Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
PowerColor: Next-gen AMD GPUs in Q1 2012
STRANA 1 OD 3  
dz0ni PowerColor: Next-gen AMD GPUs in Q1 2012 19.08.2011. 21:20 T37922

status: user
broj poruka: 880

http://vr-zone.com/articles/powercolor-next-gen-amd-gpus-in-q1-2012/13340.html

Znaci nove karte od AMD-a i nVidia-e se ocekuju pocetkom 2012.

Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ilicstefan Ima li neki merodavniji sajt 19.08.2011. 22:14 #353673

broj poruka: 1577
Ovo je kao što bi Čkalja rekao: Šugenzi, gugenzi, drp.

League of Legends refferal link

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c58169910790170

SkyFire ... 19.08.2011. 23:12 #353680

broj poruka: 18472
Bas me interesuje sta ce ATI da izbaci i kakvu maglu ce sad da prodaju.
6xxx serija klasicno prodavanje magle,Cayman chip poluproizvod,10%-15% brzi od Cypress-a!
Da li ce i sa ovom serijom da se proslave sa Mis edicijama izgrickanih konektora za napajanje..Eeeee.Kad se samo setim ,aljkavo..

7xxx serija po meni nece doneti neki ogroman boost jer se prvenstveno okrecu ka GPGPU tako da ce velika verovatnoca biti da ce za gaming biti slabiji u performansama.
Drugo ipak se radi o rekonstrukciji Cayman chipa tako da nista epohalno ne ocekujem kao sto od njih i nisam nikad.Ali to je i dobro jer mogu da me iznenade pozitivno .)

Samo da ne bude jos jedna serija u nizu `Tresla se gora,rodio se mis` sto je za njih vec odavno postala tradicija :)
Marketing je najjaci adut njihovog brenda.

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
Green,Green,Grass Of Home

DmasteRNo1 Alo, bre, rekoše sledeće godine 19.08.2011. 23:18 #353683

broj poruka: 6101
a neki su se već popalili, kao da je AMD (ne ATi) malopre izbacio 7000 seriju.
Kakva će ona biti, lično me zabole. Nek me moj 6950 služi barem do kraja garancije, a do tada će se pojaviti i 8000 serija.

There can be only one!!!

maxxio Trla baba lan, da joj prođe dan 19.08.2011. 23:21 #353686

broj poruka: 665
:: Bas me interesuje sta ce ATI da izbaci i kakvu maglu ce sad da prodaju
:: 6xxx serija klasicno prodavanje magle,Cayman chip poluproizvod,10%-15% brzi od Cypress-a
:: Da li ce i sa ovom serijom da se proslave sa Mis edicijama izgrickanih konektora za napajanje..Eeeee.Kad se samo setim ,aljkavo.
::
:: 7xxx serija po meni nece doneti neki ogroman boost jer se prvenstveno okrecu ka GPGPU tako da ce velika verovatnoca biti da ce za gaming biti slabiji u performansama
:: Drugo ipak se radi o rekonstrukciji Cayman chipa tako da nista epohalno ne ocekujem kao sto od njih i nisam nikad.Ali to je i dobro jer mogu da me iznenade pozitivno .
:: Samo da ne bude jos jedna serija u nizu `Tresla se gora,rodio se mis` sto je za njih vec odavno postala tradicija :
:: Marketing je najjaci adut njihovog brenda

Trla baba lan, da joj prođe dan...
SkyFire A Kepler viri iza coska.. 19.08.2011. 23:37 #353692

Ok.Necu da pricam unapred.Sacekacemo da vidimo hoce li biti 15 ili 30% tuznog ubrzanja u odnosu na prethodnu seriju.
U marketing ne sumnjam..Mi cemo ovo,ono,najbrza kartica,prvi u svetu u 28nm i sl..
Ma scenario vidjen do sad godinama unazad sve dok nV ne izbaci i oni ostanu posrani.Dela,dela,ne reci ..E prevaranti stari.

Nego gde sam stao.Da.Cekamo sledecu seriju ATI-jevih kanTica .)

Mortificat Re: 19.08.2011. 23:38 #353693

broj poruka: 3519
@dz0ni
Brate, treba ti odmor, vidiš kako ljudi reaguju.

Realno, ako pričamo o performansama AMD neće moći da se približi nV, pa bar dok ne dođe do spuštanja na 22 nm, kad krenu sa novom arhitekturom, jer ovako će ih Kepler sa`raniti na 28nm. To ubrzanje neće biti jače od 50%, jer su samo izmenjene instrukcije, usitnjena arhitektura(tj. na nižem proizvodnom procesu), to je to.

CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf

mixer93 Kad je izasla 5970 19.08.2011. 23:39 #353694

broj poruka: 4187
i bila je najbrza jedno vreme, koja kantica je parirala od nvidie? Pitam informativno...

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

SkyFire Eeeeee ali ..Morti.. 19.08.2011. 23:42 #353696

AMD/ATI nudi vise..Ne znas ti.Njihovi proizvodi su kompletniji i ako su
daleko nekvalitetniji i losije rade u odnosu na Nv.
Ali to je vec prica za ozbiljnije gamere i ljude posvecenije hardveru a ne za ove napaljene
pavijane po berzi :)

No.Vanzemaljci dolaze u novembru tako da sve je moguce,mozda im pomognu da usavrse tehnologiju i da konacnio sustignu nV.
Ali cini mi se da ce to da bude al malo sutra muahahahaha.

Kantice,kantice,kineska plasticica ,stucavi gameplay ,mrtvi driveri..
Muahahahaha :D

Adzem 5970 19.08.2011. 23:44 #353697

broj poruka: 3797
neoptimizovana kartica,koja se lose pokazala u teselaciji..`nalepili` dvoglavu,a ono se ispostavilo da je polu-proizvod sa dosta nedostataka..u tom trenutku je fermi za nju bio i tata i mama,to sto je ova imala sirovu snagu ne znaci nista..softverski 0 od karte,sa serijom 6xxx je druga prica..

mixer93 Re: 5970 19.08.2011. 23:46 #353698

Dobro, ali koja kartica je bila da kazem suparnik?

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: neoptimizovana kartica,koja se lose pokazala u teselaciji..`nalepili` dvoglavu,a ono se ispostavilo da je polu-proizvod sa dosta nedostataka..u tom trenutku je fermi za nju bio i tata i mama,to sto je ova imala sirovu snagu ne znaci nista..softverski 0 od karte,sa serijom 6xxx je druga prica.
Adzem nema sta suparnik.. 19.08.2011. 23:49 #353699

svako pametan ko je hteo jako video resenje za svoj pc,nije sigurno razmisljao o 5970
sa tom lovom je bilo dosta boljih resenja..

SkyFire ... 19.08.2011. 23:51 #353700

Jbg-a Adzem se javio,sad moram da budem ozbiljniji..
Davno ja govorio za 5970 da pati od microstutteringa dok su ATI fanboyevi izginuli hvaleci se na sva usta kako ATI ima najjacu kartu na planeti.Mislio sam najjacu kanTu ツ

Cuveni crossdown ups,mislim crossfire je poboljsan sa serijom 6xxx ono jes,covek ne moze da kaze da nije ali i danasnja 6990 je zapatila istu bolest microstuttering sto se kod GTX 590 ne oseca.
Driveri,arhitektura ili sve po malo pa negde na pola puta dobijes to sto dobijes,nedovrsen proizvod ili ti limit u razvijanju tehnologije.

Kod nVidia je drugaciji slucaj,oni su limitirani proizvodnim procesom jer im je svaka sledeca arhitektura komplikovana do bola a potencijal jako velik koji ne moze da se ostvari tehnologijom dananjseg vremena.Dokaz tome je 40nm a boga mi i 28nm samo sto ce se ovaj put vise posvetiti sazrevanju proizvodnog procesa da bi uspeli da izbalansiraju novu generaciju karti..Cak i Fermi nije ugledao svoj pravi potencijal vec je samo prilagodjen proizvodnom procesu!

Sve u svemu vecita prica ko je bolji i ako se to zna godinama unazad ali ajde,nikad nije dosadno za bockanje .)

Adzem Re: ... 20.08.2011. 00:01 #353704

:DDD

:: Jbg-a Adzem se javio,sad moram da budem ozbiljniji.
Mortificat Re: 20.08.2011. 00:02 #353705

U vreme kad je 5970 izašla nije ni bilo `ozbilnjie priče` o teselaciji. Priča o teselaciji je pokrenuta kad je nV izašla sa GTX 4xx serijom i tek je tad skrenuta pažnja na teselaciju, jer je nV tu gulila AMD.
Kroz 6xxx seriju AMD je poboljšao teselator, ali nedovoljno, videćemo šta budućnost nosi.

Gledano unapred nV će imati prednost i to pozamašnu, dok će AMD(koji by the way posedujem) imati problem u sustizanju te tehnološke nadmoći.

SkyFire Morti.. 20.08.2011. 00:09 #353711

Cek bre Morti..Ti bre spavas na casu.Kako nije bilo ozbiljnije price kad je najjaci adut serije 5xxx i bio DX11 i tesselacija.
Dirt 2 sa kojom je AMD i krenuo kampanju koaj je odzvanjala kao grmljavina.
nVidia je kasnila usled proizvodnog procesa i kad su izbacili neusavrsenu seriju GTX4xx moram dodati ali opet operativnu i stabilnu tad je sva prica ojko tesselacije sa AMD-om pala u vodu jer je nV imala mocniji tesselator.
Najjaci adut u njihovoj kampanji,mada ne mogu da kazem da su usrali sa performansama kad nisu,stvarno su taj put ispostovali sto su najavili,ATI 5870 je karta za to doba bila poprilicno jaka po sirovoj snazi,negde kao 4870X2 kada sam poredio..
Ali po izlasku GTX480/GTX470 se teza pomerila.
Da ne duzim dalje kako se sve odvijalo i dalje kasnjenje nVidia i izlazenje serije 6xxx i kompletiranje serije GTX5xx i tako dalje..

Scyter Re: 20.08.2011. 00:10 #353712

broj poruka: 8138
Sta god vi pricali, ja mogu da kazem samo jedno: AMD RULES

Adzem amd 7xxx 20.08.2011. 00:11 #353714

ne sumnjam ja da ce amd sa pomenutom serijom doneti poboljsanja,kako sa teselacijom tako i softverski..i aj` da kazemo da ce se `pribliziti` NV. ali onda NV svojim odgovorom novih grafickih resenja opet stvara prednost,po ko zna koji put..i taj scenario ocekujem i ovog puta..jovo-nanovo..

SkyFire Re: Re: 20.08.2011. 00:15 #353718

Hahaha ti si najjaci..
Ali reci siso,ko te nagovorio na tog crvendaca ? :)
Sta da se radi,tad je bila best buy kartica.
Inace vreme je da se vratis kuci medju svoje korene ツ
Jedan Kepler mainstream bi ti legao u kuciste kao zgodna plavusa u krilo .)

:: Sta god vi pricali, ja mogu da kazem samo jedno: AMD RULES
Adzem Re: Morti.. 20.08.2011. 00:17 #353720

+1 zbog tog marketinga su i prodali silne 5850-5870 u to vreme..
samo kad se setim,kad sam gledao you tube dirt2 gameplay i tako dalje..90% slucajeva je bilo na pomenutim kartama..i onda dodje NV i bolje se pokaze..ma mislim stvarno,a igra da ne kazem pravljena za AMD..

:: Dirt 2 sa kojom je AMD i krenuo kampanju koaj je odzvanjala kao grmljavina

mixer93 Re: amd 7xxx 20.08.2011. 00:19 #353721

Da, onda ocekuj i scenario da ATI nudi iste perfomanse za manje para. Ili bolje perfomanse za iste pare.

:: ne sumnjam ja da ce amd sa pomenutom serijom doneti poboljsanja,kako sa teselacijom tako i softverski..i aj` da kazemo da ce se `pribliziti` NV. ali onda NV svojim odgovorom novih grafickih resenja opet stvara prednost,po ko zna koji put..i taj scenario ocekujem i ovog puta..jovo-nanovo.
SkyFire Re: Re: amd 7xxx 20.08.2011. 00:22 #353722

Matematika ti ne ide dobro..
Ako budu sporiji i to poprilicno kako mislis da budu sa nizim cenama a istim performansama?
Evo i sad su sporiji pa su cak i skuplji.Serija 6xxx u odnosu na GTX5xx!
GTX 570 je brza karta od 6970 a moze da se nadje povoljnije.

Jel se to meni cini ili ti imitiras suncokret?

:: Da, onda ocekuj i scenario da ATI nudi iste perfomanse za manje para. Ili bolje perfomanse za iste pare
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

:: :: ne sumnjam ja da ce amd sa pomenutom serijom doneti poboljsanja,kako sa teselacijom tako i softverski..i aj` da kazemo da ce se `pribliziti` NV. ali onda NV svojim odgovorom novih grafickih resenja opet stvara prednost,po ko zna koji put..i taj scenario ocekujem i ovog puta..jovo-nanovo.
:: ::
Mortificat Re: Morti.. 20.08.2011. 00:22 #353723

Tebra, koliko se ja sećam, a sećam se valjda, jedini adut ATI-ja je bio DX 11, to što su naveli treselaciju je bila stvar na koju nisu računali ni oni, ni softver vendori, jer je tek kasnije termin `teselacija` zaživeo! Pa nvida je napravila nekoliko benchmark teselatora kako bi dokazala potencijal na tom polju. Ne govorim o marketingu(koji sigurno nije bio dobar da se teselacija proda kao napredna opcija u okviru DX 11) već o stvarnim performansama. Kako god ne vidim AMD u teselaciji ispred nV.

:: Cek bre Morti..Ti bre spavas na casu.Kako nije bilo ozbiljnije price kad je najjaci adut serije 5xxx i bio DX11 i tesselacija
:: Dirt 2 sa kojom je AMD i krenuo kampanju koaj je odzvanjala kao grmljavina
:: nVidia je kasnila usled proizvodnog procesa i kad su izbacili neusavrsenu seriju GTX4xx moram dodati ali opet operativnu i stabilnu tad je sva prica ojko tesselacije sa AMD-om pala u vodu jer je nV imala mocniji tesselator
:: Najjaci adut u njihovoj kampanji,mada ne mogu da kazem da su usrali sa performansama kad nisu,stvarno su taj put ispostovali sto su najavili,ATI 5870 je karta za to doba bila poprilicno jaka po sirovoj snazi,negde kao 4870X2 kada sam poredio.
:: Ali po izlasku GTX480/GTX470 se teza pomerila
:: Da ne duzim dalje kako se sve odvijalo i dalje kasnjenje nVidia i izlazenje serije 6xxx i kompletiranje serije GTX5xx i tako dalje.
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: Green,Green,Grass Of Home
un1 Aj` sad opet se 20.08.2011. 00:26 #353724

broj poruka: 320
prepucavajte... Kol`ko bih ja vama fanboyevima nalupao samara, to je neverovatno (za svaku seriju vaseg omiljenog proizvodjaca). Koliko li samo ima Wladi na ovom forumu? (izvinjavam se ako sam gramaticki lose napisao) Valjda ti je uvek u interesu da za sto manje pare dobijes sto vise... A dok god budem kupovao nesto, gledacu na to, a ne na brend.

mixer93 Re: Re: Re: amd 7xxx 20.08.2011. 00:27 #353725

Kako god... Aj, iskreno, jel vredi prepirati se sa tobom? Dosta od mene...
I ne znam ko je suncokret... :P

:: Matematika ti ne ide dobro.
:: Ako budu sporiji i to poprilicno kako mislis da budu sa nizim cenama a istim performansama
:: Evo i sad su sporiji pa su cak i skuplji.Serija 6xxx u odnosu na GTX5xx
:: GTX 570 je brza karta od 6970 a moze da se nadje povoljnije
:: Jel se to meni cini ili ti imitiras suncokret
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: Green,Green,Grass Of Home
:: :: Da, onda ocekuj i scenario da ATI nudi iste perfomanse za manje para. Ili bolje perfomanse za iste pare
:: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

:: :: :: ne sumnjam ja da ce amd sa pomenutom serijom doneti poboljsanja,kako sa teselacijom tako i softverski..i aj` da kazemo da ce se `pribliziti` NV. ali onda NV svojim odgovorom novih grafickih resenja opet stvara prednost,po ko zna koji put..i taj scenario ocekujem i ovog puta..jovo-nanovo.
:: :: ::
Adzem Re: Re: amd 7xxx 20.08.2011. 00:28 #353726

a? jel` i sad ATI nudi bolje perf. za manje para ? navedi primer..zasto da lupam glavu bezveze,mozda u testovima ta razlika nije toliko primetna al` u igricama se primecuje..
bolje se ponasa NV. bez mnogo filozofije,treba mi za gaming i necu da patim od firmi i proizvodjaca,nego cu da gledam sta to meni zavrsava posao! zabole me da li NV. velikom lovom drma da bas ona u igrama ima prednost,niti cu da ulazim u njihovu filozofiju poslovanja..ovo su cinjenice i to je to..

:: Da, onda ocekuj i scenario da ATI nudi iste perfomanse za manje para. Ili bolje perfomanse za iste pare
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

:: :: ne sumnjam ja da ce amd sa pomenutom serijom doneti poboljsanja,kako sa teselacijom tako i softverski..i aj` da kazemo da ce se `pribliziti` NV. ali onda NV svojim odgovorom novih grafickih resenja opet stvara prednost,po ko zna koji put..i taj scenario ocekujem i ovog puta..jovo-nanovo.
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs