Sandy Bridge vs. Phenom II X4, sada `live gaming` :)
STRANA 1 OD 4
TheBear
Sandy Bridge vs. Phenom II X4, sada `live gaming` :)
04.05.2011. 12:22
T35708
status: user broj poruka: 6502
Vec sam snimao ranije jedan deo na mojoj masini a sada sam specijalno za one koji ne veruju benchmarcima i slicno snimio isti deo i na Sandy Bridge masini, podesavanja su High, 1920x1080, sa 4xMSAA i sa teselacijom. Graficka je 6950 1GB otkljucana i na klokovima 880/1375.
Iznenadjenje, frejmrejt u ovoj rezoluciji i sa Antialiasing-om gotovo identican !
Ako treba imam snimljen i Crysis Warhead i Crysis 2, mogu i to da uploadujem, al mislim da nema potrebe :)
Zakljucak prosle teme cvrsto stoji (samo ovaj put kada je koriscen antialiasing bottleneck-a sa Phenom-om prakticno nema ni onih 10% oje je pokazivao benchmark):
Phenom II X4 je po meni jos uvek pristojan gaming CPU nema potrebe da se uzima nista jace ukoliko se igraju igre pa i sa kartom ranga 6950@6970, priblizne performanse ima i GTX570, GTX480...
Zavisi i do igre.. Ako ti nije tesko uploaduj i Crysis bas da pogledam. Mada realno fizicki nije moguce da imas isti fps prvenstveno zbog visine kloka. CPU mora da poboljsa minimalni fps.E sad,kako se i sta manifestuje u razlicitim igrama je diskutabilno. Nebih bio bas tako zvanican da na osnovu jedne igre donesem konacan sud. A ako je tako u svakoj igri samo govori da ATI trazi manje procesorske snage sto je i bolje .. No voleo bih da probas jos koju igru pre nego sto se ja bacim u istrazivanje i malo detaljniji test oko ovog vec poznatog fenomena.
Sto se tice mog setupa Q9650@4.3 Ghz sa GTX295 tu sam probao mali milion puta i razlika uje ocigledna u odnosu na visinu kloka pogotovu igrice tipa Dirt2 ,sad recimo Crysis 2 i sl.. Uticaj CPU-a je itekako primetan!Vec na 3.0 Ghz postaje usko grlo.Znaci na njegovom defaultu!Kartu sam probao i na Nehalem 4.0 Ghz i ne dobijam nista vise.Znaci Yorkfield sa 4.0 Ghz i Nehalem sa 4.0 Ghz daju apsolutno iste rezultate. Bas me interesuje sta se desava sa Fermi.. Steta sto nemam vise taj setup pa da to sve protestiram.Moracu da se zezam na Nehalemu!
Znači, po toj logici koju ispoljava SKY, onaj koji kupi >NVIDIA karticu na AMD platformi je pogrešio, jer će kartica da mu crpi i procesorsku snagu pored njene i time da umanji frame rate u igrama a i radu sa aplikacijama koje traže snagu grafike i cpu, zar ne?!? Onda je bolje da AMD korisnici kupe ATI kartice koje ne posežu za CPU snagom, već koriste sopstvene procesore u obradi i eto zadovoljstva i to još za 50% manje pare nego ekvivalent Intel. :)
Znači, budaletina Tale može slobodno da ode u radnu i pazari Intel-a, ali ne svakoga, samo onog IZNAD 3.0GHz, kako velite jer će u suprotnom biti usko grlo za NVIDIA karticu ... a šta će `intelašima` ATI u kompjuteru ... hehe, . Jebeš Intel i Nvidia koji su se zajedno udružili da muzu naivčine ...
evo odmah krecem da bacim u kantu svoj SB 2500K zbog metro 2033 igre koja kada je izasla nije ni bio 2500/2600K, ili jos bolje menjam 2500K za Phenom II X4 uz moju doplatu...
Niko ne spori da je Intel Sandy Brige jaci CPU, i ovde pricamo o gaming-u a ne generalno o tome koji je bolji procesor.
:: evo odmah krecem da bacim u kantu svoj SB 2500K zbog metro 2033 igre koja kada je izasla nije ni bio 2500/2600K, ili jos bolje menjam 2500K za Phenom II X4 uz moju doplatu.. :: :: u vezi zamene nemojte me zvat ovo je samo sala .)
naravno! samo sto ce za gaming zdrav razum uzeti phenoma 955 965 x6 stvar izbora i 6870 6950 bla bla i naigrati se kao covek..kome komp donosi novac svaki evro znaci vredi ulaganja! gogo intel nema mnogo velike filozofije..
Znaci da ova AMD(nesavrsena) tehnologija itekako gura najzahtevnije igre i ne postoji nikakav Botlleneck !!! Ostale manje zahtevne igre tek ima da lete i ne treba uopste dovoditi u pitanje usko grlo. O novim procesorima tek ne treba trositi reci. Znaci ko hoce da se igra, 100eu za Procesor i kartu po zelji :)
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
i Crysis Warhead, samo mogu odmah da napisem, Crysis 2 radi malo bolje na i7 sistemu, u pitanju je 2-3 FPS i minimalni frejmrejt je nesto bolji, dok u Crysis Warhead isti je frejmrejt na obe platforme.
au bre sto ste dosadni s tim uskim grlima, zna se da je za profesionalnu upotrebu najbolji INTEL a za gaming best buy AMD, koji moze da radi lepo i sa nVidia-om i sa ATi-jem, kada oduzmete svo filozofiranje sa strane onako krajnje prosto i realno receno, ali ne vama je izgleda dosadno pa se igrate sa prepucavanjima i paste-ovanjem linkova.. trebalo bi svako da zna sta mu treba, ali to mu nije dovoljno nego mora i na forumu da napise sta je najbolje radi svoje licne satisfakcije i potvrde iako mozda to i ne moze da kupi...
:: Znaci da ova AMD(nesavrsena) tehnologija itekako gura najzahtevnije igre i ne postoji nikakav Botlleneck !! :: Ostale manje zahtevne igre tek ima da lete i ne treba uopste dovoditi u pitanje usko grlo :: O novim procesorima tek ne treba trositi reci :: Znaci ko hoce da se igra, 100eu za Procesor i kartu po zelji : :: :: :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Seasonic S12D, 850w Super Silent :: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma :: Asus P5QL- :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb :: MSI 6850 Cyclone, Power editio :: ::
Ja rekoh da mora da ima razlike ali vidim da se ovi trolovi i fanboy-evi loze. Ali sta ces kad neko nema znanja i iskustva u radu onda moze samo da lupa! Aj okaci bas me interesuje kad vec imas mogucnosti. Mozes li od sekirasa da dobijes ponovo Sandy pa da probas i neki Fermi? Malo na tvojoj masini malo na Sandy? Sto ne okacis ovo i na benchmark?
Štangliranje
:: i Crysis Warhead, samo mogu odmah da napisem, Crysis 2 radi malo bolje na i7 sistemu, u pitanju je 2-3 FPS i minimalni frejmrejt je nesto bolji, dok u Crysis Warhead isti je frejmrejt na obe platforme :: ::
Kod AMD-a daleko niza frekvencija je sasvim dovoljna za max iskoriscenost Graficke karte(sto svima odgovara). GPU fantasticno odradjuje posao za koji je i napravljen, i nije uopste potrebna vasionska frekvencija CPU-a, kako bi on odradjivao tudji posao(GPU-a) !!! Vrlo bitan test
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
Za nas kojima je MAX 55fps sta god stavili u komp na 1920x1080 nema usporavanja nikakvog. Sa ovi rezolucijama od preko 25xx i sa monitorima koji mogu 120FPS pa jos kada iskljuce AA ne znam, nemam ga niti cu ga imati skoro. Na tim rezolucijama verovatno ce imati i7 recimo 120fps a ovaj 105fps. Ali to nije deo oko koga se ja brinem uopste. KRAJ.
ENGTX580 SLI ce kochiti moj Phenom X4 i ja cu biti srecan da vam to pokazem kako izgleda.
@Vladeta Vidim ja da si se ti nameracio da uzmes Intel i Zelenka :) Ode ti iz AMD tabora.Sad si ga tek nahebao.Ima da te stave na nisan,neces ziv ostati
Odavno se vodi neka polemika i iz neznanja se prica da je AMD usko grlo za graficke karte jel mora mnogo visoka frekvencija i sta ti ja znam neka lupetanja. U fazonu samo Intel za igre ??? Na bencu ista prica. Ne moze amd da izgura gtx460,jer je nesavrsena arhitektura a tek za ove nove 5xx nema sanse ??? Nagadjanje usled nedostatka znanja. Juce se oglasio Zajebani76 i zapusio usta svima, koji lupetaju. Evo sad je tu i dokaz, i vise nema o cemu da se prica.
3d mark nije merodavan bese ??? Sad je merodavan. Znaci kako kad zatreba. Koliko vidim u igrama nema promena i nema uskog grla. Ko jos vrti 3d mark 06 ?
Ima razlike u Crysis 2 ali je veoma mala, okacicu do veceras mzoda snimke.
Ovaj Sandy je test masina pa kad budem radio neki test bice kod mene, trebalo bi da se testira GTX560 pa bih mogao sa njom ovako nesto da odradim mozda.
:: Ja rekoh da mora da ima razlike ali vidim da se ovi trolovi i fanboy-evi loze :: Ali sta ces kad neko nema znanja i iskustva u radu onda moze samo da lupa :: Aj okaci bas me interesuje kad vec imas mogucnosti :: Mozes li od sekirasa da dobijes ponovo Sandy pa da probas i neki Fermi :: Malo na tvojoj masini malo na Sandy :: Sto ne okacis ovo i na benchmark :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: i Crysis Warhead, samo mogu odmah da napisem, Crysis 2 radi malo bolje na i7 sistemu, u pitanju je 2-3 FPS i minimalni frejmrejt je nesto bolji, dok u Crysis Warhead isti je frejmrejt na obe platforme :: :: :: ::
Da se malo manje trudis da osvetlas ulogu tog trola sad bi nesto i naucio ali ti si tvrdoglav kao magarac! Imas link sa annanda ali tebi ni to nije dovoljno! Pricas neke nepovezane stvari koje ti apsolutno nisu jasne a vuces na svoju vodenicu kako tebi odgovara! Kako vetar duva tako i ti.. Ma da.Benchmark je kriv,tamo sve neznalice,lupaju,nemaju oni pojma samo ovde se prica istina!Epic Fail!
@TheBear Eto.Prva prilika da probas GTX560 kod sebe i koristi vise igara.Dirt 2,Crysis 2,Warhead.Metro i sl..Stalker!
Kakve to veze ima.Bitan je uticaj i CPU na igru.Nemas dzaba razliku u Crysis 2 jer se oseti visina kloka i optimizacija prema 4 jezgra tako da zavisi i od arhitekture samog CPU-a zato i postoje razlike u testovima i zato se i rade testovi poput ovog sa annanda!
@ctrl Ahahahaha.Ova guta i anakondu :D
Štangliranje
:: test je radjen u manjim rezolucijama bez AA i sa low il imedium detaljima, pa zato su i rezultati takvi :: ::
Anandtech test nema veze sa ovim ovde testom. Mene zanima ovaj test. To sto je tebi nepovezano, ljudima je itekako povezano.Tebi je nepovezano jer ne shvatas neke stvari Ja pricam za pojedince na Bencmarku ne za sve sa Bencmarka.
Sto se tice nerazumevanja. Wladin x4 ti je prakticno nedovoljan i za gtx 460, a cak za 580 nema sanse da radi kako treba. Jel si to izjavljivao?
Znaci tebi uopste neke stvari nisu jasne a i dalje si tvrdoglav ko magarac :)))
Necu vise da se trudim, odjavljujem se jel ne vredi da se raspravljam sa tobom , samo ce da me iznerviras .)
:: Da se malo manje trudis da osvetlas ulogu tog trola sad bi nesto i naucio ali ti si tvrdoglav kao magarac :: Imas link sa annanda ali tebi ni to nije dovoljno :: Pricas neke nepovezane stvari koje ti apsolutno nisu jasne a vuces na svoju vodenicu kako tebi odgovara :: Kako vetar duva tako i ti. :: Ma da.Benchmark je kriv,tamo sve neznalice,lupaju,nemaju oni pojma samo ovde se prica istina!Epic Fail :: :: @TheBea :: Eto.Prva prilika da probas GTX560 kod sebe i koristi vise igara.Dirt 2,Crysis 2,Warhead.Metro i sl..Stalker :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: 3d mark nije merodavan bese ?? :: :: Sad je merodavan :: :: Znaci kako kad zatreba. Koliko vidim u igrama nema promena i nema uskog grla :: :: :: :: :: :: :: :: :: Jedan od problema :: :: :: : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.