... i liči na tebe i FunSky-a da svršavate na frekvenciju. Ali, šta je sa latencijama? Ko se imalo razume u memorije, jasno mu je da i milioni megaherca mogu biti potrani latencijama koje se olabave, i da, rezultati mogu biti poražavajući. Kao sada npr. između ddr2 i ddr3... samo nam mažu oči brojkama na koje se lepe muve dok stvarne performanse veoma malo rastu. Jedino, što je sve veći kapacitet za sve manje para, e to je lepo.
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Re: Re: DDR4 se polako, ali neumitno priblizava. Frekvencije ce ici preko...
25.08.2011. 07:52
status: user broj poruka: 9459
Opet menjanje platforme...Ko je blesav to ce i uraditi:)
NaPisko je covek ukratko sta nosi DDR3,4,5,6... Ok je sto se radi na tome i ubrzava frekvencija RAM-a, ali dzaba sve to dok se ne utrostruci brzina pristupa HDD-a/SSD-a...jer se i tu mnogo gubi na brzini u celoj toj prici, tako da se sve svodi na isto.
Verujem da je to neizbezno. E sad mene zanima odakle potice taj izraz, neumitno? ne+umit***, de neka kaze neko ako zna. Neumoljiv? Bas me interesuje! Hvala!
A DDR4, Ja bi rado izbegao, ako je moguce, DDR5 bi bio napredak, ovo bas i nije.
Neslavno je 4 prosla i kao GDDR pa ce verovatno i kao DDR. Jedina joj nada da joj cena bude povoljna u odnosu na kapacitet.
@TEMA A sto se tice memorije bar one radne pa sto da ne bude brza ako moze, neka je nek prati brzinu procesora i ostalih komponenti... ako je uz to i jeftinija sto da ne pogotovu ako je se dobije vise za istu kolicinu novcanih jedinica...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: je metla od grabovog pruca. Neumitno je ono sto ostaje, sto ne moze da se skloni (tj. pomete :: :: Q8300 @ 3.3GH :: GA-EP35-DS :: 4x1GB @ 880MHz Kingsto :: Sapphire 6850 @ 600/1000 @ 0.899 :: 22` ASUS VW221 :: LCPower550 :: ::
@KalifNS @MaliAbner sta?!? da mozda neko od vas ne dovodi u pitanje moje bozansko misljenje i moju andjeosku logiku? to sto vi nemate pojma o lingvistickoj arhitekturi i o naprednoj tehnologiji juznjackog jezika vama oduzima pravo na misljenje moja percepcija je nenadmasna i ja imam par drugara koji ce to da posvedoce a ako idalje imate nesto protiv, ja cu da vam posaljem PM u kojima cu vas obavestiti gde i kada cemo se fizicki obracunati DDR4 je sranje Intel je keva
:: Verujem da je to neizbezno. :: E sad mene zanima odakle potice taj izraz, neumitno :: ne+umit***, de neka kaze neko ako zna :: Neumoljiv? :: Bas me interesuje :: Hvala :
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.