Postoji još jedan maleni faktor, koji stupidni fanboy-evi volu da ignorišedu, a to je CENA.
Ako ja za isti broj EUR, koji bih platio za top-shelf Intela, mogu da kupim dva Bulldozera, i da mi ostane za sexy grafičku i dobru memoriju... Jasno je koji ću izbor napraviti.... A moj jeftini AMD se, pride, klokuje čitav GHZ iznad stock frekvencije, i to minimum, tako da... I`m a happy camper.
Jerbo nisam fanboy, i ne vlažu mi se gaće od prežvrljavanja grafita suparničkog navijačkog tima na fasadama belog grada, to jest, kraće rečeno, nisam zaslepljen ograničenošću i retardiranošću...
Jedan malo fakat za kraj... DAAMIT su prvi dizajnirali from the ground up i napravili PRAVI quad core desktop procesor, umesto da slepe dva dual core u jedan chip, like Intel did.
No, ova vest me mnogo ne veseli (mada su crvenka-pice verovatno ocekivale suprotno). Ako Buldog-žder ne bude dovoljno konkurentan u visem segmentu, Intel nece biti motivisan da spusti cene svojih extreme procesora (Core i7 980) kao ni procesora tipa 2500/2600 (SB) a cemu sam se nadao, jer bi u tom slucaju moja malenkost napravila jedan sladak upgrade (2600K?, ploca sa Z68?)...
@tortojed Upravo ja sad to pricam drugaru i savetujem ga da sto pre uzme Sandy a hoce da menja platformu. Sreca Bulldozer su odlozili na neki vremenski period tako da ce ove cene koliko toliko jos bar 3-4 meseca ostati iste,mozda cak i koji `cent` nize! A po svemu sudeci odlagace Bulldozer jos ili ce jednostavno da se pomire sa cinjenicom da su u problemu pa ce ga izbaciti kao `neuspeo` pokusaj da sustignu Intel. Verovatno sledi situacija i korigovanje cenom tako da bi pokupili bar jedan deo kolaca.
...voli da se hvata za debele slamčice... ako ti je validno ono, trebaš da popiješ još malo fluorisane vode...
Elem, od AMDa se i očekivalo da neće biti brži jer nabijaju marketing, po tome su poznati, ali svejedno, imaće sigurno extra dobre cene, a performanse neće biti sigurno biti loše, generalno gledano... plus ako se doda na to da je moguće staviti ih na postojeći AM3+... __________________ Scourge of PCBerza
:: Eve mal` da se smejemo i veselimo nedotupavosti AMD-a.. :: 70EUR AMD procesor Vs. 570EUR Intel procesor (cene u to vreme) :: :: Klik za osmeh (a jedan osmeh zlata vredi) :: :: http://img684.imageshack.us/i/unledzo.png ::
@FatFuck: onaj CPU benchmark u Aida-i (Everest-u), bas i nije...
01.06.2011. 00:53
status: user broj poruka: 10997
najmerodavniji, no i on pokazuje drasticnu razliku (25 hiljada poena naprema skoro SEZDESET hiljada, u korist skupocenog Intel-ovog CPU-a). To je to: TA razlika OPRAVDAVA razliku u CENI (znam, znam: NEKIMA od nas to ne prija. Sta da se radi - AMD jednostavno NEMA sprintera za trku u tkz. visokoj klasi desktop procesora).
@PhatPhuck Nisam imao zelju ni nameru da dalje pisem u ovoj temi niti da se nekom obracam ali druze stvarno pravis budalu od sebe. Kazes da nisi fanboy a ponasas se kao neko dete. Prvo poredis babe i zabe.QX9650 da si ti meni ziv i zdrav je izasao 2007-me godine a tvoj CPU u 2009-toj i jos pominjes cenovni rang iz kog doba u kojem dobu?! AMD je izbacio Deneb koji opet nije mogao da sustigne Yorkfield i dan danas i ako nema da se kupe Yorkfield procesori Intel ih sije (posle se cudite zasto je Q9650 130-150 eur) jer naravno ima daleko bolje mogucnosti,bolje performanse.LGA 775 je brza platforma! A fino je to sto poredis uopste bilo sta zasnovano na Everest benchmarku sintetike pogotovu sto si uzeo CPU iz Extreme serije sa otkljucanim multiplierom (verujem da ti ovo bar nesto znaci)
P.S.Bespotrebno se lozis.To je samo parce silicijuma,nista vise..
:: Prvo poredis babe i zabe.QX9650 da si ti meni ziv i zdrav je izasao 2007-me godine a tvoj CPU u 2009-toj i jos pominjes cenovni rang iz kog doba u kojem dobu?
Poredim u dobu kada se na našem tržištu pojavio Athlon II X4 - u odnosu na tadašnju Intel platformu, koja je bila aktuelna, TADA u ponudi... U smislu koji izbor je bio (daleko) bolji `bang for buck`.
:: AMD je izbacio Deneb koji opet nije mogao da sustigne Yorkfield i dan danas i ako nema da se kupe Yorkfield procesori Intel ih sije (posle se cudite zasto je Q9650 130-150 eur) jer naravno ima daleko bolje mogucnosti,bolje performanse
Po ceni svakako nije mogao da sustigne Yorkfield... Po visini cene, mislim. Ali, kad u jednačinu uđe KOMPLETNA mašina, ako za 500 EUR sklopiš Intel mašinu sa grafičkom za igrice, i AMD mašinu za isti budžet, UVEK ćeš dobiti daleko bržu AMD mašinu, jer ti je mnogo više keša ostalo za grafu i dobru memoriju - AND FRAMERATE IS ALL THAT MATTERS, ANYWAY.
:: A fino je to sto poredis uopste bilo sta zasnovano na Everest benchmarku sintetike pogotovu sto si uzeo CPU iz Extreme serije sa otkljucanim multiplierom (verujem da ti ovo bar nesto znaci
`Lepo piše plakata gore`, AIDA64, nije Everest... Osim toga, u 3D Marku 2006 imam za CPU Score oko 5000... 4960 i nešto... Easy. Bez intervencija na voltažama. Da li ti to nešto znači? Ili i to smatraš `sintetikom`?
@Sky: e kad se sada nisam slogirao...! Burn AMD!!! Ha, ha, ha! Covek se razbesneo 1000x vise nego ja nakon trodnevnog mucenja sa onom 5850... Joj, kako ga razumem! Kako saucestvujem sa njime...
Da nisam fanboy, dokaz je to što preferiram nevidija kartice, i mislim da trenirani pedigrirani majmuni pišu drajvere za ATI... Ja samo mislim da su `broj 1 po šuntavilu` oni koji daju više stotina EUR za Intel procesore, umesto da za svega 10-20% manje performanse plate DUPLO manje, i uzmu DAAMIT.
AMD CPU + AMD PLOČA + NVIDIA grafa = best bang for buck, već duže vreme...
AMD CPU + AMD PLOČA + NVIDIA grafa = best bang for buck, već duže vreme... Okaci macku o rep
Pre ce biti Intel + ATI = Dobitna kombinacija. Naravno u srednjem segmentu
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
:: Da nisam fanboy, dokaz je to što preferiram nevidija kartice, i mislim da trenirani pedigrirani majmuni pišu drajvere za ATI... Ja samo mislim da su `broj 1 po šuntavilu` oni koji daju više stotina EUR za Intel procesore, umesto da za svega 10-20% manje performanse plate DUPLO manje, i uzmu DAAMIT :: :: AMD CPU + AMD PLOČA + NVIDIA grafa = best bang for buck, već duže vreme.. ::
@Phat: Sasvim sigurno. Narocito ako je, kao sto si ti napisao, naglasak
01.06.2011. 01:19
status: user broj poruka: 10997
na 3D igrama. Ali, kada SandyB 2600 prodje Photoshop-ov test za manje od 3 minuta a najbrzi 6-jezgarni AMD (1100T), overklokovan, uradi to za vise od 4 minuta, onda imamo jednu potpuno drukciju situaciju...
Nema sta da trazi pored Intela . Ne sto ja imam , nego sto je tako. Sto se tice grafika N vidija je uspela da se probije u visem segmentu, ali je u dubokom problemu sto se tice nizeg i srednjeg, koji je najprihvatljiviji za siroke mase.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
Re: Re: Re: Ma nema potrebe Phat, razumeli smo se.
01.06.2011. 01:23
status: user broj poruka: 1886
:: AMD CPU + AMD PLOČA + NVIDIA grafa = best bang for buck, već duže vreme.. :: Okaci macku o re :: :: Pre ce biti Intel + ATI = Dobitna kombinacija :: Naravno u srednjem segment
Ako uzmeš u obzir i CUDA/GPGPU akceleraciju u oblasti video-transkodinga/renderinga i u ADOBE CS5... Više dobijaš sa AMD CPU + nvidia GPU kombinacijom... Osim ako pare nisu problem, a u Srbiji jesu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.