Gadni su igrači, sajt bi trebalo da se zove HardAMD. Taj ASUS GTX570 Direct Cu II može bar još 50 MHz više.
Preturio sam puno testova ASUS GTX580 Direct Cu II kartice. Maksimalni overkloko ide u rasponu od 930 do 950 MHz. Na HardAMD-u su `stigli` samo do 904 MHz. Ajde, možda je njihov primerak takav. Sad su testirali i ASUS GTX570 Direct Cu II i opet im se `zalomio` loš primerak i samo 850 MHz overkloka. Strašno je koji su oni lažovi...moljci.
ASUS GTX570 DCu II košta 25 dolara više od 6950 DCu II. Očigledno je ubedjivo bolja kartica od 6950 DCu II ili referentnog 6970.
Ovo sto si postavio je samo paljenje mase.. Neznalice i fanboy-evi ima da se loze samo tako! Pa ovi rezultati nemaju veze sa mozgom! Aj sto su usrali sa klokom ,koga lazu da karta ne moze preko 850 Mhz?! Pa obican referentni GTX570 ide svaki na 900 Mhz!Jao Boze..Debelo ih AMD podmazuje..
Ceo test je ispao tako da je malte ne 6950 brza od GTX570 sa vecim OC potencijalom..
Pa najsmesniji primer je Lost Planet 2 gde nVidia sije ATI sa velikom razlikom. Ovde 6950 brzi!>?WTF?!
GTX570 karta koja je brza od 6970 ovde se jedva bori sa 6950 koja je u rangu sa GTX560! WTF???!!!
P.S.Cudi me jos da nVidia ispade hladnija :) Mogli su i tu da malo pretegnu.Ali izgleda da bi bilo previse :) :) :)
Samire majke ti nemoj se brukati vise i kaciti testove sa hardocp-a!Ovo je sramota sto rade! Treba da bacam graske kad ce biti realni a kad ce da podvale! Zato retko kom sajtu verujem,jos davno sam to rekao..Samo sto dodje u moje ruke da se licno uverim tad je definitivno amin!!!
Ma nebitno ko je bolji.Ocigledno je da se reklama placa a da se narod lozi zbog dobrog marketinga! Onaj ko ne zna naletece na rudu.Vrlo prosto!
Stvarno nebih komentarisao ,izbegavam te teme gde se prepucava ali ovo je takva glupost da skoro nisam video vecu! I kako sad covek da ih uzme za ozbiljno?!Sramota! Od mene su dobili 0 ! Od sad ih izbegavam u sirokom luku!Totalno neporfesionalno!
Od svega najgore je sto indirektno pljuju i Asus! Asus je poznat po tome sto dobija malo probranije chipove za svoje non referentne modele,zato su OC potencijali njihovih kartica malo veci od ostalih brendova.To bar vazi za Nvidia,koliko ja pratim..
Zanimljivo je kako onda kod nasih testera dodje na ovoliki klok : Test sa hwgurus :
:: Ma nebitno ko je bolji.Ocigledno je da se reklama placa a da se narod lozi zbog dobrog marketinga :: Onaj ko ne zna naletece na rudu.Vrlo prosto :: :: Stvarno nebih komentarisao ,izbegavam te teme gde se prepucava ali ovo je takva glupost da skoro nisam video vecu :: I kako sad covek da ih uzme za ozbiljno?!Sramota :: Od mene su dobili 0 ! Od sad ih izbegavam u sirokom luku!Totalno neporfesionalno :: :: Od svega najgore je sto indirektno pljuju i Asus :: Asus je poznat po tome sto dobija malo probranije chipove za svoje non referentne modele,zato su OC potencijali njihovih kartica malo veci od ostalih brendova.To bar vazi za Nvidia,koliko ja pratim. :: :: Zanimljivo je kako onda kod nasih testera dodje na ovoliki klok : Test sa hwgurus :: :: http://www.youtube.com/watch?v=kC82dKF1gyA&feature=player_embedde :: :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Slaba recenzija, ne samo što porede karte koje nisu suparničke(onda su morali da uključe u ovu priču i 6970 i GTX 560), nego što su testirali 4 igre.U najmanju ruku neozbiljno.
