The GeForce GTX680 would be based on the GK-110 chip which is manufactured using the 28nm TSMC’s Fabrication process, The card would pack a total of 6 Billion Transistors, 1024 Cuda Cores, 2GB GDDR5 memory (512-bit interface) and is part of the A2 Revision. DX11.1 Support and Compatibility with PCI-e 3.0 interface is ready!
Ako je je GPU-Z spec tacan GTX680 ce biti monstrualna azdaja.. 1024 CUDA jedinica.Obzirom da shader jedinice kod nVidia imaju mnogo znacaja u gamingu ovo ce stvarno da bude nesto.. 2GB memorije...512 bit-ni mem bus!Zvuci fantasticno,jos samo da se potvrdi kao tacno. Dok ne vidim ne verujem :) Glasine kazu da ce def klokovi biti 740 Mhz,nesto slicno kao kod GTX580.
NVIDIA was unimpressed by the AMD HD7970 during CES 2012, They said that they were expecting alot from the new 28nm card which suggests the company might be preparing some beastly counterparts at their end. Also, The Mid Range (GK-104) Kepler lineup is rumored to be as fast as the HD7900 Series. Only time will tell.
I ranije se pricalo da ce mainstream Kepler karta biti brza koliko i 7970 sto sad zvanicno u neku ruku mozda moze i da se `potvrdi` obzirom da se znaju performanse 7970 dok se za Kepler i dalje nista ne zna ali zeleni verovatno kuvaju svoje iznenajdenje.Znaci negde je nesto procurilo..
Opet sve treba uzeti u rezervi mada ni do sad nVidia nije razocarala pa ne verujem ni da ce sad. Single gpu kartu ce sigurno imati brzu a sta pored brzine jos nude to cemo videti. Za sad vest deluje obecavajuce !
Mislim da ce puni potencijal ove kartice doci do izrazaja tek s pojavom igre Tetris HD 3D PSN LIVE. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Dal ce i dalje da furaju system zavisnosti od cpu-a,jer stvarno sto ih lepo intel ne kupi(iako su se svadjali ko stoka i kraj).Ako nastave tako,neka fala.
Ne spamujte vise dok ne izadje karta. Rekla kazala vise mi se gadi Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Ili ako Ser Baxter od Torenta nadje nepoznati biser u nekom udaljenom kutku Mreze. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Obrowski kaze da ce se prvo pojaviti GK104 sa jako niskom cenom i da ce dostici performanse Southern Islands kartica tako da ne preporucuje kupovinu AMD karti jer ce biti drasticno skuplje.
Charlie said SemiAccurate has the NVIDIA AIB partners that some of the listed price GK104, not $ 499 not $ 399 - but $ 299, yes just $ 299 U jeee.Ako Charlie koji ne podnosi nVidia iznosi ovakve tvrdnje onda nemam reci!
Indirectly confirmed the GK104 will be a small core of the rumors. The price and the current North American GeForce GTX 570 GeForce GTX 560 Ti or high prices rather, it appears that 560 Ti ** people`s rumors is true. At the same time Charles also reminded GK104 pricing shows that yield and shipments, and many other issues, for the Radeon HD 7900 series of sales is indeed sounded the red alert. It seems a few years ago Radeon HD 4850 listed on the situation will be repeated?
I Opet napomenucu,sve dok se ne dokaze niko nije kriv :) Tj, htedoh reci,dok se karte ne pojave tada ce se znati pravo stanje.. Za sad samo rumor uglavnom..
Najbolje da sacekamo. Dok karta ne izadje besmisleno je, da ne bude posle kao sa Buldozerom. Da ne bude marketing tipa ne kupujte konkurenciju, mi smo iza coska i sigurno cemo biti brzi (jeftiniji?)
Batalio sam AMD-ATI zbog drajvera u grafičkom segmentu, takoreći prešao sam u zeleni tabor. Ono što sam doživeo sa drajverima bi i Obrada oteralo u zelene.
Inače što se mene tiče, super, što više to bolje. Da malo popadaju ove cene da se nešto pazari :)
@Alrad Baxter-a si pogresno protumacio. Covek je extra lik. Nema potrebe da ga prozivas kad ga nisi upoznao. Predrasude imas i to je sve
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: :: Ili ako Ser Baxter od Torenta nadje nepoznati biser u nekom udaljenom kutku Mreze :: ________________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3 :: ::
Charlie said SemiAccurate has the NVIDIA AIB partners that some of the listed price GK104, not $ 499 not $ 399 - but $ 299, yes just $ 299 !
Pa ako je ovo tacno a previse zvuci dobro da bude onda ces imati kartu za 200+ eur u rangu performansi sa 7970! Zvuci po malo neverovatno ali ja ostavljam prostor za svaku mogucnost obzirom da znam na sta je sve sposobna nVidia jer Kepler ima mnogo veliki potencijal. Ako je GK104 mali chip znaci da ce i manje da kosta stoga svako bi se radovao da za 200 i kusur jevreja ima tako brzu kartu. To stvarno treba doziveti. Naravno svako svestan nece verovati svemu sto mu se poturi pod nos i zato dok se karte ne pojave zvanicno to je jedino legitimno!
Problem sa drajverima ne postoji, pune ti usi i zavaravaju te. Oduvek koristim ATI i nikad nisam imao problem sa drajverima. Sramota je kakvim se lazima bave. Druze sve igre sam igrao bez problema. Kad cujem da drajveri ne valjaju zaprepastim se i iznerviram
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Nema od toga nishta,karta performansi hd 7970 za 200e-250e?Ako tako bude onda amd moze da se ugasi odma,posto ce da puknu,a i sa procesorima ne stoje bash dobro.Ali to se nece dogoditi iz prostog razloga sto ce nvidia karta performansi hd 7970 biti bar duplo vishe od tih 200e++.
Inace mene zanima(posto me amd izludjuje,kao i vecinu sa driverima,ovi 12.1 su konacno ok)a i red je na nvidi-u,posto idem cik-cak,amd-nvidia,kao i stefana i mene zanima neka karta oko 200e a i da ce lepo da legne sa phenom II x4 955,jedino me ta(po meni neopravdana potreba)za cpu snagom brine.Jebiga ne moze svako (nece svako)da 180e za cpu,a primarna stvar na kompu mu je gaming.
edit:Meni niko ne puni usi,pet verzija drivera se ili crashuje ili cudne anomalije,znaci karta je ok,kad stavim druge drivere sve je ok.
I ja mislim da ce tesko takva karta da se pojavi sa takvim performansama a i sa cenom. Zvuci zaista neverovatno! Ali sa tehnoloske strane ako covek pogleda to je fizicki izvodljivo. Ako je chip mali znaci da ce i proizvodnja biti jeftinija a 28nm nudi dovoljno da se chip nabudzi i bude brz a to opet zavisi i od same arhitekture. Vidis da kazu da je Kepler sasvim nesto novo..
Cak i Charlie koji navija za AMD to zna ceo svet kaze da se ne pise dobro AMD-u a opet ako slozimo kockice mozda nije ni slucajno sto nVidia kaze da je vise ocekivala od AMD. Ako raspolazu sa tim sto raspolazu ovo ce za sigurno biti mnogo jak udarac za AMD.
Jedino ako se budu drzali sistema poslovanja da ocuvaju konkurenciju cedice performanse i nece izbaciti pun potencijal Keplera vec ce praviti malu razliku sto se opet svakom isplati i konkurentu a i lideru obzirom da davanje na kasicicu donosi daleko veci profit!
Jedini post u poslednjih par meseci mu je onaj gde spasava jadne torente od zlog alrad-a, putem biranih reci. Meni je to prilicno upoznavanje. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Gde ti drajver konkretno pravi problem? Evo, imam istu kartu kao i ti vec godinu i mesec dana, 12.1 drajver, sve radi k`o podmazano. Verovao ili ne, nijedan jedini problem nisam imao u nekoj igri.
Jedino sto mi se desavalo je da par puta pukne interfejs, ali ne u toku igre, vec dok surfujem na primer. Restart sistema resava problem.
Problem sa Catalyst drajverima je postojao, sam sam iskusio jos na HD 4870-ici dok sam je imao negde tamo pocetkom 2009-e. Toliko sam se mucio sa njima da sam sebi rekao da AMD vise nikad u zivotu necu uzimati. Predomislio sam se, rekoh sebi valjda su se opametili, i za divno cudo jesu
``They call me... Prophet``
:: Nema od toga nishta,karta performansi hd 7970 za 200e-250e?Ako tako bude onda amd moze da se ugasi odma,posto ce da puknu,a i sa procesorima ne stoje bash dobro.Ali to se nece dogoditi iz prostog razloga sto ce nvidia karta performansi hd 7970 biti bar duplo vishe od tih 200e++ :: :: Inace mene zanima(posto me amd izludjuje,kao i vecinu sa driverima,ovi 12.1 su konacno ok)a i red je na nvidi-u,posto idem cik-cak,amd-nvidia,kao i stefana i mene zanima neka karta oko 200e a i da ce lepo da legne sa phenom II x4 955,jedino me ta(po meni neopravdana potreba)za cpu snagom brine.Jebiga ne moze svako (nece svako)da 180e za cpu,a primarna stvar na kompu mu je gaming :: :: ::
Poprilicno crashovo 11.8 a 11.9(govorimo o novijim) kao i vecina amd drivera nije doneo apsolutno nishta,i dalje smatram da sa softverske strane nvidia radi vishe i bolje.
