Moj komentar na ovo je :A u pi#ku materinu!Ako se ovo obistini,ne samo da cemo morati da krekujemo (ili placamo za Skype) nego cemo morati da ga reinstaliramo svakih mesec-dva!Da ne spominjemo to sto ce `humani` Bil Gejts zgrnuti tri puta vise para nego sto je navodno poklonio raznim fondovima,jer ga pare hoce k`o budalo ona stvar...
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
Ako je stvarno kupio i Skype,dabogda mu Wlada izneo sve svoje probleme i reklamacije usred konferencije za stampu! AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
Razgovori preko skajpa se već uveliko naplaćuju...
10.05.2011. 17:37
status: user broj poruka: 3742
naravno oni koji idu preko mobilnih telefona ili sa skajpa na mobilni telefon. Ne verujem da će nešto po tom pitanju značajnije menjati. Ko je probao skajp zna da može da zove putem gprs ili wajfaj konekcije bilo koga ko ima skype (sa mobilnog aparata). Odlična stvarčica.
Recimo sa VIP-om i njihovih 325Mb besplatnog interneta mesečno sam se poprilično ispirčao putem skajpa i gprsa sa engleskom za dž.
Nema toga sto ne moze da se kupi (materijalne stvari).Samo je pitanje kolko ko ima novca i u skladu stim da kupi.To je taj globalizam koji unistava male, i umesto da donosi nesto bolje ljudima sve vise ogranicava mogucnost izbora. Najgore je sto se prodaju drzave,narodi za sitne pare.
Pa da lepo počnu da naplaćuju i onda da se ovaj naš priglupi narod (čast izuzecima i kolegama sa foruma) malo opameti, ali ne oni će sad upropastiti i sigurno naplaćiviati one besplatne razgovore između dva korisnika kompjutera.
Dragi moji antiglobalisti, veselo je čitati vaše baljezgarije... sad će da naplaćuju, sad će da im platimo malo sutra, nego, mi, krašćemo opet samo nekako drugačije, sad će da prestanu za linux i mac-unix... E, pa, neće. Serkate kwake. Prvo, i MS ima svoj BESPLATNI voip program, samo je davno poklekao pored skajpeta. Mnogi samozvani velikani ovog foruma, naročito ako su ZELENI i ne znaju za drugo no koriste baš msn radi horskog napada... što je samo po sebi blamaža, najgori noobiji koriste IE i MSN sve zajedno sa windows explorer-om, ali ajd-e... Dakle, nije ni pre naplaćivao ono što je sam razvio a pogotovo neće ono što je kao besplatno i postalo popularno (i još radi). Razgovori koji se plaćaju lokalnim provajderima telefonskih usluga - moraju se naplaćivati i dalje naravno, ali to nije do imaoca programa skype, već do lokalnih telefonskih kompanija koje imaju monopol na vezu do krajnjeg korisnika. Zarada skype-a je, relativno tj. procentualno mala u odnosu na istu uslugu koju dere lokalni telefonski provajder. Pa kako će onda da zarađuju ako ne na tako glupo zamišljen način? Pa, kao i oni koji zarađuju ne naplaćujući ovcama direktno već posredno: facošup, gulag, jahu, tviter... adsense itd.: trgujući našim podacima, tj. posedujući te podatke i mogućnost da ih istražuju, seciraju i donose pravilne marketinške odluke. Treba valjda da im se pojavi još neki brzorastući web fenomen i pokupi to malo kajmaka na koji se hvataju `besplatni korisnici` pa da im ne ostane ništa. Ovako, ulaze na mala vrata. Lično više volem skype nego što ne volem MS, to znači da ću, ako ne budu agresivni i glupi kao što su neki od vas predvideli, ja nastaviti da ga koristim, dajući moje podatke na izvol`te MS-u i njegovim poštenim analitičarima i razvojnim timovima.....
Ionako slabo koristim skajp pa neću plakati sigurno
10.05.2011. 21:27
status: user broj poruka: 9006
Sa softverske strane skajp je prilično govance tako da i ne ceptim osobito da će M$ da ga još više osakati. Jedino što bi eventualno moglo da mi zasmeta je što instalacija neće više biti 25mb nego 250.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
Sto rece Pisko, cemu drama odjednom. Ima gomila alternativa koje su besplatne, zasto bi sad naplacivali. Samo bi pucali sebi u noge. Kao kad bi uzeli da naplacuju IE koji ionako sve vise gubi korisnike. I naravno da ce nastaviti da razvijaju i za druge platforme, kao sto i MS Office rade za Maca. Ulaganje se vraca kroz golemu bazu korisnika. Pretpostavljam da bi morali da menjaju protokol da bi onemogucili koriscenje prethodnih verzija. Verzija 4 je meni daleko prakticnija od 5ice.
btw, jel se nekom nekad desilo na skajpu da mu neko samo tako iz cista mira preuzme profil i lista sa kontaktima PRAZNA.. naravno zaboravio sam da export-ujem... ?
:: Ima i drugih programa, ako skype pocne da nervira onda cemo se prebaciti na druge.. :: :: Nimbuz je jedan od njih, za sada samo glas ali radi i na mobilnim telefonima preko wifi.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
ne ali mi se desilo da konverzacije koje sam brisao pre godinu i više dana stignu na računar na koji se logujem prvi put na skype...pa vi vidite koliko oni `ne čuvaju` naše podatke.
Takođe i konverzacije koje su išle posle uključenja opcije nohistory takođe stizale.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.