Mislim da ce ovo najvise pogoditi Maestra Skeletora Corei7 ...Hebo te koliko ime..Kao vojvoda je,ima i srednje ime i titulu na kraju :D Kupio je kartu slabiju od 6950 ahahahahhahah..
Bilo je jace od mene :D :D :D
Laku noc.
Štangliranje
:: Pa mora neko da farba narod koji ne zna! Inace karte su brutalne,pogotovo gtx570.. :: :: :: AthlonII x4 64 :: MSI 770-C4 :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: Gainward HD4850 G :: LC6650GP3 V2. :: :: :: Ma nebitno ko je bolji.Ocigledno je da se reklama placa a da se narod lozi zbog dobrog marketinga :: :: Onaj ko ne zna naletece na rudu.Vrlo prosto :: :: :: :: Stvarno nebih komentarisao ,izbegavam te teme gde se prepucava ali ovo je takva glupost da skoro nisam video vecu :: :: I kako sad covek da ih uzme za ozbiljno?!Sramota :: :: Od mene su dobili 0 ! Od sad ih izbegavam u sirokom luku!Totalno neporfesionalno :: :: :: :: Od svega najgore je sto indirektno pljuju i Asus :: :: Asus je poznat po tome sto dobija malo probranije chipove za svoje non referentne modele,zato su OC potencijali njihovih kartica malo veci od ostalih brendova.To bar vazi za Nvidia,koliko ja pratim. :: :: :: :: Zanimljivo je kako onda kod nasih testera dodje na ovoliki klok : Test sa hwgurus :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=kC82dKF1gyA&feature=player_embedde :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
laku noc ljudi, za par dana cete videti pravi test te gtx 570:) laku noc...
ASUS P6X58D PREMIUM INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6 ASUS GTX570 Direct CU II WD640GB CAVIAR BLACK 32MB NZXT LEXA S NEON MODED MAD CATZ R.A.T. 7 CFT600-14CS CHIEFTEC
Ne loze se ljudi vise poceli su da kapiraju. Veruj mi provaljujem ja po ljudima. Ne jebu vise tekstove toliko ko pre. Suvise to dugo traje zajebavanje na taj nacin, Svakome se desi jendom ili dva puta i on nauci deset novih koja je tu prica u pitanju. I tako to ide. Ja kada bi se probudio i nasao u kompu GTX570 naklokovan za mene samo to bi mi unistilo nedelju dana bi bio smoren kao zaba. Ne kazem da je losa ali nije za mene to karta nikako. Pogtovu sto znam da je to silovanje kupaca posto nema DirectCu GTX580 ili DirectCu6970 a mene nikada niko nije nagovorio na nesto recimo posto nema onoga sto hocu. Za toliko vreme niko ne spomenu GTX580 stock, nigde niko o tome ne rece nista. Jel zna neko nesto o mojoj mogucoj buducoj karti???
Ne smorili ste 560 je jaca od 6950, 570 je jaca od 6970, gtx580 je skoro kao 6990 kada se klokuje a 590 je kao dve 6990. Alo, bez klokovana i gluposti 560 slabija od 6950, 570 jaca od nje a slabija 6970 za koliko ne znam i 3% da je slabija smeta, gtx580 jaca od 6970 i GTX590 i ati6990 se kolju. Otisli ste mnogo daleko sa tom GTX570. Pa sta ako je DirectCu jedino zbog temp neklokovana nece mmi biti bolja od 6970 sigurno. Kada se klokuje zbog ventilatora bice jaca od nje ali to ja necu raditi. Moze i 6970 da se klokuje ko ima DirectCu. ATI je prepustio da najbrza Nvidia bude bolja od 6970 ali ne mnogo i u usresredio se na 6990. a vi ste napravili da je sada i 570 jaca, a vi znate da Nvidia nije ati i da su razlike velike izmedju karti njihovih. I ne krivite istinu zbog domace ponude. Jednom za svagda neka vam je jasno. Joj kada predjem na EVGA samo da budem iznad poimanja, ludila i rasprave. Ma i tada ce me prestici Palit po nekom ludaku. St5o kaze Sky verujem samo kada mi je u kompu 3 sata.
Re: ASUS EAH6950 & ENGTX570 DirectCU II Vid Card Review
19.04.2011. 05:37
status: user broj poruka: 7769
Da sam na tvom mestu ja bih ovu kriminalnu radnju definitivno i nepokolebljivo prijavio svim mogucim institucijama od regularne policije, preko one tajne, zatim vladinim i ostalim nevladinim organizacijama za borbu protiv korupcije (pokvatenosti) do suda u Strazburu...
Ako nista od ovoga ne upali zapucao bih u New York pa bih problem izneo na generalnoj skupstini UN i zamolio za novu rezoluciju UN po tom pitanju...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: http://www.hardocp.com/article/2011/04/18/asus_eah6950_engtx570_directcu_ii_vid_card_review/ :: :: Gadni su igrači, sajt bi trebalo da se zove HardAMD :: Taj ASUS GTX570 Direct Cu II može bar još 50 MHz više :: :: Preturio sam puno testova ASUS GTX580 Direct Cu II kartice :: Maksimalni overkloko ide u rasponu od 930 do 950 MHz :: Na HardAMD-u su `stigli` samo do 904 MHz :: Ajde, možda je njihov primerak takav :: Sad su testirali i ASUS GTX570 Direct Cu II i opet im se `zalomio` loš primerak i samo 850 MHz overkloka :: Strašno je koji su oni lažovi...moljci :: :: ASUS GTX570 DCu II košta 25 dolara više od 6950 DCu II :: Očigledno je ubedjivo bolja kartica od 6950 DCu II ili referentnog 6970 :: :: ::
Šta vas boli ćošak što tamo neki nameštaju testove, kad se odavno zna koje su karte iz oba tabora jedne drugim direktna konkurencija? 6970 vs. GTX570, a 6950 1GB vs. GTX560. A ko nasedne na provokaciju, jadniji je od tih što puštaju buvu.
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
ne znam dal ste citali nesto napon je bio oko 1.0V sto stvarno jeste dovoljno za 850Mhz ne vise, da su isli sa vecim naponom karta bi se vise i grejala bila bucnija.
To sto neki traze max. OC sa najvecim naponom je njihov problem, meni se ovo cini kao dobar 24/7 klok..
Ja ne vidim nista mnogo problematicno u vezi sa ovim review-em.
Kod testova igara, gornje tabele nisu uporedive, vec pokazuju maksimalna podesavanja na kojima su karte mogle da daju igrivi FPS, po misljenju autora. Ako pogledate pazljivije, videcete da se podesavanja razlikuju po rezoluciji, odnosno AA nivou, i da nisu direktno uporediva.
U donjim graficima/tabelama su uporedivi (apples to apples) rezultati, gde, koliko vidim, GTX570 ima sasvim lepu prednost, narocito u 1920x1200.
Mozda pazljivije da gledate rezultate pre opste mobilizacije? :)
Tacno kao sto si rekao. Ovaj put ATI pobedjuje Nvidiu sa ATI6950 - GTX560 i sa ATI6970 GTX570. Zato Nvidia ipak ima najacu koja je GTX580. Za one dve duple nemam pojma. Sada sto se DirectCu GTX570 klokuje da bude bolji od neklokovanog EAH6970 zanima samo one koji to hoce da rade. Ko nece dobija jeftiniju a bolju kartu ako uzme ATI6970.
:: Tacno kao sto si rekao. Ovaj put ATI pobedjuje Nvidiu sa ATI6950 - GTX560 i sa ATI6970 GTX570. Zato Nvidia ipak ima najacu koja je GTX580. Za one dve duple nemam pojma. :: Sada sto se DirectCu GTX570 klokuje da bude bolji od neklokovanog EAH6970 zanima samo one koji to hoce da rade. Ko nece dobija jeftiniju a bolju kartu ako uzme ATI6970 :: :: :: :: Corsair-ASUS RO :: ::
Tak oda to sto si ti gledao na bench-u ili ne znam ni ja gde veze nema sa zivotom. :: Al on se klokuje sa 880- na 915 mhz.. :: :: kartice su ubi boze... znaci sto se tice overkloka,to je smejurija.. :: :: Imas domace testove na benchu,u digitalu,itd... Pa vidi se i ovde...6950 je nacepljena na 925.. :: :: Ali asus direct cu 6970,sa 880 na 915 mhz, i sta god da se radi nemoze vise to mi je stvarno smesno.. :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: :: :: Tacno kao sto si rekao. Ovaj put ATI pobedjuje Nvidiu sa ATI6950 - GTX560 i sa ATI6970 GTX570. Zato Nvidia ipak ima najacu koja je GTX580. Za one dve duple nemam pojma. :: :: Sada sto se DirectCu GTX570 klokuje da bude bolji od neklokovanog EAH6970 zanima samo one koji to hoce da rade. Ko nece dobija jeftiniju a bolju kartu ako uzme ATI6970 :: :: :: :: :: :: :: :: Corsair-ASUS RO :: :: :: ::
Gde ima EAH6970 DirectCu. ASUS-ovi modeli krecu od 890 kloka a ne 880. Tako je sa svim verzijama ja mislim 6970. Pa ja u CCC mogu da stavim 950/1450 i da igram bez problema sa 5C vecom temp. Ni toliko. To joj ni ne racunaju u klokovanje. To joj iogranje, napravljeno za one koji nemaju pojma sa klokovanjem da malo pojacaju grafiku. Da bi isao preko toga vec treba da imas neke vestine u klokovanju. Bez menjanja voltaze, sa power settings na 20% 3D Mark je znacajno veci, koji 915 MHz. Ma GTX570 je da joj izvuces dusu ako bas hoces jaku karticu inace to je sporija karta od 6970 bez razgovora kada se kupi. I to nije 3% slabija kako se prica. Znaci ni da je 200e ne bi kupio za Crossfire to. Pre bi kupio GTX580. E sada meni ne morate da dokazujete znam da mozete da je zgazite klokovanjem da bi imali odlicnmu kartu. I ovako je odlicna ali niko ne bi menjao ono sto ja imam za to. Niti kupovao nju da zameni ono sto imam ATI5870. Da biram jednu samo od te dvbe da imam sigurno bi moju 5870 izabrao, mozda je ova jaca ali ono je ATI a ta razlika ne opravdava kupovinu. Moze da bude 3 puta DirectCu to je samo ruzniji model ali nekada neophodan ako u seriji 6900.
:: :: Samire majke ti nemoj se brukati vise i kaciti testove sa hardocp-a!Ovo je sramota sto rade ::
Pedsedniče, što se brukam? Ovo sam postavio samo da ljudi vide klasičan primer plaćenog testa / lažljivog testera. Ovo je retka prilika a posebno što govorimo o čitanom sajtu sa ogromnim forumom.
Slagali su za GTX580 DCu II i 904 MHz. Sa GTX570 DCu II i 850 MHz su ga prekardašili. Umesto da proglase GTX570 čistim pobednikom oni su tim preturanjem po ciframa došli do toga da su one izjednačene...malo morgen.
Pa ljudi to gledaju stalno kada neke frima kod nas ima akciju ili kada ne stignu neki modeli jedne firme onda se favorizuju drugi i postavljaju birani tekstovi gde rezultate bolje imaju one koje imaju da se nadju kod nas. Kao da to ljudi ne znaju. Trazis da kupis jednu kartu ako nema oni te natovare tekstovima o drugoj koju nece koja prestize klasu ispred sebe samo zato sto je ima ovde. Dok ne stigne i ona druga a onda totalna suprotnost. To je standardno nista novo.
Gde ti vidis ovde ljude?Ti pcberzu smatras sajtom na nivou.. Pa prvo druze moras da znas da je ovde leglo AMD i ATI fanbiyeva.Slobodno moze da se nazove PC AMD/ATI berza..Ali nije ni u tome problem ko je hardverski opredeljen koliko su ljudi nerealni i koliko sebe lazu..
Secam se kad se 6950 pojavio testeri sa sekirice na benchmarku su ladno izjavljivali kako je karta equal sa GTX570!Naravno nisam bio miran pa sam ih isprozivao jer vecu glupost i fanboyizam nisam video! Karte po snazi iz te klase definitivno idu ovim redom.. GTX 560/6950/6970/GTX570/GTX580 ..
Evo pogledaj ti sad komentare koji su prouzrokovani ovom temom!Gde ti vidis da si nekom otvorio oci?Samo si napravio kotra efekat kao sto sam napomenuo na samom pocetku.Javice se oni koji su zaslepljeni sa svojim smesnim pricama..
