Juce mi je nenadano uletela jos jedna karta pa sam za tih sat i nesto uspeo malo da istestiram to cudo. Sve igre su igrane na u 1920x1080 rezoluciji na najvisim mogucim podesavanjima Koriscen je 11.6 CAP 2 Od svega cete videti sto se screen shotova tice Unigine Heaven a ovo ostalo je po mom secanju, Konfiguracija je: Phenom II 955 BE 3,2 GHz Asus M4A88T-V-EVO/ USB3 Mushkin 2x2Gb Rama Samsung F3 Spinpoint !Tb Lc power Metatron 650 W
Dragon age 2 (very high, AFx16, AAx8, sve na max) Msi 6850 18-23 fps
Msi 6850 CF 45-50
Crysis 2 (extreme, sve moguce nasvirano na max) Za Crysis moram da napomenem da su frejmovi (u CF) iz cista mira padali (zato 33-60), mada to nijednog trenutka nije uticalo na igru. Novi CAP3 koji bi trebalo da izadje (i koji se skoro skroz pravi za CRYsis 2) bi trebalo da ispegla te probleme Msi 6850 18-33 Msi 6850 CF 33 -60
ZA F1 2010 (ultra, avg 48), Borderlands (62) mogu da kazem da se uopste ne primecuje prisustvo druge Graf. karte. dobitak je nula (mada za te igre se i ne uzima CF)
Assassins Creed Brotherhood (sve na max) Msi 6850 40-60 fps
Msi 6850 CF 40 120
Oko ove igre je bilo problema, kao i kod Crysisa fps su padali neobjasnjivo cak je u jednom trenutku UPS zapistao i komp se ugasio. Kada sam ponovo pokrenuo igru i dosao do dela gde je igra pukla, nestalo je zvuka... Drajveri dakle jedu govna ali me cudi sto se komp ugasio. Test Unigine heavena je radjen 2 puta bez ikakvih problema a Crysis je igran nekih 20-ak minuta takodje bez ikakvih trzavica, tako da ne verujem da je problem do napajanja. Ako neko ima neku predstavu sta se ovde desilo neka kaze. Btw, moram da napomenem da su se karte i pri najvecem naprezanju jedva cule
:: Oko ove igre je bilo problema, kao i kod Crysisa fps su padali neobjasnjivo cak je u jednom trenutku UPS zapistao i komp se ugasio :: Kada sam ponovo pokrenuo igru i dosao do dela gde je igra pukla, nestalo je zvuka.. :: Drajveri dakle jedu govna ali me cudi sto se komp ugasio :: Test Unigine heavena je radjen 2 puta bez ikakvih problema a Crysis je igran nekih 20-ak minuta takodje bez ikakvih trzavica, tako da ne verujem da je problem do napajanja
Drajveri su odlicni i nema ovo veze sa drajverima. Rezultati izuzetno losi a ne verujem da je napajanje slabo. Grafika x2 - 140w full load x2 = 280w Procesor full load - 240w
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Imao sam msi 4870x2 OC, situacija je ista stim sto je meni fps padao sa neki 60-70fps na 1-2 fps pa ga vrati,kao da zalaguje, i tako s`vremena na vreme,i to u vise igara tako...
Ortak jedan je cak stavljao 2 x 4870 i identicna prica, a cesto i 1 karta ume da pravi slicne simptome ( citao sam test 6870 i cini mi se u digitalu,ili na benchu su se zalili na istu stvar ) , dakle iz cista mira padne fps,pa se vrati itd...
najveci bedak je kad se u sistem gde je bila nvidija ubaci AMD grafa,tu covek moze samo da se oprosti sa sistemom,dok npr sa amd na nvidiju nema tih problema...
Jedna stvar je sigurna,SLI i CrossFire su i dalje ne iskorisceni u potpunosti,i sto vise grafika to veci gubici,tako da koliko god sve to bilo ekstra, i dalje je najbolje 1 karta,i vozi. Ko ima 2 ili vise monitora prinudjen je na multi - gpu resenje,a kakvi su tad simptomi,koj zna .-D
@ djokosrb Toliko je, kad DA2 stavim sve na high onda imam solidnih 40 fps ali very high mu jebe kevu. Razlika izmedju very high i high je kao izmedju high i low Sto se ti ce CRysisa i fps najvise padaju kada udjes u kanalizaciju (mislim da tamo ima neka municija i sl) inace 25-30 fps su otprilike stalni...
@mortificat Najverovatnije je UPS (Mustech 800V/A, 480 W) ili drajveri jer kada sam kasnije usao u igru nije bilo problema da je do napajanja komp bi se restartovao ili
Generalno nije nista tragicno onde gde je optimizovano tu su rezultati dobri. Ima jos jedan faktor na koji smo zaboravili (a zbog koje ovaj moj test verovatno u globalu i i nije relavantan) a to je crack, i ne bi me cudilo da on u mnogim igrama pravi probleme.
da ima cesce forum bi na nesto i licio, pohvale za trud.
@ Milunka, mogu odmah da ti kazem da to nije problem AMD karti probao sam ih i vise nego dovoljno da bih to mogao da tvrdim, nikakvi nagli padovi FPS-a, to je ili do sistema necijeg, drugih komponenti ili do neke neoptimizacije u samoj igri, ili pretervanja sa detlajima u nekoj previse zahtevnoj igri... Ali pad na 1-2 FPS daj covece...
Ovo za prelaz sa nVidia na AMD kartu i sjeban sstem, ne znam otkud ti to, ja dok testiram karte sve se radi na jednom sistemu nema problema.Koristi se driver sweeper on potpuno ocisti ostatke nVidia ili AMD drajvera, i kao da nsitan isi ni imao u sistemu, tesko moze tu nekih problema da bude.
Napajanje kao eventualni uzrok nisam potpuno odbacio, ali mi je neverovatno da je overload nastao u igri (i to posle nepunog minuta provedenog u njoj) koja moze da iskoristi 2 jezgra max. Da je u Heavenu (i to 2x uzastpno) ili Crysisu2 bilo problema, ne bih imao nekih dvojbi oko toga sta je... Sto se tice Brotherhooda i ranije sam imao problema sa njim, jer bi igra cas radila normalno a cas su se brojke na frapsu kretale kao da se radi o stoperici (i to napred-nazad), uz totalnu neigrivost. Posle mnogo muka ukapirao sam da je do kreka (kao da ima neki rok trajanja, ili jednostavno radi kako mu dodje, pojma nemam) pa se reinstalacijom kreka sve vraca u normalu Na kraju krajeva, kasnijim vracanjem u igru nije doslo ni do kakvog sloma, osim sto zvuka nije bilo...
:: da je to overload .t.j nesto nije u redu sa napajanjem.
@Miskonius Probaj samo sa jednom karticom na ultra high,pa obrisi drajvere sa Driver Swiperom, pa ponovo instalacija drajvera, nakon stavljanja druge kartice. operator
Karta nije moja, narucio sam je za prijatelja i ona je po zavrsetku testa otisla...
P.S Ti bese imas neku `mukom zaradjenu alu` sa 6950CF ? Sto nas forumase ne obradujes sa nekoliko testova?
:: @Miskoniu :: Probaj samo sa jednom karticom na ultra high,pa obrisi drajvere sa Driver Swiperom, pa ponovo instalacija drajvera, nakon stavljanja druge kartice :: operator :: ::
Taj tvoj `Smederevac` kosta preko 200eu, naravno da daje malo bolji rezultat u bencmarku :)
Za odnos cena - performanse to je losija karta u odnosu na 6850. U igrama max je razlika 5-6 fps, u vecini je 2-3, u nekim igrama je isti fps ::moja karta dere svaku od tvojih (ponaosob, a mozda i zajedno jer je cf kur od ovce).
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Mož biti, raspitivao se ja nedavno za tortojedov nick na nekim CoD serverima, kažu ljudi dolazio je redovno od nove godine pa do marta, evo već par meseci kako ga ne viđaju nikako.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
gliga je u pravu ! sto se tice heaven-a i onih podesavanja r6850 cyclone (u zavisnosti od primerka i kloka) daje 450-500 poena! tvoja sa istim podesavanjima daje 500-550 cak sam nasao SS-ove havena sa gtx470 i identicnim rezultatima kao klokovana R6850! takodje je ova R6850 u rangu sa nekom 6870 (deff. vrednosti) sto znaci da je to upravo taj fps u gamingu koji gliga prica..jel trebam da pominjem koliko trosi ta grejalica i koliko je kostala pre godinu dana ? gtx560 i gtx570 je druga prica..to su dve lutkice,za svaku preporuku!
sad ce ti reci `ali to je 1680x1050` jeste malo veci skor,ali opet si pokidao test..budimo realni! torto,ispadas jako (ne)ozbiljan kada si izjavio da deres i cf..ma sve kompletno..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.