Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
NVIDIA 3-Way SLI and AMD Tri-Fire
STRANA 1 OD 1
FSamir NVIDIA 3-Way SLI and AMD Tri-Fire 05.05.2011. 14:55 T35741

status: user
broj poruka: 777

Prvo je išla ova smejurija:
X58, Core i7-920 @ 3.6GHz
http://www.hardocp.com/article/2011/04/28/nvidia_geforce_3way_sli_radeon_trifire_review/1

A onda su ljudi reagovali pa je došlo do još jednog bisernog testa:
P67+NF200, Core i7-2600K @ 4.8GHz
http://www.hardocp.com/article/2011/05/03/nvidia_3way_sli_amd_trifire_redux

Sve u svemu prelazak sa i920@3,6 GHz na i7-2600K@4,8 GHz:

nVIDIA 3-Way GTX580 dobitak 17% (od 3,8% do 31,3%)
AMD 6990+6970 Tri Fire dobitak 1,8% aaaaaHAHAHAHAHA (-14,4% do 6,7%)

Klanje...zapravo, ovo je problem za AMD.
Što se onda radujete jačim CPU-ovima kad očigledno da jače od prošlogodišnjih i7 na 3,5 GHz ništa ne donosi za AMD MultiGPU.

A pogledajte o kojim igrama pričamo. Minimum dva od pet, Dragon Age II i F1, masivno favorizuju AMD hardware.
Da su na tom HardAMD-u u test uključili još igara bilo bi katastrofa za AMD.

A gledaj tek kako se sirotan muči da objasni kako je i u ovakvoj Hi-End situaciji AMD bolji izbor.
.........aaaaaaaaaa..prosto..gadno je
Mrzim ih ali prosto moram jednom na dan da vidim šta ima kod njih.........

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: NVIDIA 3-Way SLI and AMD Tri-Fire 05.05.2011. 15:10 #321593

broj poruka: 3519
Mrziš ih, a kleo si se u njih :D

::
:: Mrzim ih ali prosto moram jednom na dan da vidim šta ima kod njih........
KalifNS KAkvo blago... 05.05.2011. 15:31 #321604

broj poruka: 1017

... sistem koji pod maximalnim opterecenjem trosi 1000W+

Neprocenjivo, kalorifer i kompjuter u jednom.
A tek sto greje noge!

A to sve zarad 6-20% dobitka u performansama u odnosu na SLI i CrossFire.

ALa su ih opravili, svaka im cast!

I zeleni i crveni na ovom polju EPIC FAIL!
DmasteRNo1 Nije te nešto bilo dugo 05.05.2011. 16:09 #321613

broj poruka: 6101
i čim si se pojavio odmah si krenuo sa glupostima po starom.
Isrkeno me zabolje dupe i za Unakrsnu Vatru i za ZLi, ali mi bode oči to što su ti eksperti koristili 3 GTX580 što je OK, a za AMD-a 6990 + 6970, što nije OK. Što nije upotrebljen GTX590 + GTX580? Zato što to nije GTX580 3-Way SLI, kao što ni ovo 6990 + 6970 nije 6970 Triple-Fire.
Nije ni čudo što su dobili takve nakaradne rezultate, a i da su dobili dobre, opet me zabole dupe. Moja 6950 radi posao više nego dovoljno. Još da nabavim neki bolji procesor u narednom periodu i miran sam 1,5-2 godine.
Tebe ostavljam da se raduješ glupostima, zajedno sa zelenim kolegama predsednikom i *o**ojedom.

AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

Pisko Mrzim da vređam 05.05.2011. 17:00 #321623

broj poruka: 6645
Ali rečnik u postu je kr****nski bezobrazan. Zašto nisi samo pružio informacije, a frustracije, kao što je ta mržnja (u komade silicijuma ili forume ili nešto tako blesavo), bar zbog lične sramote, zadržao za sebe. Konstantno truješ forum, odnosno, društvo u kome se nalaziš. Za mene ovaj test samo govori koliko je loša i nesavršena nvidija arhitektura i drajveri, inače bi sami izvukli maksimalni potencijal iz SLI-a. Odnosno, svakome ko nije blesav, jasno je da je SLI totalno neoptimizovan (za razliku od ere pre felermija), da mu je i ovaj intel malo i da će tek za dve godine, kada izađe neki supersonični intel procesor sa 18 jezgara, napokon i ova SLI-na skalirati kako treba. Sada je to blam. AMD karte rade za sve pare, setup je optimizovan i ko iskešira pare za dva ili tri-crossfire setup, dobije protivvrednost u performansama, ko to isto uradi sa nevidijom, taj je u tužnom položaju. Radi to, ali jako kilavo, tek ako nakupuje najskuplji procesor i hlađenje, pa onda sve to nasiluje do očaja, dobiće celih 17% od obećanih 80-90%.
Istina, kad je neko pomalo ćorav i blesav, on se i ovome raduje. Nerazumevanje je ključ pravog funboya. Mashalla na zaključku. Ja bi ovo, kada bi bio funboy, sakrio lepo da se ne vidi....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

B011 ... 05.05.2011. 18:36 #321643

broj poruka: 280
Ja ne vidim nikakav `problem za AMD` a jos manje neko veliko otkrice u tome da su tri pojedinacno brze karte, pritom zajedno skuplje nekih 300-350 evra (sto ni u jednoj varijanti nije malo novca), brze i u tri-sli/cf rezimu.

