AMD je mnogo godina mlatio praznu slamu i prodavao maglu. Gledajuci sve ovo i dalje mi vuce na klasicnu staru strategiju pustanja buve pre vremena,davanja nade i potpaljivanje mase-guranje sa jakim marketingom. Sad uvertira ,kasnije revolution i sl dok testovi zvanicno ne pokazu bas tako ili se odredjeni potplate. Ipak 8 jezgara je 8 jezgara kako god realno bi trebalo da se bar izjednace sa Sandy Bridge sto opet i nije neki korak ali od koga je i dosta je.. Ako iznenadi bice to presek dugogodisnje tradicije prodavanja magle! Ako podbaci bice :
Nešto nisam optimista, navukli su turbo do max-a, u multithreadu će biti verovatno bolji od i7 2600K. Približiti se hoće Intelu u odnosu na prethodnu situaciju sa Phenom II, poboljšali su keširanje, kontroler, instrukcije, ali i dalje imaju problema sa optimizacijom arhitekture. Valjda će B3 biti konačna revizija čipa, i mene svrbi da vidim koliko će biti efikasniji od Thubana. Ova odlaganja im ne idu na ruku, jer intel već ima spremne vafere za SB-E i IB, a oni nisu izbacili ni BD, da ne govorim o BD II koji tek treba da bude konkurentan pomenutim procesorima.
Pogledaj u kojoj meri se prica o `novoj` arhitekturi a ustvari to je non stop samo neka prepravka,sitni koraci u nekom unapredjenju -koje si i sam pomenuo i tako dalje.. Lepe jezgra,nesto kao tweakuju a debelo se sakriva da je problem sa samom realizacijom onog sto su sebi zacrtali. Pominje se nesto kao tipa da ce se najjaca verzija biti sa vodenih hladjenjem sto je cist apsurd jer se to nece isplatiti njima za samu prodaju.. Mislim od kad su se CPU-i davali sa combo vodenim sistemima? Definitivno implicira da ce ili imaju problema sa disipacijom i da ne mogu da ohlade Bulldozer tj da nesto nije u redu sa razvijanjem `nove` arhitekture.Zato i menjaju steppinge pokusavajuci da utweakuju da to lici na nesto. A da ne govorim o timing-u i koliko su samo do sad udela na trzistu izgubili i koliko i dalje gube tj koliko su debelo zakasnili. I da izadje Bulldozer slaba vajda kad ce intel da izbaci Sandy-E za koji uopste ne mora da zuri (a spreman je) jer cekaju na AMD. Kako god okrenes AMD kasni 2 koraka .
Ja tu ne vidim nista novo (do sada neobjavljeno) niti `juicy`.
24.08.2011. 03:45
status: user broj poruka: 10997
Prema svemu ovome, SB je favorit. Plus, ploce sa Z68 chipset-om i PCIe rev.3 postaju najbolji izbor u smislu buduceg apgrejdovanja, utoliko sto kada (i ako) vlasnik bude zeleo da apgrejduje sistem sledece godine, ugradnjom Ivy Bridge-a ploca automatski postaje full ready for next gen graphics cards. O tome, barem koliko sam ja video u prikazima performansi mat. ploca za Buldozer, za sada nema pomena...
Sada vec OZBILJNO razmisljam o prodaji moga sistema (C2Quad...) i prelaska na SandyB...
Ma da..Ni na pomolu PCI-E 3 za Bulldozder. Ma sve navodi na to koliko su oni u senci,manje bitni za neko ozbiljnije trziste i sta je zapravo prioritet.
Muce se da realizuju malo tweakovanu navodno novu arhitekturu-neki silni opisi a zapravo sve se svede u par reci sta je tu novina. Eto koliko su oni zaostali u vremenu i prostoru sa tehnologijom.
Sandy Bridge je definitivno Ultimativna platforma za sve a ne kosta mnogo.
P.S.Intel daje vise.
Inace pogledajte post usera redakcije cenjene sekirice. Ma nije moguce da su tako `realni` .Ma nikako im sajt ne naginje AMD-u i ako se zna da su placeni od istog muahahaha. I posle neko da veruje u validnost njihovih testova.
Re: Ja tu ne vidim nista novo (do sada neobjavljeno) niti `juicy`.
24.08.2011. 05:46
status: user broj poruka: 7769
Ni slucajno morace onda da napustis WinXP i predjes na Win7...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Prema svemu ovome, SB je favorit. Plus, ploce sa Z68 chipset-om i PCIe rev.3 postaju najbolji izbor u smislu buduceg apgrejdovanja, utoliko sto kada (i ako) vlasnik bude zeleo da apgrejduje sistem sledece godine, ugradnjom Ivy Bridge-a ploca automatski postaje full ready for next gen graphics cards. O tome, barem koliko sam ja video u prikazima performansi mat. ploca za Buldozer, za sada nema pomena.. :: :: Sada vec OZBILJNO razmisljam o prodaji moga sistema (C2Quad...) i prelaska na SandyB.. :: :: ::
Nemoj da si indijanac, ne placa niko Sekiru, svi rade besplatno sve testove iz entuzijama, samo ostane neki hardver nekome, nemoj da lupetas kad ne znas, taj isti User moze svima vama zajedno da drzi predavanje o procesorima.
:: Ma da..Ni na pomolu PCI-E 3 za Bulldozder :: Ma sve navodi na to koliko su oni u senci,manje bitni za neko ozbiljnije trziste i sta je zapravo prioritet :: :: Muce se da realizuju malo tweakovanu navodno novu arhitekturu-neki silni opisi a zapravo sve se svede u par reci sta je tu novina :: Eto koliko su oni zaostali u vremenu i prostoru sa tehnologijom :: :: Sandy Bridge je definitivno Ultimativna platforma za sve a ne kosta mnogo :: :: P.S.Intel daje vise :: :: Inace pogledajte post usera redakcije cenjene sekirice :: Ma nije moguce da su tako `realni` .Ma nikako im sajt ne naginje AMD-u i ako se zna da su placeni od istog muahahaha :: I posle neko da veruje u validnost njihovih testova :: :: http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=4842&page=9 :: :: By the way,svojevremeno izjava testera sa istog sajta da je 6950 equal sa GTX 570 :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Retko kada se uključujem u rasprave i koflikte o AMD VS Intel / ATI vs nVidia, ali sada jednostavno moram reći nešto.
AMD-ovci tvrde da će buldožer biti ekstra, a gotovo da nema uopšte nikakvih informacija vezanih za njega??? Sve su to špekulacije, jer prave informacije još nisu stigle do nas. Evo sada ću ja u Paint-u da napravim test od FX8xxx pa da vidite koliko je procesor Brz/Spor!
Sa druge strane, Intelovci pljuju još nedovršenu stvar, a da pri tome nisu ni videli ni jedan test, niti sve informacije vezanje za nadolazeći procesor.
U redu je da se diskutuje o tome kakav će biti, ali ovo je preraslo u nešto mnogo veće, i sada već počinje sa vređanjem, kačenjem nebuloznih slika, itd.
Evo ja da vam kažem šta mislim, buldožer će biti dobar CPU, i verujem da će FX8 biti konkurentan i7 2600k, odnosno i7-3820. Tako ja barem očekujem od njega. Takođe ga ne treba puno ni hvaliti jer točak nastavlja da se vrti, kako se i vanije vrtio između AMD-a i Intela.
P.S I da, potpuno se slažem sa Medom za Gdina Feđu. Čovek ima izuzetno znanje i verujem da bi svima vama mogao da predaje u Hardveru.
E moj pijunu maleni fanbojcicu. Pa gde da naletis ovako kao sumlata :) Jel moguce da si toliko zagrizao i da si zazlepljen? Tacno sam znao da ces da se javis,cak imam dokumentovano na dva mesta iz MSN konverzacije :) Medo,harvderas sa sekirice muahahahahaa..
Ne placa ih AMD?Ako je to istina a znam da bas i nije tim gore onda je to katastrofa. A obzirom da gospodina koji pise za Digital znam, a znam a da je Digital `AMD-ov `casopis nije neverovatno sto cela vasa ekipa naginje AMD-u.
Trece user koji nama svima moze da drzi lekcije se izlupetao kao konj . Ako ima znanja mada ja znam njega i ranije sa bencha svo to znanje je zbog fanboyizma i nerealnog ponasanja palo u vodu.Administracija?WTF?! Svaka cast svima ali ovakve gluposti procitati su uzasne.
P.S.Inace nisam ni dosao do toga sam vec mi je drugar bacio link iscudjavajuci se iznetim glupostima.
Sve u svemu u pravu si/ste AMD je jedini pravi i ispravan put sve ostalo je odraz covecije gluposti
:: Nemoj da si indijanac, ne placa niko Sekiru, svi rade besplatno sve testove iz entuzijama, samo ostane neki hardver nekome, nemoj da lupetas kad ne znas, taj isti User moze svima vama zajedno da drzi predavanje o procesorima :: :: :: :: Ma da..Ni na pomolu PCI-E 3 za Bulldozder :: :: Ma sve navodi na to koliko su oni u senci,manje bitni za neko ozbiljnije trziste i sta je zapravo prioritet :: :: :: :: Muce se da realizuju malo tweakovanu navodno novu arhitekturu-neki silni opisi a zapravo sve se svede u par reci sta je tu novina :: :: Eto koliko su oni zaostali u vremenu i prostoru sa tehnologijom :: :: :: :: Sandy Bridge je definitivno Ultimativna platforma za sve a ne kosta mnogo :: :: :: :: P.S.Intel daje vise :: :: :: :: Inace pogledajte post usera redakcije cenjene sekirice :: :: Ma nije moguce da su tako `realni` .Ma nikako im sajt ne naginje AMD-u i ako se zna da su placeni od istog muahahaha :: :: I posle neko da veruje u validnost njihovih testova :: :: :: :: http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=4842&page=9 :: :: :: :: By the way,svojevremeno izjava testera sa istog sajta da je 6950 equal sa GTX 570 :: :: :: :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
E medo, medo... Ja htedoh da ti kazem ne upustaj se u diskusiju posto ces se spustiti na tudji nivo... A onda ces sistematski biti unisten od strane idiJota...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Nemoj da si indijanac, ne placa niko Sekiru, svi rade besplatno sve testove iz entuzijama, samo ostane neki hardver nekome, nemoj da lupetas kad ne znas, taj isti User moze svima vama zajedno da drzi predavanje o procesorima :: :: :: :: Ma da..Ni na pomolu PCI-E 3 za Bulldozder :: :: Ma sve navodi na to koliko su oni u senci,manje bitni za neko ozbiljnije trziste i sta je zapravo prioritet :: :: :: :: Muce se da realizuju malo tweakovanu navodno novu arhitekturu-neki silni opisi a zapravo sve se svede u par reci sta je tu novina :: :: Eto koliko su oni zaostali u vremenu i prostoru sa tehnologijom :: :: :: :: Sandy Bridge je definitivno Ultimativna platforma za sve a ne kosta mnogo :: :: :: :: P.S.Intel daje vise :: :: :: :: Inace pogledajte post usera redakcije cenjene sekirice :: :: Ma nije moguce da su tako `realni` .Ma nikako im sajt ne naginje AMD-u i ako se zna da su placeni od istog muahahaha :: :: I posle neko da veruje u validnost njihovih testova :: :: :: :: http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=4842&page=9 :: :: :: :: By the way,svojevremeno izjava testera sa istog sajta da je 6950 equal sa GTX 570 :: :: :: :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Koliko vidim ne bezis ni ti mnogo od mentalnog sklopa ovih nasih AMD junaka . Mislio sam da si dovoljno odrasla osoba,bar godine treba da stoje iza zivotnog iskustva da znas da procenis ko je kakva licnost/osoba i sta treba da se ceni kod ljudi ali ti fanboyizam izgleda muti poprilicno svest.
Kao sto rekoh samo je AMD ispravan put i svi njihovi korisnici su odabrane licnosti,ljudi na mestu .Sve ostalo je greska,propast,zlo.
Ja ne bih da pricam jos nista, jelte, bicu pogresno shvacen. Uglavnom, ja se nadam da ce buldozer opravdati ocekivanja. Barem zbog tog vremena sto su dali sebi malo fore... Koliko sam citao po stranim forumima, ljudi podosta ocekuju... Jedno se nadam, ako ne bude Buldo bolji od SB-a, onda nece moci ni cenu da mu drze, tako da ce biti DzABE. LoL AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Nista, dzabe cu baciti pare, pre cu grafiku menjati. Ako vec budem uzimao CPU i plocu cu uzeti, pa ce to biti verovatno spremanje za Buldozera. :) AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: sta bi sa onom trampom oko 955be ? mnogo 30e cini mi se,nekako bi 20e bilo bombonica. :: :: ::
meni su mama i tata rekli da sam mnogo pametan zbog toga sam siguran da...AMD nikad nista nije valjao u mom komsiluku nije bilo mnogo pametnih ljudi tako da...nVidia je najbolja otkad vrlo slabo komuniciram sa ljudima javlja mi se da je...Intel bozija firma od tad, Intel je crkva u kojoj se molim svi ostali su jeretici i njima objavljujem rat do istrebljenja
ma pametno,nista posebno ne bi dobio..sem tog l3 kesa,koji je kao sto znamo vise marketing ali ajd` sad..kloknes taj cpu na 3.6-3.7 ghz i milina,nzm na kom kloku ga drzis ?
:: Nista, dzabe cu baciti pare, pre cu grafiku menjati. Ako vec budem uzimao CPU i plocu cu uzeti, pa ce to biti verovatno spremanje za Buldozera. :
Trenutno na def. Isao sam do 3.5, nikakve razlike video nisam, pa sam bio malko spustio, i sad mi je na def. A i sa ovim boxom, mrzi me da se smaram. Planiram 212+ skoro da uzmem, pa cu ga malo podici posle. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: ma pametno,nista posebno ne bi dobio..sem tog l3 kesa,koji je kao sto znamo vise marketing ali ajd` sad..kloknes taj cpu na 3.6-3.7 ghz i milina,nzm na kom kloku ga drzis :: :: :: :: Nista, dzabe cu baciti pare, pre cu grafiku menjati. Ako vec budem uzimao CPU i plocu cu uzeti, pa ce to biti verovatno spremanje za Buldozera. : :: ::
ja ga furam vec nekoliko meseci na ovom 1090t..i sve najbolje o njemu mogu da kazem,kupio sam ga u emmi za nekih 2500din,pa je ubrzo zatim bila neka akcija u win-winu cini mi se za nekih `smesnih` 1800din..to je bila odlicna kupovina u tom trenutku,samo nisam bas siguran ko je imao tu cenu,al` sam za cenu siguran.. edit: 1500 rpm-a mi vozi,u sobi 30c trenutno...3.7 ghz,35c sto je po meni odlicno..
:: Trenutno na def. Isao sam do 3.5, nikakve razlike video nisam, pa sam bio malko spustio, i sad mi je na def. A i sa ovim boxom, mrzi me da se smaram. Planiram 212+ skoro da uzmem, pa cu ga malo podici posle
@Adzem: Posto nisam mogao da ti odgovorim u onoj temi koja je zakljucana, odgovoricu ti ovde...
1090T drzim na 4 GHz za svaki dan, uz napon od 1.42V. Hladim ga sa CM Hyper 212+ Push/Pull. Nije nikad presao 50c, a svih 6 jezgara su dostigli MAX 45c.
Testiran je 2h sa LynX-om i upaljenom opcijom ALL Memory.
hvala druze! bitno mi je bilo samo da znam da li drzis na auto(napon) ili si ga ogranicio pri tom kloku..
:: Mali off.. :: :: @Adzem :: Posto nisam mogao da ti odgovorim u onoj temi koja je zakljucana, odgovoricu ti ovde.. :: :: 1090T drzim na 4 GHz za svaki dan, uz napon od 1.42V. Hladim ga sa CM Hyper 212+ Push/Pull. Nije nikad presao 50c, a svih 6 jezgara su dostigli MAX 45c :: :: Testiran je 2h sa LynX-om i upaljenom opcijom ALL Memory
A kad se javi problem nigde da pomogne samo zna da pljuje i da se havli sa testovima!!!
Dal ima neko normalan da ga makne vise sa ovog foruma!!! Nisam video temu da se on nije pojavio da nekog nije vredjao i pljuvao po sivma koji drugacije misle! Savako ima svoje misljenje!!
Vrlo bi bio zahvalan kad bi neko odregovao ili cak on sam se povukao u intimu!!
ako ga ovako gramaticki i produhovljeni ljudi budu jurili,onda GG :)
:: :: Imal teme da ovaj skay ne sere nesto!!! :: :: :: A kad se javi problem nigde da pomogne samo zna da pljuje i da se havli sa testovima!! :: :: :: Dal ima neko normalan da ga makne vise sa ovog foruma!!! Nisam video temu da se on nije pojavio da nekog nije vredjao i pljuvao po sivma koji drugacije misle! Savako ima svoje misljenje! :: :: Vrlo bi bio zahvalan kad bi neko odregovao ili cak on sam se povukao u intimu! :: :: Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.