MSI 990FXA-GD80 chipset AMD 990FX (from 175 to 193 Euros) 6x sataIII podrska za 4 graficke u SLI ili CF modu 4xusb3
podrska za cpu :
Bulldozer family, Phenom II family, Athlon II family, Sempron
MSI 990FXA-GD65 chipset AMD 990FX (from 126 to 138 Euros) jedina razlika u odnosu na skuplji model smanjen broj usb3 ulaza CF ,SLI mod max 2 graficke. CF ili SLI max 2 graficke pciE 16 6x sata III 2xusb3 podrska za cpu :
MSI G45-970A chipset AMD 970 (80 Euros). bez podrske za SLI ili CF 6xsata III 2xusb3 brzina HT linka je ista kao kod skupljih modela
podrska za cpu :
Buldozer CPU apsolutno zahteva AM3+ ploce oko toga nema vise dileme. Phenom II ,Athlon II mogu na AM3+ ploce.
Verovatno ce biti kod drugih proizvodjaca kombinacije sa raznim AMD southbridge SB7xx ili SB8xx radi manje cene ,ali SB9xx cete prepoznati po tome sto nema sataII portove ,AMD je izbacio iz 9xx southbridga sataII portove i ima samo sata III portove
the bulldozers CPUs share absolutely requires a motherboard with socket AM3+.
Baš ste bre naivni kao kurac u rane jutarnje sate ...
Ovo su MSI ploče najnovije proizvodnje i nije tačno da buldožer procesori zahtevaju samo AM3+ ploče. Buldožer procesori mogu i na AM3 ploče sa najnovijom BIOS verzijom. Evo dokaza direktno sa MSI sajta: http://event.msi.com/mb/am3+/
Šta onda palamudite glupim komentarima?!?
Ne postoji `samo` AM3+ ploča, vidite da je u pitanju najobičniji BIOS. Isto kao nekada sa Athlon procesorima gde je za Sempron trebalo uraditi update BIOS-a. Lepo, odradiš update BIOS-a na AM3 ploči i D O B I J E Š - - AM3+ ploču. I ne moraš da se isprsiš za novu ploču.
Ja se više plašim toga da će naivni kupovati nove ploče i odstraniti ove `stare` i još ubedjivati druge u to, nego što je ukupna propusna moć ploče i rad tog procesora na njoj. Ako ploča ima Sata 6GB/s, 2x USB3 ulaza, ... najnoviji BIOS koji podržava Buldožer procesore, ... baš me zanima, koliko bi sama ploča i njen čipset usporavali Bludožera, ... u procentima?!?
Jer, i da je 10% u šta čisto sumnjam ... ni to nije razloga plaćanja nove ploče soma evra ...
Ovo je za AMD fanove super, Intel fanovi mogu da kukaju i plaču!
U krajnjem slucaju je glupo spekulisati sada o tome, kad izadju, neko ce da testira i sve ce da bude jasno.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9- borrowed, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: @dexter :: :: Ja se više plašim toga da će naivni kupovati nove ploče i odstraniti ove `stare` i još ubedjivati druge u to, nego što je ukupna propusna moć ploče i rad tog procesora na njoj :: Ako ploča ima Sata 6GB/s, 2x USB3 ulaza, ... najnoviji BIOS koji podržava Buldožer procesore, ... baš me zanima, koliko bi sama ploča i njen čipset usporavali Bludožera, ... u procentima?! :: :: Jer, i da je 10% u šta čisto sumnjam ... ni to nije razloga plaćanja nove ploče soma evra ... :: :: Ovo je za AMD fanove super, Intel fanovi mogu da kukaju i plaču!
Ko ima plocu koja sadrzi sve zivo tipa usb3 itd verovatno i ne mora da menja cak i po cenu od 10% gubitka u preformansama cpu-a.
Ja npr koji imam plocu od 50e vidim ovo kao dobar i jeftin upgrade. Ne interesuje me za sad bilo sta ali kasnije ce cena npr. MSI G45-970A chipset AMD 970 (80 Euros). biti dosta manja kao i sama cena buldozera. Plocu moze sad da zameni ko ima losiju pa kasnije da doda buldozer na nju kad i njemu takodje padne cena.
Ne mora uvek ploca od 200e da se kupuje , slazem se.
Ali ne osudjuj nekoga ko bi kupio npr ovu od 80e radi trenutnog a i kasnijeg upgrade-a
lupio sam cenu, no u pravu si ... videćemo te `objektivne` testove i sami presuditi. U svakom slučaju i primer MSI AM3 ploča BIOS upgrade je za AMD korisnike važna vest!
Ja se više plašim cene Buldozer procesora nego toga da stare matične neće moći da im pruže ugodan rad u potpunosti.
sto ?najavili su jeftinije am3+ ploce 760 chipsetom,za onoga koji oce da samo radi,znaci bez clocka,sata 3 ,usb3,cf ili sli i ostlaih gluposti,vishe i ne treba.Jedino brzina HT linka ako bude na nivou gore pomenutih(a ne vidim razlog da ne bude).
To je super za one koji već imaju Majkrostarove ploče sa AM3 soketom. Ali šta je sa nama koji niti imamo MSi, niti AM3 soket? Pošto planiram apgrejd do kraj godine (CPU, MB i DDR3), logično je da ću ići na AM3+. Naravno ploča neće biti neka od 200 evra. Uostalom, sve je ovo trenutno prdenje u prazno, dok se ne pojave procesori u prodaji i ne vidimo šta pružaju i po kojoj ceni.
:: To je super za one koji već imaju Majkrostarove ploče sa AM3 soketom. Ali šta je sa nama koji niti imamo MSi, niti AM3 soket? Pošto planiram apgrejd do kraj godine (CPU, MB i DDR3), logično je da ću ići na AM3+. Naravno ploča neće biti neka od 200 evra :: Uostalom, sve je ovo trenutno prdenje u prazno, dok se ne pojave procesori u prodaji i ne vidimo šta pružaju i po kojoj ceni :: :: :: AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
1 jun Llano APUs Hudson-M2 , Hudson-M3 notebook chipsets. 7 jun Zambezi FX CPU 4 modela 8,6,4 jezgra ,modularni dizajn,svaki modul sadrzi po 2 jezgra za procesiranje nove verzije istog CPU se ocekuju u oktobru i novembru. 14 jun Lynx platform,Llano desktop APU Hudson D2 i Hudson D3 fusion controller hubs.
Ljudi, u najavama i marketingu a pogotovo promocijama, AMD toliko naguzi Intel-a, da je to čudo. Ja bi taj PR sektor Intela poslao na kućno izdržavanje kazne, bez interneta. Samo turske serije da gledaju po ceo dan. Ko da ih je neka Srbenda sakupila po domaćem sistemu: rođaci, poslušnici, mutavci i slagači sa mišljenjem, a bez mišljenja. Čak su i od sandy-ja napravili fijasko, dok je, recimo, malo kloknuti Phenom x4 bolje odrađena i spoznorisana vest, sa sasvim pozitivnim kritikama i stavom (zato što nisu obećavana brda i doline). LM, lepo je uvek nadati se dobrom i boljem hardveru, ali, realno, nisu oni ništa čvrsto obećali, ali da pale, pale. Ko je pozitivan i normalan, veseli se, ko je bolestan i zadojen negativnom energijom i kompleksima, taj pati i prosipa otrov... i tako to ide...
X6 1100T BE 9 5 -14% X6 1090T BE 5 5 -10% X6 1075T 5 1 -7% X6 1065T 5 5 - X6 1055T 5 5 -6% X4 980 BE - 5 - X4 975 BE 5 5 -10% X4 970 BE 5 5 -11% X4 965 BE 5 5 -13% X4 955 BE 5 7 -13% bice oko 100 E X4 910e 5 3 -18% X4 905e 5 0 -39% X4 840 5 5 - X2 565 BE 2 2 -9% X2 560 BE 2 -12% X2 555 BE -
DexterMull pitanje je da li ce trebati OC kod buldozera uopste ,zbog turbo moda koji bi trebao da dosta poveca default frekvenciju . Ko je preskocio AM3 plocu logican korak bi trebalo da bude AM3+ ploce koje i nisu nesto preterano skupe.
Poznato je kod AMD-a kad stavis stariji CPU na nov chipset uvek dobijes nesto na perfomansama sto zbog veceg HT linka (3200 mhz kod RD970,RD990,HT 3,1 verzija) ,sto zbog periferija ,a u ovom slucaju i veca brzina memorije.(DDR3 ,2133 Mhz max OC ).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.