In a move than could very well be interpreted as exchanging one problem for another, Advanced Micro Devices has decided to stop focusing so much on the PC business and get its act closer together on the mobile front.
That is to say, it will focus less on processors for PCs and pay more attention to the mobile market. As such, it will probably start to customize its Fusion platform in such a way as to create tablet and smartphone chips.
Ukratko rečeno, Amd se preusmerava na tablet računare, pametne telefone i možda memorije, dok će Intel postati apsolutni monopolista na tržištu procesora i ploča a uz to ide i dranje kože sa korisnika.
smanje prozivodnju procesora, najebasmo ga :/ ima da otera Intel cene u p materinu :S Ima da cekam 3 4 godine na zamenu cpu-a :( i to polovne da uzimam :(
Re: AMD Not Competing with Intel Anymore, Goes Mobile
29.11.2011. 15:29
status: user broj poruka: 1886
:: Ukratko rečeno, Amd se preusmerava na tablet računare, pametne telefone i možda memorije, dok će Intel postati apsolutni monopolista na tržištu procesora i ploča a uz to ide i dranje kože sa korisnika
Sada je vreme da se lomi faca i disciplina kitschme svim intel fanboy-čićima širom planete koji su zdušno i neumorno navijali za monopol od koga ni jedan potrošač/krajnji kupac nema koristi - nego koristi ima samo Intel, zdušno pljujući po AMD-u po forumima, i nastojeći da na javnim mestima što više ljudi odgovore od davanja MANJE novca za ISTE ili slične performanse AMD-a.
Isti onaj Intel koji se prvi setio da fiksira množilac procesora - kako bi sprečili da korisnici lakše dobijaju više performansi overklokovanjem, isti onaj Intel koji je u dizajnu nekih svojih čipsetova (i815EP, i915...) ograničavao količinu memorije na matičnoj (dok AMD i nvidia to nikada nisu radili), itd, itd... Isti onaj Intel koji je prebacio pinove sa procesora na matičnu, kako bi SAMI SEBE poštedeli reklamacija zbog polomljenih ili iskrivljenih pinova - opušteno prebacujući tu odgovornost na proizvođače matičnih ploča i krajnje korisnike, kojima je sa takvim dizajnom socketa mnogo lakše da syebu celu matičnu ako im procesor ispadne na pinove u toku stavljanja na ploču... `Znate, naš procesor je jako skup i od zlata je - nećemo da dozvolimo da se procesor syebe iskrivljenim pinovima - nego je bolje da se syebe ploča, čije pinove je mnogo teže ispraviti - a nemoguće popraviti ako se previše pokrive.`
Da ne nabrajam drugih 100 Intelovih sebičnosti, tužbi zbog ucenjivačkog monopola (ucenjivanje Dell-a svojevremeno), itd...
*ebem vas u stau fanboyevska, i keve koje su vam kupile vaše `Intel Inside - f*cktard outside` kompjuterčiće.
Dakle ostacemo jos 5-6 godina na quad core procesorima, jer Intel nece imati potrebe da ubacuje vise jezgara. Kome treba vise od 4, neka plati 2000$ pa neka ima 6.
:: Kad su zasrali sa Buldozerom za PC, ajd` sad da useru i mobile... :: :: Totalno su ocajni, to je jasno
Sa Buldožerom nisu oni toliko zasrali, koliko je trenutni softver neoptimizovan za multi-core procesore. Neoptimizovan - počev od samog Windowsa 7.
U nekim aplikacijama POLA modula od Buldožera zvrje u prazno, i ne koriste se. Ili se u nekim Turbo-Core i ne uključuje, dok se kod Intela uključuje i overklokuje procesor.
Tek sa Windowsom 8 će Buldožer početi da se prikazuje u pravom svetlu.
Isto se desilo i onda kada si se ti bio tek odojče (na osnovu godišta koje ti piše u nicku), pa nisi imao pojma o Pentiumu Pro: procesor optimizovan za 32-bitni kod, koji se pojavio u svetu 16-bitnog softvera.
@PhatPhack: rekao si samo polovinu istine, a poluistina je najcesce
29.11.2011. 17:05
status: user broj poruka: 10997
`ubojitija` od lazi. Mnogi koji su kritikovali AMD-ove KONKRETNE poteze i uocavali KONKRETNE mane odredjenih `crvenih` proizvoda, NEPRAVEDNO su bivali proglasavani za `fanboys` - izvesnima je smetalo sto ovi primecuju `carevo novo ruho` i o carevoj golotinji otvoreno i glasno govore. Ja licno, nekoliko puta sam izricito upozorio na sve vece zaostajanje AMD u odnosu na Intel i eNVidiju i priznao sam da sam zabrinut zbog mogucih posledica koje ovaj proces moze da ima na trziste. S druge strane, pak, neki, godinama ovde prisutni, bukvalno su ZATRPAVALI Forum izvestajima o `sjajnom AMD-ovom poslovanju`, `AMD-ovim prihodima koji rastu do neba i prete da prodru u stratosferu`. Nadam se da ce FetFak imati snage da prizna kako MOZDA, mozda, ovi drugi vise zasluzuju da im se sada odradi disciplina kicme...
