Sve je to lepo na slikama, a AMD voli te slajdove više nego leba...
Uvek malo naduvaju celu priču, ali otom potom, dok ne izadje ne uzdam se u slajdove, ali bilo bi lepo kad bi ovakve performanse imale... __________________ Scourge of PCBerza
Re: Cinebench: moj 2600K na 4.2GHz ima 8.92 boda, a Buldog 8150
24.09.2011. 21:05
status: user broj poruka: 3519
Jes` baš slab rezultat za osmojezgarni procesor, pa ja sam prošle godine sa Thubanom na 4.2GHz imao 7.28p!
Ovo je definitivno fake.
:: samo 7.80 na 4.8GHz :: :: http://goo.gl/Hbiu :: :: :: Ovaj smrdljivi turski sajt insinuira nekakve ISAS instrukcije koje, navodno, i7 nema. Prekopao sam Net i ni pomena o tim `instrukcijama`.. :: :: :: :: ::
Re: Re: Cinebench: moj 2600K na 4.2GHz ima 8.92 boda, a Buldog 8150
24.09.2011. 21:13
status: user broj poruka: 6502
Ne verujem da je fake, al videcemo... Mene zanima kako ce se pokazati u gaming-u, ako bude barem slican ili malce slabiji od Intela onda se i isplati prelazak sa Phenom II, posto cene ne verujem da ce biti nesto prevelike, ako se pokaze da ni u gaming-u nije nesto onda ne vredi prelaziti ni sa Phenom-a II...
:: Jes` baš slab rezultat za osmojezgarni procesor, pa ja sam prošle godine sa Thubanom na 4.2GHz imao 7.28p :: :: Ovo je definitivno fake :: :: :: :: samo 7.80 na 4.8GHz :: :: :: :: http://goo.gl/Hbiu :: :: :: :: :: :: Ovaj smrdljivi turski sajt insinuira nekakve ISAS instrukcije koje, navodno, i7 nema. Prekopao sam Net i ni pomena o tim `instrukcijama`.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Cinebench: moj 2600K na 4.2GHz ima 8.92 boda, a Buldog 8150
24.09.2011. 21:20
status: user broj poruka: 4187
A sta ako bude bolji od Intela? Gde ste moderatori?
:: Ne verujem da je fake, al videcemo... Mene zanima kako ce se pokazati u gaming-u, ako bude barem slican ili malce slabiji od Intela onda se i isplati prelazak sa Phenom II, posto cene ne verujem da ce biti nesto prevelike, ako se pokaze da ni u gaming-u nije nesto onda ne vredi prelaziti ni sa Phenom-a II.. :: :: :: :: Jes` baš slab rezultat za osmojezgarni procesor, pa ja sam prošle godine sa Thubanom na 4.2GHz imao 7.28p :: :: :: :: Ovo je definitivno fake :: :: :: :: :: :: :: samo 7.80 na 4.8GHz :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/Hbiu :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovaj smrdljivi turski sajt insinuira nekakve ISAS instrukcije koje, navodno, i7 nema. Prekopao sam Net i ni pomena o tim `instrukcijama`.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Thuban 6x fizicko jezgro Ovaj 8150 4 Buldozer jezgra. Jeste da ima po 2 integer jedinice po jezgru, ali ima po samo jednu floating point jedinicu. Znaci 4-8 Jezgra u zavisnosti od posla koji obavlja. Vrlo lako moze da se desi da ga Thuban usije u zahtevnim operacijama sa float vrednostima.
Re: Re: Re: Cinebench: moj 2600K na 4.2GHz ima 8.92 boda, a Buldog 8150
24.09.2011. 21:28
status: user broj poruka: 3519
Ja baš mislim da jeste, jer nemoguće je da 8 jezgara na 600MHz većem kloku od Thubana(X6) daje jedva nešto veći skor. Ispade da je ovo korak unazad. AMD je najavljivao poboljšane multithreadad performanse, bolji IMC, nove instrukcije i naglašavao je koliko je encodingu bolje imati 8 realnih nego 8 logičkih jezgara, da ne bi došlo do pojave `uskog grla`. Doduše, to su pričali prošle godine, dok još nisu krenuli problemi.
:: Ne verujem da je fake, al videcemo... Mene zanima kako ce se pokazati u gaming-u, ako bude barem slican ili malce slabiji od Intela onda se i isplati prelazak sa Phenom II, posto cene ne verujem da ce biti nesto prevelike, ako se pokaze da ni u gaming-u nije nesto onda ne vredi prelaziti ni sa Phenom-a II.. :: :: :: :: Jes` baš slab rezultat za osmojezgarni procesor, pa ja sam prošle godine sa Thubanom na 4.2GHz imao 7.28p :: :: :: :: Ovo je definitivno fake :: :: :: :: :: :: :: samo 7.80 na 4.8GHz :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/Hbiu :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovaj smrdljivi turski sajt insinuira nekakve ISAS instrukcije koje, navodno, i7 nema. Prekopao sam Net i ni pomena o tim `instrukcijama`.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
FPU je podeljen na dve 128-bitne FMA operacije. Izgleda da to zvuči dobro samo na papiru. Dve integer jedinice kod BD modula treba da svakom threadu predstavljaju odskočnu dasku, jer kod Intela HT radi na principu deljenih/dostupnih resursa.
Dakle, ovo nikako ne može biti dobro.
:: Thuban 6x fizicko jezgr :: Ovaj 8150 4 Buldozer jezgra :: Jeste da ima po 2 integer jedinice po jezgru, ali ima po samo jednu floating point jedinicu :: Znaci 4-8 Jezgra u zavisnosti od posla koji obavlja :: Vrlo lako moze da se desi da ga Thuban usije u zahtevnim operacijama sa float vrednostima :: :: :: najidealnije :: idealno :: ::
Izgleda je u igricama jaci od Core i7-980X full HD
25.09.2011. 06:57
status: user broj poruka: 7720
U renderu sam ocekivao vise,ali s obzirom da je nova arhiktetura ,mozda kasnije urade nesto po tom pitanju.
Kazu da je slican SB 2600 K u sledecim testovima : WinRAR 4, X.264 pass 2, Handbrake, 7Zip, POV Ray 3.7 (render ), ABBYY OCR, wPrime 32M, and Bibble 5.0
Verodostojnost neoficijelnih izvora i realnost naših očekivanja su uglavnom gubitnička kombinacija u predviđanju.... Nerealno je očekivati ogromne skokove (koji se kod nekih proizvoda tipa procesor ipak ponekad dogode, ali sada nisu ni u najavi), a, glupo je ne očekivati napredak. Dešavalo se i pre da novi procesori i cpu i gpu budu u nečemu lošiji od prethodnih, što posle ili propaganda ili realnost i pokažu kao dobro rešenje, ili ne.... no, očekivati da neko razvija procesor i onda on bude u svemu lošiji od prethodnog, ili suprotno, da bude brži od intel-perjanica (u skoro svemu, u nečemu možda), samo je funboisam.... AMD insistira na APU, gde ga Intel ne može stići i obratno, Intel insistira na CPU, gde ga AMD nikako ne stiže, a po sitnom proizvodnom procesu - i ne može ga stići bez još keša.
Ovde se ne radi o tome šta AMD-ovi fanovi očekuju od predstojećeg Buldožera, nego šta Skaj i ostali Intelovci (u manjoj meri) očekuju od njega. Kako oni zamisle da Budložer treba da radi, tako to mora da bude. Inače, odmah mu lepe etiketu `epskog neuspeha`.
Pa brate, svi ovde očekujemo neki progres. Nije valjda da isključivo AMD fanovi treba da komentarušu i polemišu o BD-u? Eto, ja sam uporedio Cinebench test sa Thubanom. Nema pljuvanja, samo komentarišemo.
:: Ovde se ne radi o tome šta AMD-ovi fanovi očekuju od predstojećeg Buldožera, nego šta Skaj i ostali Intelovci (u manjoj meri) očekuju od njega. Kako oni zamisle da Budložer treba da radi, tako to mora da bude. Inače, odmah mu lepe etiketu `epskog neuspeha` :: :: :: There can be only one!!! :: :: :: ::
Re: Izgleda je u igricama jaci od Core i7-980X full HD
25.09.2011. 10:52
status: user broj poruka: 2076
s obzirom da je techpowerup cenjen sajt, verujem u ove informacije. moje licno misljenje je da ce sestojezgarni buldozzer biti tik iza 2500k, a da ce 8jezgarni tik ispred 2600k. ali ne znam onda gde da smestim 4jezgarni buldoger, mozda izmedju PII i 6 core BD.
Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Asus gts450 DirectCu 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
Koji pominju na techpowerup i gde je FX 8150 brzi od SB 2600 K za 70 % se odnosi na matematiku ,koju ce slabije da koriste vecina usera ,pre ce biti da je to namenjeno za HPC trziste. Cena je dosta primamljiva za gamere.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.