H100 sigurno je bolje resenje po prostoru koje zauzima u odnosu na nd-d14, shto se tiche hladjenja - videcemo neki domaci test - ako bude bilo....
Da se podsetimo , bio nekad H50 - toliko hvaljen (cak i od nashih ljudi) te sam ga i ja kupio , montirao i prc - ljudi koji su H50 hvalili do nebesa prodali su dushu tj. H50 u narednih 2-3 meseca , medj njima i ja prodah svoj H50(posle 10 meseci) - kupih NH-D14 koji je H50 odrao ko musa jarca .)
Domaci test koji je bio OK-objektivan - potice sa poznate nam sjekire (test h70)
Kod H50 namerno sam iskljucio napajanje za pumpu, ushao u bios i gle : kojim slucajem da je bios serpa sa vodom vec bi prokljucalo, ovako pc se ugasio...
Dati 100e za hladjenje koje je em neprakticno em hladi kao solidan vazdusni kuler i jos pravi vecu buku je van svake pameti Moj noctua 12 hladi x6 1100t u full load na 44c
Imam Noctua NH-D14, koji je odlican kuler. I pored toga volim manja i prakticnija(elegantnija resenja). Imao sam i H50, koji mi je isto zavrsavao posao. Jeste da Noctua malo bolje hladi, ali mi ta razlika nije potrebna. Procesor nikad ne drzim na ivici mogucnosti za 24/7. Tako da mi i H50 zavrsava posao. Prodao sam H 50 da bih ucinio uslugu drugu. Ako bude povoljna cena ovog H100, najverovatnije ce biti moj izbor.
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
:: Dati 100e za hladjenje koje je em neprakticno em hladi kao solidan vazdusni kuler i jos pravi vecu buku je van svake pamet :: Moj noctua 12 hladi x6 1100t u full load na 44c
Realno ne vredi te pare.. Za 150 eur imas daleko napredniji vodeni sistem koji spada u ozbiljnije sisteme. Ovo je nekako nabudzeno..Prvo svaki vodeni sistem mora da ima kanister u kome mora da se akumulira voda. Znaci zasto je to tako objasnio sam ovde : http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=37196&forid=9&katid=2
U krajnjem slucaju same performanse govore koje su dobijene na ovom testu. Mnogo bolje i i ozbiljnije rezultate ce dati sistem sastavljen iz zasebnih komponenti.
Ovde je cak Daul Slim radijator.. Nikad nebih zarobio pare u ovako nesto.. Ovo je vise fenserica i najvise estetika kao i prethodnik H50.
KOJIH 150E??? KOJIH 150E??? KOJIH 150E, SAD SAM SE IZNERVIRAO, KULER KOSTA 98E U ZAGREBU. 10E VISE OD PHANTEKSA. I SADA SAM CUO DA CE DOLAZITI H70 CORE, ANTEC H20 I JOS NEKI A H100 NECE. E SADA CU NAMERNO DA JBL ZAMOLIM ZA H100. Kazu nije dobavljiv, pa naravno kadea je sizofrenija nastala za najboljim kulerom koji samo Srbi lazu da Tower cooleri su bolji, svet je provalio da Tower cooleri su nepotrebni vise, pored njega a kosta 100e sirom Evrope. 110e je ono na skupljim sajtovima. KOJI 150E CRNI SINE. JA H70 CORE, H60, ANTEC H20 I OSTALE UZETI NECU. DA VIDIMO STA KAZE 3770K PA LEPO H100.
Ionako mi neki lik iz Sarajeva na Bug Forumu salje 400e da mu kupim MSI 7950 TwinForzew III. Kao protivuslugu ja cu njemu pare za H100 i Gentle Typhoone da mi posalje po normalnoj ceni. Nema ovo je mrtvija ovde. HW Mrtvaci. Jel ima taj forum. Ima HW Guru a moze i HW Cripple posto nema sta da se kupi. Onaj HW Guru ja mislim kada bi stavio rewiev EVGA Z77 FTW da bi leteo u roku od 2 min sa forumu. To im je automat, EVGA rec ko izgovori leti napolje, autumatsko banovanje, kao za psovke. Ali boli me kita SuperClocked Member sa otpakovanima ne posluje.
Ma prica o vodenim hladjenjima koja ne nameravam da uzima u obzir dok ne budem sve znao o tome i planirao Classified Hydrocopper kartu. Sta ce mi samo za CPU vodeno. Kaze H100 150e, ljudi po 95e placaju na popustima u Hrvatskoj. Koliko vi placate Phjateks bolje to recite i one tower coolere jel svaka narudzbina nova sve im je bliza cena H100. Ali Srbi su ionako zaostali u svemu pa ne mogu ni HW novine da prate.
Ne znam ko ce da im kupi H70 Core kuler pravljen za 2011. Pa to nema mozga, svi znaju da je taj kuler proslost i izuzetno malo narudzbina ima CORSAIR njih. Antec H20 da ne govorim. Ali ovo je dokaz da samo su Srbi nesposobni i za njih nije dobavljivo tj po njihovim cenama koje njima odgovaraju nije dobavljivo. Sve sto je trazeno, dobro, to ovde necete videti. Mada ti kada pogledas Srpski IT Forum tu nema mnogo o Elitnom HW ali ima o medjunarodnim zaverama protiv pravoslavaca. Pravoslavlje ce ubiti samo sebe, zapamtite moje reci. Ono je oisudjeno na propast. Zasto mene ne saslusaju sta da donesu. Zasto??? Kada je leto kada za 3770K mora H100. U pogresnoj zemlji razmisljam o ovome.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.