Ovo je javno priznanje poraza koji znači samo fanboyevima koji kupuju i7-ice da bi nabijali benchmark rezultate, a ima vas takvih na forumu, Lepi Sale je prvi primer.
Što se tiče Intelovog monopola, ne može ni on da nabija cene jer neće ni svi da kupuju njihove procesore u tom slučaju, a AMD nije rekao da se kompletno povlači iz PC sfere, što samo znači da će možda manje da se proseravaju sa slajdovima i biće realniji. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Re: @PhatPhack: rekao si samo polovinu istine, a poluistina je najcesce
29.11.2011. 17:17
status: user broj poruka: 1886
:: `ubojitija` od lazi. Mnogi koji su kritikovali AMD-ove KONKRETNE poteze i uocavali KONKRETNE mane :: odredjenih `crvenih` proizvoda, NEPRAVEDNO su bivali proglasavani za `fanboys
Svakako jesu fanboyevi ako SERU SAMO O AMD-u, kad Intel nešto zasere oni ćute. Ko hoće da sudi o drugima, mora da sudi SA ISTIM ŽAROM i o svojima, kad njegovi zaseru. Inače je licemer, besposleni kreten koji za svoje navijanje ne dobija nikakvu kompenzaciju, kompleksaš koji se ne ostvaruje u sportu ili u krevetu - pa onda to kompenzuje indirektnim etiketiranjem drugih ljudi da su glupaci - tako što napada i omalovažava njihov izbor (to jest, platformu/procesor)... Iliti, jednostavnije rečeno, u jednoj reči - fanboy.
(`Ja sam fanboy, a tebi indirektno govorim da si glupak, jer tvoj izbor platforme nazivam glupim izborom, pa si odatle sledno i ti glupak - jer kao što reče Forrest Gump - `stupid is as stupid does`.` Cela suština fanboy kretenisanja jeste, IN A NUTSHELL, omalovažavanje drugih ljudi, uz potrebu da se samom sebi dokaže da ogromne pare koje je dao za nešto nisu uzalud protraćene.)
A ti budi srećan što niko ovde nam vremena da uradi search i copy/paste citata iz tvojih postova, i iz postova onog malenog koji se k*rči bilderskim slikama... Vi ste ovde kolovođe - a takvih poput vas ima širom sveta.
Cemu pravljenje CPU-a koji ne mozes da iskoristis u sadasnjem sofrware-u? To je jako glupo ulaganje, jer dok Win8 izadje, izaci jos koji CPU...
:: :: Kad su zasrali sa Buldozerom za PC, ajd` sad da useru i mobile... :: :: :: :: Totalno su ocajni, to je jasno :: :: Sa Buldožerom nisu oni toliko zasrali, koliko je trenutni softver neoptimizovan za multi-core procesore :: Neoptimizovan - počev od samog Windowsa 7 :: :: U nekim aplikacijama POLA modula od Buldožera zvrje u prazno, i ne koriste se :: Ili se u nekim Turbo-Core i ne uključuje, dok se kod Intela uključuje i overklokuje procesor. :: :: Tek sa Windowsom 8 će Buldožer početi da se prikazuje u pravom svetlu :: :: Isto se desilo i onda kada si se ti bio tek odojče (na osnovu godišta koje ti piše u nicku), pa nisi imao pojma o Pentiumu Pro: procesor optimizovan za 32-bitni kod, koji se pojavio u svetu 16-bitnog softvera :: :: Mi malo stariji se sećamo i tog fijaska.
a u stvarnosti samo firme istih vlasnika-suvlasnika, kojima je jedini cilj profit. ako će i ugasiti, smanjiti, jedan proizvodni proces, to rade jer su izračunali da im je tako bolje za projektovanu stopu rasta.
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
da su se tom logikom vodili, jos bi smo imali 32bitni softver... samo najblizi primer.