O posebnim performance 11.9(a,b,c i kolko god da ih ima)da ne govorim jedna igra radi ok druga,loshe,druga verzija obrnuto.To je cinjenica za vecinu drivera,ako ocu da iskoristim full potencijal,moram da se lometa svaki cas i da menjam drivere zavisno od igre,msm SMESNO.Necu da se proseravam da imam bash nekih velikih problema radi to ok ova hd 6870 za 15 k dinara kolko je placena radi ko zmaj,ali amd mora vishe paznje da posveti driverima. Sa 12.1 su konacno odradili neshto.
Niko te ne tera da instaliras performance drajvere, AMD ih izbacuje da ljudi ne bi cekali oficijalne drajvere koje izlaze jednom mesecno da bi dobili za neku igru koja se medjutim pojavila CF podrsku, vece perfomanse itd... Na kraju sve to skockaju u zvanicni WHQL drajver i to je to.
Dakle, samo WHQL instaliraj, bez ikakvih dodatnih fixeva i ostalih gluposti. Obrati paznju na proceduru brisanja starih drajvera da bi instalirao nove. Uvek koristi alatku Driver Cleaner da kompletno ocistis sve sto je ostalo od starih drajvera.
Svidja mi se sto ima 6 milijrdi transistora, jer je iskreno i AMD mogao malo vise da nagura u novu generaciju. Dalje mi se svijda ako budu 512-bit. Jedino mi se ne svidja sto je 2GB RAM-a. Sve se prica, ali nikako da kazu nesto o 3D surround-u.
da se pojavi pa onda pricati dal je jaka ili je podbacila. Nadam se samo da bude to dobra kupovina i sto se kaze bestby. Ako bude dobra kupovina ja cu je omlatiti a ako ne onda verovatno 560ti. Al videcemo kao dalje a i AMD sta bude rekao.
Naravno da treba cekati, sem ako nemas viska para pa hoces da imas kartu medju prvima. Taman cu dok padnu cene da vidim da opet pozelenim, valja malo mixovati :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: da se pojavi pa onda pricati dal je jaka ili je podbacila. Nadam se samo da bude to dobra kupovina i sto se kaze bestby. Ako bude dobra kupovina ja cu je omlatiti a ako ne onda verovatno 560ti. Al videcemo kao dalje a i AMD sta bude rekao. :: :: :: SkyFire and tortojed CIGANI : :: ::
Ra fake all the way !!! Like Reply 1 day ago 1 Like
Nilgtx260 it`s fake!!!! Like Reply 2 days ago 1 Like
VideoCardz It doesn`t look legit. Like Reply 2 days ago 1 Like
Adrastos I am hoping for nothing less then 3gb of ram... running a multi monitor setup here so the more the better. As for the specs I can only hope they are this good but I am guessing they will be a bit more tame then this. I decided to hold off on a 7970.. Nvidia don`t make me regret my decision! lol. Like Reply 22 hours ago
Common Sense their top card will probably match a 590 else you`ll be looking at a card that is over 0. In this economy thats just not gonna cut it for a single gpu card. Its not all about performance.. which is why the 590 wasnt a Mars II aside from the cooling aspects. AMD held their 7970 back for sure
Like Reply 1 day ago
Real Collapse Real specs are:
768 CUDA cores 384 bit mem. interface 2 Gb VRAM 280-310 W p.c. aprox. 4 bil. tranzistors
Right now the real GTX 680 performance is -10 to 15% better than AMD 7970...
cheers .) Like Reply
Kad puknu cene, opet cemo mi kupovati AMD... NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
Cilj postavljanja ovakve teme i jeste da se vide reakcije. Svako ko malo razmisli zna da nVidija nema šanse da napravi jednostavan čip koji će imati nižu cenu od konkurencije. Posebno je veliko proseravanje karta snage ekvivalentne 7970 za 250 evra. Yes, kako da no!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.