This new driver is dated March 26, it installs the PhysX System Software v9.10.0514 features the following highlights:
Performance
- Increases performance for GeForce 400 Series and 500 Series GPUs in several PC games vs. v266.58 WHQL drivers.
GeForce GTX 580
Up to 516% in Dragon Age 2 (SLI 2560x1600 8xAA/16xAF Very High, SSAO on)
Up to 326% in Dragon Age 2 (1920x1200 8xAA/16xAF Very High, SSAO on)
Up to 11% in Just Cause 2 (1920x1200 8xAA/16xAF, Concrete Jungle)
Up to 11% in Just Cause 2 (SLI 2560x1600 8xAA/16xAF, Concrete Jungle)
Up to 7% in Civilization V (1920x1200 4xAA/16xAF, Max settings)
Up to 6% in Far Cry 2 (SLI 2560x1600 8xAA/16xAF, Max settings)
Up to 5% in Civilization V (SLI 1920x1200 8xAA/16xAF, Max settings)
Up to 5% in Left 4 Dead 2 (1920x1200 noAA/AF, Outdoor)
Up to 5% in Left 4 Dead 2 (SLI 2560x1600 4xAA/16xAF, Outdoor)
Up to 4% in H.A.W.X. 2 (SLI 1920x1200 8xAA/16xAF, Max settings)
Up to 4% in Mafia 2 (SLI 2560x1600 AA on/16xAF, PhysX = High)GeForce GTX 560 Ti:
Up to 461% in Dragon Age 2 (SLI 1920x1200 8xAA/16xAF, Very High)
Up to 241% in Dragon Age 2 (1920x1200 4xAA/16xAF, Very High)
Up to 19% in Just Cause 2 (SLI 2560x1600 8xAA/16xAF, Concrete Jungle)
Up to 13% in Just Cause 2 (1920x1200 4xAA/16xAF, Concrete Jungle)
Up to 5% in Call of Duty: Black Ops (1920x1200 noAA/AF, Jungle Map)
Up to 5% in H.A.W.X. 2 (SLI 1920x1200 4xAA/16xAF, Max settings)
Up to 4% in Call of Duty: Black Ops (SLI 2560x1600 4xAA/16xAF, Jungle Map)
Up to 4% in Civilization V (1920x1200 noAA/AF, Max settings)
Up to 4% in Left 4 Dead 2 (SLI 1920x1200 4xAA/16xAF, Outdoor)
Up to 4% in Metro 2033 (SLI 1920x1200 4xAA/16xAF, PhysX on)
GeForce GTX 560 Ti
Up to 461% in Dragon Age 2 (SLI 1920x1200 8xAA/16xAF, Very High)
Up to 241% in Dragon Age 2 (1920x1200 4xAA/16xAF, Very High)
Up to 19% in Just Cause 2 (SLI 2560x1600 8xAA/16xAF, Concrete Jungle)
Up to 13% in Just Cause 2 (1920x1200 4xAA/16xAF, Concrete Jungle)
Up to 5% in Call of Duty: Black Ops (1920x1200 noAA/AF, Jungle Map)
Up to 5% in H.A.W.X. 2 (SLI 1920x1200 4xAA/16xAF, Max settings)
Up to 4% in Call of Duty: Black Ops (SLI 2560x1600 4xAA/16xAF, Jungle Map)
Up to 4% in Civilization V (1920x1200 noAA/AF, Max settings)
Up to 4% in Left 4 Dead 2 (SLI 1920x1200 4xAA/16xAF, Outdoor)
Up to 4% in Metro 2033 (SLI 1920x1200 4xAA/16xAF, PhysX on)
Nvidia update - keeps your PC up-to-date with the latest Nvidia drivers by notifying you when a new driver is available and directing you to the driver on https://www.nvidia.com.
Nvidia 3D Vision
- The 3D Vision Controller driver is now included with all GPU driver installations. This driver package includes v270.47 3D Vision Controller driver. Users are no longer required to install a separate 3D Vision Controller driver or CD driver.
