AMD 1090FX and 1070 Chipsets Disclosed, No PCI Express 3.0
STRANA 1 OD 1
dz0ni
AMD 1090FX and 1070 Chipsets Disclosed, No PCI Express 3.0
14.11.2011. 23:20
T40276
status: user broj poruka: 880
Zbog cega ovo nije mi jasno? Buduca HD7000 serija ce najverovatnije biti PCE 3.0, i Kepler takodje, ovaj AMD me iznenadjuje stalno :S Ivy bridge ce podrzavati PCI E 3.0.
Negde sam procitao na internetu glasinu da ce ARM da kupi deo AMD-a koji je zaduzen za proceosre (ili ce se udruziti). Ima veze sa WIN projectom od strane AMD-a. Mada ko zna...
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
Meda i Sin Brut su u gadnom zaostatku sa informisanoscu: prednosti
15.11.2011. 17:04
status: user broj poruka: 10997
PCIe 3 su odavno utvrdjene, da ne pricamo o PCIe 2 vs 1. Na tom`s hardwer-u i anandtech-u su testirani nanjnoviji modeli SSD-a koji se proizvode u formi PCIe kartice. Ovo je utvrdjeno iako je koricen Sandy Bridge 2600K (koji NE omogucuje punu implementaciju gen 3) na plocama koje su gen 3 compliant. Ovo se objasnjava time sto je propusna moc samih chip-va primenjenih u kontroli PCIe 3 magistrale veca od onih koji su ugradjeni na ploce sa PCIe 2. Kada na takvu plocu bude `legao` Ivy, razlike ce, naravno, biti jos vece. Dakle, oni koji o PCIe gen 3 razmisljaju iskljucivo u kontekstu interfejsa za graficke karte, slabo su informisani...
brzina SSD-a 500 Mb u sekundi je usko grlo za propusnu moc PCIE 3 ,pa cak i ovaj od 1,5 TB u sekundi Supertalent sa internim raid-om.Videcemo,ali to je sve teorija.Druga stvar ovo je bitno isto : PCIe 3.0 cards will plug into PCIe 1.x- and PCIe 2.x-capable slots and operate at the highest performance levels supported by those configurations.AMD ide na varijantu jeftinijih ploca.
Druga stvar HD 7000 serija ce biti PCI-Express 3.0 Compliant.
Re: Meda i Sin Brut su u gadnom zaostatku sa informisanoscu: prednosti
15.11.2011. 17:45
status: user broj poruka: 6502
Ja ne znam ko koristi PCIe SSD...
:: PCIe 3 su odavno utvrdjene, da ne pricamo o PCIe 2 vs 1. Na tom`s hardwer-u i anandtech-u su testirani nanjnoviji modeli SSD-a koji se proizvode u formi PCIe kartice :: Ovo je utvrdjeno iako je koricen Sandy Bridge 2600K (koji NE omogucuje punu implementaciju gen 3) na plocama koje su gen 3 compliant. Ovo se objasnjava time sto je propusna moc samih chip-va primenjenih u kontroli PCIe 3 magistrale veca od onih koji su ugradjeni na ploce sa PCIe 2. Kada na takvu plocu bude `legao` Ivy, razlike ce, naravno, biti jos vece :: Dakle, oni koji o PCIe gen 3 razmisljaju iskljucivo u kontekstu interfejsa za graficke karte, slabo su informisani.. :: :: http://goo.gl/4Lgy :: http://goo.gl/9ce8 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.