Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Intel Haswell to deliver superior graphics, new extensions
STRANA 1 OD 1
dz0ni Intel Haswell to deliver superior graphics, new extensions 24.06.2011. 11:36 T36831

status: user
broj poruka: 880

`superior` :D ako stignu AMD Fusion u to vreme svaka im dala...samo nek se peglaju.

http://fudzilla.com/processors/item/23186-intel-haswell-to-deliver-superior-graphics-ne-extensions

Btw, uzeo sam novi komp iz potpisa. Hteo sam GTX560 non ti, al posto ga nije bilo kod distributera, a mrzelo me da cekam... isao sam na 6870.

I da, za sve ljubitelje HON-a, AMD je napokon ispravio bag u igrici, vise ne secka kad se pomera mis, sto je to bio slucaj sa Catalyst 11.5, i starijim drajverima, u 11.6 taj problem je otklonjen.

Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed E pa kad te je mrzelo da cekas, ti sada pati. 24.06.2011. 11:43 #338724

broj poruka: 10997
A to ce ti ATi...dati.
- - - -
edit: `ajd`, nek ti je sa srecom (trebace ti).

=moša=

nemanja21 neko se pati 24.06.2011. 11:47 #338726

broj poruka: 1227
a neko zelene pilule dovati...
Daum ... 24.06.2011. 11:53 #338731

broj poruka: 12794
Još jedan dan, još jedan hotfix...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

dz0ni ... 24.06.2011. 11:55 #338733

broj poruka: 880

Koji ste vi ludaci @tortojed vec me zaebava u Trackmani-ji :S pise da je igra nVidia optimized :D haha.. kao ne podrzava moju grafiku, maa.. nek ona samo sluzi, vreme ce i onako da je pregazi kad tad :)

Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.

ribolovac U zdravlju 24.06.2011. 11:58 #338734

broj poruka: 1305
da te sluzi novi komp.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

tortojed Izgleda da sam te urekao - izvini. Napola sam se šalio. Krivo mi je 24.06.2011. 12:07 #338739

ali moram da ponovim: samo delimicno je šala. Medjutim, posto ti situaciju prihvatas sasvim stoicki, alal ti vera! Samo napred. Bice karti dok je...nas.

U vezi Haswell-a:

http://is.gd/B4TSBa

Novi Intel-ov adut (jedna vrsta mm instrukcija):

Intel`s Advanced Vector Extensions, or AVX.

`...Translation: Intel chips will be a lot better at handling the kinds of tasks that Nvidia and Advanced Micro Devices target today with their graphics silicon, including video, audio, and, of course, gaming...`.

(komentar Intel-ovih strucnjaka)

Pisko ShiShanjE 24.06.2011. 12:54 #338743

broj poruka: 6645
Meni to ne lični na ništa drugo do, furanje starih fazona sa uvođenjem novih instrukcija koje neće biti free za druge, a Intel će imati monopol preko svojeg kompajlera, da bilo koji set instrukcija koje sam smisli i napravi, nametne proizvođačima softvera koji su bitni (adobe, sony, maya-max i slični, cad.... već microsoftu neće moći ništa), ali će zato `it`s meant to be played` tabor, do sada potpomognut nvidijinim parama (a neki bogami i amd-ovim...) odjednom iz zelene biti u plavoj boji... Isto se dešavalo i sa SSE, SSE1, SSE2 itd instrukcijama....tek kad je došlo do odštete i plaćanja od strane Intel-a AMD-u, zbog kvarne poslovne politike i upotrebe patenata i amd64 instrukcija u zamenu, i amd je dobio pristup odnosno pravo da to koristi (iskreno, već su oni to iskopirali, u kuma 7xxx amd-u već to radi fino). Ne bi to bilo ništa loše kada u stvari ne bi bio samo pokušaj da se skenjaju nvidija i amd a proturi svoj set instrukcija, uz performanse koje će biti iste ili lošije u normalnim igrama a jedino `bolje` u nekim novim, za to prepariranim igrama.... to ne izgleda dobro za nas kao korisnike. Kada bi taj set instrukcija bio dozvoljen slobodno ili plaćeno i za amd i via-u, pa onda nek` se takmiče, ko šta kupi sam si je kriv..
Inače, ceo post je torts promašio u odnosu na članak, a pisac samog članka u odnosu na stvarnost (tj. torta je pogodio - nisu tegra i nvidija ciljani protivnik ovog intelovog `čuda` već, apu - fusion procesori amd-a, ali, sutra kume, sutra, danas samo vežbaš tj prekosutra, ne u 2012 već 2013)...
Pisac članka pretpostavlja tu integrisanu grafu nekoj budućoj diskretnoj nvidija kartici za laptop, što je, u najmanju ruku, priblesavo. Ne zato što ne može baš da se napravi, već zato što se ne isplati i mnogo se greje. Tj. `igrački` ili malo više igrački laptop sa intel platformom, ako to baš bude želeo, moraće i dalje da uzima nvidija ili amd-ati diskretne GPU... kao i kod samog amd-a, integrisano do jedne granice, a ako hoćeš više - plati i to masno.
Videćemo, videćemo... i do sada se Intel nebrojeno puta izblamirao sa svojim čudesnim i nadasve raširenim grafičkim rešenjima, super-ultra-mega-giga, od ovce.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Scyter Re: 24.06.2011. 16:25 #338827

broj poruka: 8138
@tortojed,

Kapiram da se zajebavas i da se puno njih pecaju na tvoje provociranje, ali ja ne znam odakle ti snage da stalno trabunjas jedno te isto o AMD-u?

Bilo je zanimljivo na pocetku, medjutim, vremenom se provali sablon i postane dosadno.

Iskuliraj malo, neki fanATIk ce dobiti srcku po ovoj vrucini od tvog konstantnog hejtovanja AMD-a.

Nista licno, samo brinem za zdravlje forumasa iz suprotnog tabora

Dexter013 Scyter kaze Sikter 24.06.2011. 16:28 #338830

broj poruka: 17093
:)

AMD Phenom II x6 1055
7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa
Mx518

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: Scyter kaze Sikter 24.06.2011. 16:30 #338831

Ti se bolje pripremi za mali fudbal da ne bude posle kukanja

:: :
::
:: AMD Phenom II x6 105
:: 7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH
:: 470 gtx gigabyte
:: MSI 760 GM-E5
:: CoolerMasterElite43
:: LC power 600
:: CpuCooler:Titan Vanes
:: Mx518
Dexter013 Re: Re: Scyter kaze Sikter 24.06.2011. 16:34 #338835

broj poruka: 17093
Sisaj, sad cu da ponesem kremu da se nadje,
prosli put je meni bilo nezgodno bez kreme, za Raica ne znam...

AMD Phenom II x6 1055
7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
CoolerMasterElite430
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa
Mx518

:: Ti se bolje pripremi za mali fudbal da ne bude posle kukanja
:: :: :
:: ::
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: Re: Re: Scyter kaze Sikter 24.06.2011. 16:37 #338838

Ja sam vas upozorio. Nemoj posle kao imam zuljeve, ne mogu da igram i te fore

:: Sisaj, sad cu da ponesem kremu da se nadje,
:: prosli put je meni bilo nezgodno bez kreme, za Raica ne znam..
:: AMD Phenom II x6 105
:: 7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH
:: 470 gtx gigabyte
:: MSI 760 GM-E5
:: CoolerMasterElite43
:: LC power 600
:: CpuCooler:Titan Vanes
:: Mx518
:: :: Ti se bolje pripremi za mali fudbal da ne bude posle kukanja
:: :: :: :
:: :: ::
tortojed @Scyter: Sta sam sada neprilicno napisao? Covek se, prakticno 24.06.2011. 17:42 #338867

izvinio samome sebi (`nije imao strpljenja da priceka` ono sto je HTEO, pazi! ono sto je ON hteo, pa je uzeo ono sto je bilo na raspolaganju).
A ODMAH zatim, problemi - neka igra ne radi kako treba itd. itd. . Ako nesto ne mogu, ako zaista za nesto nisam sposoban, onda je to izrada drajvera za AMDekine `karte`. TO ne mogu da isporucim...Da budem Iznogud umesto Is-no-good-a, e to prevazilazi cak i moje snage...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs