućene i zadnji trazaj Nokie da se izvuče iz govana
ConemaX Re: @conesbbkg 01.03.2012. 20:52 #403340

Ti si ocigledno promasio temu. Ova tema je namenjena ljudima koje ovaj mob zanima. Ti si ljubitelj androida i ne zanima te kamera u mobilnom. Super. To postujem i niko te nije terao da pises ovde. Ja ne idem po forum temama i pisem kako su telefoni sa Androidom losi,da imaju problema sa virusima,multitaskingom,bezbednoscu,baterijom,zvucnikom,slusalicom,audio izlazom itd... Ja sam lepo izneo dosta linkova da se covek moze informisati o ovom novom modelu. Ako pratis malo IT scenu videces da je bilo poredjenje N8 sa raznom modelima fotoaparata,telefona itd i da je N8 osvojio vecinu prvih mesta na tim testovima. Cak sta vise na GsmArena je bio test na slepo u kome su ljudi glasali izmedju drugog telefona marke SonyEricsson od 12Mp i cini mi se fotoaparata Sony od 12Mp,najvise glasova je imao N8 i pobedio je. Jos N8 posedujem licno i od kada ga imam digitalni nisam ni upalio. Slike su fenomenalne i blic takodje o HD zapisu da ne pricam i naravno zumom bez gubitka kvaliteta. to do dana danasnjeg ni jedan proizvodjac nije uspeo da ubaci u mobilni telefon. Samo nam mazu oci sa nekom bednom HD kamerom,kao full HD ludilo,kamioni,avioni a kada dodju testovi i onda svi redom padaju. losa kompresija,malo detalja,itd... VIdeo zapis na 720P koji pravi N8 je jos uvek DALEKO bolji od svih Full HD telefona danas. Normalno da cak ni ovaj novi model 808 ne moze da se meri sa OPTICKIM zumom(OBJEKTIVOM OD 20CM) koji se moze dodati profesionalnim fotoaparatima ali kada je u pitanju slikanje i snjimanje u normalnim udaljenostima slike su fenomenalne. Da ne pricamo o loseszoom 4 puta u fullHd na 30fps koji moze da snjimi. Izvini ali za Mobilni telefon ovo je VEOMA impresivno. Da su JABUCARI(Apple) ovo napravili zvonili bi na sva zvona i to bi sazala i moja baba koja zena ima skoro 80 godina. Prema tome sacekajmo malo da se mobilni nadje u prodaji sa jos ispeglanim sistemom i ne zaboravimo mozda i nekim hack-om za otljucavanje punih 100% kvaliteta pa da nesto pricamo. Ali jedno je sigurno. Drugim proizvodjacima ce trebati jos ko zna koliko generacija da naprave ovako nesto. JAbucarima kako su poceli trebace jos jedno najmanje 37 Generacija ako budu nastavili kao i do sada,da dodaju bednih 3Mp svake godine i to na nikakvoj optici i jos nikakvom Blicu. Toliko.

http://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview_wins_best_new_device_at_mwc-news-3919.php

nemanja21 Re: ... 01.03.2012. 21:15 #403345

broj poruka: 1227
Da da, sve je to sjajno, samo si prevideo da je telefon isti iPhone 2G iz 2007 sa kockom pozadi i natpisom Nokia napred... Sto se cini OS-a, cini mi se da jos nije dostigao taj nivo...

drum Re: Re: @conesbbkg 01.03.2012. 22:11 #403362

Za takve kao što si ti ide jedna poučna pesmica.Poslušaj i pronađi se:

http://goo.gl/X9kfg

:: Ti si ocigledno promasio temu. Ova tema je namenjena ljudima koje ovaj mob zanima. Ti si ljubitelj androida i ne zanima te kamera u mobilnom. Super. To postujem i niko te nije terao da pises ovde. Ja ne idem po forum temama i pisem kako su telefoni sa Androidom losi,da imaju problema sa virusima,multitaskingom,bezbednoscu,baterijom,zvucnikom,slusalicom,audio izlazom itd... Ja sam lepo izneo dosta linkova da se covek moze informisati o ovom novom modelu. Ako pratis malo IT scenu videces da je bilo poredjenje N8 sa raznom modelima fotoaparata,telefona itd i da je N8 osvojio vecinu prvih mesta na tim testovima. Cak sta vise na GsmArena je bio test na slepo u kome su ljudi glasali izmedju drugog telefona marke SonyEricsson od 12Mp i cini mi se fotoaparata Sony od 12Mp,najvise glasova je imao N8 i pobedio je. Jos N8 posedujem licno i od kada ga imam digitalni nisam ni upalio. Slike su fenomenalne i blic takodje o HD zapisu da ne pricam i naravno zumom bez gubitka kvaliteta. to do dana danasnjeg ni jedan proizvodjac nije uspeo da ubaci u mobilni telefon. Samo nam mazu oci sa nekom bednom HD kamerom,kao full HD ludilo,kamioni,avioni a kada dodju testovi i onda svi redom padaju. losa kompresija,malo detalja,itd... VIdeo zapis na 720P koji pravi N8 je jos uvek DALEKO bolji od svih Full HD telefona danas. Normalno da cak ni ovaj novi model 808 ne moze da se meri sa OPTICKIM zumom(OBJEKTIVOM OD 20CM) koji se moze dodati profesionalnim fotoaparatima ali kada je u pitanju slikanje i snjimanje u normalnim udaljenostima slike su fenomenalne. Da ne pricamo o loseszoom 4 puta u fullHd na 30fps koji moze da snjimi. Izvini ali za Mobilni telefon ovo je VEOMA impresivno. Da su JABUCARI(Apple) ovo napravili zvonili bi na sva zvona i to bi sazala i moja baba koja zena ima skoro 80 godina. Prema tome sacekajmo malo da se mobilni nadje u prodaji sa jos ispeglanim sistemom i ne zaboravimo mozda i nekim hack-om za otljucavanje punih 100% kvaliteta pa da nesto pricamo. Ali jedno je sigurno. Drugim proizvodjacima ce trebati jos ko zna koliko generacija da naprave ovako nesto. JAbucarima kako su poceli trebace jos jedno najmanje 37 Generacija ako budu nastavili kao i do sada,da dodaju bednih 3Mp svake godine i to na nikakvoj optici i jos nikakvom Blicu. Toliko
:: http://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview_wins_best_new_device_at_mwc-news-3919.ph
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs