Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
`Cloud` tehnologija - tehnologija skrivena u `oblaku`. Udjemo u taj
STRANA 1 OD 1
tortojed `Cloud` tehnologija - tehnologija skrivena u `oblaku`. Udjemo u taj 06.07.2011. 19:47 T37097

status: user
broj poruka: 10997
oblak, razgrnemo pramenove, kad, a tamo...gowana do guše! Majkro$oft kupuje sebi trziste! Big Bad Bill`s strategy...
Dvestapedeset hiljada $ u kešu, `na poklon,` univerzitetu + pola miliona `u naturi` (kroz besplatne servise koji se inace naplacuju) da bi korisnik odabrao Office360 umesto Google-ovog resenja. E tako se to radi: jebitachno i dugorochno-probitachno...

http://goo.gl/9MzUh
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 06.07.2011. 20:47 #342606

broj poruka: 9121
Microsoft ima datacentar na svakom kontinentu, vidi sta je Windows Azure i kako se cloud kod njih vec razvija .). Tesko da ce uspeti da pobede Google u besplatinim servisima, ali Office 365 kosta 5 $ mesecno ako se dobro secam :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Racunica 06.07.2011. 22:12 #342616

broj poruka: 6645
Jos skroz neprofilisano i nezauzeto trziste. Iako nikada nista nisu smislili sami, inovirali, vrlo su uspesni u otkrivanju drugih. Tek sad postaje jasno kako pametno je odigrao google sa cloudom, besplatnim OS, mobilnom platformom, ofisom... docs-om... ko god ima vise od kucnog PC, vec je shvatio da mu treba nesto sto ce virtuelno povezati pc, laptop, posao i smartphone, uvek, za skoro djaba, ili djaba. To je buducnost... pa, MS daje i mali mito uz `zmurenje` na piratizovan softver, da bi se nametnuo. Ljudi su robovi navika, i na to racunaju... steta je sto su u MS neinventivni, spori i, imuni na dizajn... ali jesu zakon u mnogim sferama...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

dautovic ... 06.07.2011. 23:17 #342627

broj poruka: 2855
Na ovom forumu je postalo pravilo, jedan kreten = jedna debila tema dnevno, a posto ima nekoliko kretena sami sracunajte kolika je to kolicina gluposti dnevno...

frekfencija

tortojed Srecom, postoji ovde i nekolicina onih koji su debilni u toj meri da... 07.07.2011. 01:34 #342658

...nisu u stanju da poentiraju ni jednom dnevno...

Antilohije Ajd neko strucan... 07.07.2011. 04:11 #342672

broj poruka: 688
da objasni taj klaud, ali srpski, da kaze nesto o arhitekturi takvih sistema, da ne bude samo crtez gomile nekakvih uredjaja a u sredini oblak...

Meni su recimo jasni web servisi i takva arhitektura a klaud? Gde je tu razlika? Huh?

pajsgudgud Re: Ajd neko strucan... 07.07.2011. 10:36 #342693

broj poruka: 3741
Nemam na čemu da ti nacrtam ali ovako...poenta je da zamisliš da je klaud (MekLaud) skladište tvojih podataka koje ti čuva Mikrosoft. Dakle sve svoje podatke nemaš kod sebe već ih čuvaš na njihovim serverima pri čemu oni garantuju za sigurnost tih podataka. Mesečno im plaćaš izvesnu svotu.

Ovo lepo zvuči u praksi ali se postavlja pitanje koliko će ti podaci zaista biti zaštićeni od strane tamo neke američke vlade i tako dalje razvijamo teoriju zavere. Dakle računar u firmi bi ti samo bio terminal...ne bi imao podatke kod sebe fizički ali bi ti uvek bili dostupni. Tako barem tvrde.
support normality

:: da objasni taj klaud, ali srpski, da kaze nesto o arhitekturi takvih sistema, da ne bude samo crtez gomile nekakvih uredjaja a u sredini oblak..
::
:: Meni su recimo jasni web servisi i takva arhitektura a klaud? Gde je tu razlika? Huh
gile23 Re: Re: Ajd neko strucan... 07.07.2011. 11:42 #342708

broj poruka: 9121
I da dodam podaci se cuvaju na dva fizicki razlicita mesta, tako da ako dodje do neke poplave ili nesrece u jednom mestu (datacentru) podaci ce ti ostati na drugom mestu (datacentru). A Cloud ima mnogo siru primenu od pukog cuvanja fajlova :).

