godina, megabajt je bio pojam xD ja msm da ce za neku godinu i to manje od 1 decenije da doguramo vec do petabayta za podatke koje dovlacimo sa neta i skladistimo ih :))
Jos samo da se poveca drasticno brzina neta, da preteramo 100 gbit/s i onda nastaje ludnica :D Naravno ne mislim na ovo u nasoj zemlji, mi se jos kocimo sa maximumom od 12 MBit, mada koliko privatnih lica to koristi!? :D
U jednom trenutku isplatiće se polaganje optike do tačaka blizu korisnika, a kasnije i direktno do korisnika. U principu, kabal je jeftin a polaganje u zemlji niskih plata, također (kad se ne krade, naravno), sam kabal - ili fiber, je skoro večan u odnosu na bakrene provodnike... i eto sexa samo tako, na ulaznim vratima. U Holandiji, Britaniji, Norveškoj (ne svagde, naravno, u urbanim središtima...) polako to rade što država što privatne firme. Ko uloži u optiku, prepišaće bilo koju drugu ponudu na tržištu brzinom i cenom, to je jasno kao sunce. Nego, jedan koncern iz udruženje Roma je to proglasilo kao skinheads akciju pa koče nešto.... kažu da to ne`mere bez kabla i da je bakar-bakar, pa ćemo sačekati na to koju deceniju-dve.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.