Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Intel Sandy Bridge graphics driver u-p-d-a-t-e promises up to 40% more performance
STRANA 1 OD 2  
dz0ni Intel Sandy Bridge graphics driver u-p-d-a-t-e promises up to 40% more performance 13.05.2011. 00:27 T35900

status: user
broj poruka: 880

Bogami raducka intel i na grafici, lepo je videti, neka se uvezbavaju da prave dobre drajvere za buducnost. Naravno nece naigrati, ali opet svaki pomak je koristan. Ivy bridge grafike ce vec imati dosta veci potencijal i bice vrlo solidna stvar za igranje, pored video obrade gde je besprekoran.

http://www.dvhardware.net/article49909.html

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Gde je Intel, tu je i kvalitet. A kvalitet kosta. Ono sto samo LIČI 13.05.2011. 00:32 #323732

broj poruka: 10997
na kvalitetno, to je AMD. Otprilike kao u onoj prici o patikama (od pre neki dan): original (Intel) i kopije...

DmasteRNo1 Ha-ha 13.05.2011. 07:09 #323781

broj poruka: 6101
Prvo nek serosi naprave čestitu grafičku, pa nek je onda bustuju kroz drajvere.

AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

MaliAbner Re: Gde je Intel, tu je i kvalitet. A kvalitet kosta. Ono sto samo LIČI 13.05.2011. 07:19 #323782

broj poruka: 7769
@tortojed...
Koji si ti mazohista pa to je nevidjeno...
Tebe kad neko klepa po glavi ti mu govoris kako ti je lepo...

Vreme je da se proveris u nekoj instituciji mozda jos nije kasno...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: na kvalitetno, to je AMD. Otprilike kao u onoj prici o patikama (od pre neki dan): original (Intel) i kopije..
::
brutos Original mazohista :) 13.05.2011. 10:33 #323820

broj poruka: 190
Tortojed ustvari mnogo voli AMD, a nece(javno) da prizna :)

Dexter013 FanboJizam 13.05.2011. 10:37 #323822

broj poruka: 17093
Najgora bolest...

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija Re: FanboJizam 13.05.2011. 13:12 #323871

broj poruka: 4016
ne, ne i ne, na ovom forumu su samo AMD boys fan-boys, nemoj da ti bace neke zelene cini, tako da ti nemas pravo glasa, ahahhahah

ma neka ih, blago njima kad im je to najveca sreca u zivotu, a mi cemo se nekako vec snaci

nVidia http://i53.tinypic.com/9lfs5f.jpg

:: Najgora bolest..
:: AMD Phenom II x6 105
:: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH
:: 470 gtx gigabyte
:: MSI 760 GM-E5
:: Chieftec Drago
:: LC power 600
:: CpuCooler:Titan Vanesa
Dexter013 jbg 13.05.2011. 13:21 #323872

broj poruka: 17093
Ja volem sve sto je jeftino i sto radi posao kako treba.

Bio to ati ili nvidija , amd ili intel

Godinama sam imao sve zive kombinacije intel sa ati-jem i obrnuto , i ukrsteno pa obrnuto :)

Sve je to lepo radilo bez ikakvih porblema , sta mi se zatekne da kupim da je ok i da je dobra cena uzecu bez obzira na marku, oznaku ili brend.

ovu 470 koja nije best buy , sam pazario do lika za 200e kad je nova bila 300 i kusur , naravno sa garancijom ,
prodao gtx 260 i doplatio za 470.

Ali jbg neko bi pre dual core intela na 1ghz nego amd-a x6 na 3 ghz ,
isto pravilo vazi i za grafike...

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

Vodos @Dexter 13.05.2011. 17:39 #323984

broj poruka: 864
Pravo kazes. Svje i svja sam i ja probao i uvek je radilo kako treba i 100% full dobro za pare koje sam dao. A sto se Tortojeda tice, nemoj da se nerviras, to je njegov stil, prosto je steta sto hardware nije placao kao sto se nekada placalo - 90-ih. Prosla su vremena kada se Intel u svetu procesora tretirao kao Ferrari u svetu automobila. Mislis da Tortojed zna nesto o `quad pumped`,`hyper threading` i slicnim marketinskim glupostima kojima je Intel u trenutku nemoci zaglupljivao kupce ? Uvek je tako bilo - neki ce jednostavno kupovati skuplje stvari i hvaliti se time po komsiluku. A neki su dovoljno iskompleksirani pa to moraju da rade i ovde...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

nemanja21 ... 13.05.2011. 18:17 #323991

broj poruka: 1227
Internet je raj za takve likove. Foruma ima više nego što ikad može naći `prijatelja`, plus im ne prete batine i pravni lek.

tortojed @vodos, @nemanja21 13.05.2011. 22:02 #324054

Zanimljivo: sta li ovi ljudi jedu, kada toliko mogu da naseru...

