Neverovatno da nema redovan unboxing za ovu kartu na tubetu. Pa ako slucajno ima neko od vas ovu kartu da li bi mogao da nabaci short unboxing na tube?
kukam i ja vec danima za review, nesto nisam pri parama a uzeo bih je, pa kontam bolje neko drugi da se zajebe. AJDE LJUDI STVARNO, NEMOJ DA ZOVEM PRODAVNICU, TRAZIM PODATKE PA DA VAM DOLAZIM NA VRATA DA VIDIM KARTU!!!
Ako neko hoce da je prosledi na par dana meni, uradicu ja review. Taman da vidim kolika je razlika izmedju nje i HD 6870.
Bas me zanima kakva je karta, uzeo bih je odmah, ali nazalost, imam vec HD 6870, a da sam znao da ce HD 5850 ovoliko kostati, cekao bih je i uzeo u startu 2 u CF.
i ja sam trazio takodje isto sto i vecina na tubetu :D, i lomio se par dana, al uleteo gtx460 talon , tako da uopste nezalim, prezadovoljan sam svime , karta je odlicna, ipak nisam promenio boju ... :PPP xD Fatality Public : 217.26.67.179:27089 Fatality DeathMatch: 217.26.75.218:27034 Fatality Zplague: 193.104.68.6:27038 Fatality ClanWars: 193.104.68.2:27081 http://fatality-cs.info/
Mogu ja da kažem koju na osnovu 2nd hand informacija
14.04.2011. 23:00
status: user broj poruka: 9006
+ Dobro hlađenje
- Na default jako bučno, mora da se reguliše afterburnerom - Overclock jako ograničen u biosu (malo čudno za tako dobro ohlađenu kartu), mora da se čekira unofficial overclocking a onda prestaje da obara klokove u idle pa moraš ručno da praviš 2d profil. Ima malo drndanja al ništa strašno.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
5850 je nedge u rangu sa GTX460 1GB ,mozda uz neku minimalnu prednost.
E sad sto se tice zavojnica stvarno ne znam u kojoj meri se to cuje i da li je iritantno ali skoro svaka karta pisti tj cuju joj se zavojnice.To je normalna pojava i nije nista strasno i vredno nekog cimanja osim ako niste neki sluhisti kao recimo imarkovic :)
Dao sam link sa benchmark foruma tamo ima usera koji su kartu kupili pa su dali detaljnije opis karte.
Jbg,ja sam imao cast da radim unboxing na dva komada ali ni jedan nisam snimio.Uglavnom,odlicno hladjenje,ventilatori se bukvalno ne cuju do nekih 40-45% (vise ni nije potrebno).Sa naponom od 1,20V OC je moguc do nekih 850MHz za svaki dan.Malo podesavanja u afterburneru i sve je OK.Neki srecni kupci tvrde da cvrcanje naponske nestane posle izvesnog koriscenja,ja to nisam docekao.Obe sam vratio jer me je jako iritiralo.Ako ti je kuciste pored stola sa zatvorenom stranicom,cvrcanje verovatno neces ni cuti.Sve u svemu za 130e i 3god garancije,odlicna ponuda
Imam je i nikakvog cvrcanja nema. Izgleda da to nije kod svakog.Na 1,2V moze ici do 900/1300 ali samo za bench a za 24/7 oko 850/1250. Pre mesec dana sam je kupio i za sada i vise nego zadovoljan.Za te pare extra!!!
ali sam je jedva strpao u kuciste. Sad mi se ne vadi da bi snimio dozivljaj.
Sto se tice testova, poslacu sledece nedelje (ponedeljak-utorak) snimak iz nekog od programa (skinuo spominjani Unigine Heaven i jos neke programe). E posto nisam kod tog racunara do ponedeljka, molim strpljenje.
Pozdrav.
PS. Cvrcanje ne cujem - valjda od silnih ventilatora. Inace hladjenje jeste dobro, ali kad se optereti, vrlo brzo digne temperaturu na preko 50 stepeni. Ventilatori se pokrenu jace i uzlecemo (moj utisak). Plus nisam siguran za spominjano hladjenje memorijskih / naponskih jedinica - koliko je to dobro izvedeno.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
na memorijskim cipovima i na mosfetovima nema nikakvih pasivnih hladnjaka. Samo goli cipovi.Hladi ih vazduh koji ventovi potiskuju na dole preko lamela hladnjaka GPU-a. Vazduh samo pirka po njima. Koliko je to dobro resenje nisam siguran? Kartica posle sat vremena crysisa 68 stepeni - tako da je hladjenje skroz Ok. Pritom vent na cca 50%. Malo se cuje ali je podnosljivo.Daleko od bucnog.
Sve ima svoju cenu. A cena ovog MSI-ja sa 3 godine garancije je vise nego povoljna.
U mom svakodnevnom radu, kartica (GPU) ne prelazi 37 stepeni. Po meni, ne bi trebalo da imam problem pregrevanja.
Sa druge strane, za procesor Core2Duo (kod mene), ova graficka je i vise nego jaka (da ne kazem prejaka). Za novije procesore - novije kartice. Za moju kombinaciju - i ovo je previse.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Imao sam ovu kartu pre mesec dana kupljenu preko emmija. Nisu se cule zavojnice, hladjenje je ok, ali nista posebno, ali ja sam je kupio da je ne drzim na def. vec na nekih 850/1200 gde je razlika u brzini vidna. Na def. clockovima nisam bio previshe impresioniran njenom brzinom iako sam pre nje imao BFG 9800GT. Problem u celoj prici je naponska sekcija ove karte, jer je lutrija sta ces dobiti. Ne postoji nikakav standard. Dok su se neke bile stabilne i na clockovima od preko 850mhz, kod drugih je to bio problem, ukljucujuci i mene. Problem je sto sve voltaze dizane preko 1.12 nisu mogle da rade stabilno. Desi mi se da 2 sata radi kako treba i onda odjednom crn ekran ili tackice itd. Karta bukvalno kao da je sklapana iz delova dobijenih sa 5 strana. Na kraju sam shvatio da nisam zadovoljan onim sto sam platio 14000 soma i hteo sam da u emmiju zamenim za 5870. Poslali su mi neispravnu kartu Sapphire 5870, zavlacili me tri nedelje skoro i vracali mi istu neispravnu kartu koju sam im prethodno uredno vratio, pa sam na kraju uzeo svoj novac od njih, otisao u drugu radnju i za 21300 uzeo Sapphire 6950 1GB i za sada uzivam, a takodje ne zalim ni jednog dinara koji sam dao za ovu, posto u mom slucaju ova nova karta vredi i vishe nego sto je razlika u ceni u odnosu na 5850. Posle 3 karte koje su prosle kroz moj racunar, mogu da kazem da to hladjenje na msi-u, osim izgleda, nije nishta posebno, ako ne i slabije od Sapphirovog sa jednim vent. koje sam probao i na 5870 i sada na 6950. Mislim da je to vishe sminka nego sto postoji realan benefit.Taj MSI tek na frekvencijama od preko 800mhz pokazuje pravu snagu. Ako sam nekom bio od koristi..
Ja uvek biram karte koje imaju zatvorene zavojnice, zalivene u one kocke, bas zbog iritirajuceg zvuka. Izuzetak gde sam se prevario je 3850 MSI sa otvorenim, a joj al je to znalo da smara. Fala mu sto je crko na pola garancije, da li su mi HDD za njega. Posle tog iskustva iskljucivo zalivene.
Inace 3 godine garancije ti ne znaci nista sa kartom koja je na kraju proizvodnog ciklusa, ako odapne na pola garancije sigurno neces dobiti ni istu a ni dobiti high end kartu, nego neku manju i na oko neubedljivu, bez obzira na performanse.
Realno bilo koja karta od oko 130-140e je dovoljna da se igra lepo i fino oko godinu dve, na nekim high-medium detaljima u srednjim rezolucijama tipa 1360-768 ili 1680-1050
Znaci u mom slucaju (a takvih je sigurno jos), C2D konfiguracija, koja je prethodno gurala NVidiju 9600GT, prelazi na 5850 = pravo osvezenje. Za pristojne pare, jer se za tu cifru negde gura GTX260 od pre potopa ili 5770, koji je ipak slabiji. A konfiguracija nije jaka da gura najnovije graficke kartice.
Ako rikne, dobijam svojih 13.500 dinara ili nesto u toj vrednosti (a to moze kasnije biti i ta 6850). Kakve manje karte i na oko neubedljive? Za tu cifru, sta bude u ponudi - to dobijam. Ili cash & carry ga van radnje.
Kazem, za sada mi ne cvrci. Ne znam koji je period u kom se rascvrci. Videcemo. Kuciste mi je ispod stola, sa ukupno 10 ventilatora unutra, tako da osim blagog suma vetra, nista drugo ne cujem. Vreme ce pokazati.
Ko ima najnovije komponente, juri najnovije kartice. Za sve ostale, ovo je vise nego dobra ponuda. U vreme mog procesora C2D E8600, Ati 5850 je bila san kartica. Sada je java.
Pozdrav.
Pa ono, dobiješ malo jaču kartu za malo manju kintu, to svi vole.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: :: Ja se slazem sa tobom, ali zasto onda ne uzeti odmah 6850, :: koji je em manji, em tisi, em hladiji, em manje trosi,. :: :: Teselacija je bolja, bolje se klokuje od tog MSI sigurno, performanse su tu negde,. :: :: Nema rezona kupvati taj MSI, Razlika je manje od 1k dinara kad uracunas postarine koja ce za MSI sigurno biti veca zbog bruto mase.
:: Pa ono, dobiješ malo jaču kartu za malo manju kintu, to svi vole. :: :: Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru. ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.