Sandy Bridge vs. Phenom II X4, sada `live gaming` Part II :)
STRANA 1 OD 2
TheBear
Sandy Bridge vs. Phenom II X4, sada `live gaming` Part II :)
04.05.2011. 19:31
T35718
status: user broj poruka: 6502
Posto je prethodna tema malo `skrenula` nije na odmet da se otvori nova jer ce biti dosta korisna.
Ovoga puta tri igre su u ptinaju, jedna je i Crysis 2 koja bi trebala da je multithreaded optimizovana. Phenom II je na 3.6, Core i7 je na 4,5. Graficka i podesavanja su ista pa da vidimo:
To je to, mislim da nema potrebe da objasnjavam ili crtam da nekog veceg bottleneck-a nema sa Phenom II procesorom, u Crysis 2 mi je savrseno igrivo i sa jednim i drugim 2-3FPS su u pitanju u korist i7 i to na 4,5 GHz, ko zna sta bi bilo da imam neki AMD koji iide na 4 ili 4,1 GHz, verovatno ni tih 2-3 FPS ne bi bilo razlike.
Sve ovo se odnosi na moju graficku 6970 (otkljucanu 6950) koja je u rangu sa nVidia GTX 570 ili GTX 480.
u onoj prvoj temi ipak je covek isprobao najvise platformi na forumu.
`Potpuno si upravu, sve prikazano je tacno i nema sanse da Phenom II X4 955 bude usko grlo ili nedovoljno jak za neke karte, ni trenutno a ni za par godina`,
Medo jako je tesko odraditi istu putanju i na ovaj nacin uporediti ali kad si vec navalio.. No ako me vid ne vara ja u Crysis 2 kad zaustavim scenu vidim i od 7 do 10 fps-a razliku. Sam pocetak vec imas 6 FPS-a ..To ti je oko 15% .Ako to nije malo onda ne zna zaista? Nek pogledaju i drugi preciznije .Daleko je to od tih 2-3 FPS-a koje govoris!
00.35 @2600k vs 00.11@AMD
Ostalo cu pogledati kad se vratim sa treninga..Nemam sad vremena!
U proseku nije vise od 2-3 FPS, a putanja je itekako ista, nema tu mnogo sta da se odradjuje.
:: Medo jako je tesko odraditi istu putanju i na ovaj nacin uporediti ali kad si vec navalio. :: No ako me vid ne vara ja u Crysis 2 kad zaustavim scenu vidim i od 7 do 10 fps-a razliku :: Sam pocetak vec imas 6 FPS-a ..To ti je oko 15% .Ako to nije malo onda ne zna zaista :: Nek pogledaju i drugi preciznije .Daleko je to od tih 2-3 FPS-a koje govoris :: :: 00.35 @2600k vs 00.11@AM :: :: Ostalo cu pogledati kad se vratim sa treninga..Nemam sad vremena :: :: :: Štangliranje :: :: :: ::
955 je 110e a 2600k 250e....kome treba za igre, računica je jasna, o čemu se raspravlja ovde? A što nisi ostavio 2600 na def? Fiat iustitia, et pereat mundus
taj 2600k kosta 30e vishe od 2 phenoma II 955(plus ploca za njega bar 25% skuplja),peformanse u ovim igrama dovoljno govore.Za gaming phenom II x 4 ko boga,nishta vihe ,sandy i eventualno phenom x6 za ozbiljnije stvari od zajebancije.
taj 2600k kosta 30e vishe od 2 phenoma II 955(plus ploca za njega bar 25% skuplja),peformanse u ovim igrama dovoljno govore.Za gaming phenom II x 4 ko boga,nishta vihe ,sandy i eventualno phenom x6 za ozbiljnije stvari od zajebancije.
Posto vidim da je tesko nesto dokazati i pomocu snimka, evo ja sam se potrudi da ta dva snimka uporedo jedan pored drugog slikam, koje si ti scene zaustavljao ne znam, ali ja sam zaustavio iste scene na ovim slikama:
:: Medo jako je tesko odraditi istu putanju i na ovaj nacin uporediti ali kad si vec navalio. :: No ako me vid ne vara ja u Crysis 2 kad zaustavim scenu vidim i od 7 do 10 fps-a razliku :: Sam pocetak vec imas 6 FPS-a ..To ti je oko 15% .Ako to nije malo onda ne zna zaista :: Nek pogledaju i drugi preciznije .Daleko je to od tih 2-3 FPS-a koje govoris :: :: 00.35 @2600k vs 00.11@AM :: :: Ostalo cu pogledati kad se vratim sa treninga..Nemam sad vremena :: :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Tacno tako, i slepac vidi sta je mnogo isplativije kad je gaming u pitanju. Jasno je da je 2600K brzi od PhenomaII X4, al za gaming PhenomII X4 za 110e nudi gotovo istu stvar ko i 2600K za 250e. Ko ima para na bacanje nek izvoli. Ko kupuje intelov cpu, ne placa samo cpu vec i ime. Uvek bilo i bice...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: 955 je 110e a 2600k 250e....kome treba za igre, računica je jasna, o čemu se raspravlja ovde :: A što nisi ostavio 2600 na def :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
da ga ubedis, makar mu i dao da proba jednu pored druge.
To ti je ko onima kad su u eksperimentu sipali 4 case Coca Cola-e a samo jedna je imala sliku Coca Cola na sebi a ostale 3 drugih brendova. Svuda isti sok. Naravno oni nisu znali da je svuda isti sok.
A kad su testeri bodovali, njih 99% je reklo da im onaj sok iz Coca Cola case ima najbolji ukus. To ti je uticaj marketinga, brenda. Fanboy-stva sto bi neki ovde rekli.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9- borrowed, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: taj 2600k kosta 30e vishe od 2 phenoma II 955(plus ploca za njega bar 25% skuplja),peformanse u ovim igrama dovoljno govore.Za gaming phenom II x 4 ko boga,nishta vihe ,sandy i eventualno phenom x6 za ozbiljnije stvari od zajebancije.
koji ce imati samo sata3 i memorijski protok slican ili jaci od Intel Bloomfield platforme ,za razliku u ceni uz jak SSD isto se dobija dosta na perfomansama.
Ma problem je u pojedincima koji ne mogu da se nacude kako to da njihov (pre)skupi setup daje gotovo iste il tek malo bolje performanse od skoro duplo jeftinijeg setupa, i naravno da se tu onda trazi opravdanje za toliki novac (iz cega proizilazi fanboyizam, pljuvanje/vredjanje suprotnog tabora, i ostalo). TheBear je lepo postavio dokaze o ovome sto pricam, a pojedinci to ne zele da prihvate, zna se zbog cega. `Kako bre ti imas skoro isti fps, pa ja pljunuo xxx evrica za to i to, a ti tih bednih xxx evrica, pa nema sanse da je to tako, ma garant tu nesto ne stima....` - scenario....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
pa otprilike par fps-a vise u korist intela,mada u pojedinim trenucima se osetio i boost od 10ak fps-a,zavisi od situacije naravno...ipak ja ne bi toliko imao poverenja u jednom AMD fanboy-a :D
Asus M4A89GTD pro-usb3/Phenom II 955be x4 4ghz/Gigabyte GTX460 1gb/2x2gb Exceleram 1600mhz cl7/Samsung f3 1tb-Wd blue 640gb/Nzxt Hades/Lc power 750w metatron/Altec vs4621/Dell Ultrasharp u2311h
:: pa otprilike par fps-a vise u korist intela,mada u pojedinim trenucima se osetio i boost od 10ak fps-a,zavisi od situacije naravno...ipak ja ne bi toliko imao poverenja u jednom AMD fanboy-a : :: :: :: :: Asus M4A89GTD pro-usb3/Phenom II 955be x4 4ghz/Gigabyte GTX460 1gb/2x2gb Exceleram 1600mhz cl7/Samsung f3 1tb-Wd blue 640gb/Nzxt Hades/Lc power 750w metatron/Altec vs4621/Dell Ultrasharp u2311h :: ::
Vidi se iz aviona, nego se medo upecao da dokazuje ono što se dokazati ne može. Nekome. Čak i da vrati setup na iste gigaherce, pa da onda raspravljamo o cpu... ili na defaultu, ali tu intel `vara` jer se sam overklokuje a amd u ovoj izvedbi - ne. Ali jebeš jedan do 5 fps-a. Po ceni, trebalo bi da je bar 30-50% bolje, ali nije, negde nešto malo negde ništa... I sad će biti prepucavanje, tj. zakeranje, te nisi išao po istoj putanji, te zbog pada mraka pala temperatura okoline pa je phenom bio u hladnijem okruženju, te alatke za merenje nisu savršene... A da podsetimo, priča je počela od strašne mozgoispiračke mantre intel-nvidija funboya koja glasi: intel je bolji, nvidija je bolja, bilo kako, bilo kada, vazda. A sa AMD ne može da se igra. Ako može, onda sa amd om koji je upola jeftiniji i još minus 30€, mora da je toliko lošije. I još throtluje i ne radi.... pa kad činjenice pokažu većini jasnu istinu (većina na ovom forumu kupuje baš amd... a eto i ati, po zaključku zelenog tabora, ja ne brojah...) onda slepilo... Jedino, do sada nije bilo vređanja i gubljenja živaca, u ovoj temi, pa, bar to. Bojim se da će sada opet doći do blesavih zaključaka i paušalnih tvrdnji, kontra intela i pro amd-a, a do istine je izgleda teško doći. I na čudne puteve stiže do glave...
Samo zelim da mi das odgovor na ovo pitanje.Cista matematika.. Ako jedan sistem radi konstantno u prednosti od 5-9 FPS-a do kraja live gamig bencha kako moze da bude prosecan FPS 2-3 frejma?
Štangliranje
:: U proseku nije vise od 2-3 FPS, a putanja je itekako ista, nema tu mnogo sta da se odradjuje :: :: :: Medo jako je tesko odraditi istu putanju i na ovaj nacin uporediti ali kad si vec navalio. :: :: No ako me vid ne vara ja u Crysis 2 kad zaustavim scenu vidim i od 7 do 10 fps-a razliku :: :: Sam pocetak vec imas 6 FPS-a ..To ti je oko 15% .Ako to nije malo onda ne zna zaista :: :: Nek pogledaju i drugi preciznije .Daleko je to od tih 2-3 FPS-a koje govoris :: :: :: :: 00.35 @2600k vs 00.11@AM :: :: :: :: Ostalo cu pogledati kad se vratim sa treninga..Nemam sad vremena :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
Ajde bre sta se lozite na izjave ovog frizera sto ne zna frekfencija da napise...
Kako moze Quad cpu novije generacije sa 8mb cashe memorije i klokom na 3.6GHz da bude usko grlo za jebene igre...
Da je meda npr imao DDR3 i neki noviji chipset kapiram da razlike ne bi ni bilo.
Jasno je kao dan svima da ti i7 prve ili druge genracije ne treba za gejming, a 99% ljudi sa ovog foruma racunar koristi za gejming...
Phenom II X4 955,neka AM3 plocica za 60e, 2x2 GB DDR3 1600MHz, i neka grafikica tipa 6850/6870/GTX460/GTX560 i igrace se igre jos dugo vremena...
marketing je problem, markovi su problem, zato ljudi bacaju novac i postaju kao Lepi Sale...decko od E5300 na 1.5V dogurao do konfe od 1500e, e to ne valja, i svako se mora kontrolisati da ne postane kao on....
Nelogicni su mi ti padovi ali slike su preciznije to je dobro sto si okacio.. Sve u svemu zacin C.AMD rules i ATI.Intel @nVida Epic Fail!Pc Berza AMD/ATI forum itd..
Salu na stranu odradi i sa Fermi da vidimo..Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.