Ne samo `skalarni kao...` nego `KAO NV`. Priznali su da NV to radi
20.06.2011. 08:53
status: user broj poruka: 10997
onako kako TREBA (the way it`s meant to be MADE!).
citiram odlomke:
-...a clean break is needed in order to build a better performing GPU... -...This is in essence AMD’s Fermi...
!!!Opa bato - ` U sustini, sledeci GPU je AMD-ov FERMI!`!!!
-A ko je ovde kilo nerava potrosio objasnjavajuci da AMD, ako hoce ZAISTA da napravi graf kartu onda mora da se (bolje) UGLEDA na NV?! -`They need MAJOR OVERHAUL of their GPU architecture`. Generalni zaokret, remont, unapredjenje `arhitekture` grafickog procesora! To ce reci: vi koji ste do sada potrosili svoje pare na 5xxx i 6xxx, vadite qratz pa bodite oči, mi eto NAJZAD resili da pravimo NV karte obojene u crveno...
I tako: istorija se neprestano ponavlja. Is No Good - koji bi da postane Kalif umesto Kalifa.
Nemoj da se sekiras, on licno ili neko njegov blizak radi u Nvidiji pa se polomi da ih nahvali. On licno ima koristi od toga mi ostali nemamo, pa ga ne razumemo. Nemoj da se sekiras...
:: :: Koj si ti uspaljitelj masa :: Samo provociras :: :: Jel onda i Intel isto tako prepisivao od AMD-a dodajuci memoriski kontroler na sam procesor? Pa, jel sad intel po tebi usavrsio AMD resenje :: :: Mozda ce i AMD da bolje realizuje tj. da usavrsi Nvidia resenje :: I ako tako bude sta ces onda :: Da se tesis da je Nvidia prva to smislila :: :: E Torto idi jedi si te torte, mozda imas opasan input ali otput su ti ipak g0vn@.
AKo se izuzme komentar Anada koji sve gleda crno belo kada je AMD u pitanju. Jedno jeste tacno bice puna podrska za C i C++ i druge jezike visokog nivoa. Integrisani sa Fusion zvace se skalarni ko procesori.Poznato je da Nvidia jos uvek nema CPU ,te je tako slicnost iskljucena, Nvidia se za sada orijentise iskljucivo na GPU.Videcemo kako ce biti sa Denver koji je ipak daleka buducnost.
Druga stvar koja nema podudarnost sa Nvidia je novina da CPU i GPU adresiraju istu memoriju t.j dele isti memorijski prostor ukljucjujuci i virtualnu memoriju t.j swap file.AMD ce cak dodati SIMD i MIMd instrukcije u GPU .Ocigledna je tendencija AMD-a ka APU t.j sto vecoj saradnji CPU i GPU. Ostaje i dalje podrska za Directix i OpenGL API tako da gameri ne treba da brinu.
Znaci mene uopste to Nvida ATI ne zanima. Samo mi je bitno da igrice klize sa sto manje problema, da je stabilniji fps da su driveri dobri i da ne upalim kucu sa kartom. Ako to ne mogu da dobijem za tolike pare onda stvarno ne znam. To je od skoro izmisljeno da se za rad jedne komponente po pravilu okrive druge. To je postao standar kada pitas za neki problem sa odredjenim delom recim oradilo sve dok ga nisi zamenio. Neki okrive sve drugo pa onda to sto ne radi. Toga je pre bilo manje.
Pre će biti da ima Vidijine akcije.On je već godinama neumoran na tu temu
:: Nemoj da se sekiras, on licno ili neko njegov blizak radi u Nvidiji pa se polomi da ih nahvali :: On licno ima koristi od toga mi ostali nemamo :: pa ga ne razumemo. Nemoj da se sekiras.. :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: CoolerMasterElite43 :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Mx518 :: :: :: :: :: Koj si ti uspaljitelj masa :: :: Samo provociras :: :: :: :: Jel onda i Intel isto tako prepisivao od AMD-a dodajuci memoriski kontroler na sam procesor? Pa, jel sad intel po tebi usavrsio AMD resenje :: :: :: :: Mozda ce i AMD da bolje realizuje tj. da usavrsi Nvidia resenje :: :: I ako tako bude sta ces onda :: :: Da se tesis da je Nvidia prva to smislila :: :: :: :: E Torto idi jedi si te torte, mozda imas opasan input ali otput su ti ipak g0vn@.
U sadasnjoj konstelaciji snaga, jedan prosecan user ne moze vise da se izbori sa razocaranim EX-ATI jevcima, sada nevidijcima. Dok je tortojed bio sam, da podsetimo, posto nije znao da instalira catalyste nakon detonatora, posledice frustracije vidimo i dan-danas...moglo se nekako, ali, away! Sta sad kad im je Wlade u taboru? Sa Wladom su nepobedivi...
da se ispostavi da jedan te isti tajkun(ili grupa istih) drži i Nvidiu i Intel i AMD, a da je sve u cilju pranja para i zaluđivanja masa koje se lože kao da su umesto majčinog mleka sisali neki GPU ili CPU...Kao kad bi sada moja baba navijala da Ariston Propadne da bi Candy imao vrhunske veš mašine, iako ona nema nikakve koristi od toga.A komšinica joj kaže: ``E, evo ti cajper!Whirlpool izbacio novu mašinu koja pere, pegla, i ima dodatak za dildo!`` Debilizam je identičan
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)
A sve zajedno ih prave braca Kinezi! Unutra sve isto sr%nje, kao i delovi za komp.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Kao kad bi sada moja baba navijala da Ariston Propadne da bi Candy imao vrhunske veš mašine, iako ona nema nikakve koristi od toga.A komšinica joj kaže: ``E, evo ti cajper!Whirlpool izbacio novu mašinu koja pere, pegla, i ima dodatak za dildo!` :: Debilizam je identiča :: :: http://sve.rs :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE :: 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! : :: ::
Piško, da ja tebe podsetim: ponuda i dalje važi - kada god budes...
20.06.2011. 20:58
imao nekih `kompjuterskih` problema (za cije resavanje angažuješ, recimo, raica i Obradovanog Nam, jer sudeci po tvojim post-ovima jedva da si u stanju da razabereš razliku izmedju `power on/off` dugmeta i dugmeta za `restart`), ja sam tu da ti BESPLATNO pomognem - install, reinstall, data backup...
Tortice, zar ti ne misliš da ti se neko PODSMEVA kao budaletini Tale kada braniš taj Intel i NVIDIA? Neko za 50% manje para radi istu stvar kao i ti sa istim zadovoljstvom ... jedino ga boli tuki za BREND i to što gore na Karaburmi ne može da se pohvali u lokalnom klubu da je `digao` CPU na 4.5GHz sa vazdušnim hladjenjem. Idi bre leči se negde, mnogo si dosadan, niko ne naseda na tvoja ubedjivanja, svi ti se smeju, podjebavaju te, zezaju kao mladog majmuna ... možeš i negde na selo da malo daneš misli ... pomoći če ti ... Svi znaju da računaju danas, svi znaju koliko koji deo hardvera može, svi znaju koliko žele i mogu taj hardver da iskoriste i tako ga kupuju ... šta misliš da neće neko da kupi 50% skuplji PC da bi se hvalio bench testovima?!? Hoće da, neka BUDALA poput tebe ...
Cicijo, ja tebe (mozda) ne smatram budalom. Sasvim sigurno - NECU
20.06.2011. 21:35
da te nazovem budalom. Ali hocu - bezobraznikom. Dakle: bezobrazan si i rado bih te propustio kroz ove moje sitne rukice, tek da ti iz guze vratim deo vaspitanja koji je skliznuo zajedno sa lose svarenom hranom...
Imaj u vidu da ti se NISAM obratio, na ovaj ili onaj nacin, nego si se SAM prozvao i pozvao...
Re: Cicijo, ja tebe (mozda) ne smatram budalom. Sasvim sigurno - NECU
22.06.2011. 03:35
status: user broj poruka: 7769
Mrs bre pedercino jedna, ja mislio covek normalan a on ovamo prica o muskim ljubicama...
Cuti tu, stidi se !!!
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: da te nazovem budalom. Ali hocu - bezobraznikom. Dakle: bezobrazan si i rado bih te propustio kroz ove moje sitne rukice, tek da ti iz guze vratim deo vaspitanja koji je skliznuo zajedno sa lose svarenom hranom.. :: :: Imaj u vidu da ti se NISAM obratio, na ovaj ili onaj nacin, nego si se SAM prozvao i pozvao...
Re: Re: Cicijo, ja tebe (mozda) ne smatram budalom. Sasvim sigurno - NECU
22.06.2011. 18:22
status: user broj poruka: 6645
aaaaa, zato mi nudi pomoć, ali da se lično obratim sa hardverom u rukama, zakucam na vrata, pa dok su mi ruke zauzete.... . Pozvao bih te tortojede, ali, prvo da položiš sertifikat u instaliranju low-level drajvera, kakvi su npr. drajveri za grafičke adaptere... znaš ti koje... a ja ću ti onda zauzvrat ispričati šta je bilo popularno pre nesquika i kukuruznih pahuljica koje si ti ručkio u neko tamo vreme kada su monitori bili monohromatski a programski jezici mašinac i glupavi basic....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Mrs bre pedercino jedna, ja mislio covek normalan a on ovamo prica o muskim ljubicama.. :: :: Cuti tu, stidi se !! :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: da te nazovem budalom. Ali hocu - bezobraznikom. Dakle: bezobrazan si i rado bih te propustio kroz ove moje sitne rukice, tek da ti iz guze vratim deo vaspitanja koji je skliznuo zajedno sa lose svarenom hranom.. :: :: :: :: Imaj u vidu da ti se NISAM obratio, na ovaj ili onaj nacin, nego si se SAM prozvao i pozvao...
blago vama :) imali se kompjutere pre 20 godina :) ja nisam tada sam morao da svercujem gorivo i cigare da bi preziveo (a koliko mi se cini doci ce to vreme ponovo) i naucio sam rumuski vrlo dobro, ali se to izgubilo tokom vremena p.s. mnogo pametnih glava, na jednom mestu pa niko nikome nece da popusti :)
Cini mi se da su vec rekli da ce nove karte jednih i drugih biti jake kao sada duple. Najaslabija nova ce biti kao dupla sada. Tako kada se setim Caymana. Skroro kao dve 5870. Tesalatacija duplo bolja, hladjenje izvanredno, novi kuler. Bez problema sa driverima. Oktobar novembar je to bio prosle godine. E onda je Barts spustio ljude na zemlju. Pa su nagadjali sta ce AMD morati da uradi da bi njihove karte bile duplo jace. Nema teoretske sanse da pri sadasnjoj brzini izbacivanja novih grafika naslednik bude jaci od 15% max 20%. Znaci 5870-6970 takav naslednik mislim. Pa sve i da imaju tehniku i da su razvili 3 puta jace. Mi sa time malim pojacanjima placamo njihova istrazivanja. Bilo bi dobro kada bi bile duplo jace pa da ljudi mogu da igraju Crysis 2 DX11 sa kartama od 180e kao da imaju one od 400e. Ali od toga nece biti nista. Posto ce do izlaska izaci 10 novih igrica vrednih paznje koje ce i ove karte moci da sazvacu lepo jace od 15-20%.
Ljudi treba vise da raspravljaju i da s epomole bogu za sto bolju optimizaciju, sto bolje drivere i hladjenje novo totalno referentnih karata. Nesto nalik na GTX590 ili tako. Inace od tih ludackih snaga i pojacanja za 40% nema nista. To 40%-50% kako najave prvo nije ni nova klokovana jaca od prethodnika neklokovanog.
Svaka peta serija odskoci kao ATI5870 sto je odskocila od prethodnih generacija.
Mozda ja gresim ali Cayman je kao preklokovani ATI5870 koji je izbacen tako gde ni memorija ni gpu klok nisu lepo rasporedjeni sa raznim problemima i sa kulerom koji to ne moze da ohladi. Takav je on utisak na mene ostavio.
Sudeci po ovome i dosta drugih benchmarka i realnih situacija (npr pyrit), amd je visestruko bolji od nvidie u compute delu posla(sa pribliznom snagom u graficim zadacima). Sta mislite kako ce nova arhitektura uticati na ovakve primene gde se amd isticao do sada- nadam se da promena nece izbledeti prednost koju trenutno ima u tim primenama...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.