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent patriot pyro 60gb, wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: Cemu pravljenje CPU-a koji ne mozes da iskoristis u sadasnjem sofrware-u? To je jako glupo ulaganje, jer dok Win8 izadje, izaci jos koji CPU.. :: :: :: :: :: Kad su zasrali sa Buldozerom za PC, ajd` sad da useru i mobile... :: :: :: :: :: :: Totalno su ocajni, to je jasno :: :: :: :: Sa Buldožerom nisu oni toliko zasrali, koliko je trenutni softver neoptimizovan za multi-core procesore :: :: Neoptimizovan - počev od samog Windowsa 7 :: :: :: :: U nekim aplikacijama POLA modula od Buldožera zvrje u prazno, i ne koriste se :: :: Ili se u nekim Turbo-Core i ne uključuje, dok se kod Intela uključuje i overklokuje procesor. :: :: :: :: Tek sa Windowsom 8 će Buldožer početi da se prikazuje u pravom svetlu :: :: :: :: Isto se desilo i onda kada si se ti bio tek odojče (na osnovu godišta koje ti piše u nicku), pa nisi imao pojma o Pentiumu Pro: procesor optimizovan za 32-bitni kod, koji se pojavio u svetu 16-bitnog softvera :: :: :: :: Mi malo stariji se sećamo i tog fijaska.
Nema AMD para koliko Intel pa da može da unapređuje tehnologiju na kašičicu, a naplaćuje kao kule i gradove. AMD je bacio sve pare na jednu kartu i nažalost po sve nas izgubio. Samo, slaba je vajda od vađenja na nemogućnost sadašnjeg softvera da iskoristi Buldožerovu futurističku i nedovoljno ispeglanu arhitekturu.
svaka vama cast svima oko cega se prepirete i na sta trosite zdravlje... sto bi prost narod rekao `dabogda` propali intel, amd, nvidia i ati pa onda necete imati oko cega da se svadjate do te mere da pothranjujete mrznju medju sobom bez ikakvog razloga...
zdravo je takmiciti se i dokazivati se ali ne po cenu toga da zbog gluposti dovedes sebe u stanje da ti treba bendzos (sto rece tadic iz 7ipo)
dodje mi da nikada ne upotrebim vise ovaj sajt jer preterano negativnosti pracene sopstvenim nezadovoljstvom ima (ponekad i hronicne), a najmanje razumevanja, strpljenja i svi toliko zelite da budete pametni..... pametni ste svi a i niste kako ko za kako koga ko da je bitno.... opustite se... mada cu ja ispasti najvise glup ovde...
`izem` ti forum... nije ni cudo sto vise ljudi ne diskutuje na ovom forumu jer ce odmah da pocne rat a ne diskusija....
:: @PhatPhuc :: :: vidi se da nisi glup covek i veoma je interesantno citati tvoje postove. ali, brate (ako te je briga), stvarno veže šuhtlu taj tvoj pogani jezik
Izvinjavam se zbog jezika, ali me je pogodila vest o mogućem budućem monopolu (opet) - a to svakako nije dobro za mene, kao korisnika, i za moj džep.
Fanbojevi svakako jesu doprineli - jer svako ima u familiji nekog `stručnog`, koga konsultuje/pita `koji i kakav komp da kupi`, pa ako je taj `stručan` Intel fanboy - sigurno će srati o AMD-u na sva zvona.
Znam bezbroj Intel fanboyeva koji seru da `AMD ništa ne valja`. Ali iskreno ne poznajem ni jednog vlasnika AMD-a koji će reći da je Intel platforma `loš izbor`. Možda će reći da je preskup izbor - ali neće reći da je loš. Sa druge strane, Intel fanboyevi su daleko veći ziloti/verski fundamentalisti kad je u pitanju omalovažavanje AMD-a, i toga smo svedoci i ovde, i na bezborj stranih foruma. A kada ih ima, recimo, jedno 10-100 miliona ŠIROM planete, i kada svakoga dana seru o AMD-u, bez da su ga (mnogi) ikada i posedovali - možeš da zamisliš kakvu štetu imidžu jedne firme kao što je AMD to može da donese. Najtužnije od svega je što ti kreteni i ne dobijaju pare za marketing koji vrše u korist Intela, nego seku granu na kojoj sami sede, budući da dižu i održavaju `hype` vezan za Intel, i na taj način Intelu omogućavaju da naplaćuje veće cene.
Ovo je samo rezultat dugogodisnjeg provlacenja kroz iglene usi. Jednostavno ta strategija davanja na kasicicu a obecavanja kula i gradova gurajuci to sa ogromnim marketingom u koga su najvise ulagali (nemojte mi reci da nije mogla da se unapredi mehanizacija kada je rec o finansijama) ,nesto je tu bilo drugo po sredi sto se ipak odrazilo na Bulldozer arhitekturi. Zaostali su tehnoloski a iz dosadasnjeg kalupa nisu mogli da se izvuku tek tako. Godinama su nadogradjivali,nisu pravili prekretnice.Kada vise nije bilo moguce i kada je narod dosta toga shvatio (prodavanje muda za bubrege) pokusaj Bulldozer-a je jednostavno rezultirao najgorim neuspehom.