Sad GTX570 jos ne moze ni da se klokuje..Sta sve necu procitati pa ovo je strasno.. Boze moj,nVidia je uvek i bez volt modovanja isla od 100 Mhz pa na dalje u OC potencijalu,sad od jednom ne moze da mrdne..Bruka.Koliko sam samo kartica probao neko to u zivotu nije ni video,sad svi znaju, mrse muda..
Ove Asus CU izvedbe i jesju specificne ne samo zbog odlicnog hladjenja vec i zbog velikog OC potencijala tj mogucnosti u maskimalnom kloku! Ovo sa hardocp je smejurija.Vazili su ozbiljniji sajt a sad se vrti sve oko para mada je to i ranije bilo samo u manjoj meri!
Jos niko ne pominje poslednje drivere i odredjen boost kod nV. Pogledajte samo poslednje testove i razliku izmedju GTX590 i 6990 u kolikom procentu je GTX590 sad brza a do skoro je bila prica da se kolju?! Sta je sa GTX570 i GTX580?
E sledeci put razmisli da li ima smisla da kacis ovako nesto i sta postizes sa tim!
Zato i izbegavam ovakve teme jer mi je muka da citam dezinformacije i razne budalastine i provale!!!Nemoj me terati vise molim te!
Štangliranje
:: :: :: :: :: Samire majke ti nemoj se brukati vise i kaciti testove sa hardocp-a!Ovo je sramota sto rade :: :: :: :: Pedsedniče, što se brukam :: Ovo sam postavio samo da ljudi vide klasičan primer plaćenog testa / lažljivog testera :: Ovo je retka prilika a posebno što govorimo o čitanom sajtu sa ogromnim forumom :: :: Slagali su za GTX580 DCu II i 904 MHz :: Sa GTX570 DCu II i 850 MHz su ga prekardašili :: Umesto da proglase GTX570 čistim pobednikom oni su tim preturanjem po ciframa došli do toga da su one izjednačene...malo morgen :: ::
Ne treba UN,nek se sadasnja vlada obori,sasvim je dovoljno!
19.04.2011. 17:12
status: user broj poruka: 18472
Pa ja bih bio najsretniji kada bi se govna sa vlade skinula i kada bi ova drzava malo prodisala pa bi bilo svima lakse i nebi se kroz zivot provlacili ko kroz iglene usi! Onda nebi palamudili kakvi su rezultati na netu vec bi iste kartice kupovali pa bi poredili performanse iz prve ruke!
Vidi se da je lik poredio Asusove karte sa Nvidia i Radeon GPU.Zalio se na funkcionisanje Asus smart doctor kod Nvidia modela.Nijedna verzija Asus smart doktora koju su skinuli nije dozvoljavala menjanje Vcore kod gtx 570,sem one koja je dosla sa CD -om.Sa Radeon 6950 nije imao taj problem.
As we found out though none of versions we downloaded allowed us to change the Vcore. Fortunately ASUS packaging division did a better job at keeping up to date and the latest version that actually worked was on the driver CD that came with the video card. We never encountered any problems with SmarDoctor no matter which version we used with the EAH6950 DirectCU II.
Cak je lik rekao da je po perfomansama gtx 570 ista ili brza od Radeona. 6950. Razlika nije velika i u vecini slucajeva je video unapredjenja kod gtx 570 u AA setovanjima u odnosu na 6950. Cak daje pohvale za temperature kod gtx 570 koja je za 5 C hladnija,ali i kaze da 6950 manje trosi 47 W od gtx 570.(full load)default value.Tako da ne znam cime se ogresio kod ljubitelja Nvidia sem sto je imao problem sa Asus smart doctor sa gtx 570 ,ali to nije krivica Nvidia nego Asusa.
In today’s testing the ASUS ENGTX570 DirectCU II almost always came out on top. In each of the games we tested today the ENGTX570 DirectCU II either matched or delivered a better gameplay experience than the EAH6950 DirectCU II.
Though the difference wasn’t huge, and in most cases, it turned out to be just an improvement in Anti-Aliasing levels.
I verujem isto da ima vise atijevih fanova nego nvidijinih... Ali smara vise stalno neko prepiranje. Svako nek uzme sta hoce,a za testove nek se nebuni. Sad ce wlada da nam nabaci njegov test,tako da skyfire,samir i ima jos vas nekoliko, nebrinite...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.