I tako superiorna tehnologija dolazi do izrazaja.. nvidia na ovom polju grabi velikim koracima. Najvaljena i cevtrta generacija Tegra procesora u dve verzije.
Prva bazirana na quad core dizajnu CPU ARM arhitektura sa integracijom DX11 grafickom podrskom sa 24 CUDA jedinica gde ce takav sklop biti brzi negde oko 10x od Tegra 2 chipa i 2x od Kal-EI
Druga verzija ce biti bazirana na osmojezgarnom dizajnu,sa 36 do 64 CUDA jedinica,naravno podrska za DX11,Open GL 4.X,Open CL 1.x,PhisyX a glavni cilj ce biti netbook trziste,tableti..
To je, definitivno zanimljivo (u sta ce se izroditi), nevidija ide na APU sa ARM CPU arhitekturom, sto je vec utabana staza za sadasnje hard i soft proizvode, samo jos cekaju - windows 8, dok amd i intel idu svojim putem, koji je, kad manemo funboizam, u ovom sektoru - isti. AMD vodi fusion-ima, ali ih dugo i razvija, a Intel je debelo zagrizao u istom pravcu. tj. nvidija gura sama, directx i arm, videcemo. Steta sto je Intel pederska firma i nvidiji nije moguce da proizvodi x86 procesor, jer bi tek iz toga (plus eventualno smug-smug, oni imaju kapaciteta za to) sigurno videli koristi, od ideja, do cena. Ne bi bilo onda tik-tak, vec brrrrrrmmm!
Samo još Indusi i Kinezi da pojedinačno uštede po 1500$ za novi PC i eto ga boljitak svima... Takođe, nesvrstani drugovi Kambodžani i ostali Afrikanci odmah da prestanu da se štekaju.
Slusaj prijatelju.To sto si se ti vezao za svoj brend i sto ne zelis da vidis nista vise od toga ti ne daje za pravo da me vredjas bez razloga. Imas pravo da imas misljenje kakvo god zelis i da sebi ako zelis stvaras i neprijatelje ali nije lepo da se ponasas tako kako se ponasas na jedan potpuno nezreo i bezobrazan nacin.
Ako vec smatras da zbog jebenog hardvera imas neke nesuglasice samnom i da sam ti neprijatelj mozes to licno da resis i da mi kazes u oci da sam los covek jer smo u istom gradu a i lonely max te poznaje.Mogu da ti pruzim i to zadovoljstvo ako bas zelis . Jedno je gledati coveka u oci a drugo je kenjati virtuelno o nekom koga ne poznajes.
Pozdrav.
- - gotov citat
E to druze nema smisla. Razmisli cime se ti bavis. A i drugi da vide.
Providno KalifNS. I treba da vide ljudi koliko jedan korisnik moze da bude bolestan da se sa drugim kaci zbog hardvera i da ga omalovazava! Forum ti nece pomoci da resis licne probleme koje imas sam sa sobom okrivljujuci mene!
I dalje mi nisi odgovorio na poruku.Mozes i ovde. Cekam na odgovor.
P.S.Drugovi nismo ,ja te u zivotu nisam video a pogotovu sto se mrznja rasipa i to ne sa moje strane.
Jel da? Jel zbog takvih kao sto si ti neko treba da brine za porodicu?
Sta mislis treba li da te neko prijavi za pretnju?
Da li mislis da si toliko cist koliko se sam sebi pretstavljas? Da li si toliko zaslepljen egom da je potrebno da svakog zgazis ne birajuci sretstva.
A u zivotu si me vido, samo sto nisi svestan, ali nema potrebe ni da budes, ne zavredjujes da znas.
Svako druzenje sa nekim ko je sa toliko radosti spreman da ukopava druge, je za mene cisto gubljenje vremena. Tako da cu odbiti svaku ponudu za pice, dopisivanje preko maila ili bilo sta slicno.
Auuuu.Jel moguce da si se toliko ukenjao? Cekaj .Kad se vec plasis sto vredjas druge?Sto izigravas mangupa?Sto izvrces istinu i situaciju.Da li me poznajes ?Ne.Pokusao sam lepo sa tobom ali ti jok.Zbog bolesti koju imas i ti i nekolicina zavadjas se sa ljudima dzaba.
