Svi znamo da Bulldozer kasni ali se nisu potvrdili tacno razlozi.. Naime postojale su adekvatne sumnje koje su stecene kroz rad i gde smo videli razne testove na netu koji su nam delovali poprilicno fake. Istina je ipak malo drugacija. Obzirom i na drugi stepping koji su izbacili i dalje postoji ozbiljan bug sa radom kes memorije. Znaci oni koji budu kupili prvi Bulldozer kupice macku u dzaku.. Koliko ja vidim ovde je svesno prodavanje magle samo sad jos u gorem obliku. Zdrava ,krstena verzija novijeg steppinga ce biti tek u 2012 godini,do tad ce te morati da se zadovoljite sa poluproizvodom..
Mislim da je ovo korisno za sve one koji zele da kupe Bulldozer ali ipak treba sacekati i zvanicnu prezentaciju jer ko zna,mozda sve i nece biti ovako crno.
U slucaju da svesno izbace neispravan CPU u prodaju licno za mene ne postoji veca podvala.
Na forumu niko ne pise o ovom,cute i skrivaju a treba to neko da kupi,da kupi CPU za greskom. Jedino je jos Nada a i Vera ostala da ce se do izlaska desiti preokret. Mada Dragana nema sanse da im pomogne :)
Tema je informacionog karaktera i korisna je za sve koji zele da se upuste u kupovinu! Zar bi neko kupovao neispravan CPU sa greskom koji ne daje adekvatne performanse?!
Treba stvarno biti zadrt i zaslepljen da se cnjenice prikrivaju zarad fanboyizma. Ko bude hteo da kupi daje iz svog dzepa,jasna stvar .) U prevodu ko voli pa nek izvoli .)
Ako bude sa greskom, dobices zamenu. Kao sto je Intel svojevremeno morao da zameni svima koji zele defektni Pentium. Kao sto je morao i da menja ploce sad kad je ukakio SB.
Tako da mi se cini da se ovde samo 8===D~~~ i stvara negativan hype Ajd zdravo! najidealnije idealno
Mislis da ce takva filozofija da bude da ce prve steppinge da menjaju sa ispeglanim CPU-ima u 2012-toj godini?To je opet raskorak od nekoliko meseci do pola godine,mozda i jace,zavisno koliko im bude trebalo vremena da ispeglaju. Drugo postavlja se pitanje koliko se to isplati?Koji su to gubitci.Mislim da je to u ovom trenutku luksuz za AMD. Ali ako budu imali takvu filozofiju to je super.Pozdravljam potez. Samo opet se provlaci pitanje vremena jer ce za koji mesec da izadje Sandy-E pa za njim Ivy Bridge i vise nisu 2 koraka u kasnjenju vec 3 jer koliko vidim tesko da ce ispratiti i Sandy Bridge pogotovu ako izbace sa greskom (tesko da ce neko i kupovati)
`Ovo fanboyevsko proseravaje omogućio je Zondolin, kod smaranja i neizlečivih fanboyevskih stanja.`
DA GA BAR PLAĆA PR SLUŽBA INTELA, pa bih razumeo zašto ima kompulziju to da radi...
Možda se još nije oporavio od toplotnog udara Preslera, ili od predugog pipeline-a Prescotta... Ili nije imao za kavu da bi bio u pravu, pošto je i dedovinu dao za jeftini Sandy.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
I Intel je imao raskorak sa plocama. Pa ostade ziv, NE? A bogami i jos veci raskorak je imao sa pomenutim Pentium procesorima i jako jako se trudio ako moze da ih ne zameni, pa je na kraju ipak morao.
Mislis sa chipsetom za Sandy?Jeste ali su prve ploce bile funkcionalne i ljudi su opuseteno koristili platformu.Taj sitan bug nije uticao na rad direktno.. A zaboravljas da je Intel to resio u okviru 2-3 meseca. Druga cinjenica je da Intel ima ogroman budzet a dobru prodaju tako da sebi to moze da priusti. AMD-ove deonice su u padu,prodaja ATI6xxx je losa,pogledaj marketshare i clanke sta pise.Znaci nemaju adekvatnu osnovu da sebi priuste takav luksuz a da nemaju veliki gubitak. Stvarno ne zelim zlo,samo razmisljam racionalno. Niko nebi voleo da AMD propadne samo zbog jedne cinjenice jer bi to uticalo globalno na celo trziste!
:: AMD-ove deonice su u padu,prodaja ATI6xxx je losa,pogledaj marketshare i clanke sta pise.Znaci nemaju adekvatnu osnovu da sebi priuste takav luksuz a da nemaju veliki gubitak :: Stvarno ne zelim zlo,samo razmisljam racionalno
Ma mani to. Jesi l` ti popio svoj Zondolin za danas, ili nisi?
lici da ce biti kao sa Phenom-om I, ali su se fino ispravili sa PII, sta bude bice, gresio je AMD i Intel, sto se u*ere ocistice se i eto tako, ispravljanje greske po hitnom postupku kao Intel sa plocama i to je to.
A ida AMD propadne, pa dobro, kupice ih neko i krenuti napred, mozda cak i neka Kineska firma, pa bude bilo jako jeftinih procesora. Ko zna sto je to dobro. Kupovinom ATI od strane AMD grafike su samo postale bolje. Mozda ce se isto desiti sa AMD kad ga kupi, recimo Microsoft, zamisli tu mogucnost? Eto ti Jabuke 2.
FunSky. Svi ćemo odmah, bez razmišljanja i osvrtanja kupiti po nekoliko Bulldozer CPU, a ako se pokaže da su još i defektni, još i dva-tri gratis, da se nađe. Da i tebi uzmemo jedan? Upisuje se ispred ETF-a, ima red, mora samo u šatoru da se prespava i od ujutro pa do negde podne, dođeš na red, i tako za svaki primerak.... Za razliku od tebe, funSky-a, serem se i na benchmark izvore i na ovaj tvoj link, dok pravi procesor ne iziđe na tržište. Do juče si svirao q o ceni Bulldozera, danas o bug-u, sutra o ... uvek isto. I, šta li se to tebe tiče, kad ga ti nećeš sigurno kupiti, niti će neko od tebe da traži pare, ja ne znam. Ako misliš da samo ti vidiš kad bude bug na cpu-u, ... kakav si ti narcis... haha. Dakle, na spisak i po redu i zaslugama, imaće za sve, valjda.
Hehe.Uhvatio si se toga ko pijan plota.. No ja sam imao Pentiume i radili su san snova :) Mislim da nije rec o prioslosti niti koliko je ko gresio vec o sadasnjosti i kako ce se sad radnja odvijati? Ocigledno je da vreme tj kasnjenje govori da problem nije naivan i zato su najavili revizije kroz 2012 ali ce to isto kasnjenje uticati na udeo na trzistu a sad su vec veliki deo trzista izgubili . Intel je odavno zaokruzio ponudu Sandy Bridge desktop CPU-a kao i Mobile..
Sto se tice chipseta-a (nema veze sa CPU) ,mislim da to Intel nije ni osetio. Jos jedna cinjenica je i dalja prodaja Sandy Bridge Desktop/Mobile platformi..
Ono sto je bitno jeste da ako nemas adekvatne resurse nemas sa cime ni da krpis rupe. Intel ima ogroman budzet i moze sebi da dozvoli bilo kakav propust. Zato se stvari i resavaju tako brzo.
@Molio bi starije kolege da se drze tematike i da strasti i emocije usmere na pravo mesto.
Ce buldozer da zvekne i da ima BUG? I da ce ga izbaciti na trziste bez obzira na to? Pa gde ti je bila kristalna kugla da predvidis defektne Intel ploce. Ili ti samo AMD salje vibracije a ti ga i dalje negiras i ne priznajes kao unutrasnji glas, tj. svoju podsvest?
Daj batali. Cinjenica da od svih fail failova sa procesorima Intel ima najveci! Jeste prastar ali je realan.
A ko ima trziste zaokruzeno i ostale trange frange batali molim te! Daj da mi docekamo taj procesor pa ce vidimo kakav je. Ako i pandrkne AMD, SUPER VIIII! Doci ce novi da popuni upraznjeno mesto na trzistu, i taj novi ce morati da bude daleko konkurentniji i konkretniji jer je nov. Pa kad je nov svi ga gledaju ko da je kuzan! Ili ce antimonopolska komisija da razvali Intel kao sto je svojevremeno razvalila IBM.
