Nvidia, AMD, i VIA napustaju SYSmark 2012 testiranje
STRANA 1 OD 1
obradmi
Nvidia, AMD, i VIA napustaju SYSmark 2012 testiranje
22.06.2011. 13:47
T36793
status: user broj poruka: 7720
Inace Sysmark 2012 je trebao da bude bitan vecim kompanijama za benchmark , jer na osnovu toga kupuju hardver.AMD je izasao iz ovoga jer zna za blizak odnos ovog proizvodjaca softvera za testiranje i Intela.Poznat je slucaj od ranije sa testovima 3dmark ranije verzije i slicno ,kada softver detektuje AMD hardver,onda iskljuci u testu koriscenje simd CPU instrukcija.AMD se zalaze za open source freeware test umesto ovoga. Kod Nvidia je slican slucaj ,jer test ignorise GPU snagu pa tako ,ako imate Intelovu internu grafiku pa stavite GTX 580 rezultat se nece promeniti. Ocigledno je da test favorizuje Intel CPU I Intel grafiku i jasno je ko gubi a ko dobija sa ovim testom .....
Upravo pročitah članak sa tematikom ali sa the inquierer-a, tamo uopšte ne pominju Intel, ni u naznakama, već, samo da babco ne želi da u testove uvrsti sadejstvo gpu-a tj apu-a (dobro, ne treba biti previše pametan pa uvideti da je od velikih igrača, amd-ati-ja, nvidije i Intela, samo Intel-ov gpu mentalno zaostao, i da mu nikakvo merenje i poređenje sa amd-om ili nvidijom ne ide u prilog). S druge strane, ja nisam upoznat sa tačnim rutinama koje se primenjuju u benchu, možda je primeren officeu? Ono, grafičko ubrzanje i video poboljšanja, osim zaposlenima koji gluvare, možda i nema smisla, pa procesor koji je za to gluplji, ispada bolji za kupovinu - kada o njoj odlučuje šef, poslodavac...
Prime - to je pravi test CPU-a. Moj procesor - 58000+ poena!
22.06.2011. 22:20
status: user broj poruka: 10997
Poslao sam link za `Prime` kolegi (radimo u istoj firmi). On ima 1055t i 2x2GB DDR3. Kada je video kolika je razlika izmedju mog i njegovog procesora, samo sto se nije rasplakao...
... potražite vest na ITswetu, o istom tom sisatommarku, ako je ne uklone i promene.....(ništa novo ni ekskluzivno nećete videti, sve je prežvak vesti starih dan ili manje...) naime, svi smo se zeznuli jer se radi o benčmaru, a mi mislili benchmarak.... ko im ono prevodi, totalni je retard... u istom tekstu od dve rečenice, jednu te istu reč je pisao kao benčmark, benčmar i benchmark... stoga je jasno da ne koriste neku mašinu tipa google translate, nego autohtonog nepismenog morona.
VIA sluzbeno potvrdila izlazak iz Sysmark 2012 testiranja uz komentar:
23.06.2011. 08:30
status: user broj poruka: 7720
`Nadamo se da ce industrija usvojiti vise otvorene i transparentne procese za fer i objektivno testiranje koje ispravno meri prave PC perfomanse i potvrdjujemo saradnju sa kompanijama koje dele nasu viziju`
Nvidia ne zeli sluzbeno da komentarise nikom sem Anandtech-u koji je jedini dobio potvrdu da firma takodje napusta Sysmark 2012 testiranje, ali nemaju nikakav komentar.
Dalje komentator sa sajta kaze da je zapanjen koliko se daleko otislo sa plagijatima u industriji ,ne samo u industriji nego u IT novinarstvu. Pa se osvrce na The Inquirer ...
Inace jedna od najvecih zamerki AMD-a je sto se ignorisu GPGPU perfomanse ,t.j koje su ukljucene u Adobe Flash 10.2 (SYSmark 2012 uses 10.1, Microsoft Office 11 (SM2012 uses Office 10), Microsoft Internet Explorer 9 (SM2012 uses IE8), Microsoft Movie Makeri mnoge druge programe ..
Vidimo da Sysmark 2012 u stvari koristi starije verzije programa za testiranje koje nemaju GPGPU podrsku.... Recimo IE8 ili Adobe Flash 10.1 koji nema GPU hardversko ubrzanje i slicno ......
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.