Za vodosa vazi: dok si ti vodonosio u pelene, ja sam sklapao kompjutere. Godine 1985-6. Ako je za tebe hyper-threading (ne znas ni kako se taj izraz pravilno pise!) marketinska glupost, moram da ti kazem da je tvoje rodjenje mnogo veca glupost, verovatno izvedena od strane tvojih ISKOMPLEKSIRANIH roditelja.

obradmi Hašišjed nije uvek bio takav 13.05.2011. 22:20 #324063

broj poruka: 7720
Njegova psihoza potpomognuta opijatima se vezuje za pojavu ATI HD5xxx serije.

DmasteRNo1 Godine 1985-6 13.05.2011. 22:25 #324066

A ja mislio da si ti mladi zaluđenik, pa da ti progledam kroz prste, ali ovako...

AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

SkyFire ... 13.05.2011. 22:25 #324068

broj poruka: 18472
@tortojed
Kod ljudi je problem sasvim drugacije prirode.
Psihologija ljudi je nesto cemu treba posvetiti mnogo godina proucavanja a na visem nivou znanja posebno skolovanje.
Vecina njih koji imaju problem licne prirode sugestivno deluju na okolinu prenoseci breme koje im stvara podsvesno pritisak u svojoj glavi na druge ljude cineci lazan osecaj sopstvene slobode!To je zapravo zamka u koju upadaju tonuci sve vise.Svoje osobine prebacujuci na drugog ne resavaju problem vec prelaze u jos tezu fazu obmane same licnosti do te granice da vise ne razaznaju istinu od realnosti!Nazalost danas sve vise takvih ljudi ima i zato i nastaju konflikti te vrste izmedju odredjenih persona!
Kompleks je samo jedna karika u lancu koja ima jedan veci udeo u celokupnom sistemu funkcionisanje jedne takve licnosti..

E sad ne znam zasto sam ovo ispricao ali ne skodi.Cim ne skodi znaci da koristi :)

AMDizacija

Vodos @ Tortojed 14.05.2011. 11:05 #324137

Heh, onda je stvar još gora nego što sam mislio. Ako je tebi moja sintaksna greška bitna, a ne ono što ti je Intel uvalio kao `tehnologiju`, onda ti nema pomoći. Dakle gutaš i ne misliš svojom glavom. Pominjanje godina od kada ti `sklapaš` kompove, još više pojačava utisak da si kompleksaš, i to perfidan, `sakriven` iza avatara koji kače klinci od 15-ak godina starosti. Postavivši 3600 poruka u kojima preovladavaju isključivo Fanovske misli, pokazuje da za sve te godine `sklapanja` kompova nisi zapravo naučio ništa. Pominjanje roditelja i pelena su sitne zafrkancije kojima verovatno misliš da ćeš zabaviti nekoga, dok se kikoćeš sam sa sobom držeći ruku preko usta. U realnosti, stvarnom životu, tako nešto ne bi smeo da kažeš, jer tu važe neka druga pravila i okolnosti. Ovde je tvoj svet, ovde je sve tvoje. Probaj da se uspraviš, i ustaneš sa noše, možda vidiš i neke druge lepe stvari...

tortojed Ti samo i dalje otkljucavaj AMD procesore. A zasto li si se zaustavio 14.05.2011. 12:01 #324147

na grafitnoj? Zar te u zabavistu (gde si nekoliko puta ponavljao godinu) nisu naucili da postoje i druge olovke - mastiljave, `hemijske`... Reklo bi se da si TI taj koji nije ustao sa noše (a još i vodu nosiš).

