Posto su ukakili motku sa Bulldozerom a obecali 50% performansi na 30% vise jezgara - Bulldozer ima 2,000,000,000 tranzistora naspram 900 000 000 kod Thuban-a a performanse su jako slicne,negde i losije ipak je to veliko razocarenje. Izasli su sa CPU-om koji je 30% sporiji od 2600K ! Posto kao i obicno `Obecanje ludom radovanje` vise nije moglo da se trpi palo je generalno razocarenje AMD fanova sirom sveta. Toliko cekanja,toliko vere a opet noz u bubreg. Nakon svih bajki AMD svojim korisnicima i fanovima odgovara sa roadmap-om sa konacnom fatality prevarom !Pao je moral,psiholoski uticaj je ostavio traga.Poverenje curi na sve strane jer su sve nade potonule. Ali nije tu kraj,AMD obecava da ce za svaku sledecu godinu imati 10-15% poboljsanja (kakav fail) do sledece 2014-te godine.. Evo ga i roadmap : http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8150-zambezi-bulldozer-990fx,3043-9.html
Ovo vise nije ni smesno vec naprotiv bezobrazno i krajnje zalosno. Pitam se gde ce biti Intel 2014-te godine???Puce tikva.
Slazem se sa tobom 100% , usrali su motku gadno. Ali, Lazu i oni sto reklamiraju da 10 grama praska skine rdju sa odece, sto se toliko nerviras oko ovoga kad imas intela?
Ko sme da se kladi da ce sutra ili prekosutra opet da otvori istu ili slicnu temu?
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Mene vise brine ovaj slajd. Ovo je strasno definitivno.. Sta bre da rade i oni koji su cekali pa nisu docekali a koji opet cekaju na popeglaniji Bulldozer sa Pildriver jezgrima?10-15% u odnosu na sadasnji Bulldozer.Po kojoj ceni?Znaci em sto ce im Sandy i dalje biti nedostizan em sto ce opet da prodaju maglu na kasicicu! Ja stvarno ne kapiram kako to ljudi ne shvataju? Pa i ovaj Bulldozer ce da uvaljaju nekome a crap ma koliko jeftin ostaje crap. Znaci za sledecu godinu okvirno oko 10% napretka..Toliko o tome.. :(
Nezadovoljstvo korisnika ce da se odrazi na marketshare i to cemo uskoro videti.
@Mortificat U pravu si .Pogledaj samo roadmap sta bre oni planiraju za buducnost!Pa tu buducnosti i nema. Jebte,Intel ima tako da se povampiri da ce sledeci CPU-i poput Sandy-ja biti po 500 eur!Daj Boze da se to ne desi a ako odrzi nize cene opet ne valja po AMD jer ce biti priblizniji cenom a drasticne razlike u performansama!
Ma koliko nekome bilo milo,amd nece propasti,prosto drze 85% trzista grafickih kartica,a posto 90% korisnika racunara drnda igrice,stvar je jasna. Msm,svaki fanboy u vezi it opreme,treba da stavi prst na celo i zapita se koliko npr. kostao i5 da ne postoji amd? (ovo je samo primer). Toliko.
Ovaj link sa radmap-a mi je bacio Mortification i malo pre smo bas razgovarali o samoj problematici i daljem razvoju . Na benchu se vodi ista polemika uz veliko razocarenje najvecih fanboyeva koji su toliko ogorceni da se najzesce sprdaju.
Niko i ne kaze da treba da propadnu ali situacija nije dobra nikako. Alo bre,pa oni fakticki sami potpisuju kapitulaciju najavljujuci ovako mizeran pomak iz godine u godinu. Pa ko ce takve proizvode da kupuje?
@Djole Eh al me nasmeja covece ali stvarno Odvalio si i ostao ziv.85% ?E ali stvarno si me nasmejao majke mi. Pa jel to sto ti imas 6870 mislis da ceo svet ima..
Pogledaj malo marketshare ,veci deo trzista vec pola godine drzi nVidia nekih 60% ne znam sad tacno,bas sam skoro gledao.. A sta i ocekivati od serije 6xxx. Ne mogu sad da nadjem i vesti gde je AMD objavio losu prodaju 6xxx kartica ,dosta stoji u lagerima ,mozda jedan od razloga sto serija 7xxx nece skoro.Ako nadjem link okacicu ovde.. 85% e jesi car :D
@djoko ...pa čak i sky to znamo i ne poričemo to ,nego mi je smešno koliko je bilo saveta ljudima,čekajte buldožer,samo što nije počistio intel-a ispasao svet...nema mesije u it industriji ko voli Amd uzeće ga ,pa makar bio 70 % lošiji od jeftinijeg intel-a...nema rezona ,ali su ovde i komentari već neku godinu bez rezona...