Svrha 6990+6970 i nije da se takmici sa 3xGTX580, posto nisu ni isti cenovni rang, vec je da za cenu pribliznu vrednosti dve GTX 580 kartice omoguci bolje performanse, uz koriscenje dva PCI E slota, i nesto vise VRAM-a.

Onaj kome novac nije nikakav problem, a zeli maksimalne performanse sa tri karte u ultra-visokim rezolucijama, bolje neka gleda neke od 3GB GTX580 modela, pa neka kombinuje tri komada.

Sto se tice 6970+6990 kombinacije, ona ima svoju svrhu, prednosti i mane, i nije lose cenovno pozicionirana za one koji nemaju tri odgovarajuca PCIE slota, a nije im dosta 6970CF/6950CF.

U svakom slucaju, veci izbor izmedju raznih kombinacija moze samo da koristi nama, kupcima, ako zapostavimo rentove dezurnih ATI i NVIDIA fanatika/trolova.

EDIT: A inace, evo i prvog review-a, od koga je citava prica i pocela, a koji je poredio kombinacije slicnog cenovnog ranga, odnosno 6990+6970 VS SLI GTX580:

http://hardocp.com/article/2011/04/11/amd_radeon_69906970_crossfirex_trifire_review/1
Pisko B011 05.05.2011. 19:02 #321652

broj poruka: 6645
kLEGzi, poenta nije bila u ati-nevidija karticama, iako sam ja to potenciorao, tj. ne samih kartica već nedostatak ili nesavršenost slinavih drajvera, već u cpu snazi i bottlenecku, apropo priča od prošlog i prošlih dana, gde je demistifikovana intel-nvidija funboy teza da su amd procesori usko grlo čak i za midsegment šugave kartice tipa 460 ili štatijaznam... ispala do yaya i javna blamaža koja je prošla bez mnogo vređanja što pozdravljam... dakle, ovde lik na račun neoptimizovanih drajvera nvidije, koji za slinavljenje traže mnogo cpu snage i nisu sami sebi dovoljni, za razliku od crossfire drajvera, zaključuje nešto o procesorima, cpu-ima... umesto što od drveća ne vidi šumu: problem je u slini a ne u cpu. Za dobre drajvere ne treba još i panična frekvencija procesora i najjači procesor što postiji, već umereno... Tačno je da se snagom cpu u ponižavajućem postotku (u odnosu na uložene pare i skaliranje ati-ja bez drndanja cpu) nadomeštava nedostatak optimizacije tj. skaliranja nvidija kartica serije 5xx, ali i da ko ima para, i hoće najbolje, jasan mu je put, da može sa i-intelima izvući još... ali, zaključak je biser foruma, bar za prošla dva-tri meseca.
Ovaj ogled ima smisla za one koji hoće još, i imaju čime, a to fsamir nije sigurno, da ne pate od bottlenecka sli konfigurisanja i da odmah znaju na čemu su... mada se ja kladim u jajca da takvi i imaju takve intele, a možda je nvidija na to i računala.... ah..bloatware

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MaliAbner Re: Nije te nešto bilo dugo 06.05.2011. 11:02 #321818

broj poruka: 7769
Pustili ga za vikend, uz obrazlozenje da im treba krevet viska za preko subote i nedelje...

I jos da dodam da nije fer porediti 3xSLInavka sa 6990+6970 zato sto je 6990 prilicno sporija od 6970x2...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: i čim si se pojavio odmah si krenuo sa glupostima po starom
:: Isrkeno me zabolje dupe i za Unakrsnu Vatru i za ZLi, ali mi bode oči to što su ti eksperti koristili 3 GTX580 što je OK, a za AMD-a 6990 + 6970, što nije OK. Što nije upotrebljen GTX590 + GTX580? Zato što to nije GTX580 3-Way SLI, kao što ni ovo 6990 + 6970 nije 6970 Triple-Fire
:: Nije ni čudo što su dobili takve nakaradne rezultate, a i da su dobili dobre, opet me zabole dupe. Moja 6950 radi posao više nego dovoljno. Još da nabavim neki bolji procesor u narednom periodu i miran sam 1,5-2 godine
:: Tebe ostavljam da se raduješ glupostima, zajedno sa zelenim kolegama predsednikom i *o**ojedom
:: AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs