licno me zabole (izvinte na izrazu) ko je bolji, amd ili intel u celoj ovoj prici (tacnoj ili ne, magla ili ne) mene privukao samo jedan deo recenice kaze `better price / performance offering` ja kao prosecan korisnik (a velika vecina korisnika to i jeste) gledam samo tu stavku nista vise pa, kad izadje gusenicar od amdeke i ivy od intela a ja budem resio da menjam am3 koji imam vec evo trecu godinu (i koji radi skroz lepo), rukovodicu se samo tom smernicom pozz za oba tabora :)
Ne svidja mi se ovo. :) Ajde sad, razmislimo svi... Ako je brzi od i7 990, a djavola kosta jako smesno manje para... Pa ko je lud ovde? Ne kontam ja ovo vise... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Nigde ne pise da je brzi od i7 nego da je sistem sa AMD FX procesorom dao vise frejmova u Dirt 3 igri...
@ Tortojed receno je da su oba sistema cenovno slicna, `Both systems will be comparable in price according to AMD` tako da tesko da je neki Celeron....
:: Ne svidja mi se ovo. : :: Ajde sad, razmislimo svi... Ako je brzi od i7 990, a djavola kosta jako smesno manje para... Pa ko je lud ovde? Ne kontam ja ovo vise... :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX560Ti(TF2)-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: ::
Nije ovo nemoguce da je Buldozer bolji na 3 monitora 2560x1600
15.09.2011. 18:55
status: user broj poruka: 7720
AMD po tom pitanju nece da manipulise,pitanje je kakvi su rezultati na jednom monitoru i full HD rezoluciji ,takodje ono sto bi ja voleo da vidim od AMD-a to su rezultati u Cinebenchu . Sa ovim AMD ocigledno baca mamac gamerima .Logicno je da je 8 jezgara AMD -a brze od 4 jezgra Intela na Core I 5 bez H.T.
ljudi kad smo kod marketinga, pa zar i vi ne biste hvalili svpj proizvod pa makar bio samo u jednom segmentu bolji od konkurencije, a u ostalih 100 losiji, besmislene su mi price marketingo ovo i ono, marketing prodaje proizvod, a kvalitet ga zadrzava na trzistu, Daume nije licno tebi namenjeno nego me samo zanima da li bi vii rekli nemojte kupiti moj proizvod jer je losiji, smesno.
To i ja kazem - ako nije za 50% bolji od 6-jezgarnog Tuberana...
16.09.2011. 00:02
status: user broj poruka: 10997
onda dzaba ga bilo. Ako 8-jezgarni Buldozed porede sa SB 2300 ili 2400, onda 6-jezgarna verzija jedva moze da se nosi sa prosecnim Core2 Quad-om... U redu je to, teoretski, sa stanovista cena/performans, ali je bedno u smislu tehnoloskog napretka. Zasto `teoretski`? Zato sto u slucaju takvog odnosa `snaga`, uprkos odgovarajucoj ceni, za Buldozera nece biti kupaca - ko je kupio, kupio je ovo sto je do sada bilo na trzistu (zavrsno sa SB-om). Buldozer mora da otvori NOVO DELJENJE KARATA da bi predstava imala smisla...
@Sky: taj potez bi definitivno unistio fanboyism ...
16.09.2011. 00:20
status: user broj poruka: 10997
- AMD-ljupci bi masovno umirali od srcanog udara...
Nego, kad smo kod poklanjanja, Intel bi mogao, ne bi li se koliko-toliko iskupio za ovogodisnje bezobrazluke svoje, da uz svaku mat. plocu koja je od strane OEM-ova (a svakako uz Intel-ov blagoslov) deklarisana kao `PCIe gen 3 ready` isporucuje i Kinder jaje, iz kojeg, kada se rasklopi ispada plasticna igracka u obliku 3D tranzistora...
Ebem li ga..Inteliska je malo i bezobrazan jer izgleda da nece davati stock cooler sa Sandy E procesorima ali zato nudi svoju ponudu kombo vodenog hladjenja koje ce uzgred morati da se plati minimum 0-5 sto znaci u evropi 100 eur.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.