Neko ce reci da je ovo overklokovan GTX460 posto fizicki nose iste specifikacije i bice samo u teoriji upravu a mozda i u praksi,videcemo!
GTX460 je baziran na GF104 dok je GTX 560 baziran na GF114 unapredjenom verzijom,tweakovanom pa obzirom na veoma male razlike u potrosnju i cak i manjoj disipaciji kod GTX560 Ti u odnosu na GTX460 moze se ocekivati od ove karte bolje karakteristike od GTX460 .Najverovatnije da ce GTX560 imati i manju potrosnju i manje zagrevanje od GTX 460 (a za sigurno bolje performanse) ili ce generalno zadrzati iste osobine obzirom da su klokovi dosta veci..
Ovo ce verovatno biti zvanicno popunjena serija kako dolikuje. nVidia ce sad imati 4 veoma ozbiljne kartice,dve iz mainstream segmenta i dve iz hi. Sta ce se desiti tj desava sa nizim segmentima i to ostaje da se vidi..
Realno je konfuzija sa ovim oznakama ali sta je tu je..
P.S.Karta stize 17 maja i pretpostavljam da ce doci po ceni sadasnje GTX460 1GB!
Samo da vidimo. Sve je poprilicno predvidivo, ali, segment je tako nakrcan da postaju bitne vrlo male finese i karakteristike koje u stvarnosti nemaju pravog znacaja. Cena (lokalna, nasa), bice uz karakteristike, veoma bitna. Dobrodosla guzva, iako je napredak samo ocekivan u ceni... najbitnijem po nas vecinu.
Nece puno,ali mislim da ce pasti dovoljno da bude best buy! Vidis da ima na oglasima gtx460,768MB za 100e , a ima jedna ista samo palitova za 90e sa garancijom 2god. :P
Dokle su ljudi spremni da idu zarad brenda, to je neverovatno. Necu da postavim sad prvi fermi 465 i sl. kartice za pljacku naroda. Koje su doticni sa foruma hvalili i pored katastrofalno loseg GPU-a. Ja tvrdim da AMD-ATI, u istoriji nije imao goru karticu od ovog poluproizvoda, koji je narodu izbijao pare iz dzepa. Sramota. Sad se setili da prave dvoglave GTX 460. Ovo je vec bezobrazluk i ponizavanje kupaca
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
Ovde mi nešto smrducka na 460SE situaciju. Trenutno im je u postavci 460 1gb u odnosu na 560TI isto što je 768mb varijanta bila u odnosu na 1gb - za dlaku isplativija varijanta nego što bi oni voleli.
Videćemo kad izađe, specifikacije mi pobijaju teoriju al šta ću kad sam rođen sumnjičav.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.