- New features added to 3D Vision window mode
Adds support for HDMI 1.4 3D TVs when using 3DTV Play software, including DirectX 9 games, Google Earth, and 3DVisionLive.com.
3D Vision window mode now works with Windows Aero enabled
New NVIDIA Control Panel option to toggle 3D Vision window mode on or off.
- Performance improvements
DirectX 9 applications when using NVIDIA SLI
Better performance using the in-game crosshair for Half-life 2, Left4Dead, and Left4Dead2
- Expanded hardware support
- Multiple fixes
- New 3D Vision game profiles
Nvidia Surround
- Adds 3D Vision Surround support when using 3D Vision monitors with built-in IR emitters
- Increase performance for GeForce 200 series, 400 Series and 500 Series GPUs in several DirectX 9 PC games.
CUDA
- Adds support for applications using CUDA 4.0 features such as Unified Virtual Addressing (UVA) and GPUDirect v2.0.
Ali ne i u `tesselaciji` znas kako to vec ide (stara generacija), mada tu je barts LE, imaju verovatno svojih razloga, mada ne svidja mi se TDP od te karte veci je od 6850, bas kao sto je pre bio 5830, odskakao je od 5850. Tako da ja licno nikad ne bi uzeo tu kartu pored 6850.
A ova bez GTX 560 bez Ti oznake, ce imati kao GTX460 336 cuda cores, uz verovatno nesto vece klokove. Mogla bi da bude odlicna karta kad bi pogodila pravu cenu.
:: je veoma konkurentan GTX550 Ti i to OC modelu, radio sam test licno. Ne moraju da izbacuju nikakvu 6790, al dobro hoce da upotpune 6 seriju verovatno :: :: Ova 560 (bez Ti) moze da bude dobra kupovina sa manjim klokovima verovatno dobar oc :: ::
Da, da, moguce, u teselaciji je 550 Ti brza, ali ne treba ocekivati neke superiorne prformanse u teselaciji, ni tu nije drasticno brza od 5770.
A najjaci su nVidia slajdovi koje sam dobio review-ers guide, kao fazon up to 50-60% faster than 5770, da, da kako da ne.
:: :: Ali ne i u `tesselaciji` znas kako to vec ide (stara generacija), mada tu je barts LE, imaju verovatno svojih razloga, mada ne svidja mi se TDP od te karte veci je od 6850, bas kao sto je pre bio 5830, odskakao je od 5850. Tako da ja licno nikad ne bi uzeo tu kartu pored 6850 :: :: A ova bez GTX 560 bez Ti oznake, ce imati kao GTX460 336 cuda cores, uz verovatno nesto vece klokove. Mogla bi da bude odlicna karta kad bi pogodila pravu cenu :: :: :: je veoma konkurentan GTX550 Ti i to OC modelu, radio sam test licno. Ne moraju da izbacuju nikakvu 6790, al dobro hoce da upotpune 6 seriju verovatno :: :: :: :: Ova 560 (bez Ti) moze da bude dobra kupovina sa manjim klokovima verovatno dobar oc :: :: :: ::
Pa da, nije, al opet... zato AMD i izbacuje 6970, zbog eto ojacane teselacije, da bude konkurentnija kao komplet recimo:)
Gde si to video? bas naprotiv...nigde uopste i nije poredjena sa konkurenciom, vec sa proslom verzijom karte...to je mozda neki fake nV slajd... pogledaj:
:: Da, da, moguce, u teselaciji je 550 Ti brza, ali ne treba ocekivati neke superiorne prformanse u teselaciji, ni tu nije drasticno brza od 5770 :: :: A najjaci su nVidia slajdovi koje sam dobio review-ers guide, kao fazon up to 50-60% faster than 5770, da, da kako da ne :: :: :: :: :: Ali ne i u `tesselaciji` znas kako to vec ide (stara generacija), mada tu je barts LE, imaju verovatno svojih razloga, mada ne svidja mi se TDP od te karte veci je od 6850, bas kao sto je pre bio 5830, odskakao je od 5850. Tako da ja licno nikad ne bi uzeo tu kartu pored 6850 :: :: :: :: A ova bez GTX 560 bez Ti oznake, ce imati kao GTX460 336 cuda cores, uz verovatno nesto vece klokove. Mogla bi da bude odlicna karta kad bi pogodila pravu cenu :: :: :: :: :: je veoma konkurentan GTX550 Ti i to OC modelu, radio sam test licno. Ne moraju da izbacuju nikakvu 6790, al dobro hoce da upotpune 6 seriju verovatno :: :: :: :: :: :: Ova 560 (bez Ti) moze da bude dobra kupovina sa manjim klokovima verovatno dobar oc :: :: :: :: :: ::
Nisam ja to nasao na netu, nego dobio od nV jer treba da pisem review za tu kartu za pcaxe sajt.
Kad pises review dobije se u pdf-u review-ers guide i tu pise sve bitn oza kartu, a izmedju ostalog i to za 5770 sa njom su je poredili.
Sad sam pogledao, napisali su do 50% u HAWX2, sasvim moguce, mada tu igru nisam testirao, inace karta niej uopste brza od 5770 u vecini igara i to overklokovan model.
:: :: Pa da, nije, al opet... zato AMD i izbacuje 6970, zbog eto ojacane teselacije, da bude konkurentnija kao komplet recimo: :: :: Gde si to video? bas naprotiv...nigde uopste i nije poredjena sa konkurenciom, vec sa proslom verzijom karte...to je mozda neki fake nV slajd... :: pogledaj :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=109 :: http://www.overclockers.com.au/article.php?id=94587 :: :: :: Da, da, moguce, u teselaciji je 550 Ti brza, ali ne treba ocekivati neke superiorne prformanse u teselaciji, ni tu nije drasticno brza od 5770 :: :: :: :: A najjaci su nVidia slajdovi koje sam dobio review-ers guide, kao fazon up to 50-60% faster than 5770, da, da kako da ne :: :: :: :: :: :: :: :: Ali ne i u `tesselaciji` znas kako to vec ide (stara generacija), mada tu je barts LE, imaju verovatno svojih razloga, mada ne svidja mi se TDP od te karte veci je od 6850, bas kao sto je pre bio 5830, odskakao je od 5850. Tako da ja licno nikad ne bi uzeo tu kartu pored 6850 :: :: :: :: :: :: A ova bez GTX 560 bez Ti oznake, ce imati kao GTX460 336 cuda cores, uz verovatno nesto vece klokove. Mogla bi da bude odlicna karta kad bi pogodila pravu cenu :: :: :: :: :: :: :: je veoma konkurentan GTX550 Ti i to OC modelu, radio sam test licno. Ne moraju da izbacuju nikakvu 6790, al dobro hoce da upotpune 6 seriju verovatno :: :: :: :: :: :: :: :: Ova 560 (bez Ti) moze da bude dobra kupovina sa manjim klokovima verovatno dobar oc :: :: :: :: :: :: :: ::
Aha.. nisam znao da se i oni bave time, al dobro jbg, marketing... tako je svuda. Smes to da okacis?:)
Na kojoj konfiguraciji je testirana?
Mada nVidia ima toliko los plan kad su u pitanju performanse/low end karte. Uopste tome nisu posveceni samo bi da uvale.
:: Nisam ja to nasao na netu, nego dobio od nV jer treba da pisem review za tu kartu za pcaxe sajt. :: :: Kad pises review dobije se u pdf-u review-ers guide i tu pise sve bitn oza kartu, a izmedju ostalog i to za 5770 sa njom su je poredili :: :: Sad sam pogledao, napisali su do 50% u HAWX2, sasvim moguce, mada tu igru nisam testirao, inace karta niej uopste brza od 5770 u vecini igara i to overklokovan model :: :: :: :: :: Pa da, nije, al opet... zato AMD i izbacuje 6970, zbog eto ojacane teselacije, da bude konkurentnija kao komplet recimo: :: :: :: :: Gde si to video? bas naprotiv...nigde uopste i nije poredjena sa konkurenciom, vec sa proslom verzijom karte...to je mozda neki fake nV slajd... :: :: pogledaj :: :: :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=109 :: :: http://www.overclockers.com.au/article.php?id=94587 :: :: :: :: :: Da, da, moguce, u teselaciji je 550 Ti brza, ali ne treba ocekivati neke superiorne prformanse u teselaciji, ni tu nije drasticno brza od 5770 :: :: :: :: :: :: A najjaci su nVidia slajdovi koje sam dobio review-ers guide, kao fazon up to 50-60% faster than 5770, da, da kako da ne :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ali ne i u `tesselaciji` znas kako to vec ide (stara generacija), mada tu je barts LE, imaju verovatno svojih razloga, mada ne svidja mi se TDP od te karte veci je od 6850, bas kao sto je pre bio 5830, odskakao je od 5850. Tako da ja licno nikad ne bi uzeo tu kartu pored 6850 :: :: :: :: :: :: :: :: A ova bez GTX 560 bez Ti oznake, ce imati kao GTX460 336 cuda cores, uz verovatno nesto vece klokove. Mogla bi da bude odlicna karta kad bi pogodila pravu cenu :: :: :: :: :: :: :: :: :: je veoma konkurentan GTX550 Ti i to OC modelu, radio sam test licno. Ne moraju da izbacuju nikakvu 6790, al dobro hoce da upotpune 6 seriju verovatno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ova 560 (bez Ti) moze da bude dobra kupovina sa manjim klokovima verovatno dobar oc :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma isti su svi i AMD i nVidia sto se toga tice, najbolje istestirati pa se uveriti u to da li je stvarno nesto brze i koliko.
Test sam radio na mojoj masini, PII 955 na 3.6Ghz, 4GB ram....
:: :: Aha.. nisam znao da se i oni bave time, al dobro jbg, marketing... tako je svuda :: Smes to da okacis?: :: :: Na kojoj konfiguraciji je testirana :: :: Mada nVidia ima toliko los plan kad su u pitanju performanse/low end karte. Uopste tome nisu posveceni samo bi da uvale :: :: :: Nisam ja to nasao na netu, nego dobio od nV jer treba da pisem review za tu kartu za pcaxe sajt. :: :: :: :: Kad pises review dobije se u pdf-u review-ers guide i tu pise sve bitn oza kartu, a izmedju ostalog i to za 5770 sa njom su je poredili :: :: :: :: Sad sam pogledao, napisali su do 50% u HAWX2, sasvim moguce, mada tu igru nisam testirao, inace karta niej uopste brza od 5770 u vecini igara i to overklokovan model :: :: :: :: :: :: :: :: Pa da, nije, al opet... zato AMD i izbacuje 6970, zbog eto ojacane teselacije, da bude konkurentnija kao komplet recimo: :: :: :: :: :: :: Gde si to video? bas naprotiv...nigde uopste i nije poredjena sa konkurenciom, vec sa proslom verzijom karte...to je mozda neki fake nV slajd... :: :: :: pogledaj :: :: :: :: :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=109 :: :: :: http://www.overclockers.com.au/article.php?id=94587 :: :: :: :: :: :: :: Da, da, moguce, u teselaciji je 550 Ti brza, ali ne treba ocekivati neke superiorne prformanse u teselaciji, ni tu nije drasticno brza od 5770 :: :: :: :: :: :: :: :: A najjaci su nVidia slajdovi koje sam dobio review-ers guide, kao fazon up to 50-60% faster than 5770, da, da kako da ne :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ali ne i u `tesselaciji` znas kako to vec ide (stara generacija), mada tu je barts LE, imaju verovatno svojih razloga, mada ne svidja mi se TDP od te karte veci je od 6850, bas kao sto je pre bio 5830, odskakao je od 5850. Tako da ja licno nikad ne bi uzeo tu kartu pored 6850 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A ova bez GTX 560 bez Ti oznake, ce imati kao GTX460 336 cuda cores, uz verovatno nesto vece klokove. Mogla bi da bude odlicna karta kad bi pogodila pravu cenu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: je veoma konkurentan GTX550 Ti i to OC modelu, radio sam test licno. Ne moraju da izbacuju nikakvu 6790, al dobro hoce da upotpune 6 seriju verovatno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ova 560 (bez Ti) moze da bude dobra kupovina sa manjim klokovima verovatno dobar oc :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Mada opet njihova konfiguracija je jaca, sa i7 su testirali. Al opet su im prevelike brojke.. :)
:: Smem, nije karta pod NDA :: http://img813.imageshack.us/i/550ti.jpg :: :: Ma isti su svi i AMD i nVidia sto se toga tice, najbolje istestirati pa se uveriti u to da li je stvarno nesto brze i koliko. :: :: Test sam radio na mojoj masini, PII 955 na 3.6Ghz, 4GB ram... :: :: :: :: :: :: :: Aha.. nisam znao da se i oni bave time, al dobro jbg, marketing... tako je svuda :: :: Smes to da okacis?: :: :: :: :: Na kojoj konfiguraciji je testirana :: :: :: :: Mada nVidia ima toliko los plan kad su u pitanju performanse/low end karte. Uopste tome nisu posveceni samo bi da uvale :: :: :: :: :: Nisam ja to nasao na netu, nego dobio od nV jer treba da pisem review za tu kartu za pcaxe sajt. :: :: :: :: :: :: Kad pises review dobije se u pdf-u review-ers guide i tu pise sve bitn oza kartu, a izmedju ostalog i to za 5770 sa njom su je poredili :: :: :: :: :: :: Sad sam pogledao, napisali su do 50% u HAWX2, sasvim moguce, mada tu igru nisam testirao, inace karta niej uopste brza od 5770 u vecini igara i to overklokovan model :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa da, nije, al opet... zato AMD i izbacuje 6970, zbog eto ojacane teselacije, da bude konkurentnija kao komplet recimo: :: :: :: :: :: :: :: :: Gde si to video? bas naprotiv...nigde uopste i nije poredjena sa konkurenciom, vec sa proslom verzijom karte...to je mozda neki fake nV slajd... :: :: :: :: pogledaj :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=109 :: :: :: :: http://www.overclockers.com.au/article.php?id=94587 :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da, da, moguce, u teselaciji je 550 Ti brza, ali ne treba ocekivati neke superiorne prformanse u teselaciji, ni tu nije drasticno brza od 5770 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A najjaci su nVidia slajdovi koje sam dobio review-ers guide, kao fazon up to 50-60% faster than 5770, da, da kako da ne :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ali ne i u `tesselaciji` znas kako to vec ide (stara generacija), mada tu je barts LE, imaju verovatno svojih razloga, mada ne svidja mi se TDP od te karte veci je od 6850, bas kao sto je pre bio 5830, odskakao je od 5850. Tako da ja licno nikad ne bi uzeo tu kartu pored 6850 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A ova bez GTX 560 bez Ti oznake, ce imati kao GTX460 336 cuda cores, uz verovatno nesto vece klokove. Mogla bi da bude odlicna karta kad bi pogodila pravu cenu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: je veoma konkurentan GTX550 Ti i to OC modelu, radio sam test licno. Ne moraju da izbacuju nikakvu 6790, al dobro hoce da upotpune 6 seriju verovatno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ova 560 (bez Ti) moze da bude dobra kupovina sa manjim klokovima verovatno dobar oc :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Kakve veze ima, bitno da sam test radio na istoj konfiguracij iza obe karte sad dal je to i7 ili 955 nebitno je bitno da su isti uslovi. Inace Phenom II ne moze nikako da predstavlja usko grlo za 5770 ili GTX 550, posto on izvlaci max. performanse iz 6870 koja je daleko jaca karta, nju kad sam testirao na i7 na 4.2Ghz gotovo da niej bilo razlike u odnosu na Phenom mozda nesto malo u minimalnom frejmrejtu ali avg. je tu negde.
Jedino sto ne bih stavbljao na Phenom II X4 su 6990 ili GTX590 za te karte stvarno treba jaci procesor da bi radile u punom sjaju, mzoda i za neku klokovanu GTX580, sve ostalo isto ti je bar sto se tice GPU zatevnih igara a takva je vecina.
:: Taj nisam video nigde.. :: pa da, slazem se.. :: :: Mada opet njihova konfiguracija je jaca, sa i7 su testirali. Al opet su im prevelike brojke.. : :: :: :: Smem, nije karta pod NDA :: :: http://img813.imageshack.us/i/550ti.jpg :: :: :: :: Ma isti su svi i AMD i nVidia sto se toga tice, najbolje istestirati pa se uveriti u to da li je stvarno nesto brze i koliko. :: :: :: :: Test sam radio na mojoj masini, PII 955 na 3.6Ghz, 4GB ram... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Aha.. nisam znao da se i oni bave time, al dobro jbg, marketing... tako je svuda :: :: :: Smes to da okacis?: :: :: :: :: :: :: Na kojoj konfiguraciji je testirana :: :: :: :: :: :: Mada nVidia ima toliko los plan kad su u pitanju performanse/low end karte. Uopste tome nisu posveceni samo bi da uvale :: :: :: :: :: :: :: Nisam ja to nasao na netu, nego dobio od nV jer treba da pisem review za tu kartu za pcaxe sajt. :: :: :: :: :: :: :: :: Kad pises review dobije se u pdf-u review-ers guide i tu pise sve bitn oza kartu, a izmedju ostalog i to za 5770 sa njom su je poredili :: :: :: :: :: :: :: :: Sad sam pogledao, napisali su do 50% u HAWX2, sasvim moguce, mada tu igru nisam testirao, inace karta niej uopste brza od 5770 u vecini igara i to overklokovan model :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa da, nije, al opet... zato AMD i izbacuje 6970, zbog eto ojacane teselacije, da bude konkurentnija kao komplet recimo: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Gde si to video? bas naprotiv...nigde uopste i nije poredjena sa konkurenciom, vec sa proslom verzijom karte...to je mozda neki fake nV slajd... :: :: :: :: :: pogledaj :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=109 :: :: :: :: :: http://www.overclockers.com.au/article.php?id=94587 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da, da, moguce, u teselaciji je 550 Ti brza, ali ne treba ocekivati neke superiorne prformanse u teselaciji, ni tu nije drasticno brza od 5770 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A najjaci su nVidia slajdovi koje sam dobio review-ers guide, kao fazon up to 50-60% faster than 5770, da, da kako da ne :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ali ne i u `tesselaciji` znas kako to vec ide (stara generacija), mada tu je barts LE, imaju verovatno svojih razloga, mada ne svidja mi se TDP od te karte veci je od 6850, bas kao sto je pre bio 5830, odskakao je od 5850. Tako da ja licno nikad ne bi uzeo tu kartu pored 6850 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A ova bez GTX 560 bez Ti oznake, ce imati kao GTX460 336 cuda cores, uz verovatno nesto vece klokove. Mogla bi da bude odlicna karta kad bi pogodila pravu cenu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: je veoma konkurentan GTX550 Ti i to OC modelu, radio sam test licno. Ne moraju da izbacuju nikakvu 6790, al dobro hoce da upotpune 6 seriju verovatno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ova 560 (bez Ti) moze da bude dobra kupovina sa manjim klokovima verovatno dobar oc :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.