Igrice variraju Liano AMD A8-3500M je od 100 -300 % brzi od CoreI5 2410M sa HD 3000 grafikom.I nije poenta sto je AMD toliko brzi nego sto sa Intelom ne moze da se igra sa testiranim igricama.
Prvo moraju da izbace kompetentan model koji je brži od i7, pa tek onda da pričaš o `devastaciji`
Igranje nije toliko bitno kad opet nisu rezultati ne znam kakvi. Baterija znači, ali ne toliko ako procesor nema potrebnu snagu za rad... __________________ Scourge of PCBerza
Razumeo sam test, ali opet nisu performanse na barem meni prihvatljivom nivou da bi se zamenila diskretna grafika tek tako. Dobar je početak za sad, sledeća serija procesora možda i bude imala dovoljno snage da u većini slučajeva i zameni diskretnu grafiku. Korak u pravom smeru u svakom slučaju...
Ne verujem da će bilo ko da razmatra APU kao gaming platformu, barem ne još... __________________ Scourge of PCBerza
Ok ti si gledao globalno ,ovo je fakticki test za trziste notebook bez discrete grafike ,gde ljudi kupe notebook a ne kupuju odvojenu grafiku.
:: Razumeo sam test, ali opet nisu performanse na barem meni prihvatljivom nivou da bi se zamenila diskretna grafika tek tako. Dobar je početak za sad, sledeća serija procesora možda i bude imala dovoljno snage da u većini slučajeva i zameni diskretnu grafiku. Korak u pravom smeru u svakom slučaju.. :: :: Ne verujem da će bilo ko da razmatra APU kao gaming platformu, barem ne još.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: U pitanju je AMD Fusion vs Intel Fusion ,bez discrete grafickih.
tacnije njihovih integrisanih grafika poenta nisu 3D perfomanse vec je bitno da sto manje trose i da mogu bez problema da pustaju fullHD sadrzaj, modeli sa odvojenom grafikom nisu toliko skuplji, a pruzaju dosta vise na polju igara.
Treba da su što jeftiniji (čitaj: bez diskretne grafulje a to znači uštedu i u grafulji i u matičnoj koja je tako jednostavna do yaya i jeftina), a da IPAK puštaju sve osim 3d igara glatko da glatkije ne može biti. Pominjana snaga procesora je, dragi kolega, izvini, glupost. Kad se govori o poređenju. Dakle, pravo je pitanje da li je amd-ov procesor DOVOLJAN po performansama da pokrene glatko sve, - odgovor: JESTE. Da li je i-core kontrapart brži? - JESTE. Čemu služi taj višak brzine cpu obrade nauštrb manjka u gpu skoru? - VEĆOJ POTROŠNJI, a manjoj autonomiji. Da se ne shvatimo baš pogrešno, treba uvek snage, ali, postoji i neka mera kada je ipak dovoljno, a malo više znači veliku potrošnju, ono što kod desktopa jasno stoji kao prednost intel-a, a to je hi segment, kod netbook-ova i laptopova ipak nije baš merodavno - niko ne kupuje laptop da bi na njemu renderovao, već da bi ga imao u radu u pokretu, a tu je, možda, za većinu važnija autonomija????
i to jasno pokazuju testovi,takodje tu je i AMD APP.Da bi parirao ovome Intel mora da ima nesto slicno Nvidia.Sa kupovinom Nviidie je zakasnio jer je Microsoft umesao prste. Verovatnije je da Intel ima strategiju jake CPU jedinice ,a GPU zanemaruje,ali jak CPU bez jake grafike ne znaci mnogo kod Fusion..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.