Lepo je videti da je barem ok za High-res gaming sa najjacom single kartom. Ne znam kako bi ispratio neki SLI ili Crossfire (sa jacim kartama) u nekoj rezoluciji 2560x1600 ili nekim Eyefinity, 3D Vision Surround rezolucijama... Ako je i tu slicna situacija, barem ce gejmerima biti ok kupovina...
Naravno opet pod uslovom da padne cena barem ispod 200 evra...
Je tacno izmedju 2500k i 2600k znaci cena od 200e bi bila ok. E sad ima problem u single-thread aplikacijama,mada ovo je im je tek pocetak ,vec su najavili revizije,svaka sledeca donosice u performansma 10-15% vishe. Sa cenom od 180e-200e,bio bi solidna ponuda.Mene pre svega zanima sta ce uraditi sa quadovima i hexa-corovima ,pre svega najslabiji FX-4100 koji radi na 3.6ghz po defaulutu.
Msm da to nije realno,ako kroz neku brzu reviziju srede problem u single-thread aplikacijama,200e bi bilo ok(uz planirani boost od 10-15%)iovako je jaci od 2500k.
Ma dobro, i prvi Phenom je bio sranje, mnogo je trošio, slabo se klokovao, imao onaj čuveni bag a performanse mlake. Kad su njega uglancali ovo će da bude pičkin dim.
Usrali su motku i sad ce da namestaju testove u gamingu .. Sad ce Bulldozer da proklamuju kao gaming CPU ahahaha. E vala sve su im fore vise izlizane i sve ih znam na pamet. E jesu kerovi.. Crap ne moze da bude dobar ni kad je jeftin,ostaje crap!
@penzioner
Ista fora koja se koristila i ranije samo sto je tekst jako dobar i originalan. Znaci valjao sam se :)
FX 8120 je 200 E njega kad nadrukas dobijes FX 8150
13.10.2011. 00:05
status: user broj poruka: 7720
ima isto otkljucan mnozilac.BD je vise pravljen za multithread aplikacije.
U svim ovim ozbiljnim programima Premiere ,x264 2 pass,7 zip ,Winrar,AES ,AVX instrukcije gde se trazi CPU snaga on je jaci od 1100 T ,ne znam kako se doslo do zakljucka da je losiji od Thubana.Naravno ocekivali smo vise ,ali to je sto je.
Winrar recimo 100 % bolji od Thubana,7 zip 25 % bolji,AES enkripcija 52 %,Adobe Photoshop 25 % bolji ,Adobe premiere 30 % bolji od Thubana itd...
:: Ma dobro, i prvi Phenom je bio sranje, mnogo je trošio, slabo se klokovao, imao onaj čuveni bag a performanse mlake. Kad su njega uglancali ovo će da bude pičkin dim.
LOL - tek sada sam video ovo sa Hićom! Vrhunac je izjava:
13.10.2011. 03:17
status: user broj poruka: 10997
`Jedini način da se vratim na Intel-a je da Buldožerom ložim peći u Aušvicu. A kada ga spojim sa Fermi-jem, kojega vec koristim, račun za struju će me ubiti`. LOL, LOL, LOL!!!
Ovo sa Hitlerom uvek dobro odrade, hahaha svaka cast..
Obrade neisplati se da nadrukas MHZ jer je grejalica onda, mnogo struje suce jbt, nisu vise zeleni toliko kao sa grafikama :D Kako lepo optimizuju GPU po watu, savrseno... a CPU totalna katastrofa. Ako ti radi non stop struja ima da ti bude skuplja bar hiljadu dinara mesecno.
Ako nesto ne odrade sa revizijama malo kolko tolko da poboljasaju potrosnju(da je smanje makar malo) i single threaded preformanse da poprave, onda super...Multi threaded ne moraju da diraju doci ce veci takt svakako... U suprotnom nisu nista uradili, al pod uslovom da izadje sledeceg meseca, sto ne verujem da je moguce. Procitao sam da ce nove revizije tek u Q1 2012, a tad ce Ivy Bridge da izadje.
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
On ima napredne instrukcije pa ne briljira, buldozer jeste strasno fin koncept na papiru, i potreban jeste bolje optimizovan softver za njega, a sta ce mo sa dosadasnjim softverom, da bacimo u vodu?
Preterali su trebali su phenomu da urade par sitnica za koje su i sami rekli da bi bilo bolje uraditi a potom da dodaju sve nove instrukcije plus 32nm, garantujem da bi bolje prosli i to dosta bolje, zna se iz istorije kada je pipeline duzi jeste da frekvencije idu gore, ali kad god su gradili takve porcesore (Intel-Amd) oni nisu uspevali da budu `nesto` Pitanje je sta ce sada biti iskreno bas je zalosno sto klok za klok zaostaju to nije nikako dobro...
U igrama vidim razliku 1FPS u korist 2600K na najvecoj rezoluciji... Ako bude ispod 200e, dobar posao. Ali sto jeste, jeste... Golemo kasne za INTEL-om.
Da ali to je ogranicenje graficke, isto 1-2fps ima i Phenom x4 u odnosu na 2600k, ima naslova gde se razlika i te kako vidi, pa ipaak je 250e, a treba nekih 150 po performansama ali videcemo...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.