P.S.Ja sam tebi postavio pitanje - ZELIS LI?Nije direktno upuceno . Ako si covek tvoje namere ce da budu casne pa ces sesti i popricati,pokusati da uvidis da si mozda napravio gresku ,da smo ljudi..Da pogledas nekog pravo u oci kad mu se obracas.A li da te ja ne ucim medjuljudskim odnosima i kulturi vaspitanja,to sam znas,verovatno.
A dje sam te to VIDO ? Probudi mi savest da osetim sazaljenje i ako to nisi zasluzio!
Kakve veze admin ima van foruma?Pa ja sam tebi poslao mail.Nisam ti pisao na forumu! A sto bi ikoga banovali?Imas pravo da kazes sta zelis pogotovu putem maila. Nisi morao ni da citas ako ti se ne svidja.E svasta sa tobom covece.. Nebijh ni odreagovao da nisi toliko zucno spreman da me vredjas bez potrebe a da te nigde nisam pri tom ni pomenuo niti da sam ti se obracao! P.S.Ne boj se.Nit znam ko si niti me interesuje.Idi s mirom..
Sky fire, sta radis ti ovde po berzi? Pomislice narod da si manijak. Ti i jesi manijak, n vidija, Intel, Asus manijak, sto je manje opasno od prehlade:) Uplasi coveka ni krivog ni duznog. To i jeste problem foruma, (neverbalna komunikacija). Da ste verbalno komunicirali postojala bi veca tolerancija, samim tim prikazali bi se u drugacijm svetlu obojica. Vidim da se staljno desavaju ovakve stvari zbog tvrdog jezika i ne pozjnavanja. Stariji clanovi i oni koji su stalno aktivni se znaju pa je sve drugacije.
@KalifNS To da ste se sreli je malo verovatno, po nekom mom misljenju, ali ko zna svet je mali :) Za ban se ne trudi dzabe, mnogi nisu uspeli to sto ti pokusavas :) I ne brini za porodicu :) Malo si ovde uvelicao ali mozda imas neka losa iskustva pa je koliko toliko opravdano u tom smislu.
Sustina je da kome se ne svidjaju provokativne teme, ne mora da cita ili nek odgovori bez pretnji i uvreda ovom drugom.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Kako si poceo opis o manijastvu fali jos da kazes opasan si kao leptir ahahahahahah.
Dok se ne razgranice emocije vezane za hardver sa licnim stvarima i samom medjuljudskom odnosu na ovom forumu nece nikad biti discipline. Dodje neko i ispljuje te samo zato sto imas svoje misljenje i posle se jos zali kako je on zaboga zrtveno jagnje.Pricamo o dvolicnosti,podmuklosti..Ma idi begaj..
Ja sam u nekoliko navrata upozoravao clanove Foruma na to da razlike u misljenjma (barem kada se radi o raspravljanju o svremenim tehnologijama) ne treba da budu uzrok bezobrazluku i neprijateljstvima. Iz ovoga sto je `Kalif` citirao kao privatnu poruku koju je dobio od Sky-a vidi se da je Sky bio ogorcen vredjanjem od strane Kalifa. Vredjanjem koje je usledilo kao Kalifovo nezadovoljstvo Sky-evim misljenjima i stavovima o hardveru itd.. Odnosno, Kalif ovde NIJE jasno predstavio citavu situaciju, verujem, zbog toga sto mu ne ide u prilog (to jest, Sky ga je opravdano upozorio na nekulturu u ophodjenju)...
:: Sky fire, sta radis ti ovde po berzi :: Pomislice narod da si manijak. :: Ti i jesi manijak, n vidija, Intel, Asus manijak, sto je manje opasno od prehlade: :: Uplasi coveka ni krivog ni duznog :: To i jeste problem foruma, (neverbalna komunikacija) :: Da ste verbalno komunicirali postojala bi veca tolerancija, samim tim prikazali bi se u drugacijm svetlu obojica. Vidim da se staljno desavaju ovakve stvari zbog tvrdog jezika i ne pozjnavanja. :: Stariji clanovi i oni koji su stalno aktivni se znaju pa je sve drugacije :: :: @KalifN :: To da ste se sreli je malo verovatno, po nekom mom misljenju, ali ko zna svet je mali : :: Za ban se ne trudi dzabe, mnogi nisu uspeli to sto ti pokusavas : :: I ne brini za porodicu :) Malo si ovde uvelicao ali mozda imas neka losa iskustva pa je koliko toliko opravdano u tom smislu :: :: :: Sustina je da kome se ne svidjaju provokativne teme, ne mora da cita ili nek odgovori bez pretnji i uvreda ovom drugom. :: :: :: :: :: Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane :: Sve drugo je utopija ! :: ::
@tortojed Sad ces biti docekan na noz i krv,jer si se usudio da me `branis` tako ce to `VELIKI` umovi malih malicioznih ljudi da prokometarisu (usmeno,pismeno) Ja sam jednostavno zgranut mentalnim sklopom takvih persona koji dolaze u sukob sa ljudima koje jednostavno ne poznaju a to sve zarad razlicitoscu i stavovima,opredeljenjima i sl..
Kad vec covek ima nekih problema posteno je da to kaze u lice,ako smatra da sam los covek ,ako zeli da me ispljuje nek me pogleda u oci i nek tako uradi. I ako ne znam zasto,pruzam sansu.Sto kaze Gliga drugacije je licno od verbalne komunikacije preko foruma.
@gang Gde si ti,nismo se culi ne pamtim a vala nije te ni bilo .) Nabijam postove a?A sta`s ,to je sad trend.Gde sad posle 5-6-7 godina da posustanem,da me prestignu ove novajlije :)
P.S.NEKO JE POKUSAO DA MI SKINE PASS SA BERZE. PATETICNO,JAKO!
:: Ja sam u nekoliko navrata upozoravao clanove Foruma na to da razlike u misljenjma (barem kada se radi o raspravljanju o svremenim tehnologijama) ne treba da budu uzrok bezobrazluku i neprijateljstvima. Iz ovoga sto je `Kalif` citirao kao privatnu poruku koju je dobio od Sky-a vidi se da je Sky bio ogorcen vredjanjem od strane Kalifa. Vredjanjem koje je usledilo kao Kalifovo nezadovoljstvo Sky-evim misljenjima i stavovima o hardveru itd. :: Odnosno, Kalif ovde NIJE jasno predstavio citavu situaciju, verujem, zbog toga sto mu ne ide u prilog (to jest, Sky ga je opravdano upozorio na nekulturu u ophodjenju).. :: :: :: :: Sky fire, sta radis ti ovde po berzi :: :: Pomislice narod da si manijak. :: :: Ti i jesi manijak, n vidija, Intel, Asus manijak, sto je manje opasno od prehlade: :: :: Uplasi coveka ni krivog ni duznog :: :: To i jeste problem foruma, (neverbalna komunikacija) :: :: Da ste verbalno komunicirali postojala bi veca tolerancija, samim tim prikazali bi se u drugacijm svetlu obojica. Vidim da se staljno desavaju ovakve stvari zbog tvrdog jezika i ne pozjnavanja. :: :: Stariji clanovi i oni koji su stalno aktivni se znaju pa je sve drugacije :: :: :: :: @KalifN :: :: To da ste se sreli je malo verovatno, po nekom mom misljenju, ali ko zna svet je mali : :: :: Za ban se ne trudi dzabe, mnogi nisu uspeli to sto ti pokusavas : :: :: I ne brini za porodicu :) Malo si ovde uvelicao ali mozda imas neka losa iskustva pa je koliko toliko opravdano u tom smislu :: :: :: :: :: :: Sustina je da kome se ne svidjaju provokativne teme, ne mora da cita ili nek odgovori bez pretnji i uvreda ovom drugom. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane :: :: Sve drugo je utopija ! :: :: :: ::
:: @tortoje :: Sad ces biti docekan na noz i krv,jer si se usudio da me `branis` tako ce to `VELIKI` umovi malih malicioznih ljudi da prokometarisu (usmeno,pismeno :: Ja sam jednostavno zgranut mentalnim sklopom takvih persona koji dolaze u sukob sa ljudima koje jednostavno ne poznaju a to sve zarad razlicitoscu i stavovima,opredeljenjima i sl. :: :: Kad vec covek ima nekih problema posteno je da to kaze u lice,ako smatra da sam los covek ,ako zeli da me ispljuje nek me pogleda u oci i nek tako uradi :: I ako ne znam zasto,pruzam sansu.Sto kaze Gliga drugacije je licno od verbalne komunikacije preko foruma :: :: @gan :: Gde si ti,nismo se culi ne pamtim a vala nije te ni bilo . :: Nabijam postove a?A sta`s ,to je sad trend.Gde sad posle 5-6-7 godina da posustanem,da me prestignu ove novajlije : :: :: P.S.NEKO JE POKUSAO DA MI SKINE PASS SA BERZE :: PATETICNO,JAKO :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
Ja kazem da svako ima svoje misljenje i ubedjenje i treba se suprotstaviti cinjenicama, a ne licnom netrpeljivoscu. Pa ne mozes coveka gledati samo kroz HW, valjda ima jos nesto u zivotu u cemu se mozda slazete. Ono pljuvanje i vredjanje zbog hw-a , necu ni da komentarisem.
Najbolji primer za razgovor i diplomatiju imaju The Bear, Obradmi, Scyter i jos par likova ali ne mogu da se setim trenutno
:: Ja sam u nekoliko navrata upozoravao clanove Foruma na to da razlike u misljenjma (barem kada se radi o raspravljanju o svremenim tehnologijama) ne treba da budu uzrok bezobrazluku i neprijateljstvima. Iz ovoga sto je `Kalif` citirao kao privatnu poruku koju je dobio od Sky-a vidi se da je Sky bio ogorcen vredjanjem od strane Kalifa. Vredjanjem koje je usledilo kao Kalifovo nezadovoljstvo Sky-evim misljenjima i stavovima o hardveru itd. :: Odnosno, Kalif ovde NIJE jasno predstavio citavu situaciju, verujem, zbog toga sto mu ne ide u prilog (to jest, Sky ga je opravdano upozorio na nekulturu u ophodjenju).. :: :: :: :: Sky fire, sta radis ti ovde po berzi :: :: Pomislice narod da si manijak. :: :: Ti i jesi manijak, n vidija, Intel, Asus manijak, sto je manje opasno od prehlade: :: :: Uplasi coveka ni krivog ni duznog :: :: To i jeste problem foruma, (neverbalna komunikacija) :: :: Da ste verbalno komunicirali postojala bi veca tolerancija, samim tim prikazali bi se u drugacijm svetlu obojica. Vidim da se staljno desavaju ovakve stvari zbog tvrdog jezika i ne pozjnavanja. :: :: Stariji clanovi i oni koji su stalno aktivni se znaju pa je sve drugacije :: :: :: :: @KalifN :: :: To da ste se sreli je malo verovatno, po nekom mom misljenju, ali ko zna svet je mali : :: :: Za ban se ne trudi dzabe, mnogi nisu uspeli to sto ti pokusavas : :: :: I ne brini za porodicu :) Malo si ovde uvelicao ali mozda imas neka losa iskustva pa je koliko toliko opravdano u tom smislu :: :: :: :: :: :: Sustina je da kome se ne svidjaju provokativne teme, ne mora da cita ili nek odgovori bez pretnji i uvreda ovom drugom. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane :: :: Sve drugo je utopija ! :: :: :: ::
...ode i ova tema u q... seca li se ko uopste o tegra tebra, nakon zuci... definitivno treba da se koriguje recnik, podjebavacki postovi, horsko napadanje... samo svi misle na one druge a ne vide sebe... tako da ce nam (i) ovo - tesko biti za nauk...
Kad je pre koji dan došao neki lik da reklamira neke diskove tako sam ga diplomatski poslao u majčinu da je to bila milina.
Uzgred, nešto što je morty napisao u drugoj temi da je amd u lošem položaju pa samo zato smanjuje cene mi ne leži, rekao bi da tu ima i rasprodaje starih zaliha jer kad izbaci buldozer neće znati šta s njima. Realno ko bi lud sad uzeo stare `i` procesore kraj živog sendija.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Najbolji primer za razgovor i diplomatiju imaju The Bear, Obradmi, Scyter i jos par likova ali ne mogu da se setim trenutn ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.