Ako bi imao 2*5750 u crossfire, da li bih mogao da zakacim 3 monitora koji su imaju standardni VGA ili DVI, tako da 2 idu na jednu karticu a treci na drugu?
Prakticnije mozda, bolje ne bih rekao, igre izgledjau vrhunski na tri fullhd monitora. :: Hvala za link. :: :: Ja vec neko vreme razmisljam o ovome, ali mi se i dalje cini da je jedan veci monitor (1440p/1600p rezolucije) ipak prakticnije i bolje resenje :: :: :: :: http://www.pcaxe.com/hardver/graficke-karte/kako-stvarno-izgledaju-igre-u-amd-eyefinit :: :: :: :: Snimci, tabele sa performansama, gomila igara, sve sto mzoe da vas zanima.
Re: Re: Re: Jedan veoma znaimljiv AMD Eyefinity test.
26.05.2011. 14:35
status: user broj poruka: 280
hmm, ne znam, resio sam da castim sebe ove godine, ali jos uvek nisam odlucio za koju varijantu da se opredelim.
Videcemo.
:: Prakticnije mozda, bolje ne bih rekao, igre izgledjau vrhunski na tri fullhd monitora :: :: Hvala za link. :: :: :: :: Ja vec neko vreme razmisljam o ovome, ali mi se i dalje cini da je jedan veci monitor (1440p/1600p rezolucije) ipak prakticnije i bolje resenje :: :: :: :: :: :: :: http://www.pcaxe.com/hardver/graficke-karte/kako-stvarno-izgledaju-igre-u-amd-eyefinit :: :: :: :: :: :: Snimci, tabele sa performansama, gomila igara, sve sto mzoe da vas zanima.
Koliko ja znam, ukoliko hoces eyefinity (sto znaci da pc posmatra tri monitora kao jedan veliki) sva tri se kace na istu karticu, pri cemu ce ti biti potreban i (aktivan) DP adapter, ukoliko monitor nema DP ulaz.
Neka me TheBear ispravi ako nisam u pravu.
EDIT: mada verujem da mozes i da povezes tri monitora kako god zelis, ako neces da ih koristis u eyefinity rezimu. :: :: :: :: Moze li jedno laicko pitanje :: :: Ako bi imao 2*5750 u crossfire, da li bih mogao da zakacim 3 monitora koji su imaju standardni VGA ili DVI, tako da 2 idu na jednu karticu a treci na drugu?
EDIT: Sto se tice aktivnog adaptera, ne znam ima li ih kod nas, ali verujem da mogu da se nadju na nekom od sajtova koji salju stvari u Srbiju. Nisam siguran oko cene, Sapphire adapter na britanskom Amazonu je 25 funti.
:: :: Kacio sam vec 2 monitora na jednu 5750 i dopalo mi se, al mi mrska crta po sredini : :: :: Pa sam mislio ako moze bez tog adaptera na 2 karte, nemam pojma gde bi nasao isti, a i secam se da su nisu bili jeftini :: :: Koja je cena jednog takvog ako neko ima konkretnu :: :: Da li je moguce sa HDMI na DVI mozda?
Ako je za gaming, onda je i bolje uzeti 3 monitora nego jedan veći. Ja sam vratio svoj u2711 jer mi je pixel pitch bio premali i bolele su me oči. Ako ćeš već da se igraš, nije loše ni uzeti jedan HDTV. Za cenu jednog U2711 mogu da se uzmu 3x U2311h i da ispadne opet jeftinije 130 evra u proseku...
Igre ništa bolje ne izgledaju u 2560x1440... __________________ Scourge of PCBerza
To mi i jeste jedna od dilema, i osnovni razlog zasto sam te bio zamolio da napises par recenica o U2711.
Jesi li stigao da ga probas malo u igrama, pre nego sto si ga vratio?
EDIT: aha, vidim da jesi probao i igre, nisam lepo procitao tvoj post, sorry :)
EDIT2: a dobra stvar sa U2311 bi bilo i sto imaju DP ulaz, pa ne moram da ganjam adapter.
:: Ako je za gaming, onda je i bolje uzeti 3 monitora nego jedan veći. Ja sam vratio svoj u2711 jer mi je pixel pitch bio premali i bolele su me oči. Ako ćeš već da se igraš, nije loše ni uzeti jedan HDTV. Za cenu jednog U2711 mogu da se uzmu 3x U2311h i da ispadne opet jeftinije 130 evra u proseku.. :: :: Igre ništa bolje ne izgledaju u 2560x1440.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Probao sam par igara. Portal 2 na primer leti u nativnoj rezoluciji, ali ne izgleda ništa lepše u odnosu na recimo moj HDTV od 37 inča. Witcher 2 ne može da se igra u toj rezoluciji na 1Ghz overclockovanoj 560Ti. Crysis 2 takodje, moraju detalji da se smanjuju. Sve u svemu, za gaming, onaj monitor je bacanje para, bolje pazariti neki HDTV ili 3x u2311h...
@medo, pošto zadnji dana samo rade ATI testove na pcaxe-u, ne bi bilo loše kad imaju tri monitora da probaju Nvidia Surround u istim igrama, samo su potrebne dve Nvidia grafike, a čak matori GTX260 može da se iskoristi. Sigurno neće biti problem da se proba 560Ti u SLi-u i jedan GTX590...
Zanima me samo da li ima problema pri skaliranju slike i kakve su performanse...
Inače, za COD Black Ops su trebali da stave widescreen fix, jer igra onako izgleda debilno razvučeno... __________________ Scourge of PCBerza
Problem je u tome sto je AMD ustupio i karte i sve monitore na test i to je vaceno, da nVidia hoce sve to da obezbedi sigurno bi uradili, PCAxe nema ni karte ni monitore, imaju jedan Dell U2311H to je redakcijski monitor i to je to, ostalo je samo pitanje dal neko hoce da ustupi komponente na test, a AMD je malo aktivniji od nVidia na tom polju kod nas.
:: Probao sam par igara. Portal 2 na primer leti u nativnoj rezoluciji, ali ne izgleda ništa lepše u odnosu na recimo moj HDTV od 37 inča. Witcher 2 ne može da se igra u toj rezoluciji na 1Ghz overclockovanoj 560Ti. Crysis 2 takodje, moraju detalji da se smanjuju. Sve u svemu, za gaming, onaj monitor je bacanje para, bolje pazariti neki HDTV ili 3x u2311h.. :: :: @medo, pošto zadnji dana samo rade ATI testove na pcaxe-u, ne bi bilo loše kad imaju tri monitora da probaju Nvidia Surround u istim igrama, samo su potrebne dve Nvidia grafike, a čak matori GTX260 može da se iskoristi. Sigurno neće biti problem da se proba 560Ti u SLi-u i jedan GTX590.. :: :: Zanima me samo da li ima problema pri skaliranju slike i kakve su performanse.. :: :: Inače, za COD Black Ops su trebali da stave widescreen fix, jer igra onako izgleda debilno razvučeno.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Pa moze i da se odrekne max. podesavanja zarad igranja na tri monitora, sto da ne, ugodjaj je mnogo bolji nego na jendom, a igre obicno ne izgledaju znacajno gore kada su na mediumu. Ko nece mroace da se ispruzi za bar 6990, a pozeljno je 6990 + 6970 ili dve 6990.
:: Realno sa jednom karticom da igras na 3 monitora cemu to kad na maksimalnim podesavanjima cak i 6990 se bori da ima dostojan fps :) :: :: ::
Zanimljivo da se vidi, ali realno ti trebaju bar dve AMD 6950 da se igras sa dobrim fps-om, ipak je ogromna rezolucija u pitanju. Malo smetaju ivice monitora, tu bi neki tanki LED cucnuo bobro.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.