`Between the Fermi generation and Kepler, which we should start shipping by the end of the year, there is about 3x improvement in [double precision] performance per watt. [...] We are about to introduce [our next-generation GPUs],` said Chris Malachowsky, senior vice president of research and co-founder of Nvidia, at the company`s GTC Workshop Japan event.`
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
Ova, onda, težište ne daje toliko na unapređenjima performansi (zato što već uveliko gaze potrebe današnjih igara, a i konzolaške potrebe sledećih) - kojih mora biti bez dvojbe, koliko na smanjenje curenja struje i termalnih problema koje su do sada imali (čitaj jeftinije hlađenje na karticama). Tri puta je impresivno - ako je i u kojoj meri tačno.. Ali, celom tržištu diskretnih GPU se opasno ljulja stolica....
:: Ova, onda, težište ne daje toliko na unapređenjima performansi (zato što već uveliko gaze potrebe današnjih igara, a i konzolaške potrebe sledećih) - kojih mora biti bez dvojbe, koliko na smanjenje curenja struje i termalnih problema koje su do sada imali (čitaj jeftinije hlađenje na karticama). Tri puta je impresivno - ako je i u kojoj meri tačno. :: Ali, celom tržištu diskretnih GPU se opasno ljulja stolica... :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Cim je 3x improvement in [double precision] performance per watt odmah vidis da je za HPC trzistet.j sto kaze morti za profi rad.Trka u frejmovima po sekundi za igrice je zavrsena, posto graficka od 100 E moze na full HD monitorima isto sto i skuplje graficka .t.j ima zadovoljavajuci frame rate.
Npr, gtx 460 sve high-ultrahigh u full hd , manje vise eventualno filteri AA i sranja na low, sada je bacanje para za grafiku preko 250e a kamoli vise od toga...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz GPU: 470 gtx Gigabyte MBO: AM3+ 970 Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU: LC power 600w CpuCooler:Titan Vanesa Pacov:Mx518
:: Cim je 3x improvement in [double precision] performance per watt odmah vidis da je za HPC trzistet.j sto kaze morti za profi rad.Trka u frejmovima po sekundi za igrice je zavrsena, posto graficka od 100 E moze na full HD monitorima isto sto i skuplje graficka .t.j ima zadovoljavajuci frame rate :: :: ::
:: Bas tako ! :: :: Npr, gtx 460 sve high-ultrahigh u full hd , :: manje vise eventualno filteri AA i sranja na low, :: sada je bacanje para za grafiku preko 250e a kamoli vise od toga.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 105 :: Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: GPU: 470 gtx Gigabyte :: MBO: AM3+ 970 Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Pacov:Mx518 :: :: :: Cim je 3x improvement in [double precision] performance per watt odmah vidis da je za HPC trzistet.j sto kaze morti za profi rad.Trka u frejmovima po sekundi za igrice je zavrsena, posto graficka od 100 E moze na full HD monitorima isto sto i skuplje graficka .t.j ima zadovoljavajuci frame rate :: :: :: :: :: ::
Mada i sa kartama od 100e moze sve da se igra u srednjim i nizim rezolucijama tipa 1680x1050 1400x900
Nema potrebe za jace i bolje, jedino u principu da se obezbedi na duze vreme.
Sve se pravi za konzole a one stoje bukvalno u mestu od trenutka od kad izdju i tako par godina dok ne dodje sledeca generacija a gtx 470 ili 560 ti su vec dovoljne (99%) za tu sledecu generaciju konzola...
Sve preko je overkil
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz GPU: 470 gtx Gigabyte MBO: AM3+ 970 Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU: LC power 600w CpuCooler:Titan Vanesa Pacov:Mx518
Pa dobro, ako i nema više realne potrebe da neka nova karta bude 100% ili 50% brža od prethodne, kako je dosad vazda vapilo igračko mnoštvo, ipak je, za mene lično, još lepše kada nešto bude, ajde, dva puta, a ako može, što da ne i tri puta, energetski efikasnije pa makar performanse bile i malo slabije, a kamoli bolje. Za mene su hi-end kartice oba tabora džubre, koje ima termoenergetsku patnju i za koje ne verujem da će potrajati duže od garancije ili tu negde... vrlo, vrlo sam skeptičan prema njihovoj trajnosti, iako razumem da su mogući napredak i poboljšanja u materijalu i lemljenju, iskustvo me zasad upozorava da x2 uslinavljene ili vatrokrštene proizvode - ne čitam ni u oglasima... jednostavno, razum govori da takvo neverovatno brzo zagrevanje do radne temperature mora dovesti do hladnog lema ili ko zna čega. To je jednostavno previše ampera za nešto što se pakuje na običnu višeslojnu štampanu ploču i prolazi kroz parčence silikona. Mora to da se smanji, i ovo mi se čini korak u tom smeru.
Eto da potvrdim, imao sam 460-ku i laganica Brotherhood ma max podesavanjima sa AA. E sad, neki su upoznati, uzeo sam pre neki dan 4870, i karta ne da se extra drzi nego ono... Nisam stvarno ocekivao da ce ovako dobro raditi. Sasvim igrivo na max podesavanjima BEZ AA, u istoj igrici. Tako da... Ko je normalan, a igra igre, nece uzeti nista vise preko 560-ke, najrealnije 6870, eventualno ako se nadje za 200e 6950 1GB... A druga je stvar ako taj neko igra na tri monitora. Inace... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Nova generacija konzola izlazi sledece godine sto implicira da ce igre biti barem duplo zahtevnije nego sto su sada. Ove trenutne konzole 4-5 godina na trzistu koliko se secam.
I opasce procenat pc gamera... Preci ce ljudi na konzole. Pa kolko da se daje za graficku sa iole dovoljnim fps-om u Crysisu? Minimum 400e??? :D AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Nova generacija konzola izlazi sledece godine sto implicira da ce igre biti barem duplo zahtevnije nego sto su sada. Ove trenutne konzole 4-5 godina na trzistu koliko se secam :: :: Pozdrav!
I šta? Pa ja sam sa GTX 260 prešao Brotherhood opušteno na max...Ovde se govori o poboljšanjima, dakle nemoj da nabijamo postove na bespotrebne stvari. Kepler će doneti poboljšanje kako u profi radu(x3) dakle poboljšanje-nova arhitektura! Prirast u razvoju gaminga(80-100%) !
:: Eto da potvrdim, imao sam 460-ku i laganica Brotherhood ma max podesavanjima sa AA. E sad, neki su upoznati, uzeo sam pre neki dan 4870, i karta ne da se extra drzi nego ono... Nisam stvarno ocekivao da ce ovako dobro raditi. Sasvim igrivo na max podesavanjima BEZ AA, u istoj igrici. Tako da... Ko je normalan, a igra igre, nece uzeti nista vise preko 560-ke, najrealnije 6870, eventualno ako se nadje za 200e 6950 1GB... A druga je stvar ako taj neko igra na tri monitora. Inace.. :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: ::
Sorry brate! Ja samo potvrdjujem nesto izneseno! Znam ja da ti nisam vise drag sto sam promenio Nvidiu, ali brate... I nisam valjda sve spamovao?! Pa rekao sam da ce ljudi preci na konzole, pre nego da daju tolike pare za grafiku. Naravno ne zna se koja ce biti cena, ali poenta je da ce ove stare grafike biti nizasta, AKO bude takvog pomeranja u razvoju. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: I šta? Pa ja sam sa GTX 260 prešao Brotherhood opušteno na max...Ovde se govori o poboljšanjima, dakle nemoj da nabijamo postove na bespotrebne stvari. Kepler će doneti poboljšanje kako u profi radu(x3) dakle poboljšanje-nova arhitektura! Prirast u razvoju gaminga(80-100%) :: :: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf :: :: :: :: Eto da potvrdim, imao sam 460-ku i laganica Brotherhood ma max podesavanjima sa AA. E sad, neki su upoznati, uzeo sam pre neki dan 4870, i karta ne da se extra drzi nego ono... Nisam stvarno ocekivao da ce ovako dobro raditi. Sasvim igrivo na max podesavanjima BEZ AA, u istoj igrici. Tako da... Ko je normalan, a igra igre, nece uzeti nista vise preko 560-ke, najrealnije 6870, eventualno ako se nadje za 200e 6950 1GB... A druga je stvar ako taj neko igra na tri monitora. Inace.. :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: ::
Nece nego ce sve igre postati mnogo zahtevnije, jer je 90% igara danas port sa konzola, jako je malo PC only igara, jedino su ostali koliko znam Blizzard i Valve ostali da izbacuju PC only igre jer oni uvek izbace besteseller igru, dok EA izbaci poneku RTS igru za PC, ali to igra jako mali broj ljudi, primer Red Alert.
Davace se dosta para. Trenutne igre su portovane sa PS3 koji je izdat 11. novembra 2006. i xBox-a 360 koji je izdat 12. maja 2005. godine i Nintendo Wii koji je predstavljen 19. novembra 2006. godine.
Za PS3 i Wii sam siguran da nije imao nijedan hw napredak u pogledu CPU/GPU od tada izasao je Slim model PS3 koji je trosio manje struje i bio laksi i lepsi, za xBox 360 nisam 100% siguran da li je imao neki CPU/GPU upgrade od tog vremena, ali barem sam 90% siguran da nije imao nikakav upgrade CPU/GPU prirode.
E sada ti vidis da se na konzolama na hw-u iz 2006. te vrti igra koja se vrti na tvom Desktop-u koji ima hw iz 2010. / 2011. E sada zamisli kakva ce biti situacija kada izadje konzola sa 2011. hw-om. Vecini proizvodjaca igara se jbe za PC gaming jer su pare na konzolama, ovo im cisto dodje usputno :), cist primer ti je Crysis 2 :).
Kada si ti kupio neku original igru za PC i platio je 60 e, a kada je to uradio neko ko je kupio konzolu. Ja sam licno kupio samo 2 original igre i trecu dobio na poklon da bi mogao da ih igram preko neta, tada je bio Warcraft 3 sa Warcraft 3 The Frozen Throne i dobio na poklon Starcraft 2 jer sam bio u beti, a i od pre me je igra povukla, pa nisam mogao da zamislim da je nemam posle pa mi je izletelo nesto i dobih igru dzabe :D.
PS3 je flash-ovan da mogu da idu i pirati na njega tek pre godinu dana, ali to je opet 4 godine posle zvanicnog release-a, xBox 360 je odavno flash-ovan za pirate, ali koliko vidim vecina ljudi koja poseduje konzole uopste ne instalira pirate, nego kupi igru pa se menja sa drugima :). Naravno ako flash-ujes konzolu onda gubis garanciju :).
Pozdrav!
:: I opasce procenat pc gamera... Preci ce ljudi na konzole. Pa kolko da se daje za graficku sa iole dovoljnim fps-om u Crysisu? Minimum 400e??? : :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Nova generacija konzola izlazi sledece godine sto implicira da ce igre biti barem duplo zahtevnije nego sto su sada. Ove trenutne konzole 4-5 godina na trzistu koliko se secam :: :: :: :: Pozdrav!
Sad bi bilo dobro da odmah stavim link gde sam pročitao, ali, recimo da je to fudzilla, radi se o AMD ovom `insajderu` ili čak zvaničnom šefiću koji se hvališe da će sledeći xbox, koji izlazi sledeće godine, biti pokretan njihovim APU-om, E, taj APU nije ono što sada trenutno imaju kao najbolje, 6xxx grafika, već nešto mnogo bolje, koliko mnogo, ne znam, ali defakto dolazi višejezgarna x86 podrška. Ipak će igre napredovati čak i u konzolama, ali, desktop grafulja tipa 4870 i nvidija ekvivalent će i dalje nekako biti dovoljna, jebaće je samo efekti dx11... i AA... No, to je uvidela i nvidija, radi se o zaveri protiv nje - nema x86 procesor da nakalemi sa grafuljom, pa tu puši, a evo, nestaje polako i zahtev za ultra-mega-extra naduvanim grafuljama....... pa da bar napreduju u potrošnji i ceni štancovanja. Nisu oni blesavi, nego ih, što reče Google, jebu patenti.
:: Sorry brate! Ja samo potvrdjujem nesto izneseno! Znam ja da ti nisam vise drag sto sam promenio Nvidiu, ali brate... :: I nisam valjda sve spamovao?! Pa rekao sam da ce ljudi preci na konzole, pre nego da daju tolike pare za grafiku. Naravno ne zna se koja ce biti cena, ali poenta je da ce ove stare grafike biti nizasta, AKO bude takvog pomeranja u razvoju :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: I šta? Pa ja sam sa GTX 260 prešao Brotherhood opušteno na max...Ovde se govori o poboljšanjima, dakle nemoj da nabijamo postove na bespotrebne stvari. Kepler će doneti poboljšanje kako u profi radu(x3) dakle poboljšanje-nova arhitektura! Prirast u razvoju gaminga(80-100%) :: :: :: :: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf :: :: :: :: :: :: :: Eto da potvrdim, imao sam 460-ku i laganica Brotherhood ma max podesavanjima sa AA. E sad, neki su upoznati, uzeo sam pre neki dan 4870, i karta ne da se extra drzi nego ono... Nisam stvarno ocekivao da ce ovako dobro raditi. Sasvim igrivo na max podesavanjima BEZ AA, u istoj igrici. Tako da... Ko je normalan, a igra igre, nece uzeti nista vise preko 560-ke, najrealnije 6870, eventualno ako se nadje za 200e 6950 1GB... A druga je stvar ako taj neko igra na tri monitora. Inace.. :: :: :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.