Bojim se da je Intelu AMD potrebniji nego AMD AMD-u.
Naravno da ne tvrdim niti ja to mogu znati. Ipak ja sam se ogradio jos u prvom postu rekavsi sledece : `Mislim da je ovo korisno za sve one koji zele da kupe Bulldozer ali ipak treba sacekati i zvanicnu prezentaciju jer ko zna,mozda sve i nece biti ovako crno. ` Sto znaci da ove informacije koje su sad dostupne ne moraju da kompletiraju buducu sliku.
Ne znam za kakve failove pricas ali ok..Ako ti mirnije spavas meni je drago :P
Ukoliko izbace i jedan procesor koji ce po snazi biti priblizan P II 955 bolje da ni ne krecu sa tom avanturom.
Kao sto nVidia vise nije imala mesta za greske posle G92 chipa, tako sad AMD mora izbaciti nesto sto ce u najmanju ruku biti revolucionarno, tj, da najslabiji model bude 50% jaci od bilo kojeg postojeceg. Otherwise opet ce da zauzme ciganjsku populaciju, kad ovo kazem ne mislim na nas i Srbiju jer za ovu situaciju smo sami krivi.
Ja dok sam bio u US, sa nekom prosecnom platom mogao sam za nedelju dana da biram koji cu procesor od Intela da uzmem, pa zasto bi onda neko i gledao AMD tamo?
Sto se tice ploce. Chipseta, da u pravu si. Nije to Intel ni osetio. Ali jesu Janko i Stanko koji su kupili najnoviju ultimate vrhunsku tehnologiju cim se pojavila. A onda im je neko rekao da imaju poluispravnu plocu, poluproizvod, koji su BTW masno platili. Kako je njima bilo to nek oni kazu.
Aj da ne laprdamo vise, kad budes imao neke POUZDANE podatke iz prve ruke o novom procesoru ti slobodno podeli.
Prvo informisi se o Bug-u. bug je bio vezan za HDD sata kontroler na ploci na samom chipsetu. Znaci nista znacajno niti se problem svakom ispoljio.. A Janko,Marko i Stanko se nisu ni sekund nasekirali jer je Intel dao zvanicno obavestenje da ce ploce biti zamenjene glavu za glavu sa B3 revizijom chipa. Niko nije izgubio a vala nije mnogo ni cekao.
Ja kontam da je promasaj promasaj ko god da ga napravi. Imao je AMD svoje, ali i Intel takodje.
Mogo si da das generalno uputstvo, ne kupujte novu ultra mega giga savrseno naprednu tehnologiju, bilo ciju, sve dok bogati zapad to lepo ne izdegustira i potvrdi da je to dobro. A ne sta od ParnogBuldozera moze da se ocekuje. Pa da je sve bas bas, on bi izasao dosad.
Tema radi teme, sa malicioznim sadrzajem upucenim na blacenje jedne firme koju konstantno blatis. Kad vec nisi otvorio neki novi hvalospev Intelu za 100MHz brzi procesor, a cekaj, jesi.
Sta je postenije cutati i skrivati od naroda ? Znaci ne sme da se kaze istina vec cemo da se merimo fanboyevskim stavovima i da obmanjujemo narod navodivsi ih na tanak led?! Nisu svi upuceni da znaju sta vredi i sta valja i zbog cega je to tako. Mnogo ljudi dodje da trazi savet i objasnjenje.
Znaci tvoj rezon je da je blacenje neke firme govor istine? Ne znam sta da ti kazem.Ili ne poznajes dovoljno svoju kompaniju koju tako zucno branis ili si definitivno nerealan.
Ovo sto sam istakao u temi su cinjenice a velika jhe mogucnost da ce AMD to da provuce svojim kupcima perfidno bez ikakve zamene i podrske sto ce se desiti 99.9% ! Znaci oni koji ga ocekuju ce se heftati kad izadje krstena verzija?!
Izgleda da ja imam malo drugacije glediste oko postovanja ljudi i samog postenja. Radije cu da budem hejter ali posten a ne nerealan i fanboy a da nekom naskodim.
Iz tog razloga i pisem a ovo je IT forum,tome i sluzi. Nikog licno ne prozivam niti se obracam.Pricamo o tehnologijama. THE END.
... pazi, sad pootvarah par sajtova... od shit sveta, fudzille itd. i SVI imaju nekoliko članaka o AMD Bulldozeru, 12. oktobru itd, itd... mora da je bio frustrirajući okidač? Ili, što ljudi ovde na forumu nameravaju da ga kupe, AKO bude sve ok, uključujući i cenu, za koju, ako ne za performanse, znamo da je uvek upitna kod Intel-a.... Dobro, lepo je što pratiš AMD gradivo revnosnije od svih, Like up-finger, +...
Prvo nije to moja kompanija. Drugo znas li ti jos neku rec sem perfidno, recimo podmuklo?
Trece tolku nerealnost, naklonost, pristranost i negativnost iskazujes da jednostavno sve nas ostale teras na suprotnu stranu. Pored tebe covek ne moze ni da pljune AMD i kad zasluzi.
Sacekaj procesor i realne testove, pa pljuj brate slobodno. A onaj sto se zaleti odmah da ga kupi, ako bude defektan, u najgorem slucaju proci ce kao sa plocom za SB.
Aj strpi se jos 20-ak dana imaces materijala i za pljuvanje i za likovanje, kasnjenje najavljuje takav rasplet.
Na kraju krajeva i da ga izbace kako treba moci ces da se nasladjujes da su veoma zakasnili i da su nam opet mazali oci datumima.
Ali da si ikad bio u IT biznisu shvatio bi da se to tako radi, uvek kazes uskoro i bice, a kad to se cuti.
::Drugo znas li ti jos neku rec sem perfidno, recimo podmuklo ::
Jel ovo cas vezan za terminologiju? Ako ti se vise svidja podmuklo ti ga usvoji tako. Tvoj izbor.
::Trece tolku nerealnost, naklonost, pristranost i negativnost iskazujes da jednostavno sve nas ostale teras na suprotnu stranu :
To bi ja mogao da kazem za sve vas (fanboyeve) i 100% bi bio u pravu a vecina i ne vidi sebe niti sablon po kom funkcionise. O naklonosti i nerealnosti nemoj da mi pricas a o negativnosti tek jer je tuzno videti vas koji ljude positovecujete po hardverskoh opredeljenosti i u nedostatku argumenata za konstruktivnu polemiku nivo percepcije prebacujute na licnu osnovu koristivsi se uvredama i raznim omalovazavajucim sredstvima..
Sto se tice AMD-a ja iznosim ono sto vecina ne vidi i ne zeli da vidi. Moj vidokrug je daaaaleko siri a tu sam uvek da se kaze istina. AMD ne mrzim ali ga ne cenim jer igra prljavo.
::Pored tebe covek ne moze ni da pljune AMD i kad zasluzi. ::
Niko i ne trazi a vi to nebi nikad ni uradili. Da je AMD najgori na svetu za vas ce uvek biti najbolji i uvek ce postojati neki smesni izgovori fanboyevskog karaktera.
::Sacekaj procesor i realne testove, pa pljuj brate slobodno :
Nemam nameru.Iznosim ono sto mi zanimljivo u datom trenutku.
::A onaj sto se zaleti odmah da ga kupi, ako bude defektan, u najgorem slucaju proci ce kao sa plocom za SB ::
Cenis a?Ajde da vidimo i to cudo pa ako je tako dobro je.
::Aj strpi se jos 20-ak dana imaces materijala i za pljuvanje i za likovanje, kasnjenje najavljuje takav rasplet ::
Kao i obicno jako pogresno zakljucivanje .. Mada malo provokacije nije lose obzirom da ste bas toliki fanboyevi :P
::Na kraju krajeva i da ga izbace kako treba moci ces da se nasladjujes da su veoma zakasnili i da su nam opet mazali oci datumima ::
Znaci ipak priznajes da vam mazu oci?Istina izadje na videlo na ovaj ili onaj nacin. Samo polako.. :P
::Ali da si ikad bio u IT biznisu shvatio bi da se to tako radi, uvek kazes uskoro i bice, a kad to se cuti ::
Bio jesam ali ne u toj razmeri.Laz i obecanje ako nije ispunjeno ne opravdava reklamu,hype koji se dize zarad produktivnosti same prodaje!
P.S.Da li se slazes da stavimo za sad tacku pa da nastavimo u duhu teme a ne teranjem mak na konac.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.