Kao sto znate imao sam temu pre par dana vezano za Xbox i ostale Americke uredjaje koji samo rade na 110v.
Elem posle prevrtanja neba i zemlje a sve kroz kejbl, naisao sam na likove koji sve to prave i to za male pare. U pitanju je firma Akustik locirana u ulici Svetozara Markovica 40
Telefon je 011/323 - 9856 Radno vreme od 09 - 16h
Pa ako vam ikada zafali ovako nesto da znate gde se moze naci.
Inace ovakvi pretvaraci su dostupni na nasem trzistu ali niko nema jace od 100w.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: ja obicno uzmem i prepravim PSU .. za XBOX360 .. 300W psu savresen za tu namenu . :: :: a ovi stepdown konvertori bi trebalo da je za bar 200w ..
idealno je da radi konvertor do 75% max opterecenja .. da neizgori vremenom ..
imao sam jedan konvertor od 125W (usa) na novom xboxu koji trosi 95W pa je zveknuo posle 3 meseca .. (doslo toplo vreme) ..
xbox trosi 12V i 5Vsb .. 12V do 14A i 5Vsb do 1A
jedini mi je problem bio PS_ON pin koji je inverzan u odnosu na comp PSU .. probao sam da ga guram preko optokoplera (i po svim zakonima to je trebalo tako da radi - ALI NIJE) ..
sto nije problem .. upalis PSU .. pa onda upalis xbox .. kad gasis .. ugasis XBOX .. pa ugasis PSU (cisto da nije na naponu) ..
na jacku .. spoljni deo krugova je GND .. unutrasnji deo je 12V .. leva iglica je 5Vsb .. desna iglica je PS_ON ..
otvoris xbox PSU (sarafi su od dole) i odlemis kabel .. i zalemis 12V i GND na po minimum 4 zice iz comp PSU-a ..
5Vsb je ljubicasta GND - crne 12V - zute zelenu spojis na crnu
Zemo, lepo je sve ovo sto ti je Codeus ispripovedao ali prilagodni
29.06.2011. 15:40
status: user broj poruka: 10997
trafo je pravo (mada skuplje) resenje. Nisi morao da potezes u Akustik (bivsi Akusti, cesto pominjan ovde, na Forumu, kada je bilo reci o kablovima/adapterima). Jedan mali toroidalni trafo, snage 100-150VA, primar=220V~, sec=110V~ i da si mi zdrav i deb`o! Povoljna nuzpojava: dobijas manje smetnji iz mreze (trafo istovremeno obavlja i funkciju `odvojnoga`). Koriscenjem `impulsnog` resenja, medjutim, moguce su i nezeljene interferencije izmedju napajanog uredjaja i drugih uredjaja (koji rade na 220V~).
:: @Is :: U sklopu teme.Nisam stigao da odem do onog lika tako da ti nista nisam ni pogledao ali nisam zaboravio :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647022. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.