A što se tice `realnosti`, ti si onaj koji je poceo da SERE ovde. Ja TEBE u mome komentaru (prvi komentar) NISAM piominjao i NISAM ti dao nikakav razlog da mene etiketiraš. Ako si imao sta da kazes u vezi teme, trebalo je da kazes. Ne da sereš po meni. Jel` ti jasno, bundevo, crvena i naduvana?

nemanja21 Re: ... 14.05.2011. 12:43 #324152

Malo si zbrkao razne pojmove i pojave, kompleksi, konflikti među ljudima, itd. nisu međuzavisni u tolikoj meri da bi ih ti u tolikoj meri direktno povezivao. Svakako, ljudska psihologija je jedna fantastična stvar, ali da bi čovek došao do stadijuma gde `teoriju` zaista prepoznaje i primenjuje u praksi je već jedan ogroman put, koji pritom i nije za svakoga. Suština je da svaki problem i svaki konflikt započinje na mentalnom nivou jednog jedinog čoveka i da se on često prenosi i dalje i dalje ukoliko taj neko nije dovoljno priseban i razuman da se samostalno izbori sa time.

@ tortojed Evo ja recimo tebe nisam nigde etiketirao. Ali još je veći efekat kad se neko sam prozove i pronađe u istom .)

:: @tortoje
:: Kod ljudi je problem sasvim drugacije prirode
:: Psihologija ljudi je nesto cemu treba posvetiti mnogo godina proucavanja a na visem nivou znanja posebno skolovanje
:: Vecina njih koji imaju problem licne prirode sugestivno deluju na okolinu prenoseci breme koje im stvara podsvesno pritisak u svojoj glavi na druge ljude cineci lazan osecaj sopstvene slobode!To je zapravo zamka u koju upadaju tonuci sve vise.Svoje osobine prebacujuci na drugog ne resavaju problem vec prelaze u jos tezu fazu obmane same licnosti do te granice da vise ne razaznaju istinu od realnosti!Nazalost danas sve vise takvih ljudi ima i zato i nastaju konflikti te vrste izmedju odredjenih persona
:: Kompleks je samo jedna karika u lancu koja ima jedan veci udeo u celokupnom sistemu funkcionisanje jedne takve licnosti.
:: E sad ne znam zasto sam ovo ispricao ali ne skodi.Cim ne skodi znaci da koristi :
:: AMDizacija
Vodos Tortojed - superhik ! 14.05.2011. 14:12 #324181

Prosto je nepodnošljivo očigledno da si IT dešavanja, uopšte ceo taj svet, zamenio sa nekim sportskim, ili pak kladioničarskim svetom. Ti si navijač, borac. Kod tebe nema kompromisa. I ja te razumem. Pripadaš nekom taboru, to je jako važno. Neisguran si van tabora... Ako si od 85-e `sklapao` kompove, onda sada imaš barem 50 godina. Mogu samo da zamislim kakva je to paranoja, pritisak najcrnjih misli, kako izgleda to da ti se život svodi na nošu, komp i forum ovde. Psihičkih kapaciteta sigurno imaš, naučio si da pišeš, da računaš... Još samo da si se socijalizovao, da si se prosto `uklopio` u savremeno društvo...
Šta bih još dodao.... Čak i kada sam postavio temu oko popravke jedne matične ploče, ubacio si se (sva sreća da je bio Intelov čipset, inače ko zna?) i umesto da napišeš nešto na tu temu ti si se jednostavno `prosrao` - i to baš na ličnoj osnovi. Toliko o tome ko koga ovde proziva. Kokofonija koju ovde izazivaš svojim neznanjem i nestručnošću, nije stvar kojom ćeš nešto postići... Što se mene tiče diskusija je završena.

tortojed Ponovo nepismenost - kakofonija a ne kokofonija (iako ima dovoljno 14.05.2011. 14:23 #324184

pilecih mozgova, pa bi smo i koke otrpeli, zar ne?).

@Nemanja: jako si naivan ako smatras da si bio lukav izbegavsi moje ime (nadimak). Obzirom da si se javio odmah nakon sto JESAM apostrofiran i slozio se sa onim koji me je `prozvao`, vise je nego jasno da se ono sto si napisao odnosi na mene. Efekat koji pominjes je zato potpuno izostao. Jadniče.

Eto, time bi i za mene ovo bilo zavrseno.

