Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
INTEL (na `mala vrata`) namerno VARA potencijalne zrtve...
STRANA 1 OD 3  
brutos INTEL (na `mala vrata`) namerno VARA potencijalne zrtve... 27.06.2011. 11:36 T36905

status: user
broj poruka: 190
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-g850-g840-g620_8.html#sect0

Citat:
However, Intel doesn’t want to set a lower official TDP for marketing reasons. Processors with 45 W and 35 W TDP are part of a separate business for Intel. Products like that are in demand and therefore sell at higher prices.

Napravili su nove pentium procesore i namerno nece da im spuste potrosnju zarad marketinga i prodaje.
Dali su i uporednu tabelu, gde imaju jaci procesor a sa manjom potrosnjom.

Dakle, nastavlja se INTEL-ova praksa LAGANJA/OBMANJIVANJA putem jeftinijih procesora sa namerno vecom potrosnjom (MESO GLEDA, KUPUS VADI).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 27.06.2011. 11:47 #339798

broj poruka: 9121
Ako ovo vidi tortojed, na*ebao si :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
brutos ja ne zelim da 27.06.2011. 11:48 #339799

iko drugi i gleda ovo :)

Dexter013 E jbg 27.06.2011. 12:09 #339811

broj poruka: 17093
Kad te dovate torta i sky , najebao si.

Gile, sky-ja si zaboravio...

AMD Phenom II x6 1055
7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa
Mx518

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: E jbg 27.06.2011. 12:12 #339813

broj poruka: 9121
Ma Sky sada fura AMD :), ali je ipak i dalje naginje na Intel .). Sky je mala torta .).

Pozdrav!

:: Kad te dovate torta i sky , najebao si
::
:: Gile, sky-ja si zaboravio..
:: AMD Phenom II x6 105
:: 7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH
:: 470 gtx gigabyte
:: MSI 760 GM-E5
:: CoolerMasterElite43
:: LC power 600
:: CpuCooler:Titan Vanes
:: Mx518
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Re: Re: E jbg 27.06.2011. 12:25 #339817

broj poruka: 9006
Nebeska torta je izvrnuta.

Tako ti je to, i ja naginjem AMD-u a teram intela, šta ćeš kad živimo u svetu nerealnih ambicija i neostvarenih želja

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: Ma Sky sada fura AMD :), ali je ipak i dalje naginje na Intel .). Sky je mala torta .)
:: Pozdrav
DmasteRNo1 E, svaka čast kolega 27.06.2011. 12:36 #339821

broj poruka: 6101
Čudi me da se Jedotort još nije javio, da demantuje ovakva neistinita tvrđenja i optuži dotični sajt da KLEVETJE njemu jednu od dve omiljene firme.

AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

tortojed Imamo ovde, na Forumu kolegu koji se nazvao `Toothless`. 27.06.2011. 12:40 #339822

broj poruka: 10997
Ako bih hteo da budem maliciozan, predlozio bih ti da postanes `Eyeless` ili, jos bolje `SlepPoredOciju`. Posto NECU da budem maliciozan (lepo sam se naspavao, pojeo 6 krempita za dorucak...) pretpostavicu da ti engleski jezik nije jaca strana (bezao si sa casova, isao na `utakmice`...).

Evo poenti ovoga clanka:

-First of all, Pentium G850, G840 and G620 perform impressively fast in games for a product of their price...` ///Prvo i prvo, navedeni procesori u igrama imaju IMPRESIVAN performansza proizvod u svojoj cenovnoj kategoriji...

-`Secondly, we can definitely recommend these CPUs for HTPC. Despite the declared TDP of 65 W, in reality they are very energy-efficient...`/// drugo, definitivno ih mozemo preporuciti za HTPC. Uprkos DEKLARISANOJ maksimalnoj potrosnji od 65W, oni su, ustvari, ENERGETSKI VEOMA EFIKASNI...

-`They will be a great fit for inexpensive gaming machines, as their advantage over dual-core Socket AM3, LGA1156 and LGA775 CPUs is more than obvious....`///ODLICNO ce se UKLOPITI u jeftinije masine jer su njihova preimucstvo u odnosu na dvojezgarne socket AM3 procesore, LGA 1156 i 775 VISE NEGO OCIGLEDNA.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ali vrhunac (slag na TORTI, mljac!) je ovo (nakon nabrojanih `osiromasenja` arhitekture u cilju smanjenja cene):

`` Arhitektura Sandy Bridge-a je toliko NAPREDNA da je nemoguce potpuno ukloniti sve njene prednosti, čak i kada bi neko to hteo``

stalex011 RE: 27.06.2011. 12:50 #339826

broj poruka: 285
`nastavlja se INTEL-ova praksa LAGANJA/OBMANJIVANJA` - - - o cemu ti pricas? aj reci sta je to navodno intel rekao/deklarisao a da je tu slagao (vezano za ovaj text naravno).

ne ulazim u to amd vs intel. kapiram da je tvoja poenta da su mogli i tom pentiumu da stave manju potrosnju. i sta onda... mogli su, ali nisu. zato imas razlike u ceni kod svakog proizvodjaca svakog moguceg go**eta za komp. ako ti ne odgovara ne kupis.

ajde tom logikom da pisemo peticiju da nam daju i7 995X za cenu tog pentiuma, posto vec mogu da proizvedu takav cpu.
brutos Re: Imamo ovde, na Forumu kolegu koji se nazvao `Toothless`. 27.06.2011. 12:50 #339827

Samo ti lupetaj, propustio si pojentu da te je intel zajebao, a ti mozes da se nagnes i da svuces tjega i da kazes cika intelu punniiii za sav TDP :)

:: Ako bih hteo da budem maliciozan, predlozio bih ti da postanes `Eyeless` ili, jos bolje `SlepPoredOciju`. Posto NECU da budem maliciozan (lepo sam se naspavao, pojeo 6 krempita za dorucak...) pretpostavicu da ti engleski jezik nije jaca strana (bezao si sa casova, isao na `utakmice`...)
:: Evo poenti ovoga clanka
:: -First of all, Pentium G850, G840 and G620 perform impressively fast in games for a product of their price...` ///Prvo i prvo, navedeni procesori u igrama imaju IMPRESIVAN performansza proizvod u svojoj cenovnoj kategoriji..
:: -`Secondly, we can definitely recommend these CPUs for HTPC. Despite the declared TDP of 65 W, in reality they are very energy-efficient...`/// drugo, definitivno ih mozemo preporuciti za HTPC. Uprkos DEKLARISANOJ maksimalnoj potrosnji od 65W, oni su, ustvari, ENERGETSKI VEOMA EFIKASNI..
:: -`They will be a great fit for inexpensive gaming machines, as their advantage over dual-core Socket AM3, LGA1156 and LGA775 CPUs is more than obvious....`///ODLICNO ce se UKLOPITI u jeftinije masine jer su njihova preimucstvo u odnosu na dvojezgarne socket AM3 procesore, LGA 1156 i 775 VISE NEGO OCIGLEDNA
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Ali vrhunac (slag na TORTI, mljac!) je ovo (nakon nabrojanih `osiromasenja` arhitekture u cilju smanjenja cene)
:: `` Arhitektura Sandy Bridge-a je toliko NAPREDNA da je nemoguce potpuno ukloniti sve njene prednosti, čak i kada bi neko to hteo`
tortojed Sine, Brute, ti si, jamacno Srbin? Znas onu izreku `ja ga krstim... 27.06.2011. 12:53 #339828

a on prdi`. E, vidis, to ti je dobra ilustracija ove tvoje replike...
- - - - - - - - -
Izvuci glavu iz sopstvene gooze - izgore ti rektum od te lule u ustima...
stalex011 RE: 27.06.2011. 12:55 #339829

broj poruka: 285
kako je lepo kad ljudi poJentiraju :)
tortojed Svojim avatarom pokazuje kako smatra da AMDeka stalno drzi nos u Intel-ovom 27.06.2011. 12:57 #339830

dupetu...
Sram da te bude, Intel-e, neprestano si ISPRED Deke... Daj, uspori malo... vidis da je Deki dusa u nosu... eno, izbacio je periskop, takoreci, dise na skrge...
- - - - - - - - - - - - - -
Odoh na jezero. Ja imam visok TDP. Vi, kolege, pokusajte da ga opasuljite ako mozete (tezak zadatak!), ako se jos bude javljao...

mixer93 Ma nije valjda! 27.06.2011. 13:40 #339850

broj poruka: 4187
Torto, nedaj se druze!

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

Daum ... 27.06.2011. 14:43 #339865

broj poruka: 12794
Pa nek su i napisali kakav god tdp, barem kad najjave performanse i napišu TDP ne bude ona stara `tresla se gora rodio se miš`...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

SkyFire Re: ... 27.06.2011. 15:34 #339877

broj poruka: 18472
Tako je.Intel kao i nVidia sto najavi tako i da tacne specifikacije i opis nadolazece arhitekture i onog sto pretstavlja novo.Onako kako najave tako bude i to se ispostuje!
Ovi slepci ne znaju da naprave krsten CPU/GPU i lazu i obecavaju,guraju marketing kao da ce Mesija da se pojavi a na kraju bude upravo to sto si rekao `Tresla se gora ,rodio se djoka (mis) ` !
Posle neko da ocekuje neku ozbiljnost i da postuje takvu firmu.
Sto se mene tice,lazljivci bili,lazljivci ostali .
Bolje bi bilo da ulazu vise u razvoj tehnologije nego na marketing jer u ovoj poziciji nisu Intelu ni do kolena ni u tom meanstream segmentu a za hi da ne pricam!

Green,Green,Grass Of Home

:: Pa nek su i napisali kakav god tdp, barem kad najjave performanse i napišu TDP ne bude ona stara `tresla se gora rodio se miš`..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
ribolovac Ma pojma vi nemate 27.06.2011. 16:56 #339897

broj poruka: 1305
AMD/ATi je zakon, munja, brzina, pouzdanost, stabilnost,olicenje iskrenosti prema kupcima. Svi ostali (Intel/Nvidia) su nule i plagijatori velikog AMD-a. Ja se prosto jezim sto sam primoran da radim na ovoj odvratnoj Intel/Nvidia konfiguraciji koja se nikad ne resetuje, ne baguje, sve zavrsava izuzetno brzo. Sto rece raic, obozavam AMD ali teram Intela, puste zelje i neostvareni snovi. Jbg.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

gambini Re 27.06.2011. 17:08 #339901

broj poruka: 71
Bice da malo sporije kapiram. Ako moze neko da mi pomogne u kakvoj je vezi naziv teme sa sadrzajem prvog posta.
Koliko ja kapiram iz navedenog, Intel je proizveo procesore sa odredjenim TDPom, tako ih sertifikovao i tako ih prodaje. U cemu je tu (namerna) prevara, tj. ako se odlucim za kupovinu istog zasto bih trebao da se osecam kao zrtva, ako unapred znam koliko to vuce?
I druga stavka, kako ne spustanje TDPa, ako su u stanju to da ucine, a nece, moze da bude marketinski potez koji ce da poveca prodaju? Pretpostavljam da je to cilj, a kako ce procesor sa vecim TDP povecati prodaju, a ovaj sa manjim nece? Danas je najveca fora u marketingu za svaku glupost nakaciti oznaku `zeleno`, ovaj sa manjim TDPom bi im nakacio i tu znacku. Imali bi sta da razvlace po medijima.
Miskonius Re: Re: ... 27.06.2011. 17:12 #339903

broj poruka: 4420
Da, da bas je tako... XD

http://goo.gl/DWicN

:: Tako je.Intel kao i nVidia sto najavi tako i da tacne specifikacije i opis nadolazece arhitekture i onog sto pretstavlja novo.Onako kako najave tako bude i to se ispostuje
:: Ovi slepci ne znaju da naprave krsten CPU/GPU i lazu i obecavaju,guraju marketing kao da ce Mesija da se pojavi a na kraju bude upravo to sto si rekao `Tresla se gora ,rodio se djoka (mis) `
:: Posle neko da ocekuje neku ozbiljnost i da postuje takvu firmu
:: Sto se mene tice,lazljivci bili,lazljivci ostali
:: Bolje bi bilo da ulazu vise u razvoj tehnologije nego na marketing jer u ovoj poziciji nisu Intelu ni do kolena ni u tom meanstream segmentu a za hi da ne pricam
:: Green,Green,Grass Of Home
:: :: Pa nek su i napisali kakav god tdp, barem kad najjave performanse i napišu TDP ne bude ona stara `tresla se gora rodio se miš`..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: ::
:: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
toothless Ja se divim svima vama... 27.06.2011. 17:59 #339914

broj poruka: 3241
koliko zivaca imate da se prepucavate stalno oko iste stvari.Ja bih odustao, pa taman da sam vlasnik AMD-a ili Intela-a.Mislim da cu da se vratim na sega-mega drive, i da igram golden axe i kadilak dinosaurs. :)

http://sve.rs/
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)

tortojed Eto mene jope`, naplivah se, napih piva StaroPramena točenog... 27.06.2011. 18:05 #339917

@Gambiniju i ostallim kolegama, koji su mozda jos u nedoumici: rec je o epic fail-u nasega Sina Bruta. Momak je nabasao na clanak za koju mu se ucinilo da NEPOVOLJNO govori o Intel-u i pozurio je da, koliko mu prsti na rukama dozvoljavaju, izvesti postovani publikum. Avaj! Radi se upravo o SUPROTNOM - Intel je napravio procesore koji trose MANJE (potrosnja im je NIZA) od onoga sto je odredjeno kao GORNJA granica. Pri tome, ovi procesori ostvaruju VISOKU EFIKASNOST (u svojoj `energetskoj` i cenovnoj klasi) pa su autori clanka (koji su procesore testirali) ODUSEVLJENI time.

Jadni nas Sin Brut! Kada bi mu neko prodao napajanje koje, umesto deklarisane efikasnosti od `80+` ostvaruje efikasnost od `90+`, on bi trazio svoje pare nazad. `Necu efikasan PSU!` - vikao bi Brut, `Hocu PSU koji vise energije pretvara u toplotu a manje daje sistemu na raspolaganje!

Ovo nije samo LOL, ovo je `WLOL` (whole lot of laughter)!!!

Snoopy- Re: Re: Re: E jbg 27.06.2011. 19:16 #339932

broj poruka: 6083
Rale, ako mogu nekako da pomognem, slobodno se javi, moze da padne menjaza za i5, ali samo uz doplatu od 100inak evra, posto, jelte, sad znam da si slab na amd :)

A ovo ima dobru poruku http://www.demotivation.us/god-give-me-patience-1252561.html

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Nebeska torta je izvrnuta
:: Tako ti je to, i ja naginjem AMD-u a teram intela, šta ćeš kad živimo u svetu nerealnih ambicija i neostvarenih želj
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Ma Sky sada fura AMD :), ali je ipak i dalje naginje na Intel .). Sky je mala torta .)
:: :: Pozdrav
nemanja21 ... 27.06.2011. 19:20 #339934

broj poruka: 1227
@Sky @gambini To o čemu vi pričate nema veze sa marketingom i bilo bi pametno da izbegavate upotrebu pojmova za koje nemate pojma šta predstavljaju.
alrad Re: Imamo ovde, na Forumu kolegu koji se nazvao `Toothless`. 27.06.2011. 19:30 #339939

broj poruka: 4829
Svi varaju svakog, to je bar jasno.

Crni covece, pa sta tek jedes za rucak ?!

:: ... (lepo sam se naspavao, pojeo 6 krempita za dorucak...)
imarkovic Re: ... 27.06.2011. 19:31 #339941

broj poruka: 18996
pa zasto ne objasnis ljudima da znaju o cemu se radi vec jednom i sta je to u stvari marketing, vec duze vreme su u zabludi od teme do teme? Mozda taj marketing kojim se bavis nije marketing

inace, da se ne bi klali vise vezano za marketing - http://goo.gl/CSom6

:: @Sky @gambini To o čemu vi pričate nema veze sa marketingom i bilo bi pametno da izbegavate upotrebu pojmova za koje nemate pojma šta predstavljaju
raic Re: Re: Re: Re: E jbg 27.06.2011. 19:33 #339942

broj poruka: 9006
Hmm, bacaš me u iskušenje s tim nepristojnim ponudama. Možda bi i moglo ako se preklopimo s onim mojim Zalmanom što nikako da prodam.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

:: Rale, ako mogu nekako da pomognem, slobodno se javi, moze da padne menjaza za i5, ali samo uz doplatu od 100inak evra, posto, jelte, sad znam da si slab na amd :
:: A ovo ima dobru poruku http://www.demotivation.us/god-give-me-patience-1252561.htm
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs