Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Intel je nezaustavljiv,Sandy Bridge se prodaje kao ALVA.
STRANA 1 OD 4  
SkyFire Intel je nezaustavljiv,Sandy Bridge se prodaje kao ALVA. 05.07.2011. 01:17 T37060

status: user
broj poruka: 18472
iSuppli tvrdi da je Intel nezaustavljiv
Uprkos činjenici da je predstavljanje Intelovog Sandy Bridgea označeno manom u dizajnu, kompanija je potukla AMD u prvom kvartalu.

iSuppli navodi da je Intelov udio u globalnom tržištu mikroprocesora iznosio 82,6%, u poređenju sa 80,6% u prvom kvartalu prošle godine. AMD-ov udio je pao na 10,1% sa 11,8% u prvom kvartalu 2010. AMD je osjetio pad jer je Intel brzo riješio problem sa Sandy Bridgeom i isporukama računara, koja je u ovogosdišnjem prvom kvartalu iznosila ukupno 81,3 miliona uređaja, što je pad za 0,3% u poređenju sa prethodnom godinom.

Krajem januara, Intel je rekao da je zaustavio isporuku čipseta koji se koriste sa novom generacijom Core procesora baziranih na Sandy Bridge mikroarhitekturi, nakon što je otkrio manu u dizajnu. AMD je tada, u želji da iskoriti Intelovu slabost, lansirao kampanju pod imenom „Ready, willing and stable“ (Spremni, voljni i stabilni) da bi prodao više čipova. Međutim, kampanja se nije pokazala uspješnom i Intel je veoma brzo riješio problem i nastavio sa isporukama.

AMD-ov problem je u tome što nije imao čip koji bi mogao konkurisati Sandy Bridge procesorima. Odgodio je predstavljanje novog čipa za mainstream tržište pod imenom Llano zbog problema u proizvodnji. Llano čipovi su službeno najavljeni prošlog mjeseca, a laptop i desktop uređaji sa njima sada postaju dostupni. Intelove velike isporuke čipova su također pomogle kompaniji da ostvari bolje prihode od AMD-a, navodi iSupply.

Source :
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=14720&Itemid=1

*Obratiti paznju na boldovani deo*
Kao i uvek lazljivi AMD obecava i laze ,kurci se sa necim sto i nema i to ga je kostalo udela u trzistu.Sad sa Llano mora da vadi mast.

Green,Green,Grass Of Home

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax kad smo vec kod toga... 05.07.2011. 01:44 #341997

broj poruka: 1475
ovaj i3 slaze mame na gomilu... bas me lepo iznenadio (mada sam u principu bio spreman da prihvatim sporije sa garancijom), ne vidim bas neku strasnu razliku izmedju njega i bivseg Q! :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1886176

mixer93 Eto ga nas Sky... 05.07.2011. 01:52 #341998

broj poruka: 4187
Druze, nezaustavljiv si! Samo napred!

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

SkyFire Re: kad smo vec kod toga... 05.07.2011. 01:58 #341999

Jesam li te ja nesto slagao?Jesi proverio ono sto sam ti rekao za igre?

@Mixer
Bilo mi zanimljivo da postavim ono sto je neko konacno javno naglasio tj njihovu politiku poslovanja prodavanje magle i kako ispastaju zbog toga.
Ja to kad kazem ja sam fanboy ,nadam se da ce se mnogima razbistriti ispred ociju jednog dana.

:: ovaj i3 slaze mame na gomilu... bas me lepo iznenadio (mada sam u principu bio spreman da prihvatim sporije sa garancijom), ne vidim bas neku strasnu razliku izmedju njega i bivseg Q! :
::
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1886176
Snoopy- Re: Re: kad smo vec kod toga... 05.07.2011. 02:06 #342002

broj poruka: 6083
Bas je fino pala cena pesku, dve i po KA je fina cena, sutra da mogu da udomim za lepu cenu cpu i mb, uzeo bih njega prekosutra. Ne sto pise intel nego sto je dobar. Da se razumemo.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Jesam li te ja nesto slagao?Jesi proverio ono sto sam ti rekao za igre
:: @Mixe
:: Bilo mi zanimljivo da postavim ono sto je neko konacno javno naglasio tj njihovu politiku poslovanja prodavanje magle i kako ispastaju zbog toga
:: Ja to kad kazem ja sam fanboy ,nadam se da ce se mnogima razbistriti ispred ociju jednog dana
:: Green,Green,Grass Of Home
:: :: ovaj i3 slaze mame na gomilu... bas me lepo iznenadio (mada sam u principu bio spreman da prihvatim sporije sa garancijom), ne vidim bas neku strasnu razliku izmedju njega i bivseg Q! :
:: ::
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1886176
SkyFire Re: Re: Re: kad smo vec kod toga... 05.07.2011. 02:09 #342003

Razumemo se.

:: Bas je fino pala cena pesku, dve i po KA je fina cena, sutra da mogu da udomim za lepu cenu cpu i mb, uzeo bih njega prekosutra. Ne sto pise intel nego sto je dobar. Da se razumemo.
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9
:: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll
mixer93 Re: Re: Re: kad smo vec kod toga... 05.07.2011. 02:14 #342004

I ja bi Snoopy! I hocu verovatno, jer sam deeeeply razocaran u AMD i buldozera... Sad da mogu da si kupim jedan sandy cpu i mobo, da si skratim malo tugu, AMD ko AMD, ali INTEL je INTEL... Pazi kad sam to ja rekao! :D Plus me cura ispalila danas, tako da bi mi sad lego jedan sandy samo tako!

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: Bas je fino pala cena pesku, dve i po KA je fina cena, sutra da mogu da udomim za lepu cenu cpu i mb, uzeo bih njega prekosutra. Ne sto pise intel nego sto je dobar. Da se razumemo
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9
:: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll
:: :: Jesam li te ja nesto slagao?Jesi proverio ono sto sam ti rekao za igre
:: :: @Mixe
:: :: Bilo mi zanimljivo da postavim ono sto je neko konacno javno naglasio tj njihovu politiku poslovanja prodavanje magle i kako ispastaju zbog toga
:: :: Ja to kad kazem ja sam fanboy ,nadam se da ce se mnogima razbistriti ispred ociju jednog dana
:: :: Green,Green,Grass Of Home
:: :: :: ovaj i3 slaze mame na gomilu... bas me lepo iznenadio (mada sam u principu bio spreman da prihvatim sporije sa garancijom), ne vidim bas neku strasnu razliku izmedju njega i bivseg Q! :
:: :: ::
:: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1886176
SkyFire ... 05.07.2011. 02:18 #342005

@Mixer
Drzi se Intela a za zene ne brini
Znas kako kaze pesnik `Zena ima ne zna im se broj`

http://www.youtube.com/watch?v=A3c7YOT-mfc

Imas nV a jos kad stigne Intel ima da legne ko med na puter

mixer93 Re: ... 05.07.2011. 02:29 #342006

E moj prijatelju! Da se nadjemo jednom pa na pivo, ili sta vec... Nije sve tako sivo kad imas s` nekim otic na pivo! :D
Bice sve OK!
Nego da se vratim ja mojoj staroj ljubavi - Kompu!
Sa intelom nisam toliko upoznat ali, cu se rado smuvati sa jednim sandym... hahahhaa... Ala sam ga srocio! :D

:: @Mixe
:: Drzi se Intela a za zene ne brini
:: Znas kako kaze pesnik `Zena ima ne zna im se broj
:: http://www.youtube.com/watch?v=A3c7YOT-mf
:: Imas nV a jos kad stigne Intel ima da legne ko med na puter
:: Green,Green,Grass Of Home
SkyFire Re: Re: ... 05.07.2011. 02:36 #342008

A najbolje da ja vas sve skupim na gomilu posto sam do sad ni sam ne znam broj pozvan x puta od x usera na pivo ,pice i sl (naravno u svrsi druzenja i zabave)
Tako ce biti lakse svima.Boj se bije uz vojsku a vojska ne ide bez glavnoga junaka :)

U pravu si,komp nece da razocara i izneveri (osim naravno ako nije AMD i ATI ) Zene su nepredvidive ,dvolicne.Komp je ipak sigurna varijanta

P.S.Jos si na pola puta ka izlecenju,jos samo da legne taj Pescanko i ti si pure clean tj crystal clear

:: E moj prijatelju! Da se nadjemo jednom pa na pivo, ili sta vec... Nije sve tako sivo kad imas s` nekim otic na pivo! :
:: Bice sve OK!
:: Nego da se vratim ja mojoj staroj ljubavi - Kompu!
:: Sa intelom nisam toliko upoznat ali, cu se rado smuvati sa jednim sandym... hahahhaa... Ala sam ga srocio! :
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

f0rever sada 05.07.2011. 03:00 #342010

broj poruka: 3821
Najjace od Intela sto sam imao je q6600, i ne mogu da kazem da ne radi dobro, ali kad vidim da ga danas debili prodaju i za po 100e, smuci mi se taj Intel.