SkyFire Re: Re: ... 14.05.2011. 15:59 #324211

Nista ja nisam zbrkao vec ti dovoljno ne poznajes ove stvari o kojim ja pricam.
Kompleks je bolest savremenog coveka i deo je jedne licnosti koju gradi kao takvu da je zapravo sastavni deo osobina koje poseduje jedna takva licnost.
Samim tim uticaj kompleksa kod coveka prenosi se i na druge ljude kroz komunikaciju.Postavljanje ,stav,nacin obracanja,samo funkcionisanje!
Mentalni nivo?Od cega upravo zavisi taj mentalni nivo odnosno percepcija? :) Sta je to?
Mentalni sklop kao osnova,problem licne prirode (razne frustracije npr. )
Ono sto definitivno ne razumes jeste sugestivni uticaj pojedinca na vecinu.
Kako to funkcionise?Jednostavno tako sto se isti pronalaze,danansnje drustvo u vecem broju ima niz slicnih osobina izgradjene pod uticajem raznih okolnosti.
Recimo uticaj loseg zivota..Radja se zavist,ljubomora iz koje na kraju proizilazi pakost pa ide ona stara izreka `Da komsiji crkne krava` .To samo u kratkim crtama.
Poenta je da se takvi ljudi priblizno istog mentalnog sklopa (osobina) pronalaze u zajednickoj prici i kroz komunikaciju deluju na prepreku tj problem lagajuci sebe a i druge da problem koji postoji zapravo je taj koji ga oni imaju a ne osoba sa kojom komuniciraju tj koju oslikavaju onako kakvi oni zapravo jesu!Itekako postoji veza u kolektivnom sastavu jednog drustva .
Naravno svaka jedinka funkcionise zasebno ali ih povezuju `zajednicki interesi` tj nacin razmisljanja,percepcija ili ti uticaj samih kompleksa.
Jedinka ili ti samo drustvo nece imati uticaj na odredjene osobe koje se jednostavno ne uklapaju u takav sistem pa ce im isti upadati u oci i biti dozivljeni kao neprijatelji.
Otud i dolazi do konflikta,vredjanja i mrznje.

Drugar,ja se ovim stvarim bavim jako dugo i mogao bih daleko strucnije da napisem citavu disertaciju o coveku,danasnjem drustvu,psihi ,ponasanju a ne ovako samo da ti nabacam neke bitnije stvari!Cak bi mogao da razradim temu o psiholoskim profilima usera odavde sa berze.

P.S.Efekat koji proizilazi iz svega sto sam do sad rekao moze da se vidi upravo iz ovog primera ovde ,iz ove teme!Takvih primera je mnogo i svakodnevno se prepoznaju!

AMDizacija

:: Malo si zbrkao razne pojmove i pojave, kompleksi, konflikti među ljudima, itd. nisu međuzavisni u tolikoj meri da bi ih ti u tolikoj meri direktno povezivao. Svakako, ljudska psihologija je jedna fantastična stvar, ali da bi čovek došao do stadijuma gde `teoriju` zaista prepoznaje i primenjuje u praksi je već jedan ogroman put, koji pritom i nije za svakoga. Suština je da svaki problem i svaki konflikt započinje na mentalnom nivou jednog jedinog čoveka i da se on često prenosi i dalje i dalje ukoliko taj neko nije dovoljno priseban i razuman da se samostalno izbori sa time
:: @ tortojed Evo ja recimo tebe nisam nigde etiketirao. Ali još je veći efekat kad se neko sam prozove i pronađe u istom .
:: :: @tortoje
:: :: Kod ljudi je problem sasvim drugacije prirode
:: :: Psihologija ljudi je nesto cemu treba posvetiti mnogo godina proucavanja a na visem nivou znanja posebno skolovanje
:: :: Vecina njih koji imaju problem licne prirode sugestivno deluju na okolinu prenoseci breme koje im stvara podsvesno pritisak u svojoj glavi na druge ljude cineci lazan osecaj sopstvene slobode!To je zapravo zamka u koju upadaju tonuci sve vise.Svoje osobine prebacujuci na drugog ne resavaju problem vec prelaze u jos tezu fazu obmane same licnosti do te granice da vise ne razaznaju istinu od realnosti!Nazalost danas sve vise takvih ljudi ima i zato i nastaju konflikti te vrste izmedju odredjenih persona
:: :: Kompleks je samo jedna karika u lancu koja ima jedan veci udeo u celokupnom sistemu funkcionisanje jedne takve licnosti.
:: ::
:: :: E sad ne znam zasto sam ovo ispricao ali ne skodi.Cim ne skodi znaci da koristi :
:: :: AMDizacija
nemanja21 re 14.05.2011. 17:44 #324244

