Zakljucak review-ra: `AMD gave marketing names to the resulting dual-GPU setup between an APU and a discrete GPU. For example, pairing an A8-3850`s APU with a discrete Radeon HD 6670 GDDR5 will give you a configuration `called` Radeon HD 6990D2. We see what you did there, AMD...`
`Vidimo sta si nam tu `spakovao` dragi dekice (deka-roga, umesto baba-roge!)...`
Dakle, nastavlja se AMD-ova praksa LAGANJA/OBMANJIVANJA putem `udrobljenih` naziva (bas kao u vicu: ti jedes kupus, ja meso i pirinac, pa u proseku - jedemo sarmu)...
:: (da ne kazem: kupce) :: http://is.gd/BmAec :: :: Zakljucak review-ra :: `AMD gave marketing names to the resulting dual-GPU setup between an APU and a discrete GPU. For example, pairing an A8-3850`s APU with a discrete Radeon HD 6670 GDDR5 will give you a configuration `called` Radeon HD 6990D2. We see what you did there, AMD... :: :: `Vidimo sta si nam tu `spakovao` dragi dekice (deka-roga, umesto baba-roge!)... :: :: Dakle, nastavlja se AMD-ova praksa LAGANJA/OBMANJIVANJA putem `udrobljenih` naziva (bas kao u vicu: ti jedes kupus, ja meso i pirinac, pa u proseku - jedemo sarmu).. ::
Re: AMD ponovo perfidno (na `mala vrata`) laze potencijalne zrtve...
26.06.2011. 22:31
status: user broj poruka: 1886
Nađi život. Da nije AMD-a, ogromna većina Srba bi tek u prošlih par godina sebi mogli da priušte prvi komp. Monopoli NIKOME ne prijaju - a svi se sećamo cena nvidie (koju lično preferiram), dok AMD nije bio razvio solidne Radeone HD 3xxxx.
Repeat... Nađi život. (ne na drugim planetama, nego sebi samome.) Over and out.
:: Dakle, nastavlja se AMD-ova praksa LAGANJA/OBMANJIVANJA putem `udrobljenih` naziva (bas kao u vicu: ti jedes kupus, ja meso i pirinac, pa u proseku - jedemo sarmu).. ::
Niti je u clanku rec o kravama i komsijama, niti je iko pominjao...
26.06.2011. 22:38
status: user broj poruka: 10997
cenovne razlike. Radi se SAMO i ISKLJUCIVO o pojavi koja je davno uocena (a ovo je najsveziji primer za istu). Potencijalni kupac se NAVODI na pomisao da kupuje (da ce kupiti) nesto sto taj proizvod NIJE! Perfidnim baratanjem (manipulacijom) nazivima proizvoda.
Re: Niti je u clanku rec o kravama i komsijama, niti je iko pominjao...
26.06.2011. 22:39
status: user broj poruka: 4187
Ma ja to zbog nadolazece AMD-INTEL prepirke... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: cenovne razlike. Radi se SAMO i ISKLJUCIVO o pojavi koja je davno uocena (a ovo je najsveziji primer za istu). Potencijalni kupac se NAVODI na pomisao da kupuje (da ce kupiti) nesto sto taj proizvod NIJE! Perfidnim baratanjem (manipulacijom) nazivima proizvoda :: :: ::
A to sto se Intelove grafike zovu Extreme nije obmanjivanje :). Naravno one su ekstremne po tome jer do sada niko nije uspeo da napravi goru grafu od te :).
:: A to sto se Intelove grafike zovu Extreme nije obmanjivanje :). Naravno one su ekstremne po tome jer do sada niko nije uspeo da napravi goru grafu od te :) :: :: Pozdrav!
... a što se to tebe tiče, kad ti imaš zabranu kupovanja DAAMIT proizvoda????
Ja baš volem da kupim nešto za manje para a kreteni misle da imam svemirski brod. Poneki.... P.S. Zar je samo to izišlo kao vest za ceo vikend??? Jalovo nešto ove sedmice....
Da dodamo i to sto je nv 5600 imao oznaku XT a bila najslabija kartica u 5600 klasi, suprotno radeonu 9600XT, koji je bio najjaca kartica u toj 9600 klasi. Klasican primer da se zbuni kupac. Ili mozda izbacivanje `nove` kartice pod oznakom 9800GT, tj. matorog 8800GT pod novim imenom? Ili GTS 250, koji je preimenovani 9800GTX+? S druge strane amd izbacuje 6xxx seriju, sa oznakama 6850, 6870, da bi kupac pomislio da su u pitanju brze karte od 5850 i 5870, lukavo nema sta. Da se razumemo, svaka kompanija se sluzi svakakvim trikovima da bi ostvarila sto veci profit i primat na trzistu, a na nama je da se dobro informisemo da bi znali sta kupujemo...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
Prvo se potresao da ta dva zaista daju jedan 6990, a nakon uvodnog soka je skontao da ga je opet lukavi amd prevario. Srecom tu su tortice da instant dignu secer...
Da li si ikada stvarno razmislio da odes po pomoc kod strucnog lika zvanog psihijatar?! Stvarno si neverovatan...Zbog tebe i tebi slicnih ova zemlja i jeste u sranju,jer ljudi poput tebe nemaju mozdanih kapaciteta da stvari sagledaju objektivno...
Re: AMD ponovo perfidno (na `mala vrata`) laze potencijalne zrtve...
26.06.2011. 23:27
status: user broj poruka: 2929
AMD mene nervira sto ne napravi bolji proc od Intela i time ih malo bacui u senku. Daleko bilo da AMD ne postoji pa ovi i onako divljaju sa cenama, sta bi tada bilo? Ja imam veoma veliku zelju da AMD povrati slavu kakvu je imao kada je napravioo Bartona i x64 procesore. Kad se novi procesori za am3+ socket budu pojavili videcemo, pre toga glupo je pricati. Po onome sto sa mja gledao x8 procesori ce biti veoma dobri. Pa neka i budu sporiji od intela, bitno je da ce cenom biti konkurentni. Od AMD-a dobijes ono sto si platio a cesto i vise od toga uz malo srece i ako si malo vestiji, to je skroz po meni ok. Muilsim na neki nizi i srednjicenovni rang. Vo HIGH-END je druga prica tui je Intel kralj za sada.
:: (da ne kazem: kupce) :: http://is.gd/BmAec :: :: Zakljucak review-ra :: `AMD gave marketing names to the resulting dual-GPU setup between an APU and a discrete GPU. For example, pairing an A8-3850`s APU with a discrete Radeon HD 6670 GDDR5 will give you a configuration `called` Radeon HD 6990D2. We see what you did there, AMD... :: :: `Vidimo sta si nam tu `spakovao` dragi dekice (deka-roga, umesto baba-roge!)... :: :: Dakle, nastavlja se AMD-ova praksa LAGANJA/OBMANJIVANJA putem `udrobljenih` naziva (bas kao u vicu: ti jedes kupus, ja meso i pirinac, pa u proseku - jedemo sarmu).. ::
Uvek je caka odnos cene i kvaliteta,a u cenovnom rangu u kome postoji bilo koji Intel,AMD ima bolji procesor... Drugo je to sto Intel pravi procesore od 1000 evra koje ce da kupi ili neki pro lik jer mu je zaista potreban ili neka popaljena budala kao autor ove teme... Sta ces,neki stvarno imaju para za bacanje pa im nije bitno da li je za te pare izvukao maximum ili to nesto samo ima neko odredjeno ime...
Vecini ovde je sasvim sasvim dovoljam PII 955. Mislim ima li nesto sto ne moze da se uradi sa njim?
:: Uvek je caka odnos cene i kvaliteta,a u cenovnom rangu u kome postoji bilo koji Intel,AMD ima bolji procesor... Drugo je to sto Intel pravi procesore od 1000 evra koje ce da kupi ili neki pro lik jer mu je zaista potreban ili neka popaljena budala kao autor ove teme... Sta ces,neki stvarno imaju para za bacanje pa im nije bitno da li je za te pare izvukao maximum ili to nesto samo ima neko odredjeno ime.. :: :: Open source software rules!!! :: ::
AMD bi bio mnogo vise da se sa sadasnjim chipovima ljudi potrude malo vise poboljsali bi to sve za najmanje 30%. Driveri, hladjenje, optimizacija i ostalo. Ne bi Nvidia bila nista mnogo bolja samo drugacija kome treba promena. Ali ne oni nastavljaju da zjebavaju sa driverima a ljudi se vade da je ipak 6990 najbolja karta i da imaju dobro skaliranje u CF. A sta cmo sa 90% koji imaju 1 kartu jako ili slabu nebitno i trebaju im pouzdani driveri. Nek im je driver 500MB ali neka valja. A ne instalacija drivera svaka kod njih je kao da se ne znam sta dogadja. A to za 6850 i 6870 u odnsou na Cypress to je bio zajeb veka. Jer sam ja bio ubedjen da sam zajebao i kupio 2-3 meseca pre 30% goru kartu(5870) duplo skuplju a onda kada su neki i kupili(6870) vec pocele su da stizu informacije da zapravo 6870 je nasledio 5770 samo ojacan dosta. A da ce tek 6970 biti pravi naslednik 5870. Pa je sa pojavaom Caymana u oglasima bio veliki broj ljudi koji je pokusavao da proda 6870 ne bi li stvarno imao naslednicu Cypressa najaceg. 6870 je kostao 220e a 5870 350-380. Da su ljudi znali da ce dodavanjem 80e dobiti 50-60% jacu kartu(Cayman) ne od svoje nego od Cypresa koji je jaci od njih daleko za 3 meseca za samo 80e vise Barts ne bi ni uzeli. To se zove zajeb kakvog nema. Ja koji sam dao 400e 6 meseci pre Caymana mi je bilo zao ali 6 meseci je dug period zamisli ovi sto su 2 meseca pre dali 220-230 i mozda malo vise a za oko 300e mogli da uzmu pravog naslednika 5870 i jaceg i to dosta.
Znaci ne samo oduseviti ljude sa naslednikom 5770 jer takva treba da bude razlika izmedju chipova sadasnjeg i naslednika to nije dovoljno nego je trebalo i odredjeni broj prevariti da je to naslednik 5870 po duplo nizoj ceni. A kod nas kada se pojaviolo na pocetku je najvise bilo pristutno zacudjavanje niskim cenama i isto tako cudjenje kako takva karta sa tim i tim moze da parira 5870 pa su nagadjali sta mora da su uradili da bi to postigli. Ne kazem da se nece desiti i ovima ali ono je bilo mudar potez za to kratko vreme koji je i omogucio da se malo spusti cena Caymanu mada kada su ga izbacili ne verujem da su zamisljali 120e jeftinije od GTX580 da prodaju koja je vec izasla. To su uradili kada su videli neefikasnots ventilatora i verovatno ponasanje u igrama pa izracunali sta ce trebati ljudima da je koristi normalno. I kada su shvatili da ako ga klokuju jos 10% da ce 50% biti na RMA pokusavajuci da parira GTX580. Onda se odustalo od toga ali opet treba im promena tehnologije. A onda je dosao i drugi deo zajeba a to je da narod pomisli da ce Cayman u odnosu na 5870 biti kao 6870 prema 5770. A to sam i ja osetio koliko je daleko od istine. Cak i kada sam ga imao gasili su tesalaciju da mi pokazu koliko je dobar. A ja odlepio od njega.
AMD ce najvise da zaradi pare ako krene sada da proizvodi full poboljsan primerak 5870 po lepoj ceni nekoj klokovan sa dobrim hladjenjem. Veliki broj srednjeg segmenta ce imati mnogo jaku kartu i optimizovanu. To bi bilo dobro da oni sada urade.
Recimo 5870 Top neki sa nekim malim poboljsanjima da bude bolji dosta od 560 i ljudi ce moci da se igraju dugo dugo sa time bez filtera. .
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.