P.S. PhenomII je odličan ...kupio sam ga sestri...ja imam ovo drugo...
@dragojlo2 E upravo to druze.. A sve je to biznis a opet mnogi hardver dozivljavaju na licnoj osnovi pa se istripuju da im je sagovornik i neprijatelj. Mesija je stigla ali u obliku malog misa :)
Ako je AMD usrao motku, šta onda zahtevaš da radimo. Jelte pošto je ovakvo razočarenje došlo na svetlost dana šta nam je po tebi onda pametno činiti. Nemoj samo one komentare `kupite nv i intel i nema brige` nego lepo obrazloži.
@Ilija Sefanovic :) Pa vidis li ti roadmap?Eto sta vam je ciniti. Davacete mnogo vise para za smesne performanse a i dalje cete imati nedovrsen proizvod.
A sto se tice razocarenja obisao sam razne strane forume priznatih sajtova da sad ne nabrajam,uglavnom oni koji su testove obelodanili i svugde je ista reakcija.
Otkud ja znam sta ce ko da radi kao zasebna individua.To je stvar izbora.
Sto se tice AMD-a ne pise se dobro a o po ovom roadmapu cini mi se da su kapitulaciju vec potpisali. Ono sto se nadam jeste da Intel nece dizati cene jer je ipak ekonomska kriza na globalnom nivou svugde,negde manje,negde vise.. I AMD fanboy ma kakav da je nece ovo tolerisati,jedino ako ima bas ludaka .
Ono sto sam bas sa drugarom polemisao i slozismo se da bi trebalo da ih iscupa prodaja grafickih karti jer AMD kao firma nema mnogo segmenata u okviru tehnoloskog razvitka. LLano ima problem sa yealdom itd..Krenulo ih bas kako ne treba.
Ne radujem se ni najmanje,cak ne umem ni da deklarisem kakav mi je osecaj ,vise sam zbunjen. Sa jedne strane me nervira sto ce da prodaju maglu i dalje i da lazu i mazu,obecavaju a sa druge strane opet vidim da im je to mozda i jedini izbor.
Ovde postoje odredjeni ljudi koji ovo previse licno shvataju. Izgleda kao da su zaposleni u Amd-u i Intel-u pa se sada ovi iz Intela raduju sto je Amd podbacio, ili pak imaju neke akcije pa se raduju sto ce im skociti vrednost. Ova situacija ne odgovara nikome (osim gore navedenim ljudima), jel ce sada i Intel poskupeti. Spustice se cena Bd-a, nisu toliko ludi da drze te cene a da ih niko ne kupuje.
AMD je usro motku, sta su oni pokusali sad ja ne znam zaista... Da su mene pitali odma bi spustili klokove, smanjili potrosnju, prepolovili cene i jurili taj vecinski low/mid segment, ako nista quad/hex/octa core bi bili dobra reklama i davali bi kakve takve solidne performanse. Ovako su satro pokusali da se takmice sa intelovim high endom da ugrabe malo kolaca i izduvali ga, kao da je neko blesav.
:: LLano ima problem sa yealdom itd..Krenulo ih bas kako ne treba :: Nije yeald nego yield, i to je statisticki podatak, glupo je reci problem sa yieldom...
Mene to uopste ne raduje - Senilni Deka (u daljem tekstu: SN)...
13.10.2011. 01:03
status: user broj poruka: 10997
izlazi na trziste sa `pile` varijantom da bi konkurisao SandyB (ovoj jeftinoj, lga 1155 verziji). U medjuvremenu Intel vec prodaje extreme SB a kada se pilence pojavi, Intel ima Ivy Bridge-a! To znaci: 1) SN ce biti u gadnom zaostatku (ni popravljeni Dozer nece ni da primirise extreme SB-u) 2) Intel ce komotno naduvati svoje cene
Ne verujem da ce se Intel povampiriti. Ipak je strategija danasnjih Giganata dosta promenjena. Sada se malo vise baca akcenat na sto veci broj prodatih proizvoda sa malo nizom cenom i samim tim je produktivnost uspesnija.Primer je Sandy Bridge. A u svetu je ipak i globalna ekonomska kriza tako da sve ima uticaj po malo.
Do sad je AMD pratio mainstram klasu Intel procesora sad je sa Bulldozerom pao jos nize a bice sve nize i nize.To je zabrinjavajuca cinjenica.
@Nemanja Zar zaista mislis da ne znam kako se pise/izgovara,to je greska u kucanju u brzini,nemam nameru da se vracam i pregledam svako slovo i ispravljam a to tek nisam obratio paznju. Yeald ili Yield nebitno koliko je bitno to sto sam istakao vezano za sam problem.
i za AMD i za Intel, imao sam i jedno i drugo. To sto je AMD podbacio, jaka stvar, k`o da Intel nikada nije. Ja sta cu da radim? Pa sigurno necu prodati moj komp da bih presao na Intel zato sto je AMD usrao motku sa Buldijem. Kad moj dual ne bude dovoljan za moje potrebe, uzecu neki six core procesor i zavrsiti posao. Kada i on ode u penziju, prodacu ceo komp i uzecu ono sto daje najbolje za ulozeni novac, nebitno da li je to Intel ili AMD, a za fail-ove jedne ili druge kompanije me savrseno boli krastavac. Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4.2Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
@Bobby Fischer: nije problem u tome sta ces/neces kupiti. Sta...
13.10.2011. 02:52
mislis koga tek za to ovde boli krastavac (tice li se koga sta ces TI kupiti?)? Ovde se raspravljaju izvesne nedoumice vezane za hardver, pa se s tim u skladu javljaju ljudi koje to interesuje malo vise nego sto interesuje tebe. Drugim recima: nema smisla da se javljas ako nista konstruktivno nemas da izneses povodom TEME. Nikakvo misljenje, slaganje/neslaganje sa iznesenim misljenjima, ocekivanjima, predvidjanjima... - - - - - - - - - - - - - - Molim kolege da se javljaju samo ako imaju nesto konkretno i konstruktivno, a u vezi POKRENUTE TEME da iznesu u okviru rasprave na (tu) temu. Nema smisla da se postavi tema sa nazivom: pojava novih graf. karti, pa da se javi neko ko kaze `boli me kikiriki za graf. karte, ja sutra idem sa tatom na pecanje` itd. itd.
Re: @Bobby Fischer: nije problem u tome sta ces/neces kupiti. Sta...
13.10.2011. 03:18
status: user broj poruka: 4875
torto, pratim desavanja u IT svetu i radio sam kao serviser PC-a, mada nije ni to bitno, cekao sam i ja rezultate Buldija kao sto sam cekao i rezultate Sendija kada je izasao. Ok, AMD je omanuo, to je ceo svet video i skapirao, zar mora ovde zilion tema da se otvara na osnovu toga? Bio je fail od Buldija i ok, idemo dalje, cekamo Ivy rezultate kada izadje ili sledece revizije Buldija kada mozda nesto poprave/poboljsaju. To sta cu ja da radim se nije odnosilo na tebe vec na Skaja i njegovo pitanje upuceno korisnicima, a ja kao korisnik IT hardvera a ne stapa za pecanje, imam pravo da odgovorim. To sta me boli itd, to je zbog toga sto se dize tolika fama, k`o da dolazi smak sveta a ne fail od AMD-a. Toliko. Pozz Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4.2Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: mislis koga tek za to ovde boli krastavac (tice li se koga sta ces TI kupiti?)? Ovde se raspravljaju izvesne nedoumice vezane za hardver, pa se s tim u skladu javljaju ljudi koje to interesuje malo vise nego sto interesuje tebe. Drugim recima: nema smisla da se javljas ako nista konstruktivno nemas da izneses povodom TEME. Nikakvo misljenje, slaganje/neslaganje sa iznesenim misljenjima, ocekivanjima, predvidjanjima.. :: - - - - - - - - - - - - - - :: Molim kolege da se javljaju samo ako imaju nesto konkretno i konstruktivno, a u vezi POKRENUTE TEME da iznesu u okviru rasprave na (tu) temu. Nema smisla da se postavi tema sa nazivom: pojava novih graf. karti, pa da se javi neko ko kaze `boli me kikiriki za graf. karte, ja sutra idem sa tatom na pecanje` itd. itd :: :: ::
Sasvim je u redu to sto tebe tema `ne dotiče`. Ja dnevno, listajući
13.10.2011. 03:43
Forum predjem preko pedesetak tema koje su mi nezanimljive (same po sebi ili se radi o ponavljanjima itd. itd.). I ne komentarišem ih. Jer, na šta bi Forum ličio kada bi smo svi svojim javljanjima izražavali nezainteresovanost za desetine tema? Dakle, nemam ništa protiv tvoga stava po ovom pitanju nego smatram da je u takvom slučaju uputnije ne javiti se...
poentu postavljanje teme sa istom tematikom, kada vec postoji identicna tema na ovom forumu. Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4.2Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.