Druže, pogrešno si me razumeo. Ja nisam osporio ono što si ti pisao, već sam želeo da ti napomenem da si previše generalizovao stvari, i da bi neko ko čita shvatio da su takva ponašanja direktna i isključiva. Mi piskaranjem ovako po forumu možemo da dotaknemo samo jedan slučaj, samo jedan splet okolnosti, i da bi se nešto zaista razumelo morali bi da razradimo temu na nekih 100 strana.

Verujem da možeš da razradiš temu o psihološkim profilima, , ali to je samo slika koju smo mogli da steknemo pomoću ove pismene komunikacije, i sigurno bi se razlikovala drastično od one realne. Utisak koji dobijamo o nekome je rezultat svega 7% verbalne komunikacije, zamisli koliko je to nizak procenat kada se radi o isključivo pismenoj varijanti.

SkyFire ... 14.05.2011. 18:00 #324249

@nemanja21
Ima toga ,istina je to sto govoris zato i postoje predrasude i pogresne procene izmedju ljudi upravo iz pismene komunikacije.
Ali,ima jedno veliko ali..Nacin izrazavanja,zastupanje stava,ponasanje,kultura tacno opisuje ko je kakav.80% mozes vec da izvuces o nekoj osobi te i u realnosti mozes da ocekujes isto pa cak i gore kada okrenes ledja :) Jednostavno uvek postoji sablon po kome se odredjena osoba prepoznaje i po kom funkcionise generalno.
Sam mentalni sklop vec sve govori ko je kakav a misli ,osobine prenesene kroz reci na dela daju sliku jedne takve osobe.
Samo dvolicni ljudi mogu da budu jedno kroz svoje pretstavljanje u pismenoj komunikaciji a drugaciji u prirodi (izuzecu one koji se zezaju i koji ne razradjuju neke ozbiljnije teme)
Mnogo je ovo delikatno i ko se sa tim nije bavio malo mu je teze da razume a najteze da prepozna .
Postoje vise nacina kako pristupiti analizi ponasanja jedne osobe i izvlacenju njenog psiholoskog profila.

A ovo sto sam ti rekao za forum je ziva istina.Znas kad znam tacno do reci ko ce kako sta da napise i kako da odreaguje.Nekad mi bude smesno a nekad zalosno!
Doduse ima dosta i u vremenu provedenom sa tim ljudima pa neke stvari postaju ocigledne.

Inace jako bitno je da uprkos razlicitosti ljudi jedni druge postujemo.Za mene je to najbitnije i samo na takav nacin se moze ostvariti pristojna komunikacija i ostvariti produktivnost.
Treba biti odmeren ako vec nisi siguran ko je kakav.Posmatrati iz daljine,drzati distancu.
Tek kad procenis da si ukapirao bar jedan osnovni deo neke osobe a da to podrazumeva neke njene pozitivne osobine onda prelazis na drugu fazu nivoa neke komunikacije.
To se odnosi kako ne verbalnu (pismenu) tako i na bliski susret.

AMDizacija

nemanja21 ... 14.05.2011. 18:21 #324250

Tako je uglavnom.
Ključ je u slušanju. Kada i neko nije u pravu, sugerisati isključivo na neispravnost takvog stava, da pogrešno radi i zaključuje. A ljudi brže bolje vide niže razrednog sagovornika u takvim situacijama, napadaju ih na ličnom planu, direktno ugrožavajući nekoga kao ličnost. I tek nakon njegove povratne reakcije možemo zaista početi dobijati sliku o toj osobi.

DmasteRNo1 Da-da 14.05.2011. 20:48 #324288

Samo, lako je pričati, a teško se pridržavati toga što pričaš.

nemanja21 Re: Da-da 14.05.2011. 21:05 #324295

Od nečega se počinje? U našem okruženju i sama priča je raritet, a o primeni mogu samo bajke i mitovi da se pišu...

:: Samo, lako je pričati, a teško se pridržavati toga što pričaš
:: AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C
DmasteRNo1 Re: Re: Da-da 14.05.2011. 21:15 #324297

Tu si, nažalost, u pravu.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs