Uvek je to tako.Ako si dominantan na trzistu sa puno kapitala,zloupotreba je neminovna.Jedino gori monopol od drzavnog je privatan monopol.Koliko su samo podigli cene za par godina,duplo.Na drzavi je da oformi organe koji ce to sprecavati,ali u banana drzavama to je nemoguce,korupcija radi svoje!
Ovde, u Zrenjaninu, nema goreg `operatera` barem kada se radi
08.11.2011. 10:32
status: user broj poruka: 10997
o tv mrezi - tokom protekle dve godine, u raznim delovima grada imao sam prilike da se naslusam grdnih prituzbi na kvalitet njihove usluge. Prekidi, smetnje u programu (linije, `sneg`, nestanak tona...). U zgradi u kojoj ja stanujem, najmanje jednom mesecno njihova ekipa dolazi na uvidjaj zbog poziva od strane nezadovoljnih korisnika. A svojevremeno sam planirao da preko SBB-a sebi obezbedim i tv i Internet broad band konekciju. Jok, more, ostajem na aDSL-u do daljnjeg (telekom 4Mbits/512Kbits)...
net radi brukunski, TV ni ne gledam...ne znam kako su to monopolisali na Dorćolu i Starom gradu ali nikada ne bih išao na ADSL konekciju pored `vak`e kablovske.
Drugo koliko se ja sećam, kada je SBB meni nudio internet ADSL-a nije bilo ni u najavi. Kako neko može da se žali na monopo ako tada nije postojao?
Opet priča u vezi adsl-a da se podsetimo. Kada sam zvao Telekom da prijavim devojku za adsl koji su tada reklamirali na sva usta dobio sam odgovor da će mi se javiti u roku od dva dana. Posle godinu i po dana i godinu i pet meseci od uvedenog SBB interneta zove ljubazan ženski glas iz Telekoma oko devet ujutru da mi kaže kako oni nemaju uslove da uvedu adsl kod cure.
Em sam spavao u tom trenutku, em nisam u prvi mah skontao o čemu se radi, em sam operaterki vrisnuo u slušalicu od smeha...toliko o njihovoj poslovnosti.
Na kraju nemojte da budemo razmaženi. U Londonu, provajder Virgin je komotno ostavio svoje korisnike (uključujući i mene) od petka do ponedeljka bez neta i nikom ništa. Operater je konstatovao da se kvar uklanja...da ne spominjem da tamo sve završavaš (čitaj plaćaš) preko neta...
Nisam imao prekid u netu...brat bratu dve godine minimum.
sbb je negde preuzeo infrastrukturu a negde je radio od nule.Ok,ulozeno je tu dosta i rada i novca,ljudi su u principu zadovoljni.Pazi,u startu se krenulo pogresnim putem,i tada se sve zavrsavalo bez zakonske regulative,pa kad je oformljena rra..tralala,kad bese 2005-6? To je moglo drugacije,prvo obezbediti infrastrukturu(optiku),pa onda raspisati tender,ali nikako jedan operater,najmanje 3.Pa sta mislite koliko bi bili racuni za mobilni da je jedan operater ? Broj kanala je isti par godina,jedne ubace druge izbace,a stalno trube pred poskupljenje kako to rade da bi izmedju ostalog povecali broj kanala....Kad nemas konkurenciju to je bozji blagoslov,radio neradio svira ti radio.A i znamo ko stoji iza sbb.Ko njemu moze i sme da kaze NE !?
A šta će drugo firma koja je U VLASNIŠTVU SOROŠA...
08.11.2011. 14:54
status: user broj poruka: 1886
Da li ste znali da je buljavi, dušebrižnički deka-Soroš, onaj koji voli da misli da mu je direktno Bog dao mandat da menja države i društva - vlasnik SBB-a i TOTAL TV-a?
mozda zato sto ima situacija da i posle godinu dana ne mogu da rese sum na cvoristu. download ok bude, a upload varira, pojavljuje se packet loss i nebeski ping. average ping prema sbb.rs bude 80. lep je sbb kablovski kad radi normalno ali treba malo otici i na forum sbb-a pa videti kakvih ima situacija, resavanja-ne resavanja problema. najlakse je bilo razvuci kablove prek bandera, ali kada treba obezbediti kvalitet iz ugovora onda nastaje problem.kako radi net-tv u gockoj, na knezevcu itd ? ako neko misli prelazit na sbb prvo treba uzeti neki paket bez ogovorne obaveze, probati kako izgleda iako i to nije sigurno posto na promenu vremena oce i da se menja signal
:: Mogu samo da duvaju SBB u nista vise,nevidim sto bi neko prelazio na adsl npr ako ima kablovski net.To su budalastine :: :: Cpu:Intel C2D e6550 2,33ghz :: Ram:Geil Ultra 2gb 800mh :: GPU:Biostar 8600GT 256m :: MBO:Asus 5PK Gree :: Case:Cooler Master Centurion 53 :: PSU:Chieftec 420 :: Cpu Cooler:Intel Box Cooler x :: Mis: Logitech M10 :: Tastatura: A4 Tech KX-5M :: ::
Tako je,pokupovali su male operatere za sitne pare i razvukli nadzemne kablove po krovovima i banderama.Signal itekako varira sa promenom vremena.O tome pricam,prvo je trebalo odraditi infrastrukturu koja bi iskljucivo bila u vlasnistvu drzave,pa onda na tender.Zar nisu radio tv frekvencije proglasene opstenarodnim dobrom.Ali para vrti gde burgija nece,zato smo tu gde smo.
Zavisi gde zivis, ja zivim u Sr Kamenici i nikad nisam imao problema.Ping mi jedino bude visok kada sidujem.
@tortojed sta bi pre imao raspali telekom umesto SBB-a 0d 6mbita za iste pare. Cela Sr Kamenica ima skoro SBB,nijedan moj drug se nezali da mu nesto nestima Prvi put u zivotu cujem da je SBB sranje.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.