Za gamere mislim da i ne postoji jeftinija varijanta.Nivo grafike u njemu vredi 50-60 E. Ako se tome doda native Sata3 i USB 3 za te pare je sasvim OK. Znamo da je to cena CoreI3 2100 sa kojim ne mozes da igras nijednu igricu ,nego moras da kupujes graficku ,onda je jasno gde je ciljao AMD.
Now, if you combine all these features with the APU price you`ll be surprised, the AMD A8-3850 APU as reviewed today will cost you give or take 129 USD / 90 EUR
However, note that the new A8-3800 processor is always behind one of the slowest members of the Athlon II X4 family. So, if we look at Llano as a common CPU, and not an APU, then we can hardly call it a step forward at this point.
Guru3d: The years to come will be interesting as slowly but steadily we are moving towards system-on-a-chip designs for the PC and notebook segment. We had hoped for some more CPU power, but that graphics subsystem certainly compensates for a lot. Intel must be scratching their heads right now, as AMD made a massive step forward today.
Ali umnogome ce zavisiti da li taj GPU na APU, moze da pomogne recimo 6850 u igrama ili mora da se skroz iskljuci. Ako budemo ograniceni na 66xx max, pisi propalo. Plus sa diskretnom (GPU deo APU-a iskljucen) A8 je egal sa AII 630.
Po meni ce phenomi sa ovim da brisu pod. A da ne pricamo da za sve ovo treba i nova ploca. Bolje da su i Buldozera gurnuli odmah u FM1 pa da znas sto kupujes plocu i ako bude spor procesor da imas cime da ga zamenis. Ovako plafon je A8 dok ne izadje Buldozer sa GPU koji bi trebao da ide u neki FMx. A jos ni prvi nije izasao.
Sve u svemu, ako A4 bude sa plocom do 100e mozda to ljudi i budu kupovali ovde. Kupovace verovatno onaj koji ne planira nikad da ubode dodatnu grafiku.
Cemu onda one ploce sa 3 T R I slota za grafike kad je CPU deo preslab?
AMD lutanje sa 754 i 939 pa pokusaj da se razdvoje segmenti. Tipa Athlon na 939 a Sempron na 754. Svi znamo kako se to zavrsilo, stabilizovalo se tek sa AM2 a sve u vreme kad je intel ubo Core. Problem je sto su i sad u slicnoj situaciji, a pritom INTEL se dozvao pameti i shvatio da onaj fazon sa nemogucnosti klokovanja SB mu bas ne pomaze prodaji pa ce IB da dodje malo spremniji za overclock.
Nadam se da nisam u pravu, ali sve nesto vuce u tom smeru.
Rezultati sa xbitlabs su sa Liano A3800 cija je default frekvencija 2,4 Ghz turbo 2,7 Ghz i slabije se klokuje.
Rezultati sa Guru3D i Dinz su sa A3850 cija je default frekvencija 2,9 Ghz i dobro se klokuje otuda razlike u rezultatima u Cinebench 11.5 U pogledu grafike nema razlike izmedju A3850 i A3800 kao i u ostalim karkateristikama sem sto A3800 ima manji tdp 65 W (otuda los OC) za razliku od A3850 koji ima TDP 100 w.
Ovo ispadne ok za casual korisnike, koji ne planiraju neku diskretnu grafiku usput. Po ceni se isplati ako bude tako okvirno 100 evra. Ali za nekog zahtevnijeg korisnika koji planira i overclock pritom je totalno neisplativ jer brži procesor može da se nadje za iste pare... __________________ Scourge of PCBerza
Ovo je za igranje na 720 P komotno sve igre ko i konzole.
:: Ovo ispadne ok za casual korisnike, koji ne planiraju neku diskretnu grafiku usput. Po ceni se isplati ako bude tako okvirno 100 evra. Ali za nekog zahtevnijeg korisnika koji planira i overclock pritom je totalno neisplativ jer brži procesor može da se nadje za iste pare.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Ispratio sam i ja jos pre neki dan ove testove. Nego sta je to Casual korisnik? Nekako mi ne ide u glavu ta rezolucija jer osnovna rezolucija jednog 4:3 17` monitora je 1280x1024 koji se vise ne proizvodi dok je sada standard 1080p. Ne postoji monitor sa rezolucijom od 720p! Evo Crysis bencha na 1280x800 http://www.youtube.com/watch?v=0kGwrqSntFs&feature=player_embedded
Casual gejmer bi valjda bio onaj kojem je prosek manje od sat vremena dnevno i kome ne smeta ni niža rezolucija od nativne, ni manjak detalja, ni niži framerate.
Onaj ko se osam sati dnevno odvaljuje od zume, tetrisa i pasijansa nije gejmer nego radnik u državnoj firmi.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Nego sta je to Casual korisnik :: Nekako mi ne ide u glavu ta rezolucija jer osnovna rezolucija jednog 4:3 17` monitora je 1280x1024 koji se vise ne proizvodi dok je sada standard 1080p :: Ne postoji monitor sa rezolucijom od 720p ::
Pitanje je bilo manje vise saljivo ali ajd kad si vec zapoceo pa sad i zavrsi. Sta ce da igra sa ovom platformom na monitoru od 1080p rez obzirom da je to sad sdandard?Optimalna rez je negde 1280x... da bi imao prihvatljiv fps za bilo kakav gaming. Znaci smanjuje nativvnu i vozi?Nisam bas siguran da je ovo idealno resenje ali je verovatno prhvatljivo za one sa tanjim dzepom. Nesto izmedju office/home masine.
Green,Green,Grass Of Home
:: Casual gejmer bi valjda bio onaj kojem je prosek manje od sat vremena dnevno i kome ne smeta ni niža rezolucija od nativne, ni manjak detalja, ni niži framerate :: :: Onaj ko se osam sati dnevno odvaljuje od zume, tetrisa i pasijansa nije gejmer nego radnik u državnoj firmi :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: Nego sta je to Casual korisnik :: :: Nekako mi ne ide u glavu ta rezolucija jer osnovna rezolucija jednog 4:3 17` monitora je 1280x1024 koji se vise ne proizvodi dok je sada standard 1080p :: :: Ne postoji monitor sa rezolucijom od 720p :: ::
APU was running Crysis 2 it was also running Linpack (LinX 0.6.4) on two of the CPU cores so in fact you`re looking at only half of the CPU power available for the game to play and this is why the four cores are nearly maxed out during the demo run in the video.
Ovo je super za neko malo kućište tipa HTPC. Pošto lepo radi GPU sa ovim procesorom nema potrebe za overclockom nikakvim, sem ako niste retardirani Sale...
Za casual gamera deluje super. Terraria i Minecraft će da rade super sigurno, a od zahtevnijih bi trebalo bez problema da pogura i WoW i CounterStrike, L4D, itd...
Odlična stvar za 130$
Skyfire, na linku vidim samo A8 3550... __________________ Scourge of PCBerza
Mnogo mi se svidja ovaj novi APU, za laptopove ce ovo biti sjajno...Ne smem ni da pomislim kakve ce performanse imati 2.-3. generacija u jos nekom menjem proizvodnom procesu 22nm i manje...
Sve tezi ka tome da ce diskretne grafike biti istisnute da ce ostati u obliku samo za profesionalne korisnije tipa fire pro serija i nVidia ekvivalent...kad ovo kazem ne mislim da ce se do desiti u skorijoj budcnosti ali asimilacija gpu-a i cpu-a je neizbezna, videcemo koje ce kompanije na kraju opstati, sada se mnogima cini jasan potez AMD-a da kupi ATi, i intel je na dobrom putu jedini gubitnik ovom trenutnu je nVidia bar tako izgleda, sta ce biti videce se...
-intel razvija neki vid APU-a, ne toliko napredan kao AMD al na dobrom je putu -AMD/Ati razija APU, vec sad to izgleda jako lepo i ako je tek prva generacija u pitanju -nVidia mi se cini da jedina gubi ovim novim `razvojem dogadjaja`
U kakvim je ona vodama, sta planira za `daleku buducnost`? - pitanje za ove sto provedu pola dana guglajuci o novinama...neko udruzivanje sa intalom igleda jedino resenje na duge staze?
Problem konkurencije sa AMD APU je sto on istovremeno napada i CPU I GPU trziste i ovakav komotni polozaj imace sve dok Intel ne poboljsa grafiku ili Nvidia ne izadje sa Denver,a sa druge strane jos niko nije zaebo AMD na price /perfomance ratio.Cini mi se da je Nvidia tu u najgorem polozaju ,jer nema svoj CPU .Intel i AMD imaju i CPU i GPU.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.