U svim zemljama Evropske unije, osim u Holandiji, stopirana je distribucija Samsungovog Galaxy Taba 10.1. O ovome je najpre izvestila nemačka novinska agencija dpa, a kasnije je za Bloomberg potvrdio i Apple, koji je ovu zabranu, na osnovu kršenja patenata, tražio. Apple tvrdi da je Samsung u znatnoj meri iskopirao dizajn iPada pri izradi svog tableta, a po tom osnovu tražio je zabranu u Australiji, ali i od suda u Americi. “Nije slučajnost to što Samsungovi proizvodi znatno liče na iPhone i iPad, od oblika uređaja do korisničkog interfejsa, čak i pakovanja. Ovakva vrsta otvorenog kopiranja je pogrešna i mi moramo da zaštitimo Appleovu intelektualnu svojinu u situaciji kada druga kompanija krade naše ideje”, rekli su iz Applea. Odluku o stopiranju prodaje Samsung tableta doneo je sud u Nemačkoj, a ona se odnosi na sve zemlje Evropske unije osim Holandije u kojoj važi drugi set zakona. Tamo će Apple morati da podnese posebnu tužbu.
displej sjajno reaguje na prste ,odusevio me .Mozda je dizajn trebao da bude drugaciji da ne bi podsecao na Apple.Nadam se da ce ostati na trzistu.Apple tezi ka monopolu.
sve se plasim da ce ostati gladni, sve sve ali ikone nemaju veze sa vezom :/ fora je sto je njih samsung isprozivao skoro sa reklamom u nekom fast food-u pa se ovi naljutili
Pošto Nokia proizvodi telefone, i naravno svi ostali telefoni liče na nokia telefone onda nokia treba da tuži sve ostale zbog krađe patenata. Tablet PC je sada po meni podvrsta uređaja, baš kao i mobilni telefon, smartphone i ostalo.
Inače što Apple malo ne stavi prst na čelo i razmisli zašto se ipad manje prodaje od Samsung galaxy-ja.
Gde se to iPad prodaje manje od Galaxy-ja? U Srbiji? iPad je prodat u preko 30 miliona primeraka i drzi ~80% tablet trzista, daj boze da je taj Tab prodat u 3 miliona. Inace ako nisi razumeo tuzili su ih zato sto imaju apsolutno identican dizajn i pakovanje kao iPad, postoje i mnogi drugi tableti na trzistu ako nisi primeito.
nije u pitanju patent, vec to sto korisnik moze da pomisli da je to iPad :D Tuze ih zbog eventualnog dovodjenja korisnika u zabludu. I to se odnosi iskljucivo na model od 10`, posto Apple nema uredjaj od 7`.
Precenjen je Galaxy tab... Relna vrednost mu je 250e max...
Da su iskopirali... To jesu!
@iPod Touch... meni na iPhone 1, baterija i dalje sljaka... eto skoro 4-5godina...
Sve je pocelo ovako..... Apple je prestao da se snabdeva sa cipovima od samsunga.E sad Samsung zivi od toga i druge firme su im klijenti ali imati apple za klijenta zna se sta je. Citam na vestima raznim i na domacem it svetu macbook belezi nagli rast prodaje u EU tacnije Nemackoj. Znaci ima se moze se.Siromasne zemlje poput nase i slicnih ce vikati monopol a to sto u svojoj zemlji imas SAMO maxi nikom nista. I sto kaze lik cena mu je 250 evra max isto i za ipad plafon 300 evra sobzirom da izlazi na svakih godinu dana .. Ali Ipad je Ipad jedan i jedinstven... dok je sve ostalo bleda kopija ...Jedva cekam Microsoft da izbaci svoj tablet pa da vidim derbi mec ovako samsung ,htc,asus, i sl nemaju sta da traze protiv Ipad-a
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470
:: Ali Ipad je Ipad jedan i jedinstven... dok je sve ostalo bleda kopija ...Jedva cekam Microsoft da izbaci svoj tablet pa da vidim derbi mec ovako samsung ,htc,asus, i sl nemaju sta da traze protiv Ipad-
Slazem se. Mislim da android tabovi ni malo ne zaostaju za iPadom. Samo me zanima, jel ima sad za iOS puna podrska za flash kao na androidu? Tipa da pusta snimke sa youtuba direkt na nekom sajtu, kad su snimci embedded? Meni bez flasha browser gubi 2/3 upotrebljivosti
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Subjektivno mišljenje :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Ali Ipad je Ipad jedan i jedinstven... dok je sve ostalo bleda kopija ...Jedva cekam Microsoft da izbaci svoj tablet pa da vidim derbi mec ovako samsung ,htc,asus, i sl nemaju sta da traze protiv Ipad- ::
:: Slazem se. Mislim da android tabovi ni malo ne zaostaju za iPadom. Samo me zanima, jel ima sad za iOS puna podrska za flash kao na androidu? Tipa da pusta snimke sa youtuba direkt na nekom sajtu, kad su snimci embedded? Meni bez flasha browser gubi 2/3 upotrebljivost :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: Subjektivno mišljenje :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: Ali Ipad je Ipad jedan i jedinstven... dok je sve ostalo bleda kopija ...Jedva cekam Microsoft da izbaci svoj tablet pa da vidim derbi mec ovako samsung ,htc,asus, i sl nemaju sta da traze protiv Ipad- :: ::
Nije uopšte stvar do flasha. Slažem se da treba imati podršku u browseru, ali imajte na umu da flash u browseru i seče bateriju kao i performanse. Svejedno nije loše imati ga barem kao opciju.
Meni neke bitnije razlike su što ne moram itunes da koristim, nema potrebe za jailbreakom, customizacija na većem nivou, notifikacije i mutlitasking savšeno integrisani, itd.
Najveća prednost kod ipada mi je izbor aplikacija, kao i kvalitet. Primera radi ima dosta zanimljivijih igara, i takodje se prvo pojavljuju za ipad pa tek kasnije portuju na android ako se uopšte i desi. Primera radi: GTA Chinatown wars koji sam igrao dosta na Nintendu DS i definitino je najbolji GTA koji postoji. Sama ideja imati tu igru na tabletu mi je fenomenalna, ali neće se desiti na Androidu njeno pojavljivanje najverovatnije.
Sve se svodi na lični izbor na kraju kome šta treba i kome šta ne smeta tj preko čega može da predje kod nedostataka jedne i druge platforme, ali pričati da jedan nema šta da traži pored drugog je bias potpuni... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.