U redu, evidentno je to da Intel jeste najjaci, ali kada se sklapa racunar do 200,250 ili 300 eura, Intel tu nema sta da ponudi.

Eventualno neki i3 1156, ali svako normalan ce uzeti X4 AMD...

I to Intel, AMD, nebitno mi je. Trenutno imam e2140 1,5GB rama i 7900GS, poprilicno mator PC, ali za moje potrebe odlicno. Da mi neko sutra ponudi da predjem na AMD, ako je jaci, ne bih pravio problem...

Tako da, bitno je kako to radi, a ne ko je iza toga. AMD ili Intel...

Tako da, da li Intel ili AMD vise profitira, nebitno je... I jedan i drugi su dovoljno dobri u nekim stvarima... U nekim ne.
Milunka samo jednu stvar da dodam.... 05.07.2011. 05:44 #342016

broj poruka: 1624
ranije sam se igrao sa phenomima,pokusao da ih otkljucam,imao athlon II x4,itd...

od kada sam zavrsio sa amd-om i presao na intel,desi se nekad da se ukoci komp posto sam malo zahtevniji korisnik,popalim svasta pa stalno alt + tab itd, i taman pomislim zabode komp,kad suprotno,odbaguje se... u 100 % takvih slucajeva koje pamtim,amd je zabo....

i evo bas sad situacija, igram APB( all points bulleting ,kao GTA4 i mafija,ali samo online ) i poprilicno je zahtevna igra, + pustim muziku, pa onda cesto na alt+ tab izlazim iz igre,desi se nekad malo se zabaguje ali prodje,i eventualno 1 mi je poslala igra error report....

Ali ni jednom nisam morao da restartujem racunar,zato sto je zabo,to se jednostavno ne dogadja :-D ...

Odem u igraonicu u metro kod vuka,u masinama u kojima je phenom II 555 + amd 5770,4gb ddr3, itd....
znaci kad krenem alt + tab u APB=u,da proverim vreme u igraoni,komp cesto zakuca,igra pogotovo,i to se svima dogadja cak i u sred igre,malo malo,neko mora da restartuje komp jer je igra zabola...
pritom su te masine nakacene na 19` 1280x1024,kod mene kuci je 1920 x 1080,dakle opet dosta razlike sto se tice zahtevnosti...

Kao sto sam navikao da me do sada nvidija nije izdala sa driverima nikad,i sa kvalitetom,
tako za mene Intel znaci Stabilnost....

Evo jos da dodam da mi i ortak koji radi testove na benchu bas kaze da mu amd masina cesto pravi problem,dok intel nikad ( u pitanju su amd x6 1090t, i intel i7 2500k..

da sad ne nabrajam dalje,ali meni je pre svega bitna stabilnost,pa kvalitet,pa tek onda neki rezultati,itd...

Voleo bih da AMD prvenstveno poradi na tom pitanju,dakle po pitanju stabilnosti,pa onda na arhitekturi, pa ako uspe da parira intelu, to bi bilo super,jer cemo na kraju mi uzivati u nizim cenama i kvalitetnijim proizvodima.

asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F2380

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ma kod Intel-a uvek ide dobro 05.07.2011. 09:03 #342022

broj poruka: 7720
uprkos i defektnom chipsetu na kom otkaze sata 2.
@Milunka taj problem na AMD-u nikad nisam imao, mislim da je povezan sa kolicinom memorije koju imas, a ne sa CPU.
Vidim predsednik je poceo olimpijadu t.j Intelijadu pa izvolte.....

Pisko How funbois saw things... 05.07.2011. 09:19 #342025

broj poruka: 6645
Ah, strucnjaka, ah kako sve vrca od znanja i iskustva... smejurija od zakljucaka majne sky...
1. intel je imao mnogo veci marketshare PRE peska, a bug sa plocama ga je pokvario, tj. CPU iako OK, ukupno je bio neuspeh na pocetku jer je smanjio prodaju Intelu a ne povecao... i to, kako funsky cita, ali ne razume - u situaciji kada AMD nema nista novo niti konkurentno u visokom segmentu, sto celi failure cini po Intel sramotnijim i bolnijim...
2. ovo nije osvajanje, vec konacni povratak poverenja - kroz marketshare, nesto sto je Intel imao kod vazda nepoverljivih kupaca koji se boje gustera... AMD je tu, vise nego uspesno dosuo so na ranu bagljavih cipsetova... a po reakciji funsky-a, tek vidim koliko uspesno... ko se ne busa u znanje vec razume problem, nije se ni primao ni na bug ni na podsmeh zbog toga, jer je to skoro normalno u hiperprodukciji...
3. Razumeti kako funkcionise CPU a kako za njega optimizovan software, stvarno nije zadatak korisnika... ali, ako se taj upusta u palamudjenje o poredjenju, fer bi bilo da primeti kako sav softver za win platformu dolazi preko Intel kompajlera... tako da je stabilnost AMD-a, iskreno, cudo, da ne govorim o subjektivizmu kod ocena neceg sto je cpu... a radi na npr. gigashit via ploci, cudnoj memari itd. o samom win-u da ne govorimo...
4. Boze, o ovome je obrad trubio bar dva puta, i sad ispade novost... .-)

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

DmasteRNo1 Da sam na tvom mestu 05.07.2011. 09:23 #342027

broj poruka: 6101
ja bih odmah pomogao Intelu i kupio 2-3 procesora i ploče, a ne samo pričao i potpaljivao masu.

AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, Procase Nitro AX, Chieftec CFT-650-14CS

obradmi Ko god je imao AMD u duzem periodu 05.07.2011. 09:35 #342031

zna da otkako AMD ima svoj chipset nema problema sa stabilnoscu ,to se desavalo i Intelu dok nije imao svoj chipset.Dok su harale VIA,SIS i Nvidia itd....Usput znamo koja je kompanija prva stavila memokontroler u CPU ,znatno ranije od Intela.

Druga stvar HPC trziste se opametilo 33 % od top 500 HPC (high perfomance sistem) sistema ima AMD CPU,AMD belezi porast od 15 % (AMD ide jeftinijom cenom) tako da su sve su to fluktuacije trzista koje ne govore nista dok ne izadje kvartalni izvestaj o prihodima kompanije.

http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20110629225624_AMD_s_Popularity_in_Supercomputers_Is_Growing_amid_Decline_of_Market_Shares.html
TheBear Re: Ko god je imao AMD u duzem periodu 05.07.2011. 09:43 #342032

broj poruka: 6502
Tacno.

Da ne pricamo koliko je dobar Liano, ona graficka nije uopste zabacanje cak se i lepo klokuje .)

:: zna da otkako AMD ima svoj chipset nema problema sa stabilnoscu ,to se desavalo i Intelu dok nije imao svoj chipset.Dok su harale VIA,SIS i Nvidia itd....Usput znamo koja je kompanija prva stavila memokontroler u CPU ,znatno ranije od Intela
:: Druga stvar HPC trziste se opametilo 33 % od top 500 HPC (high perfomance sistem) sistema ima AMD CPU,AMD belezi porast od 15 % (AMD ide jeftinijom cenom) tako da su sve su to fluktuacije trzista koje ne govore nista dok ne izadje kvartalni izvestaj o prihodima kompanije
:: http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20110629225624_AMD_s_Popularity_in_Supercomputers_Is_Growing_amid_Decline_of_Market_Shares.html
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Zadnji kvartal AMD je prevazisao ocekivanja Wallstreeta u profitu 05.07.2011. 09:45 #342033

zahvaljujuci prvoj generaciji APU .Zna se odlicno ko je miljenik Wallstreeta .....
Dexter013 E jbg 05.07.2011. 09:54 #342035

broj poruka: 17093
Da li ce ikada prestati besmislene i nepotrebne teme
Intej je Zakon, Amd je bolji
Nvidija jebe kevu , Ati je majka...