Pozdrav!

:: Nemam na čemu da ti nacrtam ali ovako...poenta je da zamisliš da je klaud (MekLaud) skladište tvojih podataka koje ti čuva Mikrosoft. Dakle sve svoje podatke nemaš kod sebe već ih čuvaš na njihovim serverima pri čemu oni garantuju za sigurnost tih podataka. Mesečno im plaćaš izvesnu svotu.
:: Ovo lepo zvuči u praksi ali se postavlja pitanje koliko će ti podaci zaista biti zaštićeni od strane tamo neke američke vlade i tako dalje razvijamo teoriju zavere. Dakle računar u firmi bi ti samo bio terminal...ne bi imao podatke kod sebe fizički ali bi ti uvek bili dostupni. Tako barem tvrde
:: support normalit
:: :: da objasni taj klaud, ali srpski, da kaze nesto o arhitekturi takvih sistema, da ne bude samo crtez gomile nekakvih uredjaja a u sredini oblak..
:: ::
:: :: Meni su recimo jasni web servisi i takva arhitektura a klaud? Gde je tu razlika? Huh
ribolovac He, he 07.07.2011. 11:54 #342709

broj poruka: 1305
Moji podace ce ostati samo moji i nece se vuci po nikakvim oblacima

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

mslavko82 :))) 07.07.2011. 12:28 #342720

broj poruka: 721
Mnogo pametna stvar :)

Vidiš, recimo imaš auto. Voziš ga gde hoćeš, kad hoćeš, nije baš najbolji, ali eto radi posao. Onda neko izmisli cloud - tebi auto ne treba, daćemo ti samo zvonce, pa svaki put kad zazvoniš ja ću da dođem da te vozim, gde hoćeš, mojim novim lepim autom, klima, pićence, itd. Ti samo da uživaš.

Prednost: možeš da isključiš mozak i uživaš
Mana: Isključićeš mozak + ti više nemaš auto. Potpuno zavisiš od mene :)

E to ti je cloud, malo karikirano.

Ceo taj marifetluk ima smisla u nekim (i samo nekim) poslovnim okvirima, ali ako neko samo zamišlja da svi mi imamo lepo terminale, a naši podaci budu ko zna gde i veruje da će to da funkcioniše - taj debelo greši ili nema pojma o čemu priča...

Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!

:: da objasni taj klaud, ali srpski, da kaze nesto o arhitekturi takvih sistema, da ne bude samo crtez gomile nekakvih uredjaja a u sredini oblak..
:: Meni su recimo jasni web servisi i takva arhitektura a klaud? Gde je tu razlika? Huh
Antilohije Ok, hvala... 07.07.2011. 16:20 #342781

broj poruka: 688
... kao sto sam i mislio, taj cloud je samo buzzword jer ta stvar postoji vec vise od 10 godina. To se `strucno` zove aplikativni hosting i sluzilo je do sada uglavnom za poslovne svrhe, tj. uglavnom se hostovao skupi poslovni softver i baze podataka a firme klijenti su pristupale preko browsera, placajuci `pretplatu` umesto skupih licenci... Npr. SAP, IBM i par jakih konsultantskih kuca za implementaciju poslovnih softverskih paketa su imali velike hosting centre jos 1999...

Sve u svemu novina su ti mobile uredjaji a microsoft je u toj oblasti micro u odnosu na gore pomenute i po iskusvu i o trzisnom ucescu...

tortojed Al` ima MACRO lovu i micro obraz, pa ce podmicivanjem da probusi 07.07.2011. 20:11 #342844

`tamo gde burgija nece`...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs