Na prezentaciji AMD tvrdi da ce Buldozer biti 2x brzi u AES-u(enkripcija.dekripcija) od 1100 T. Pakovanja FX CPU pokazuju da ce svi modeli FX serije (4,6,8 jezgara imati otkljucan mnozilac). Na AMD overdrive model 8 jezgara ,vidi se Vcore na default frekvenciji 1,4 V i temp. u idle svakog jezgra od 19 C.Takodje ovo pokazuje mogucnost da ce klok na 5 Ghz vazduh biti moguc,(ovo su valjda zakljucili na osnovu niske temp. u idle).
Komparacije u perfomansama sa Sandy Bridge nema ,ali AMD istice neke od prednosti koje ima Buldozer, a nema ih Sandy Bridge kao sto su :
-izvrsenje 2x128bit avx instrukcije u jednom ciklusu -izvrsenje AVX i SSE instrukcija istovremeno u jednom ciklusu -izvrsenje FMA operacija (treba da se pojave kod Intel Haswell CPU) -podrska za xop instrukcije (128 bit SSE instrukcije ,neko ih zove i SSE5)
Odlaganje izlaska Buldozera za kraj leta ,AMD opisuje kao strateski potez i demantuje bilo kakve probleme vezane za Buldozer.
ja sam cuo za njega prije 3 godine ja msm tad je to bilo samo mastanje pocetak plana..al kako sad vidim mozda i nije neka jaka stvar jer AMD bas zaostaje..al su zato dobri GPU-i :D
Za par godina, samo totalno neuki i neinformisani debili će CPU upošljavati za multimedijalne operacije, to jest, za video transkoding, operacije sa velikim XXX MB megapixelnim slikama (Photoshop) i za audio aplikacije.
Svi drugi će znati kako da sopstveni GPU, koji ima mnogo veću moć paralelne obrade podataka, upotrebe za isto to... Dok im CPU ostaje za druge stvari.
Osim, naravno, ako se industrija ne zarekne da nas i dalje smara sa forsiranjem upotrebe CPU-a, u smislu da se ne razvijaju uopšte, ili se ne razvijaju dovoljno brzo, aplikacije i SDK za odrađivanje istih tih zadataka na GPU-u.
Na papiru odlično izgleda! Daj Bože da bude ovako! Svima će olakšati život(dobro ne baš život, ali će svakako izbor platforme biti zanimljiviji i delikatniji) :)
... za par godina ce postojati samo cloud... igrice sa udaljenog servera, programi sa udaljenog servera, komplet sve... bice varijanta koliko platis proizvodjacu softvera toliko procesorske moci ces moci da iskoristis, a kuci ces gledati u terminal koji mozda moze samostalno da pokrene tetris ili pacmana....
:: Za par godina, samo totalno neuki i neinformisani debili će CPU upošljavati za multimedijalne operacije, to jest, za video transkoding, operacije sa velikim XXX MB megapixelnim slikama (Photoshop) i za audio aplikacije :: :: Svi drugi će znati kako da sopstveni GPU, koji ima mnogo veću moć paralelne obrade podataka, upotrebe za isto to... Dok im CPU ostaje za druge stvari :: :: Osim, naravno, ako se industrija ne zarekne da nas i dalje smara sa forsiranjem upotrebe CPU-a, u smislu da se ne razvijaju uopšte, ili se ne razvijaju dovoljno brzo, aplikacije i SDK za odrađivanje istih tih zadataka na GPU-u.
osedeo sam cekajuci buldozera.... inace me ne zanima puno posto cu ovaj sadasnji komp zadrzati bar 3god ali svaki dan cujem po koju informaciju i nekoliko demanta! valjda ce se spanska serija zavrsiti uskoro da mi vise ne odzvanja u glavi....... jos samo wlada da ostane i bez ono malo sive mase u mozgu i bice sve kao u nirvani
Predlazem ljudima da bolje skupljaju pare za Crosshair 5 i Bulldozer 8 jezgra, Imace mnogo dobar procesor uz najbolju plocu za njega. Verovatno za oko 600e.
Ma kako idle 19C pa nema on ugradjeno hladjenje. Ko zna odakle su ga izneli pa napisali to. Kao ja kada sam ugradjivao H70 izasao kod kosmije po srafciger i zadrzao se a ostavio vrata od terase otvorena bila zima posle nove godine, sve se rashladilo i voda u njemu. Kada sam ga ukljuci procesor 1h 22C-25C, a posle 33 u idle. Od cegha god da je poprimice najmanje sobnu temp dok je ugasen. A posle jos vise. Ali pazite to je 600e znaci ono imate najaci procesor i najacu plocu AMD koja ko zna kakva ce biti prema Intelu, mozda i jaca. Znaci vas upgrade za najmanje 3 godine je zavrsen sto se toga tice. Jos 2 ce Phenom II biti za igre a zamislite to. Za najbolje kod Intela ne racunajuci Extreme vam treba sada vec oko 800e i vise SB-Maximus Z68, za Extreme 1400e samo za plocu i procesor. Rampage Black-Extreme. Mozda je odlozio da skupimo pare, AAA??? Mene cacka taj broj ROG 5.
Samo da Bulldozeru posle mesec dana ne pronadju neku bolest tipa P67 i sve ce biti u redu pa da krenu da prave ROG6 I CHIPSET 10. Znajuci AMD musterije nece proci kao kod Intela.
Zato vas dragi sugradjani propustam u tom redu ispred mene. DAME imaju prednost pa javite kako radi da li da kupujem ili ne.
Nesto mi je sumnjiv taj chipset broj 9. Mislim radice i na njemu samo da ne provale da na broju 10 dobija pun zalet i prestize Intel.
Pa to je 100e mesecno. Ja mogu da pomegnem sebi prodajom ATI 5870, Phenom II X4 I ROG 4 ploce. To je vise od polovine para. Dodam 200e i imam ROG 5 I Bulldozer sa 8 jezgra i zamenu za EAH6970. I platio sam 200e sahranu SB-a. A onda krece njihova prica sada ce Ivy, pa ce onda ovaj. Pa ce onda onaj. Tako to ide, mogu u napred da vam pricam vec. Ja sam znao da posle onog naslova o fail Bulldozeru najmanje jos 5 faila i 5 koji ga ekstra hvale cemo videti.
Ja bi kupio SB ali mi je mnogo da dajem za plocu 400e a moram ROG plocu da imam a ne iskoriscavam vise od 30% ROG ploce. Ni ROG connection ni Turbo OC niti sta drugo. Ali mi treba ROG stabilnost necu vise nikada da okrivim Seasonic X zbog fucking Blue Mobo Hella. A plavi imaju silne nekompatihilnosti i ne samo oni nego i ASUS slabiji, a ROG to sprecava da ne bio neko na takmicenje ih zamenio sa EVGA prsne li mu nesto bitno tamo.
Mozda bih mogao da Crosshair 4 Formula i X4 965BE I ATI 5870 EX6 prodam za 350e. Sta mislite. Naravno do tada cu srediti ventilator na ATI 5870. A znate vec ako vam se pokvari karta moci cete da pevate kao Mile Kitic od srece. Ona ce tada imati godinu dana i garanciju duzu nego novi Sapphire.
Naravno ne sada. Tek kada vidim koliko kosta nova ROG bez one zvucne i kako radi taj procesor. Mada to verujem da ce biti OK. Ako ne bude bas odusevljenje malo ce spustiti cene i to je to.
U pravu si... Osim ako nas Sunce ne izroka naredne i one tamo godine, 2012. i 2013., s` obzirom da dostiže solarni maximum aktivnosti svog 11-togodišnjeg ciklusa, tako da će izbacivanja koronalne mase (coronal mass ejections), to jest, explozije na Suncu, šibnuti ogromnu količinu naelektrisanih čestica prema Zemlji, što bi trebalo dobrano da poremeti naše komunikacije, a i neki sateliti će sigurno biti spaljeni...
:: ... za par godina ce postojati samo cloud... igrice sa udaljenog servera, programi sa udaljenog servera, komplet sve... bice varijanta koliko platis proizvodjacu softvera toliko procesorske moci ces moci da iskoristis, a kuci ces gledati u terminal koji mozda moze samostalno da pokrene tetris ili pacmana... :: :: :: Za par godina, samo totalno neuki i neinformisani debili će CPU upošljavati za multimedijalne operacije, to jest, za video transkoding, operacije sa velikim XXX MB megapixelnim slikama (Photoshop) i za audio aplikacije :: :: :: :: Svi drugi će znati kako da sopstveni GPU, koji ima mnogo veću moć paralelne obrade podataka, upotrebe za isto to... Dok im CPU ostaje za druge stvari :: :: :: :: Osim, naravno, ako se industrija ne zarekne da nas i dalje smara sa forsiranjem upotrebe CPU-a, u smislu da se ne razvijaju uopšte, ili se ne razvijaju dovoljno brzo, aplikacije i SDK za odrađivanje istih tih zadataka na GPU-u.
Drugar, uz svo dužno poštovanje, da nisi imbecil koji je slep kod očiju, video bi da sam objavio i članak u kome možeš pročitati da to nije NIKAKVA teorija zavere, nego naučni fakat...
Ali, POŠTO si očigledno slep kod očiju, evo ti još jedan link:
Ja sam te lepo pitao bez ikakvog vredjanja, nema potrebe za ono slepac itd.
Nek bude sta ce da bude smak sveta bla bla , sunce ce se kad tad ugasisiti ali ja mislim da cemo mi ljudi kao vrsta do tad poubijati u nekom trecem svestskom nuklearnom ratu.
Nestaju i resursi polako jer je prenaseljena planeta: hrana , cista voda , nafta , benzin , bla bla...
Svi mi to znamo , ne moras da nam otvaras oci, ali nista ne mozemo da promenimo niti je to bitno za nas kao pojedince, dolazis ovde na ovaj forum gde ti se 99% ljudi smeje i podjebava te kad postavljas teme koje su u stilu teorije zavera,
Sto to radis? Vidis da te niko ne shvta ozbiljno i ne jebe ni 3 % , bolje nadji neki forum gde ce to imati efekta , cisto da se ne trudis za dzabe...
:: Ja sam te lepo pitao bez ikakvog vredjanja, nema potrebe za ono slepac itd
Nema nikakvih problema. Izvinjavam se. Samo ubuduće MALKO sporije čitaj ono što napišem/objavim, i više obrati pažnju, jer NIKADA ne objavljujem bez dokaza i argumenata... Pa nećemo voditi prazne priče oko stvari koje su javno dostupne i poznate informacije.
On je general Patton iz II s. rata, vidis mu avatar, a taj je general bio mnogo zajeban lik.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: ...to je ona levičarska politika? Ko se sa tobom ne slaže ti njega jezikom po (donjoj) glavi :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.