?

AMD Phenom II x6 1055
7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa
Mx518

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
INXS Ok 05.07.2011. 10:34 #342044

broj poruka: 482
su i intel i amd.Ja sam oduvek imao intela i planirao sam kupovinu sandy-a ali odustao.Kad sam se sracunao nekako mi puno para na ovu skupocu kako bi rekao nas narod.Uzeh 955BE i prezadovoljan sam.Moram da priznam da sam bio malo skeptican ali sve je ispalo super.Ni kod intela ni kod amd-a mi se nikad nije desilo da dodje do kocenja.

Asus A488TD-V Evo/USb3 AMD Phenom2 x4 955BE 3.2 2x2gb Exceleram 1600mhz Black Shark Asus eah 6850 cucore WD 640gb sata2 LC Power 600w Philips 222EL2SB/62

obradmi Pisko 05.07.2011. 10:36 #342046

Ima AMD svoj Opencl (CPU+GPU)compiler ,to ukida potrebu za Intel compilerom.
Intel compiler se koristio za CPU bazirane programe .AMD Opencl compiler obuhvata programe koji imaju i CPU i GPU podrsku (GPU podrsku dobija dosta danasnjih aplikacija ,AMD APP)
Dexter013 @Milunka 05.07.2011. 10:40 #342049

Poredis i7 sa dual cpu 555?
I to u igraonici , gde ima krsh i pregrsht anti virusa , zastita i procesa
koji rade neprestano u pozadini.
+ jebeni program koji ti prati igranje tj. preostalo vreme?

Koliko kosta i7 koliko kosta 555?

Kuci si rasteretio masinu i optimizovao, jer nije na izvolite.
i to poredis sa masinom iz online igraonice?

Koliko para toliko muzike...

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
Mx518

raic Koji vam je 05.07.2011. 11:21 #342069

broj poruka: 9006
Još jedna tortojedovska tema kojoj je jedini cilj da se ljudi dovate za guše.

Ovo ionako nije ni za čuđenje ni za oduševljenje. Baš bi me začudilo da tamo gde ljudi imaju para ne ide bolje prodaja intelovih ganc novih procesora naspram pratično tri godine starih amd-ovih. U suprotnom bi samo bio fail za intel.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

Dexter013 E jbg 05.07.2011. 11:59 #342072

Koliko para toliko muzike
neko kupi kompjuter za 350-400e i igra se na njemu lepo- AMD platforma
Neko hoce da je miran na duze staze pa kupi INTEL- pescani most platformu...

Sve u svemu svaka cena opravdava kvalitet ,
za iste pare kod oba proizvodjaca dobijes isto :)

To je nama i cilj , nama kupcima , a cim neko ode mnogo napred mi kupci smo najebali jer nema konkurencije...

Nek komsiji crkne krava ce da se obije o glavu bas tim istima sto se rugaju amd-u...

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
Mx518

SkyFire Intel ko Intel 05.07.2011. 12:45 #342076

Proletela vam je najbitnija cinjenica a to je koliko prljavo AMD igra koristeci se konstantno lazima!Meni je samo drago da se neko konacno odazvao i javno ih na fin nacin ispljuvao

AMD je tada, u želji da iskoriti Intelovu slabost, lansirao kampanju pod imenom „Ready, willing and stable“ (Spremni, voljni i stabilni) * Obecanja-Kule ,gradovi,avioni,kamioni*da bi prodao više čipova.

AMD-ov problem je u tome što nije imao čip koji bi mogao konkurisati Sandy Bridge procesorima.

Nadam se da ceu buducnosti biti jos dosta sajtova koji ce njihove prevare javno da istaknu.Lazljivci bili,lazljivci ostali.Neoprostivo neozbiljno i jadno!

I kao sto rece Nemanja23 ja sam napredniji korisnik pa to gledam sire tako da mi ovi detalji NE PROMICU!

Za AMD fanove i borce protiv istine :

http://www.youtube.com/watch?v=Tt-WFek3wH8

Dexter013 E jbg 05.07.2011. 12:54 #342077

Kakav komp imas trenutno i zbog cega?

Sta po tebi znaci zahtevnij korisnik?

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
Mx518

STRANA 1 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs