karte su tu negde, slicne.Rezultati se poklapaju, manje vise sa vecinom sajtova ,izuzev anadtech koji nije hteo da da test za 3dmark 11 .p. Cestitke na trudu ,nastavi tako.
sru4off: sve je to lepo, ali ono sto prosecnom srpskom gejmeru treba je `clash of the minions`, najbolja karta do 50e, 100e, do 150e, eventualno uporedni testovi jacih kartica starijih generacija vs stedljive dx11, etc... onda napr. karta od 150e@ dual core vs karta od 100e@quad... i ne, nemam dupli nalog pod imenom `cicija` :)
Ove nedelje negde znaci treba da se pojavi profil.
@ Gile, nisam uzeo nista, za PCAXE niko ne pise za pare za sada vec iz entuzijazma, za pare moras malo da se dokazes prvo a to nije nimalo lako u Srbiji kada je IT novinarstvo u pitanju.
da testiras skaliranje ,ta se tema cesto provlaci ,izgleda je i anadtech utvrdio da 6970 nesto bolje skalira od gtx 580 u cf vs sli modu.
In terms of average FPS gains for two GPUs, AMD has the advantage here. It’s not much of an advantage at under 10%, but it is mostly consistent. The same can be said for three GPU setups, where the average gain for a three GPU setup versus a two GPU setup nets AMD a 127% gain versus 121% for NVIDIA. http://www.anandtech.com/show/4254/triplegpu-performance-multigpu-scaling-part1/7
:: @ Gile, nisam uzeo nista, za PCAXE niko ne pise za pare za sada vec iz entuzijazma, za pare moras malo da se dokazes prvo a to nije nimalo lako u Srbiji kada je IT novinarstvo u pitanju :: ::
To je otprilike to..U ovoj rezoluciji tj 1920x1200 prednost definitivno ima GTX590 kako se moglo videti i na dosadasnjim review-ima sa neta.Izuzetci su igre koje su bas naklonjene ATI pa se tu vidi veca razlika po meni igre koje cak nisu ni zanimljive.Mozda Alien vs Predator jeste (ja ga recimo nisam nikad igrai niti cu)
Drugo cudan mi je rezultat u Just Cause 2,tu nVidia definitivno bolje renderuje mada je sa tom igricom problem sto za simulaciju vode koriste cuda jezgra i tu opadaju performanse. ATI nema takav realistican prikaz vode..
U BBC2 mi je isto cudan rezultat malo ali nema veze..Nek bude to to..
Trece nigde nema poredjenja potrosnje i buke ovih karti kao ni jedan video snimak da upotpuni celokupnu sliku testa na ozbiljnijem nivou.
Te opcije su iskljucene kada je testirano u Just Cause 2 (water simulation i bokeh filter) sve igre su testirane na potpuno istim detaljima. Potpuno isti test sistem, windows itd.
A za potrosnju postoje slike potrosnje celog sistema, a buku to sam mogao da snimim kamerom al to neki drugi put.
:: To je otprilike to..U ovoj rezoluciji tj 1920x1200 prednost definitivno ima GTX590 kako se moglo videti i na dosadasnjim review-ima sa neta.Izuzetci su igre koje su bas naklonjene ATI pa se tu vidi veca razlika po meni igre koje cak nisu ni zanimljive.Mozda Alien vs Predator jeste (ja ga recimo nisam nikad igrai niti cu :: :: Drugo cudan mi je rezultat u Just Cause 2,tu nVidia definitivno bolje renderuje mada je sa tom igricom problem sto za simulaciju vode koriste cuda jezgra i tu opadaju performanse :: ATI nema takav realistican prikaz vode. :: :: U BBC2 mi je isto cudan rezultat malo ali nema veze..Nek bude to to. :: :: Trece nigde nema poredjenja potrosnje i buke ovih karti kao ni jedan video snimak da upotpuni celokupnu sliku testa na ozbiljnijem nivou :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Reci mi koja je platforma bila?Ni to nisam nigde procitao.. I jel tebi pravo ime Medo? :)
Štangliranje
:: Te opcije su iskljucene kada je testirano u Just Cause 2 (water simulation i bokeh filter) sve igre su testirane na potpuno istim detaljima. Potpuno isti test sistem, windows itd :: :: A za potrosnju postoje slike potrosnje celog sistema, a buku to sam mogao da snimim kamerom al to neki drugi put :: :: :: To je otprilike to..U ovoj rezoluciji tj 1920x1200 prednost definitivno ima GTX590 kako se moglo videti i na dosadasnjim review-ima sa neta.Izuzetci su igre koje su bas naklonjene ATI pa se tu vidi veca razlika po meni igre koje cak nisu ni zanimljive.Mozda Alien vs Predator jeste (ja ga recimo nisam nikad igrai niti cu :: :: :: :: Drugo cudan mi je rezultat u Just Cause 2,tu nVidia definitivno bolje renderuje mada je sa tom igricom problem sto za simulaciju vode koriste cuda jezgra i tu opadaju performanse :: :: ATI nema takav realistican prikaz vode. :: :: :: :: U BBC2 mi je isto cudan rezultat malo ali nema veze..Nek bude to to. :: :: :: :: Trece nigde nema poredjenja potrosnje i buke ovih karti kao ni jedan video snimak da upotpuni celokupnu sliku testa na ozbiljnijem nivou :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
Imas test sistem u testu, Sandy Bridge, i7 2600k na 4.5Ghz i Gigabyte P67-UD7.
Jeste pravo.
:: Reci mi koja je platforma bila?Ni to nisam nigde procitao. :: I jel tebi pravo ime Medo? : :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: Te opcije su iskljucene kada je testirano u Just Cause 2 (water simulation i bokeh filter) sve igre su testirane na potpuno istim detaljima. Potpuno isti test sistem, windows itd :: :: :: :: A za potrosnju postoje slike potrosnje celog sistema, a buku to sam mogao da snimim kamerom al to neki drugi put :: :: :: :: :: To je otprilike to..U ovoj rezoluciji tj 1920x1200 prednost definitivno ima GTX590 kako se moglo videti i na dosadasnjim review-ima sa neta.Izuzetci su igre koje su bas naklonjene ATI pa se tu vidi veca razlika po meni igre koje cak nisu ni zanimljive.Mozda Alien vs Predator jeste (ja ga recimo nisam nikad igrai niti cu :: :: :: :: :: :: Drugo cudan mi je rezultat u Just Cause 2,tu nVidia definitivno bolje renderuje mada je sa tom igricom problem sto za simulaciju vode koriste cuda jezgra i tu opadaju performanse :: :: :: ATI nema takav realistican prikaz vode. :: :: :: :: :: :: U BBC2 mi je isto cudan rezultat malo ali nema veze..Nek bude to to. :: :: :: :: :: :: Trece nigde nema poredjenja potrosnje i buke ovih karti kao ni jedan video snimak da upotpuni celokupnu sliku testa na ozbiljnijem nivou :: :: :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
- Nisam provalio da li je 6990 testiran na 830 MHz ili na 880 MHz. - Nema ni reči o tome da li se gubi garancija na 6990 ako kupac pocepa nalepnicu sa prekidača za odabir BIOS-a tj. 830 ili 880 MHz. - Konstatacija da GTX590 otkazuje sa povećanjem napona je skandalozno preterana. Nećemo da je overvoltujemo pošto riknjava na sve strane...mislim, u redu je. Par komada je riknulo kod testera koji su preterali u svakom pogledu i pre svega samo zbog toga što su uz karticu dobili pogrešnu verziju drajvera koja nije pravilno zaštitila karticu od energije koju su GF-ovi 110 sposobni da ``povuku``. Najbitniji sajtovi su konstatovali da je kartica bezbedna do 0.987 V i nije mi jasno što tako nešto niste probali. Dobili bi ste sasvim solidnih 720-730-740 MHz i primetno veće rezultate. U svakom slučaju, 6990 u položaju za 880MHz je lagano overvoltovan i svako overklok poređenje sa default GTX590 nije fer. Logičan je lagani overvolt što dizanje na 0.987 V i jeste.
Najbitnije pitanje ostaje, da li se gubi garancija na 6990 ili šta.
- Pa testiran je na 830Mhz to je default takt te karte ne mora to dodatno da se naglasava dovoljno je da se procita tekst o karti i pogledaju specifikacije. Samo u delu OC je testiran OC, a tu je naglaseno na koliko je OC.
- Na toj nalepnici pise to tako da ne mora to da se pise u tekstu. Verovatno ko je kupio kartu nije slep i verovatno zna da cita pa ce videti sta psie na toj nalepnici.
- Mislim bezveze je pricati o tome, danas svakoj novijoj karti mozes da regulises napon i overklokujes je softverski, mislim sad nijedna karta ne bi prosla reklamaciju zbog toga ali jednostavno nisi valjda glup da kazes `e overklokovao sam kartu znate podizao sam napon u afterburneru`... Isto vazi i za Radeon 6990, pazi taj switch moze i da se vrati na prvobitnu poziciju.
- Kad je radjeno testiranje ove karte to je bio dan izlaska u svetu i tada su tek poceli da se pojavljuju slucajevi otkazivanja bilo ih je vise, tako da nismo hteli da rizikujemo i da se pravim pametni, pogotovo sto je to bio mislim jedini primerak u Srbiji mozda, a ako ti neko da tako nesto za test i ako ti to spalis sta mislis dal ces nesto opet dobiti pa pitanje je...
- Sad sta je fer a sta nije po tebi to je pitanje, ti ako dobro pogledas, overklok 6990 je iznosio 11% za jezgro a overklok 590 sa 607 na 670 ti je oko 10% znaci sto se toga tice obe karte su slicno klokovane a ne nesrazmerno, jedino memorija nije htela da mrdne na 590 a tu nema pomoci.
:: :: - Nisam provalio da li je 6990 testiran na 830 MHz ili na 880 MHz :: - Nema ni reči o tome da li se gubi garancija na 6990 ako kupac pocepa nalepnicu sa prekidača za odabir BIOS-a tj. 830 ili 880 MHz :: - Konstatacija da GTX590 otkazuje sa povećanjem napona je skandalozno preterana :: Nećemo da je overvoltujemo pošto riknjava na sve strane...mislim, u redu je :: Par komada je riknulo kod testera koji su preterali u svakom pogledu i pre svega samo zbog toga što su uz karticu dobili pogrešnu verziju drajvera koja nije pravilno zaštitila karticu od energije koju su GF-ovi 110 sposobni da ``povuku`` :: Najbitniji sajtovi su konstatovali da je kartica bezbedna do 0.987 V i nije mi jasno što tako nešto niste probali. Dobili bi ste sasvim solidnih 720-730-740 MHz i primetno veće rezultate. U svakom slučaju, 6990 u položaju za 880MHz je lagano overvoltovan i svako overklok poređenje sa default GTX590 nije fer. Logičan je lagani overvolt što dizanje na :: 0.987 V i jeste :: :: Najbitnije pitanje ostaje, da li se gubi garancija na 6990 ili šta :: ::
Fora je u tome sto je tih 920 Mhz neupotrebljivo na 6990 jer se karta greje i previse je bucna. Na nVidia mozes blagim OC-om tj volt modovanjem da stignes do vrednosti od 750 Mhz a inace prag je 1.05v i moze da se iscupa i preko 800 Mhz bez problema.. Mozda je na to mislio FSamir.Kada se karte OC-uju u uslovima za svaki dan definitivno vecu prednost ima GTX 590.
Nisi citao imaju i temperature i sve opisano, ne greje se previse greje se 5c vise nego kad je default, a bucna je za nijansu vise nego kad je default, upotrebljivo je itekako tih 920Mhz.
Ja sam i isao na neki OC koji bi mogao svak idan da se koristi a ne neki max. oc.
:: Fora je u tome sto je tih 920 Mhz neupotrebljivo na 6990 jer se karta greje i previse je bucna :: Na nVidia mozes blagim OC-om tj volt modovanjem da stignes do vrednosti od 750 Mhz a inace prag je 1.05v i moze da se iscupa i preko 800 Mhz bez problema. :: Mozda je na to mislio FSamir.Kada se karte OC-uju u uslovima za svaki dan definitivno vecu prednost ima GTX 590 :: :: Evo Linusov test :: :: @810 Mhz :: :: http://www.youtube.com/watch?v=XRhne0odjJ :: :: Jos bolji primerak na 847 Mhz :: :: http://www.youtube.com/watch?v=qgskfgeA4Z :: :: Ja bih je bez razmisljanja drzao na 1.050v max oc za svaki dan :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: ::
nego tebra, jel ti imas ulaz za koks direktno od maradone ili...??? ne, bez zezanja, da li karte koje testiras kupujes ili ti ih ustupa neka firma ili ne znam ni ja sta?
:: nego tebra, jel ti imas ulaz za koks direktno od maradone ili...?? :: ne, bez zezanja, da li karte koje testiras kupujes ili ti ih ustupa neka firma ili ne znam ni ja sta :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.