Da li ce Intel da se osili.vrlo verovatno da hoce `malo`.Ali kao sto rece Daum i to ima svoje granice jer ko ce im kupovati procesore ako budu kostali `jedno malo bogastvo` ? U svetu vlada globalna ekonomska kriza i jedina strategija je da se kupcima izlazi u susret. Mislim da je Intel malo promenio svoje stavove i okrenuo se kupcima na drugi nacin. Zato je Sandy Brigde ovako i prodavana paltforma.
Sto se tice AMD-a sam je kriv za svoju sudbinu.Niko nije zeleo propast ali nismo zeleli ni lazi ni prazne price. Sve je to sad objedinjeno u rezultat koji im je pao na glavu kao tezak udarac od koga po svemu sudeci ne mogu da se oporave.
Mobile segment tek nema sanse da dobiju pored Intel-a i nVidia-e koja je jos naprednija na tom polju,trenutno vodeci lider (Tablet racunari,mobilna telefonija i sl)
U svakom slucaju,mehanizacija ce se pokrenuti kada se umesa jos neki gigant u proizvodnji mikroprocesora tako da AMD mozda dozivi svetliju buducnost. I ATI bi propao da ga AMD nije otkupio.Mozda ce ista sudbina da zadesi i AMD pa ce i dalje biti u opticaju kao konkurentna firma.
Ovo je living & breathing primer Intel-fanboy k*rtona, o kakvima sam pričao:
:: Ovo je samo rezultat dugogodisnjeg provlacenja kroz iglene usi
Stotine miliona korisnika AMD-a širom sveta su `iglene uši` ?! Biće da je tako - u small & twisted mozgovima fanboyeva.
:: Jednostavno ta strategija davanja na kasicicu a obecavanja kula i gradova
Kako možeš da udahneš sledeći udah vazduha koji uzmeš u svoja fanboyevska usta, nakon što si izvalio ovakvu licemernu glupost? Što se tiče `davanja na kašičicu`, jel` možda, recimo, misliš na Intelovo bespotrebno ograničenje memorije na 512MB na i815 čipsetovima za Pentium 3 i Celeron 3 - u vreme kada si na AMD ploče mogao da naguraš 1.5 gigabajta SDRAM-a - pa danas vlasnici Celeron/Pentium 3 Tualatin konfiguracija ne mogu da instaliraju Windows 7 na te konfiguracije, IAKO im sve ostalo u sistemu podržava Windows 7 - dok vlasnici konkurentskih AMD/VIA KT133 platformi najopuštenije mogu da stave 1.5GB memorije i bilo koju jeftinu Radeon 9550 grafiku - i da produže život svojoj konfiguraciji uz Windows 7? Ili možda misliš na silne gigaherce Prescott i Presler Intelovih procesora, koji su pobeđivani od strane AMD-ovih procesora koji su radili na čitavih gigaherc ili DVA manje? Da li znaš neki AMD procesor na kome je AMD učinio sve da korisnicima onemogući overklokovanje i dobijanje više besplatnih performansi? Ja ne znam. Ali zato znam nekoliko takvih Intelovih.
`The form of overclocking we’ve been using for the past decade is effectively dead on Sandy Bridge.` - Anandtech
:: gurajuci to sa ogromnim marketingom u koga su najvise ulagal
M*** ti **ebem... Jel` to možda misliš na `the way it`s meant to be payed`, ili misliš na `Intel Inside`? Ili misliš na ucenjivanje Dell-a da ne sme da pravi konfiguracije sa AMD procesorima - ako želi da dobije Intel procesore?
:: Zaostali su tehnoloski a iz dosadasnjeg kalupa nisu mogli da se izvuku tek tako
Ako je neko korak ili pola koraka zaostao po pitanju implementiranih SSE 4.1 ili AVX instrukcija - da li je apsolutno zastao, beskorisan? Da li su Prescottu pomogle SSE3 instrukcije onda kada ih AMD nije imao? Nisu. I dalje je trošio kao Đerdap, grejao se, imao lude gigaherce - i gubio u testovima od AMD 64-bitnih procesora, a i od AMD socket 462 bržih primeraka - koji su imali SAMO SSE1 u to vreme.
:: Godinama su nadogradjivali,nisu pravili prekretnic
Biće da je PRVO Intel izbacio Sandy Bridge sa integr. grafikom - pre nego što je AMD najavio Fusion?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.