Ovako posto su bile 2 teme koje nemaju veze sa vezom sa ikakvom pravom zaradom na netu resih da napravim jednu u kome cu na osnovu mog iskustva objasniti par stvari .).
Da ne bude nista, hoces ti da zaradis, nikad nisi nista zaradio, pricas gluposti pogledajte ovaj link .) :
Ovo je sa sajta zvanog Lockerz.com, jos jedan user sa Pcberze je uzeo par stvarcica sa tog sajta, ako hoce nek se javi, ako nece ne mora, meni svejedno .). Pre je tamo mogla da se uzme ovakav kes, sada ne moze (good old times :)), jer su doticni redemption-i prestali, prebacili su se u social site :).
1. Ako vam iko kaze ulozite 1$, za 15 dana dobijate 500$ sa nekim videom na youtube-u i nekim glupostima, automatski znajte da je to neka prevara.
2. Nema para bez motike, to vazi i za internet zaradu. Da biste nesto zaradili morate lepo da se informisete, nadjete eventualno neku rupu u sistemu koju cete iskoristiti kako treba :).
Ok kada smo to apsolvirali idemo dalje :).
Imaju dva tipa zarade ako zelite da ulozite vase znanje i da zaradite kes ili da ne ulozite znanje nego da bukvalno fizikalisete :).
1. Najbolji sajtovi za to su oDesk i 99designs, freelancer je u neko vreme kada sam ja nesto jurio pun laznih poslova, 2 puta sam mu dao sansu, nije mi se svideo. 99 designs je pre svega Adobe CS based sajt, znaci vektorska / rasterska grafika (pre svega neki logo-i, ikonice za neke aplikacije), ali takodje mozete naci i poslove za pravljenje sajtova, jedan sajt je oko 600 $, naravno ako vas odaberu. Ja licno nisam nesto za to umetnicko crtanje i nemam neke ideje na taj fazon, ali recimo znam da je jedan decko (sada cetvrta godina srednje skole) pobedio na oko 5 projekata, ja kada sam sabrao zaradio je preko 1000$. oDesk je u principu sajt slican freelancer-u samo sto je 150 miliona puta bolji za posao, nema ghost poslova + se moze naci CAD / CAM poslova, ali mislim da oni zahtevaju original software, a i nivo je jako jako visok. Sa oba sajta mozete da izvucete kes preko Moneybrookers koji radi za Srbiju :).
2. Sada drugi tip zarade fizikalisanje koji je meni isao od ruke :). Ovde je u 90% slucajeva piramidalna sema. Kliktanje reklama, ko je nesto trazio na taj fazon cuo je za Neobux. Na njemu je do pre godinu dana vazilo pravilo 0.01$ po reklami, 4 reklame dnevno i to je to. Iako im je ceo referal sistem bio takav da su referali ustvari bili botovi umesto ljudi, ceo sistem je trebao da padne, medjutim posto su jako postovan sajt uveli su promene, pa se dnevno umesto 0.04$ trenutno moze zaraditi oko 0.01$ samo na vase klikove naravno :). Konkurentski sajt onbux vise ne postoji, on nije uveo ove izmene :).
Postoje i HYIP programi, e ovo se zove ne raditi nista a mlatiti pare :). HYIP - hyiper yield investment program. Ovi programi se baziraju na tome da daju sulude kamate za vas investment na dnevnom nivou, tipa 2% dnevno za vasu investiciju na dnevnom nivou. Ja sam na jednom HYIP-u ulozio 11$, u avgustu mesecu prosle godine, sada imam 82$, naravno nista radio nisam :D. Glavna caka je ovde da ce sistem (sajt) raditi dok uvek ima ljudi koji ce investirati u sajt, jer od novca tih novih ljudi oni vama ustvari isplacuju kes, kada tih novih ljudi ne bude bilo sajt pada, naravno kada ce sajt pasti, to zna samo onaj ko drzi doticni sajt. Ovde ima najvise manguparije, otvore sajt lupe ludu kamatu, isplacuju prvih mesec dana, zatvore sajt drmnu pare i cao zdravo, niko ih ne juri svi srecni i zadovoljni :). Zato treba juriti samo sigurne sajtove, ali i oni ce pre ili kasnije pasti. Ja sam naleteo na jedan, ko hoce da se informise neka procita, ako nekoga nesto detaljnije zanima, neka ili pise u temi ili neka cima preko mail-a :
Ako iko planira da nesto ulozi neka zna da se paypal ovde ne prima nego samo alert pay i jos neki levi servisi, ima i neko ulaganje preko kartice ali to je barem meni rizicno. Ako neko planira da se registruje, neka lupi ovaj link gore pomazete meni na taj nacin :D. Svaka investicija je na vasu odgovornost, ja sam lepo objasnio gore koji su rizici :).
FreebieJeebies i Kudos network, ubedljivo najbolji nacin zarade preko interneta. Sema je takva da nikada ali nikada nece pasti. Bazira se na prostom registrovanju na doticni sajt pod nekim referal linkom i odradjivanje paid offer-a ima i free offer-a, ali traze kreditnu karticu - ja licno ne preporucujem :). Dakle vi recimo kliknete na ovaj moj :D referal link :
Registrujete se na sajt i odradite uspesno offer i ja dobijam Vas kao referala. Na taj nacin sam ja zaradio 17 funti u kesu ili 20 funti ako uzimam neki fizicki item (tipa Macbook Air (fensi je :D)). Znam da je jedan decko uzeo preko ovog sajta 20 000 funti, neki su uzimali i automobile, znaci sistem 1000 % radi kako treba. Naravno ima rupa, ako imate dovoljno kesa i dovoljno fake account-a i dynamic IP adresu mozete da registrujete ∞ accounta na doticni sajt. Ulozite 10 funti, dobijete 17, e sada je problem sto treba imati malo povise kesa u account-u. Takodje postoji i drugi network koji radi na isti fazon ime mu je Kudos network, ali on nema offer koji se moze odraditi odavde, dok FreebieJeebies ima Little Bid Tasty (10 funti).
Moj zakljucak : Na netu se moze zaraditi kes, ali treba isto raditi, nekad ce pasti kes, nekada nece. Moj savet je pogotovu mladjim generacijama (ima ih) da lepo sednu i zagreju stolicu i uce skolu kako treba jer ce tako najbrze kes zaraditi. A ako im se bas zaradjuje kes preko neta samo bi im preporucio ove HYIP pod uslovom da uloze neke male pare kao sto sam ja uradio, ili da u slobodno vreme nauce Photoshop / Illustrator jer ce im to znanje kasnije itekako koristiti + ako imaju talenat mogu jako lepe parice da zarade preko interneta, a i ovako ako nekome zatreba logo u njihovoj okolini .).
Za adsense nisam nista pisao, ima neko na sajtu (admini xd :)) ko sigurno ima vece iskustvo od mene u tom pogledu.
Da dodam Amazon mTruk, uzeo sam 30$ (isplaceno) za nedelju dana na popunjavanje nekih anketa u slobodno vreme. Mana je sto su vecina poslova samo za amere, a ako se regujes kao amer ne mozes da povuces pare na karticu nego samo da ih potrosis na amazonu (tako ja radim i to mi je ok, kupim neku igricu). U suprotnom mozes da povuces pare na karticu ali imas dostupno 10x manje poslova i svi su bezveze.
Na 99designs idite samo ako ste ocajni, iako sam uzeo dobre pare na njemu ne pada mi na pamet da se tamo vratim. Pola konkursa su prevare sa majmunima koji te drkaju mesec dana i onda povuku pare. A sam 99designs takve maksimalno stiti.
Krenuo sam da citam, stigao do dela gde sam ja pomenut (indirektno) pa da se javim :) Nemam vremena sve da citam, nit da radim na netu.
Preko ovog lockerz sajta sam dobio majcu, par puta po 10ak, i pet dolara, usb apostolku od 4gb :D (retard, jedan od retkih upadnem i omasim i kliknem usb umesto iPoda :(((( ), a sto je najsladje, zaradio sam dovoljno poena, skroz laganica i za 0 dolara `kupio` netbook (koji mi omogucio kupovinu asus transformera). Sve ovo sam slao kod nekog svog u USA i uredno stizalo. E da, za poene sa 99% snizenja sam kupio sestri i devojci sledece stvari: pantalone od 180$, 60$, 80$, majcu od 30$, jaknu od 60ak $, duks od 55$..i jos ponesto, ne mogu da se setim, bilo je tu i nekih boca, sveski.. itd :D. Vecinu mi ujak doneo pre mesecak dana, za sta je imalo mesta. U svakom slucaju, hvala giletu sto me uveo u to, s njim nema shale :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
@snoopy javio si se :). Nema na cemu i drugi put ako nesto tog tipa naleti :).
@substrance jbg najveci problem je izvuci pare :).
@shark Pazi kod tebe je sistem napravljen da nikada ne padne, isti sistem postoji i u USA, i za HU koliko vidim :). Jedna stvar mi nije jasna, a to cu ti poslati sada preko mail-a, pa ti baci nesto na brzaka. Na tom sistemu moze tona kesa da se zaradi, ali moras da se posvetis itekako tome, da sto sta batalis. Recimo nekom penzioneru bi to leglo super :). Samo partneri ti nisu neki, Vodafone i T-Mobile nisu kod nas .), a Maxi dere sa cenama, ovi ostali su vecinom ~ok :), Sportvision mi se itekako svidja .).
Jedina stvar na koju sam ja naleteo a da imam neke koristi je https://www.playspam.com koji daje da se zarade ultimate poeni koji se kasnije pretvore u game card.
Zarada na netu hehehe. evo pao je sneg u bg ako ocete da zaradite lopatu u ruke i rokaj 1500 din dnevno uplacuju svakih 15 dana. Em fizicki resavate problem krive kicme, em lova na ruke nema ni traga ukocenim prstima od kliktanja misem.
Mozda je sad gori. Jel si procitao sta sam gore napisao? Ne znam sta tu tu nije jasno. Ispade kao da hteo da te sjebe nesto. Tvoj problem ako nisi umeo da se snadjes. Ja jesam, i u plusu sam stotine i stotine dolara. Sad je suvisno pricati o tome jer je s tim sajtom gotovo
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Sam se izvukao iz te gluposti,pokusao gile da me navuce,al prc :: :: LJUDI taj lockerz je gori od facebooka :: :: ::
:: Mozda je sad gori. Jel si procitao sta sam gore napisao? Ne znam sta tu tu nije jasno. Ispade kao da hteo da te sjebe nesto. Tvoj problem ako nisi umeo da se snadjes. Ja jesam, i u plusu sam stotine i stotine dolara. Sad je suvisno pricati o tome jer je s tim sajtom gotov :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAK :: Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: Sam se izvukao iz te gluposti,pokusao gile da me navuce,al prc :: :: :: :: LJUDI taj lockerz je gori od facebooka :: :: :: :: :: ::
kako kažete za prevlačenje novaca na karticu (čitaj ne može), jel zna neko neki sajt gde pare mogu da se uzmu al da se iskoriste za kupovinu PS3 igara? ono, ako već ništa ne mogu normalno da uradim sa njima, onda da drndam joypad!
tj da se skine na konzolu, ne da poručujem ceo disk.. tj, može i tako, al ono prvo mi je brže..
Gile, za USA ne znam ali znam da cemo i njega roknuti a shto se HU tiche sistem je identichan... i nash, samo ume100 srbija pishe HU - direktor je moj prijatelj, sutra smo u BGD-u slavimo god. kompanije, dolazi cela evropa.
Shto vremena tiche, ne treba da radish mnogo, 2h dnevno je sasvim dovoljno, ali treba radish pravilno a to se kao i sve na svetu nauchi - juche registrovao saxija, dao sam mu linkove sa preko 250h mateirjala, ti si sledeci pa se edukuj.
Partneri: u koju god zemlju udjemo biramo samo najjache firme, neko me se svidjaju nekome ne, medj. posle god. dana rada zaradjujehs dovoljno da ne obracash paznju na cene!
- t-Mobile je Hratskoj, Vodafone RU, ovde je Telekom koji sve osim nas dere i zato pricham al` nema ko da me slusha da se registrujete, besplatno je i da uzivate sa njim + zarada od njega - danas smo potpisali ugovor sa ruskim beeline, ima samo 50mil. korisnika, nama dao 10%...
- u sport visionu imash 8% za kesh shto necesh raditi nego cesh praviti vauchere, objasnicu ti kako, i imati 10%... - vajdica!
@ICEsd: uz duzno poshtovanje ali ne_inteligentno je biti nash chlan a placati punu cenu Telekom ADSL-a - ja sam proshle nedelje uzeo Click 16 i koshtace me oko 300din./mes. -nikakav problem da dodjem u SD i popijemo pivo sa popustom...
@ALLl: Od ponedeljka nova partnerska firma Tehnomanija, popust 8% - navali narode!
Tužilac ->Poternica->KaFez
:: @shark Pazi kod tebe je sistem napravljen da nikada ne padne, isti sistem postoji i u USA, i za HU koliko vidim :). Jedna stvar mi nije jasna, a to cu ti poslati sada preko mail-a, pa ti baci nesto na brzaka. Na tom sistemu moze tona kesa da se zaradi, ali moras da se posvetis itekako tome, da sto sta batalis. Recimo nekom penzioneru bi to leglo super :). Samo partneri ti nisu neki, Vodafone i T-Mobile nisu kod nas .), a Maxi dere sa cenama, ovi ostali su vecinom ~ok :), Sportvision mi se itekako svidja .) :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.