Standardna verzija Radeon HD 7970 ima 2048 stream procesora Medjutim neki modeli Sapphire (Da Original)imaju vise stream procesora od ovoga 2304 .Cak se najavljuju modeli sa 6 GB GDDR5 memorije.
To i ja pričam. nVidija kasni, a Skaj priča o 50% poboljšanja u odnosu prethodnu generaciju i 30-40% u odnosu na 7970, ali godinu dana kasnije, kad AMD izbaci 8000 seriju.
E bilo je bas o tome reci u jednoj od prvih tema. Bas je obradmi cini mi se postavio link, vec su pravili test izmedju PCI2.0 i PCI3.0 i razlike skoro da nema... Mislim da je nekih 1-2% u praksi.
:: Kako li ce ovo raditi na PCI-E 2.0 ? :: Mene to vise interesuje :: Koliki ce biti gubitak u performansama ????
Ako pogledas malo ponudu Sapphire-a kod nas, videces da imaju FleX i Toxic modeli da se kupe, tako da verjem da ce biti i HD 7970 Toxic i VaporX i slicnih modela... A za ove sa vodenim to ce verovatno biti u ogrnaicenim kolicinama i preskupo pa ne verujem da ce je uvoziti kod nas... Mada moguce je sve.
:: Nazalost te oc verzije verovatno kod nas nece ni biti osim twin frozr II i direct cu :: :: ::
Nije ni sapphire los ja sam imao 4890 ali je bila malo bucna ne znam zasto mada te vapor-x i toxic nisu bas nesto posebno jace od referentnih modela isto je takva situacija kod nas za gtx 580 3gb uopste nema da se uzme a jos je i skuplja valjda oko 100 evra od 1,5gb tako da dosta zaostajemo od ostalih zemalja i to ne samo za graficke nego i za napajanja i vodenim hladjenjem i ostalim stvarima zato sto vecina u nasoj zemlji i ne bi mogli da skupe pare za neki ekstra hardware :)
Samo da znas, da smo mi jos i dosta jeftini... U EU kad pogledas cene, manje vise, svugde je neki proizvod skuplji...
:: Nije ni sapphire los ja sam imao 4890 ali je bila malo bucna ne znam zasto mada te vapor-x i toxic nisu bas nesto posebno jace od referentnih modela isto je takva situacija kod nas za gtx 580 3gb uopste nema da se uzme a jos je i skuplja valjda oko 100 evra od 1,5gb tako da dosta zaostajemo od ostalih zemalja i to ne samo za graficke nego i za napajanja i vodenim hladjenjem i ostalim stvarima zato sto vecina u nasoj zemlji i ne bi mogli da skupe pare za neki ekstra hardware : :: :: ::
Svakako je to najbolje resenje tamo lepo udjes u prodavnicu i sve ima od corsaira do lokomotive a ne kao kod nas moras da narucis pa onda cekas 3 dana....
Pa videcu, ako sve bude kako treba, ako ostanem duze, onda mogu da nabavim nekome nesto po zelji, sto kod nas ne uvoze. Zato pitam ako neko zna, kad ce u prodaju ove nove grafe... Licno, uzeo bi jednu sa 3monitora. :)
:: Svakako je to najbolje resenje tamo lepo udjes u prodavnicu i sve ima od corsaira do lokomotive a ne kao kod nas moras da narucis pa onda cekas 3 dana... :: :: ::
Sto se tice 3.0 standarda necu prelaziti na isti najverovatnije, jer je vec najavljen 4.0 za 2014-15god. Mislim da ce razlika biti mizerna izmedju 2.0 i 3.0 standarda kao sto i pokazuju testovi.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Hvala care :: Vidim da nema razloga da se jure ploce sa 3.0 :: :: Lepo rece Tristram u nekoj temi da to prave za SSD-ove na PCI-E 3.0 standardu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.